Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Babyskydd som passar barnvagnen

  • 18 nov 2021
Sandra Björck
Sandra BjörckExpert inom bilbarnstolar

Att kunna fästa babyskyddet på barnvagnen är guld värt för att slippa väcka bebisen när man t.ex. ska göra några ärenden och bebisen precis har somnat. Och framförallt är det skönt att slippa bära babyskyddet med bebisen i då det blir både tungt och otympligt. Ett babyskydd väger ändå mellan 3-5 kg och sedan bebisens vikt på det. För oss var funktionen oumbärlig då äldsta dottern var lättväckt.

På en del barnvagnar går det att klicka babyskyddet direkt på vagnen men oftast behöver man en adapter. Här har jag listat några bra, säkra babyskydd i olika prisklasser.

1. Cybex Cloud Z i-Size

Hög säkerhet och många funktioner

Dyr

Cybex serie Z med babyskyddet Cloud Z är det bästa babyskyddet från Cybex.

Det går att använda med bilens 3-punktsbälte eller så kan du köpa till en Isofix-bas som monteras fast i bilen och som även passar med den bakåtvända stolen Sirona Z.

När man använder basen finns en funktion som gör att man kan vrida babyskyddet åt sidan, det underlättar när man ska sätta i och ta ut barnet ur stolen. Stolen har extra sidokrocksskydd och ett smart 3-punktsbälte som höjs samtidigt som man höjer huvudstödet.

En annan smart funktion är att man kan lägesändra ryggen när det är monterat på barnvagnen vilket gör att bebisen får ett skönt ryggläge. Det gör att man även kan använda babyskyddet vid lite längre ärenden.

Cybex Cloud Z i-Size är godkänd för barn mellan 45-87 cm. Adapter som behövs till vagnen är en som passar Maxi-Cosi.

Många smarta funktioner för den resande familjen.


2. BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size

Hög säkerhet och komfort

Dyr

BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size är det första steget i det populära iZi Modular-konceptet med babyskydd och den bakåtvända bilbarnstolen, iZi Modular RF X1 i-Size, som går att använda upp till 18 kg.

Både babyskyddet och bilbarnstolen passar samma Isofix-bas, iZi Modular i-Size. Basen har tydliga indikatorer som markerar med ljud och ljus när kombinationen är rätt.

Huvudstödet använder sig av BeSafes ’Dynamic Force Absorber’ som fångar upp kraften om en sidokollision skulle inträffa. Det har också ett vadderat 5-punktsbälte med breda axelmuddar, vilket ger en skön komfort och även lite extra stöd.

Suffletten täcker bra och skyddar mycket bra från sol och vind. Handtaget är ergonomiskt och babyskyddet är skönt att bära. För att montera på vagnen behövs adapter för Maxi-Cosi.

Babyskyddet passar barn från 40-75 cm och finns i många snygga och stilrena färger.

Mysigt och ombonat babyskydd som även ger bra stabilitet till mindre bebisar.


3. Axkid Babyfix

Enkel att använda, billig och lätt

En mycket prisvärd och enkel stol som ändå inte tummar på säkerheten.

Babyfix är lätt med en vikt på endast 3,53 kg. Det är ombonat med höga sidor och har en hög säkerhet och komfort med mjuka axelmuddar och bekväm nackkudde.

Selen är 5-punkts och klädseln går att maskintvätta i 30 grader. Adaptern som passar till Babyfix är den som passar till Maxi-Cosi, vilken passar många barnvagnsmärken på marknaden. Babyfix kan användas för bakåtvänt åkande för barn mellan 0-13 kg.

Det går att köpa till en bas som både går att bälta fast eller använda med isofix.

Jag rekommenderar verkligen en bas då det bara är att klicka i babyskyddet samt att man slipper krångla med bältet varje gång man ska iväg. Det kan vara väldigt stressande med en ledsen bebis som far runt med armarna i vägen när man ska spänna fast bältet. Ett tips är att köpa till en extra bas om man ofta växlar mellan två olika bilar.

