Prisjakt

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa babyskyddet

29 november 2023

Babyskydd är den bilstol som behövs för bebisens första år, från nyfödd till ca 1-1,5 år. I denna lista ska jag lyfta upp vilka babyskydd som är bäst just nu.

För att ett babyskydd ska hamna på denna lista måste det självklart vara säkert, flexibelt, enkelt att montera och gärna innovativt. Följ med så guidar jag er!

1. BeSafe iZi Go Modular X2 i-Size

Säkerhetsdetaljerna, ombonad

Barnvagnsadaptrarna kräver övning för att ta på/av enkelt

Detta babyskydd från BeSafe funkar från födseln (40 cm) och upp till 75 cm. Det är ombonat med extra kuddinsatser och ergonomiskt utformat.

Babyskyddet är utrustat med "dynamic force absorber" som är speciellt framtaget för att ge ökad säkerhet vid sidokollision. Det är certifierat för optimalt skydd för huvud och nacke av den tyska organisationen AGR.

Det finns magneter i bältesmuddarna som gör det sååå mycket enklare att sätta i och ta ut barnet ur babyskyddet. Inget kommer i vägen! Suffletten är extra lång och funkar som ett solskydd med SPF 50+.

Köper du till basen får du en säkrare och snabbare montering. Basen passar även nästa bilstol som funkar för barn upp till ca 4,5-5 år. Det finns också adapters att köpa till för att kunna klicka på babyskyddet direkt på barnvagnschassit. Dessa adapters kan dock kräva lite övning.

Genomtänkt, passar även väldigt små bebisar och tar lite plats i bilen.


2. Maxi-Cosi Marble i-Size

Lång sufflett, justerbart liggläge

Lite tungt (ca 5,7 kg)

Maxi-Cosi har ett stort sortiment av bilstolar. Jag tycker ofta när man klämmer och känner på deras produkter att de är väldigt mjuka och lyxiga.

Med modellen Marble har de tagit fram något som inte funnits på ett bra tag. Det går nämligen att ändra liggläge både i och utanför bilen!

Babyskyddet är testat enligt i-Size med extra sidokollisions-test. Det passar från nyfödd (40 cm) upp till ca 18 månader (85 cm). Det medföljer en mjuk och vadderad insats för de allra första månaderna och det är enkelt att ta av klädseln om den behöver tvättas.

En sak jag länge saknat hos Maxi-Cosis babyskydd är en lång sufflett som kan skydda ordentligt från sol och vind. Nu är det äntligen här! Detta babyskydd har en lång solsufflett som också är justerbart.

Babyskyddet går att montera med bilens bälte eller så kan man köpa till en passande Isofix-bas. Skyddet passar de flesta barnvagnar, då behöver man bara köpa en adapter för att kunna klicka det på barnvagnschassit.

Passar er som vill ha modern design och ett riktigt användarvänligt babyskydd.


3. Britax BabySafe iSense

Smarta finesser, belysningen

Något tungt, kort sufflett

Om du som jag gillar när det finns tekniska finesser kommer du tycka om detta babyskydd! Det räcker ända upp till 83 cm, vilket är ca 1,5 år.

Vi börjar med deras patenterade lutning. Det enda du behöver göra för att justera lutningen är att höja/sänka nackstödet, mycket smidigt. Babyskyddet är också utrustat med tre belysningsuppsättningar som sköts helt automatiskt. Inget mer trevande i mörkret!

Basen monteras med Isofix och har den fantastiska nya funktionen att den kan rotera, så du kan lättare ta ur bebisen från bilen. Om du har en Britax-vagn är detta ditt självklara babyskydd, då du kan klicka det direkt på barnvagnschassit, utan adapter. Har du en vagn från ett annat märke finns oftast adapters att köpa till.

Ett babyskydd som erbjuder det lilla extra vad gäller innovation och smidighet.


4. Cybex Cloud Z2 i-Size Plus

Design, roterande bas, liggläge

Något tyngre

Gillar du mönster och färger så har du kommit helt rätt! Tänk bara på att det är olika prisklasser för olika designkollektioner.

Har du haft barn några år och väntar tillökning så vet du vad jag menar med att man saknat en liggfunktion även när babyskyddet sitter på barnvagnschassit. Den funktionen finns på detta babyskydd! Bara en enkel enhandsjustering så är det färdigt.

Du kan montera babyskyddet antingen på en Isofix-bas (behöver köpas till) eller med bilens bälte. Väljer du Isofix-basen får du en roterande funktion samt att samma bas passar till nästa stol.

Här finns ett långt solskydd, utfällbart sidokollisions-skydd, godkänd i-Size-standard och mer rymlighet än många andra babyskydd. Detta räcker ända upp till 87 cm vilket är ca 2 år. Ett spädbarnsinlägg medföljer och tas bort vid ca 61 cm, ungefär 3 månader.

Ett genomtänkt babyskydd med praktiska funktioner. Extra bonus för den snygga designen och att man kan få det i sin favoritfärg!


5. BeSafe iZi Twist B i-Size

Lång användningstid

Fastmonterad, inget solskydd

Detta babyskydd må se ganska stort ut, men det är för att det är en 2-i-1-produkt.

Det har ett spädbarnsinlägg så det kan användas redan från födseln. Efter att barnet vuxit ur spädbarnsinlägget tar ni helt enkelt bort det och fortsätter att använda samma stol upp till 105 cm (ca 4 år) och 18 kg.

Stolen har flera olika lutningsvinklar och såklart den smarta funktionen med magneterna (som gör det enklare att sätta i och ta ur barnet). Den är även utrustad med "dynamic force absorber" som ger ökad säkerhet vid sidokollisioner. Stolen är certifierad som speciellt bra för ryggen av den tyska organisationen AGR.

Babyskyddet är fastmonterat och går alltså inte att klicka i och ur bilen. Monteringen sker enbart med Isofix, så bilen behöver också ha Isofix.

Babyskydd och bilbarnstol i ett! Passar er som vill göra ett val som räcker i flera år, ända från nyfödd till cirka fyra-fem års ålder.


Under flera år nu har barns säkerhet intresserat mig stort! Frågar du mina vänner (oavsett om de har barn eller inte) säger de att jag är en bilstolsnörd. Jag har tidigare jobbat i många år inom handel och då kunnat få regelbunden uppdaterad utbildning från bilstolsleverantörer och även NTF-certifiering inom säkerhet i bil. Jag gillar små detaljer som gör stor skillnad och därför skriver jag också om andra kategorier inom barnprodukter.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons