Hur Prisjakt fungerar

PRISJAKTS TRANSPARENSLÖFTE

För oss är det viktigt att du förstår hur vi jobbar. I transparenslöftet har vi samlat all information om hur Prisjakt fungerar.

Det är svårt att fatta bra beslut som konsument. Utbudet är enormt, säljmetoderna inte alltid schyssta och det är ofta andra aktörer än just konsumenterna som sitter på de starka korten. Som konsument är man ofta i underläge.

Det vill vi ändra på.

Vi vill hjälpa alla konsumenter att fatta bättre beslut.

För att nå dit har vi bestämt oss att vara så som få andra i branschen är – öppna och ärliga med hur vi jobbar. Vårt transparenslöfte innebär att vi lovar att berätta hur vi jobbar och hur Prisjakt fungerar. Så att du kan lita på oss.

Hur vi jämför priser

Vårt mål är att vara en komplett och objektiv pris- och produktjämförelsetjänst. Vi visar alla butiker och priser som vi känner till för varje produkt. Vi visar både butiker som betalar oss för den trafik vi skickar till dem (profilerade butiker) och butiker som inte betalar oss. Vi utesluter inga erbjudanden.

Läs mer om hur vi jämför priser

Hur vi visar omdömen

Vi har en omfattande process för att upptäcka falska omdömen. Vi tillåter inte omdömen som skrivs av företag eller av personer med egenintresse i butiken eller produkten. Inte heller får personer som är tätt knutna till den typen av personer skriva omdömen. Vi tillåter inte omdömen som skrivs i utbyte mot någon slags kompensation.

Läs mer om hur vi visar omdömen

Hur vi tjänar pengar

Det kostar pengar att driva Prisjakt. Utan intäkter hade vi inte kunnat hålla igång. De butiker som finns på Prisjakt betalar när du klickar från oss till dem. Vi får också betalt för att visa annonser. Dessutom tjänar vi pengar på en del partnerskap och andra tjänster, till exempel genom att sälja insikter.

Läs mer om hur vi tjänar pengar

Hur vi jobbar med experter

Prisjakts experter är personer som är särskilt kunniga inom ett visst område. Ungefär som kompisen som kan allt om mobiler, grannen som är inne på sin åttonde barnvagn eller släktingen som alltid har en laddad skruvdragare i garaget. Våra experter är inte sponsrade av andra företag eller tvingade att sätta bra betyg. De får tycka precis vad de vill – de är oberoende.

Läs mer om hur vi jobbar med experter

Vi finns här!

För oss är det viktigt att du förstår hur vi jobbar. I transparenslöftet har vi samlat all information om hur Prisjakt fungerar. Om du har fler frågor, tveka inte att höra av dig!

Besök vårt hjälpcenter
Hör av dig till oss!