Prisjakt
HemMobil & GPSMobiltelefoner

Mobiltelefoner

1 640 produkter

Sortera efter:

Mobiltelefoner

Ska du köpa en mobiltelefon? Här hittar du nya och begagnade mobiltelefoner utan abonnemang från märken som Apple, Samsung, Motorola, Xiaomi, Doro och OnePlus. Vi visar alla de senaste och bästa modellerna med Android och iOS. Här finns även mobiltelefoner för äldre och barnanpassade modeller. Behöver du en mobiltelefon med hörlurskontakt finns även det. Vill du bara se billiga och prissänkta mobiltelefoner på rea kan du välja det i filtret. Produkter inom denna kategori kan också kallas Smartphones, Mobiltelefon, Smartphone, mobile phones, mobile phone och Mobil.

Saknar du någon produkt på Prisjakt?

Frågor och svar om mobiltelefoner

Det är flera faktorer som spelar roll när du väljer din nästa mobiltelefon. Bland annat hur mycket den får kosta, om du föredrar Android eller iOS, hur mycket lagringsutrymme du behöver och hur bra kamerorna måste vara.

Om du funderar på en Android-telefon så är Google Pixel 7 och Pixel 7 Pro populära val just nu. De är framförallt omtyckta för sina utmärkta kameror. Vill du komma ner lite i pris så är Xiaomi 11T Pro ett bra val med utmärkt prestanda för sina kronor.

På iPhone-sidan så är det iPhone 14-serien som dominerar med bäst prestanda och riktigt bra kameror. Vill du spara några kronor så kommer du riktigt långt med både iPhone 13- och 12-serien också.

Tänk på att vissa tillbehör som smartklockor och hörlurar fungerar bäst med specifika mobiltelefoner. Hörlurar från Apple fungerar exempelvis optimalt på iOS, men inte fullt lika bra med Android-telefoner. Kolla noga vad som gäller före ett köp!

Ett tips är att läsa våra experters topplistor som visar de bästa mobiltelefonerna just nu i flera olika prisklasser.

Priset för en bra mobiltelefon ändras hela tiden i takt med att nya modeller släpps. Det är också mycket subjektivt eftersom dina behov avgör vad en bra mobiltelefon faktiskt är.

Rent generellt sett så kan du få en bra mobiltelefon för runt 4 000 kronor och uppåt, ibland för mindre pengar än så. Då får du normalt hyggliga kameror och rimlig prestanda för en mobiltelefon i mellanklassen.

Om du sträcker dig några tusenlappar till och kollar runt 6 000 kronor eller mer så blir det ännu bättre med högre prestanda, bättre kameror och fler tekniska funktioner. Chansen är också större att du får uppdateringar längre till Android och iOS med nyare mobiltelefoner.

Vår mobilexpert avslöjar de mest prisvärda mobiltelefonerna just nu i sin topplista. Där får du tips på bra mobiltelefoner som inte kostar skjortan.

Det finns många saker som spelar in när man väljer sin nya mobiltelefon.

Bland annat hur stort lagringsutrymme du behöver. Tänker du använda kamerorna mycket, spela in högupplöst video och se nedladdad film så behöver du ett stort utrymme.

En nyare mobiltelefon är lite dyrare i inköp, men chansen är större att du får många uppdateringar till operativsystemet. Det gör att livslängden blir längre.

Snabb hårdvara gör att mobiltelefonen känns kvick och behaglig att använda. I längden så gör det stor skillnad för upplevelsen, men tänk också på att även en äldre mobiltelefon kan vara snabb nog. Speciellt på iPhone-sidan.

Kamerorna spelar stor roll för många. Nöjer du dig med en vanlig vidvinkelkamera och en ultravidvinkel på baksidan, eller vill du ha den där porträttkameran också?

Skärmstorleken spelar också roll för många. En stor skärm är bra om du kollar på film och serier, eller spelar. Men den blir också mer otymplig att hålla och går runt med i byxfickan.

Vattentåligheten är extra viktig för många. Helst bör du välja en mobiltelefon som är IP67-klassad eller bättre. Det minskar risken för vattenskador om du använder mobiltelefonen i regn, tappar den i vatten eller spiller väta på den. Tänk på att vattentåligheten försämras med tiden.

En viktig detalj som många inte tänker på är att mobiltelefoner inte får uppdateringar hur länge som helst.

Tillverkare som Apple och Samsung har bra uppdateringspolicy som betyder att många av deras mobiltelefoner får nya uppdateringar i fyra eller fem år efter lanseringen.

Om du köper en för gammal mobiltelefon så kanske den inte får viktiga säkerhetsfixar och optimeringar som gör att du kan ha den längre.

Kolla med respektive tillverkare vad som gäller för just den mobiltelefon du vill köpa. Om du byter mobiltelefon varannat år så har det inte lika stor betydelse, men du bör säkerställa att just din modell får nya Android- och iOS-versioner så länge du har den.

Det är viktigt att din nya mobiltelefon inte riskerar att bli vattenskadad om du tappar den i vatten eller använder den i regn.

Ett tips är att välja en mobiltelefon som är IP67-klassad eller bättre. Då klarar den både strilande vatten och att tappas i exempelvis badkaret eller poolen utan att den bör ta skada.

Tänk på att vattentåligheten försämras med tiden. En tre år gammal, välanvänd mobiltelefon är inte lika skyddad mot vatten som när den var helt ny ur lådan.

Här hittar du vattentåliga mobiltelefoner på Prisjakt.

Det är ofta rea på mobiltelefoner. Speciellt bra är det under Black Week och Black Friday där vi såg att 1 av 4 mobiltelefoner gick ner i pris under reaperioden 2021. Den genomsnittliga prissänkningen var 20 % på modellerna som minskade med minst 10 % i pris.

Mellandagsrean är också en bra tid för att köpa mobiltelefon. Även här blev 1 av 4 mobiltelefoner billigare 2021 och den genomsnittliga prissänkningen var 19 % på modellerna som minskade med minst 10 % i pris, nästan lika bra som under Black Week.

Vi har en praktisk filtrering som visar alla mobiltelefoner som minskat i pris med 10 % eller mer just nu. Smart, eller hur?