Tävla om att bli Årets butik 2022 på Prisjakt – vinn gratis banners

Prisjakts prestigefyllda tävling är i gång! I år presenterar vi flera nyheter kring tävlingsupplägget som gör det extra värt att vinna.

Gratis annonsering i vinstpotten

Att koras till Årets Butik 2022 av Prisjakts användare är stort och ärofyllt i sig – men i år vill vi hylla vinnaren lite extra. Vi vet hur viktigt det är med synlighet så därför kommer den butik som vinner årets huvudpris att få gratis bannerannonsering på Prisjakt under en månads tid.

Hos oss når dina annonser en intresserad och köpsugen målgrupp i rätt kontext. Med gratis annonsering i vinstpotten höljer vi insatsen en aning: nu finns det ännu tyngre skäl att finslipa köpupplevelsen och be dina kunder att skriva butiksomdömen. Må bästa butik vinna!

Så här går tävlingen till

Det är Prisjakts användare som utser vinnaren i Årets butik genom att skriva butiksomdömen. Nöjda kunder är din butiks bästa reklam och vi vill uppmuntra våra användare – dina kunder – att dela med sig av sina personliga åsikter, erfarenheter och upplevelser för att hjälpa andra fatta bättre beslut.

 • En kund kan rösta på din butik genom att skriva ett omdöme på din butikssida på Prisjakt, direkt vid ett köp eller i efterhand. Endast verifierade/publicerade omdömen ingår i tävlingen.
 • Omdömet kan gälla såväl ett onlineköp som ett fysiskt butiksköp, Prisjakt separerar inte omdömen för dina olika säljkanaler.
 • Du får aktivt be dina kunder skriva omdömen, men inte mot någon form av ersättning eller belöning.

  Här kan du läsa mer om röstningen och reglerna >>

Tävlingen pågår hela året

Kundens köpupplevelse är alltid viktig, i april såväl som november. En del butiker säljer säsongsbetonade varor och för att ge alla samma möjlighet att be sina kunder lämna ett butiksomdöme när de just genomfört ett köp har vi i år utökat tävlingperioden:

I tävlingen Årets butik 2022 ingår alla butiksomdömen som lämnas från den 1 december 2021 till och med den 30 november 2022.

Vinnaren avslöjas den 15 december.

Inet vann Prisjakts tävling Årets butik 2021. Foto: Magnus Sundberg

”Det enda vi mäter är hur nöjda kunderna är”

I mer än två decennier har butiken servat tech-fantaster med datorer, elektronik och lite godis till sena kvällar framför skärmen. Med omdömen som ”overkligt bra service”, ”bästa utbudet i landet” och ”genuina rekommendationer” utsåg Prisjakts användare Inet till Årets butik 2021.

Läs mer om vinnaren Inet >>

Hur anmäler jag min butik till tävlingen?

Alla butiker hos Prisjakt deltar automatiskt i tävlingen och det kostar inget. Finns inte din butik hos oss?

Så här lägger du till din butik >>

Nya priser i tävlingen Årets butik 2022

I tävlingen utses en övergripande vinnare, Årets butik 2022, men ett nytt inslag är att vi även utser en silver- respektive bronsmedaljör i huvudtävlingen.

Vi delar också ut priser till de butiker som placerar sig högst i tolv sortimentbaserade kategorier, samt specialprisena Årets nykomling och miljöpriset Årets medvetna butik.

Här kan du läsa mer om tävlingsupplägget >>


Så utses vinnarna

Vi beräknar en Årets butik-poäng för varje butik utifrån omdömenas antal och snittbetyg under tävlingsperioden. Den med högst poäng vinner utmärkelsen Årets butik 2022. De med högst poäng inom varje butikskategori vinner kategoripriserna och motsvarande gäller specialkategorin Årets nykomling. Årets medvetna butik utses av en expertjury baserat på butikens tävlingsbidrag, läs mer om detta längre ner. Vinnaren av huvudpriset och de olika kategoripriserna avslöjas den 15 december.

Läs mer om hur det går till här >>

Årets butikskategorier:

 • Kök & hushåll
 • Skönhet & hälsa
 • Möbler & inredning
 • Fordon & tillbehör
 • Bygg & trädgård
 • Barn & familj
 • Datorer & tillbehör
 • Skor, kläder & accessoarer
 • Spel & konsoler
 • Foto & video
 • Sport & fritid
 • Ljud, bild & musik

Ett nytt och viktigt specialpris:

Årets fraktbolag

Vi på Prisjakt vet hur viktig frakten är för köpupplevelsen – därför lanserar vi den nya specialkategorin Årets fraktbolag. I höst kommer vi via våra olika kommunikationskanaler be våra användare att betygsätta fraktupplevelsen vid sitt senaste e-handelsköp. Det fraktbolag som rankar bäst utifrån en kombination av antalet svar och snittbetyg vinner Årets fraktbolag 2022. Vinnaren avslöjas den 14 december.

Visa dina kunder att butiken tävlar

 • För att få många butiksomdömen och därmed öka vinstchansen är det bra att puffa för din butiks medverkan i tävlingen. Du kan till exempel länka till din omdömessida på Prisjakt i din butiks orderbekräftelser, i nyhetsbrev eller annan kundkommunikation.
 • Det är också en god idé att påminna dina kunder om att verifiera/publicera sina omdömen, annars syns de inte på din butikssida och de kommer inte att ingå i tävlingen.

Här hittar du material du fritt kan använda i din marknadsföring >>

Det är viktigt att alla tävlar på lika villkor och därför får du inte erbjuda någon förmån i utbyte mot ett omdöme – inga belöningar, rabattkoder, tävlingar eller lotterier.

Läs mer om vad du får och inte får göra här >>

Returhuset blev Årets medvetna butik 2021. Foto: Jenny Leyman

Årets medvetna butik 2022 – Prisjakts miljöpris

Som Nordens ledande jämförelsetjänst vill vi på Prisjakt både guida och uppmana till smartare shopping. Bäst pris är inte allt, även hållbarhet och miljö räknas. Därför delar vi ut specialpriset Årets medvetna butik till en butik som gjort ett stort jobb för att minska sin miljöpåverkan – en butik som har ett medvetet tankesätt och agerar därefter. Som butik tävlar du genom att svara på fem frågor och vår expertjury utser vinnaren – vilken avslöjas den 14 december. Skicka in ditt bidrag senast den 18 november 2022.

Läs mer om Årets medvetna butik här >>

Ladda hem frågeformuläret här >>

Returer gör affären cirkulär för Årets medvetna butik

En verksamhet som sorterar, graderar, reparerar, rekonditionerar och säljer andra butikers returvaror och reklamationer. Det är den förenklade beskrivningen av Returhuset, Årets medvetna butik 2021. 

Läs mer om vinnaren Returhuset >>

Har du några frågor?

Undrar du något om tävlingen Årets butik eller kring Prisjakt?

Hör av dig till oss!