En enkel, prisvärd och säker stol.


4. Britax BabySafe II i-Size

Pyret & Snäckan
2 295 kr
Nids4Kids
2 295 kr
Se alla 2 priser

Går att justera lutningen på basen

Dyr

Britax Baby-Safe2 i-Size babyskydd har många genomtänkta och användarvänliga funktioner.

Det monteras med bilens bälte eller med hjälp av en fastmonterad isofixbas som man kan köpa till. Basen Baby-Safe i-Size Flex är jättesmart då man kan lägesändra babyskyddet så att det inte blir för upprätt läge i bilar med lutade säten. Den har också tydliga markeringar så att det blir rätt monterat.

BabySafe2 har justerbar lägesändring där du kan ändra höjden på huvudstödet i takt med att barnet växer. Ryggstödet höjs till ett mer upprätt läge när man justerar huvudstödet. En jättebra funktion då det annars kan vara svårt att få bebisen att sitta bra i början.

Den har även ett extra sidokrocksskydd som man skruvar fast på den sida av babyskyddet som är närmast bildörren. Passar 40-83 cm, 0-13 kg. För vagnen behöver du Britax egna adapter.

Hög användarvänlighet och unikt med lägesändring.


5. Simple Parenting Doona

Smidig med babyskydd och vagn i ett

Dyr

Doona är en unik lösning med kombinerat babyskydd och vagn i ett.

Det går att köpa till en bas som monteras fast i bilen med isofix, då klickar man bara i babyskyddet snabbt och smidigt men det kan också monteras med bilens 3-punktsbälte. Doona Babyskydd är godkänd för 0-13 kg.

Att tänka på är att det inte går att lägesändra så bebisen bör inte sitta i babyskyddet för länge.

Det finns många tillbehör att köpa till, som skötväska, förvaringskorg, regnskydd och en vadderad förvaringsväska för t.ex. flygresor. För att göra om den till en vagn fäller du bara ut hjulen och handtaget - superenkelt!

Den är platssparande i bilen då man inte behöver ta med sig ett extra chassi, eller köpa till extra adaptrar, utan allt är i ett. Den är också smidig om man t.ex ska åka tåg och behöver få med sig både bilbarnstol och vagn.


6. Maxi-Cosi Jade

Bra liggposition för små bebisar

Kort användningstid

Maxi Cosi Jade har en fullt liggande position och passar till de minsta bebisarna från 0-6 månader, 40 - 70 cm och upp till 9 kg. Den är även godkänd med det nya godkännandet R129.

Det går riktigt smidigt att flytta den mellan vagnen och bilen utan att bebisen vaknar. Nackdelen är att den tar upp mer än en sittplats i en normalstor bil då den fästs på sidan. Locket ger ett bra vindskydd och suffletten ett helt ok solskydd.

Om man har en vagn från Maxi Cosis är det bara att klicka på babyskyddet, annars får man köpa till en kompatibel adapter för just sin vagnmodell och Maxi Cosi. Jade går inte att bälta utan är enbart kompatibel med isofixbasen 3wayFix.

Den både är riktigt snygg designmässigt men såklart också säker och praktisk. Det finns även många snygga färger att välja på.


Sandra Björck
Sandra BjörckExpert inom bilbarnstolar

33-årig tvåbarnsmamma som tycker barnens säkerhet i bil är jätteviktig. Dottern på 7 år har precis börjat åka framåtvänd och 5-åringen åker fortfarande bakåtvänd i Axkid One 😊 Hemma har vi både Britax Two Way, Axkid Minikid 1 och 2, BeSafe Izi Plus, Maxi Cosi XP, Axkid One, TinySeats, Trunki boostapak och äldsta dottern har precis börjat åka i en Cybex S-fix. Jag älskar att kunna ge andra tips och råd! Vill ni ställa frågor eller bara prata lite allmänt så följ mig gärna på sandrabjorck88 på instagram eller på facebook=) Väl mött/ Sandra

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer