Prisjakt
HemPrisjakts experterBilbarnstolarTopplista - Bästa bälteskudden

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa bälteskudden

18 november 2021

Här kommer en lista för när barnen blivit lite större och vuxit ur bältesstolen eller behöver en extra smidig kudde för att åka med på bussresor eller med kompisar. Den viktigaste funktionen bälteskudden har är att se till att bältet hamnar rätt uppe vid axeln och halsen, så det är viktigt att prova med barnet i bilen den ska åka i så att bältet inte hamnar för högt upp. I min lista har jag tagit med bälteskuddar för lite olika tillfällen och behov. Här hittar du kuddar både för utlandssemestern, bussresan eller för att ha som extrakudde i bagaget. De flesta är lätta och smidiga så att barnet själv kan bära den med sig. De nya reglerna/godkännande som kommit är att barnet ska vara minst 125 cm och väga 22 kg för att använda bälteskudde. Kudde bör användas upp till 12 års ålder och minst upp till 135 cm då det är först då som det är lagligt att åka utan bälteskudde/stol.

Viktigt att tänka på är att mindre barn ofta behöver den extra axelremmen för bältesledningen, så åker man ofta i olika bilar, t.ex. med kompisar, är den funktionen mycket bra att ha så att bältet hamnar rätt. Det finns många olika kuddar på marknaden, de mer välkända märkena har ofta lite mer utvecklade extrafunktioner, bättre kvalitet på tyget och lite högre komfort. Alla kuddar i listan är säkra och bra alternativ.

1. Peg Perego Viaggio 2-3 Shuttle

Peg Perego Viaggio 2-3 Shuttle
Elektronik24.se

1 899 kr

Hög komfort och snygg design

Något dyr i inköp

Detta är en lite lyxigare kudde som är utrustad med både bältesledare och isofix.

Den är också utrustad med extra stoppning och med vadderade armstöd som gör den mjuk och skön att sitta på även vid längre resor.

Den klickas enkelt i bilens isofix vilket gör att den inte glider runt och även stannar kvar på plats om man åker utan barn. Den går även att använda i bilar utan isofix och hålls då på plats utav barnets vikt och med bilens trepunktsbälte. Bältesledaren gör så att bältet inte hamnar för högt upp.

Peg-Peregos bälteskudde är användbar från från 15 till 36 kg. Den har avtagbar klädsel som går att tvätta i 30 grader.

Den här passar för de flesta familjerna, både som permanent kudde och för resor men kan eventuellt vara lite klumpig för barnet att själva ha med sig då den väger dubbelt så mycket som många av de andra kuddarna på listan.

Jag gillar den verkligen då den både är snygg, skön och praktisk.


2. Graco Booster deLuxe

Graco Booster deLuxe
Nids4Kids

699 kr

Hög komfort och med mugghållare

Saknar extra bältesledning

Graco Booster Deluxe är ännu en lite lyxigare bälteskudde med mer stoppning, vilket gör den skön att sitta på under längre resor.

Den är utrustad med en mugghållare på varje sida vilket är perfekt om man stannar och köper mat eller har picknick i bilen. Vi som ofta kör lite längre resor har haft stor nytta av det! Viktigt att tänka på är drickan inte bör vara i hållaren när man kör bilen då den kan flyga iväg vid en krock och skada de som åker med.

Hornen som man trär bältet under är stora och det är enkelt att få bältet att sitta bra och rätt på barnet. Kudden saknar tyvärr den extra remmen som gör att bältet ska hamna rätt vid axeln, vilket gör att bälteskudden inte alltid passar de mindre barnen. Kudden är ganska hög så det är bra att testa i bilen om den passar barnet.

Graco Booster Deluxe passar både för vardagliga resor och som extrakudde när barnet ska åka med kompisen eller åka buss. Från 22-36 kg.

Det som gör den här kudden till en av mina favoriter är att den är rymlig, mjuk, skön och passar perfekt för längre resor.


3. Axkid Grow Pillow

Axkid Grow Pillow
Det saknas återförsäljare för denna produkt

Lätt och smidig att ha med sig

Något smal i sitsen

Axkid Grow är en liten och smidig bälteskudde. Den väger bara 1 kg så det är lätt för barnet att själv bära med sig den om hen ska åka iväg med kompisen eller ut på bussutflykt.

Den monteras med trepunktsbälte och har en bältesledning som man fäster bältet i för att det inte ska hamna för högt upp och skava mot halsen. Funktionen kan behövas i en del bilar, och det är bäst att prova i bilen om den behövs eller inte.

Axkid Grow passar de flesta, mycket tack vare bältesledningen. Den är dock lite smalare i modellen så den kan bli något trång för de större barnen, men är perfekt om man har lite trångt i bilen.

Eftersom den är så prisvärd är den också bra att ha liggandes som extrakudde i bilen eller hos mor- och farföräldrar. Klädseln går ta av och maskintvätta i 30 grader.

Jag gillar Axkid Grow för att den är så lätt och smidig och för att den har bältesledning vid halsen. En mycket prisvärd, lätt och säker bälteskudde från ett välkänt märke.


4. Trunki BoostApak

Trunki BoostApak
Det saknas återförsäljare för denna produkt

Perfekt till resor

Lite dyr i inköp

Trunki Boostapack är en smidig bälteskudde och ryggsäck i ett!

Den är väldigt lätt och smidig och har passat perfekt både när vi rest utomlands och när vår dotter har åkt buss med förskolan. Ett stort plus är att hon kunnat bära den själv som ryggsäck. Monteras med bilens trepunktsbälte.

När man fäller ihop Boostapack blir den en kombinerad bälteskudde och ryggsäck i ett. Väskan rymmer 8 liter så den är perfekt för extrakläder och småsaker.

Den är enkel att göra om till kudde, det är bara är att öppna dragkedjan, vika upp tyget bakom ryggen och fälla upp hornen på sidorna. Det finns också en bältesledning så att bältet hamnar rätt över axeln.

Väskan är lagom stor för att användas som handbagage, vi har haft med den in på flyget med lite kläder och småpyssel i. Den är dock inte godkänd att använda som kudde under flygresan, men perfekt att ha till och från flygplatsen.


5. Graco Booster Connext

Enkel och smidig att använda

Saknar bältesledning

Graco Connext har en mycket smart funktion med små fästremmar, Isocatch, som man fäster i bilens Isofix så att kudden hålls på plats i bilen även när barnet inte åker med.

Det är en funktion vi värderar högt då det ofta blir mycket ut och in i bilen när vi åker in till stan, och för att man slipper att hela tiden se till att kudden sitter rätt fastmonterad.

Något mindre och lägre horn gör att kudden passar bra för mindre barn men kan vara svår för större barn då det kan vara lite svårt att få in bältets höftdel under hornen.

Att kunna fästa remmarna i bilens Isofix tycker jag är en mycket genomtänkt funktion men tyvärr så saknar Connext bältesledningen. Hade den haft det och lite högre horn så hade Connext hamnat i topp på listan.

Graco Connext Bälteskudde passar perfekt för familjer som åker många men korta turer och ska ut och in i bilen flera gånger - kudden håller sig kvar på plats och man slipper spänna fast den hela tiden.


33-årig tvåbarnsmamma som tycker barnens säkerhet i bil är jätteviktig. Dottern på 7 år har precis börjat åka framåtvänd och 5-åringen åker fortfarande bakåtvänd i Axkid One 😊 Hemma har vi både Britax Two Way, Axkid Minikid 1 och 2, BeSafe Izi Plus, Maxi Cosi XP, Axkid One, TinySeats, Trunki boostapak och äldsta dottern har precis börjat åka i en Cybex S-fix. Jag älskar att kunna ge andra tips och råd! Vill ni ställa frågor eller bara prata lite allmänt så följ mig gärna på sandrabjorck88 på instagram eller på facebook=) Väl mött/ Sandra

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons