Prisjakt
HemPrisjakts experterBilbarnstolarTopplista - Bästa bilbarnstolen för liten bil

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa bilbarnstolen för liten bil

19 november 2021

Även om man har en liten bil så vill man såklart att ens barn ska åka tryggt och säkert. Som tur är så finns det en del stolar att välja på även för mindre bilar. Isofixstolar tar generellt mindre plats än bältesmonterade, då de hamnar närmre stolsryggen. Ofta blir det dessutom platseffektivt om man kan ha stolen fram på passagerarsidan.

Jag själv har haft två bakåtvända stolar i en Toyota Aygo, det är lite trångt men det går bra. Vissa funktioner finns bara på en del Isofixstolar, t.ex. att kunna vrida stolen för att lättare sätta in och ta ut barnet - en väldigt praktisk funktion. På bilden är min dotter på 7 år, ca 120 cm, och sitter i en Max-Way.

1. Britax Swingfix M I-Size

Britax Swingfix M I-Size

Babyshop

5 096 kr

Lekmer

5 995 kr

Vridbar sits, hög användarvänlighet

Tung, kortare användningstid

Britax Swingfix är en stol som är vridbar 90 grader åt båda hållen, vilket gör det enklare att sätta i och ta ut barnet. Den funktionen saknade jag verkligen på vår första stol.

Detta är en säker och ombonad stol som är lutningsbar i flera olika lägen, det gör att den även passar de minsta barnen perfekt. Den monteras enkelt med Isofix.

Denna stol har något kortare användningstid. Den är godkänd från 3 månader och 61 cm upp till 105 cm. Den är tung, så den är inte optimal om du behöver kunna flytta runt stolen mellan olika bilar.

Swingfix är väldigt säker och erbjuder hög komfort för barnet. Tack vare sin vridfunktion passar den utmärkt om man t.ex. har ryggproblem eller om man bara vill ha en stol som är väldigt smidig att använda.


2. BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size

Hög säkerhet, lättmonterad

Lite kortare användningstid

Besafe iZi Modular RF X1 i-Size är en nätt och smidig stol med låga sidor vid benen, så barnet kan sitta med benen i skräddarpostition. Stolen har flera lutningslägen som går att justera under färd.

Den fungerar från 61 cm upp till 105 cm och 18 kg, ca 3-4 års ålder. Så man behöver köpa en till bakåtvänd stol när barnet växt ur den här.

Stolen monterar du enkelt genom att klicka fast den i Isofix-basen, som man förmonterar med bilens Isofix. Genom smarta finesser med ljud och ljus vet man att stolen är rätt monterad.

Basen köps separat, men det är samma som för babyskyddet iZi Go Modular, så ifall du har den sen innan kan du använda samma bas. Smart!

Jag gillar när design och säkerhet kombineras, denna stol är väldigt stilren och finns i flera snygga färger.


3. Maxi-Cosi Pearl One i-Size

Maxi-Cosi Pearl One i-Size

Det saknas återförsäljare för denna produkt

Tar liten plats

Räcker bara upp till 105 cm

Pearl One är en av de stolar som tar allra minst plats i bilen. Den har inte jättehöga sidor, så barnet kan sitta skräddare.

Stolen monteras snabbt och enkelt med Isofix. Den går att använda från 67 cm upp till 18 kg/105 cm, ca 4 år. Efter det behöver man köpa en till bakåtvänd stol om man vill att barnet ska fortsätta åka bakåtvänt.

Till Pearl använder man en separat bas, FamilyFix One i-Size, som måste köpas till. Man fäster basdelen i bilen och klickar fast sittdelen. Det är samma bas som till babyskydden Pebble Plus och Rock. Den är lätt att använda och visar tydligt med ljud och ljus när stolen är korrekt monterad.

För små barn och familjer med begränsat utrymme i bilen så är detta en jättebra stol!


4. Cybex Sirona Z i-Size

Cybex Sirona Z i-Size
Amazon.se

2 396 kr

Lilla violen

3 099 kr

Många funktioner, smidig

Räcker bara upp till 105 cm

Sirona Z i-Size är godkänd för barn mellan 45-105 cm och max 18 kg.

Sirona har många smarta funktioner och finesser, den är t.ex. vridbar för att lätt kunna sätta in och ta ut barnet även i små bilar. Man fäster stolen genom att klicka fast den på en Isofix-bas.

Det går att vända stolen framåt men jag rekommenderar den som bakåtvänd.

Det finns extra sidokrockskydd som man fäller ut på sidan mot dörren. Magneter håller fast bältet på sidan av stolen, vilket underlättar när man ska ta i och ur barnet. Ryggen är lutningsbar i flera olika lägen.

Till stolen finns ett spänne, SensorSafe, som man kopplar till mobilen. Då kan du bl.a. se temperatur och den varnar om selen knäpps upp.

Sirona Z är en modern, mycket säker och användarvänlig stol med många smarta funktioner. Passar familjen som vill ha det senaste och smartaste.


5. Britax Max-Way Plus

Britax Max-Way Plus
BabyWorld

595 kr

Nids4Kids

129 kr

Beba Barnbutik

249 kr

Rymlig, tar liten plats

Något lång sele för mindre barn

Max-Way Plus är rymlig och går att använda från det att barnet kan sitta med stöd ända upp till 125 cm och 25 kg. Det gör att stolen räcker hela den bakåtvända perioden.

Max-Way är plustestad och har ett sidokrockskydd som man enkelt skruvar ut mot sidan av bildörren. Huvudstödet och selen är enkel att justera. Klädseln går smidigt att ta loss och kan tvättas i 30 grader.

Stolen monteras enkelt med bilens trepunktsbälte och förankringsband, och för att vara en bältesmonterad stol så tar den väldigt lite plats i bilen.

Britax Max-Way Plus passar perfekt i mindre bilar där det inte finns tillgång till Isofix, eller om man behöver ha en högre maxvikt och längd på stolen. Min dotter på 7 åker fortfarande skönt och rymligt i denna stol!


6. Britax DualFix iSense

Britax DualFix iSense

Nids4Kids

3 999 kr

Smidig stol med inbyggd belysning

Räcker bara upp till 105 cm

Dualfix iSense är Britax senaste stol och efterföljaren som delar bas (Flex Base iSense) med babyskyddet Baby-Safe iSense.

Den här kan du använda från ca 3 månader, 61 cm och upp till 105 cm. Den har en maxvikt på 18 kg, ca 4 år.

Jag gillar finessen med att det finns inbyggd belysning på sidorna. Då kan barnet t.ex. sitta och läsa en bok, eller som i mitt fall, då är det bra för att mina barn är lite mörkrädda.

DualFix iSense klickas enkelt i Isofix-basen Flex Base iSense som du kan köpa separat eller i ett paket med babyskyddet. Stolen har fempunktsele, sex olika lutningslägen samt även inbyggt sidokrockskydd.

Den har också en smidig rotationsfunktion som gör det enkelt att sätta i och ta ut barnet. Det är väldigt lätt att ta av klädseln och det går bra att maskintvätta det.

Perfekt stol om man både har ont om plats hemma eller i bilen, då den delar samma bas som babyskyddet.


33-årig tvåbarnsmamma som tycker barnens säkerhet i bil är jätteviktig. Dottern på 7 år har precis börjat åka framåtvänd och 5-åringen åker fortfarande bakåtvänd i Axkid One 😊 Hemma har vi både Britax Two Way, Axkid Minikid 1 och 2, BeSafe Izi Plus, Maxi Cosi XP, Axkid One, TinySeats, Trunki boostapak och äldsta dottern har precis börjat åka i en Cybex S-fix. Jag älskar att kunna ge andra tips och råd! Vill ni ställa frågor eller bara prata lite allmänt så följ mig gärna på sandrabjorck88 på instagram eller på facebook=) Väl mött/ Sandra

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons