Prisjakt
HemPrisjakts experterMobiltelefonerTopplista - Bästa mobiltelefonen för barn

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa mobiltelefonen för barn

5 april 2024

Att sätta en smart mobil i händerna på ett barn är förenat med viss skräck, åtminstone för mig. Plötsligt får de hela världen i sin hand och det är givetvis både på gott och ont. Just därför finns det goda skäl att noga överväga vad man köper och hur man bäst håller ett vaksamt öga på vad de gör och när!

Nog så viktigt när det kommer till telefoner åt barn är också möjligheten att skydda mobilen mot en inte alltid mild behandling. Ett bra utbud av skyddande skal och andra tillbehör är alltså av yttersta vikt! Jag har försökt hålla priset någorlunda inom rimliga gränser, utan att för den delen välja ut de allra billigaste slit-och-slängtelefonerna som faktiskt inte gör någon glad alls.

1. Apple iPhone SE 2020 (2nd Generation) 3GB RAM 64GB

Ekosystemet

Inget

Med en utsida vi känner igen sedan 2014 och en insida som täcker den absoluta majoritet av alla behov så erbjuder iPhone SE en utmärkt mix av hårdvara, mjukvara och utbud av tillbehör.

Detta tillsammans med utmärkta möjligheter att styra vad barnen kan och får göra samt ett enormt utbud av såväl spel som nyttoappar gör iPhone SE till ett riktigt toppval rent generellt.

Det stora, rent av enorma utbudet av tillbehör innebär dessutom en aldrig sinande källa av förslag på presenter att komplettera med till högtider och födelsedagar.

En iPhone SE är kanske inte det häftigaste eller billigaste av alla alternativ, men det kan mycket väl vara det tryggaste av de alla för i stort sett alla.


2. Samsung Galaxy A54 5G SM-A546B Dual SIM 8GB RAM 128GB

Trygg, stabil och prisvärd

Något stor rent fysiskt

Samsung är en av de absolut största och mest välkända tillverkarna av telefoner med Android som system.

Även om A-serien kanske inte är ett prestandamonster så står de för sansad och vettig prestanda till ett rimligt pris.

Med Samsung Galaxy A54 får du bra prestanda, fullgod för de flesta, riktigt bra med lagringsutrymme och en förhållandevis stor skärm i ett relativt smidigt format.

De stora volymer som Samsung producerar innebär även att utbudet av såväl originaltillbehör som tredjepartstillbehör är bra. Du kan med största sannolikhet hitta skärmskydd och skyddsfodral som är tillräckligt robusta för att klara av att hanteras av barn.

Samsung Galaxy A54 är ett tryggt, stabilt och prisvärt val för dig som vill ge barnen sin första (?) Android-upplevelse.


3. Nokia XR21 5G Dual SIM 6GB RAM 128GB

Hållbart tänk

Väl stor skärm

Nokia har kanske inte samma glansdagar som tidigare, men det hindrar inte märket från att tillverka intressanta mobiler med egna små vinklar.

Nokia XR21 är just en sådan, med särskilt fokus på hållbarhet av olika slag. Inte nog med att den är tillverkad av 100% återvunnen aluminium, den är även framtagen och testad för att överleva det mesta du eller snarare dina barn kan utsätta den för.

Damm? Inga problem! Tappad i vattenpöl? Försök igen med något mer utmanande! Lämnad ute i kylan? Jodå, de finska rötterna fixar det.

Enda nackdelen är väl egentligen att skärmen, som på så många andra moderna mobiler, är lite väl stor för att enkelt kunna hanteras av barn.

Bortser vi från det får vi en tålig mobil utan att egentligen offra utseendet alltför mycket, samtidigt som vi får ett ordentligt batteri och riktigt bra grundprestanda. Perfekt för såväl stora som små!


4. CAT S42H+ Dual SIM 3GB RAM 32GB

Så barnsäkert det kan bli

Klenare prestandamässigt

Är du trött på att barnens telefoner går i småbitar var och varannan dag? Då är det en Cat S42H+ du behöver, en telefon hård nog för att ge även de vildaste av barn en ordentlig utmaning.

Om brutal hårdhet är fördelen så hittar vi tveklöst begränsad prestanda under kolumnen nackdelar. Du får varken häftig processor eller oceaner av RAM-minne och lagring. Den enda klena trösten är ett stadigt batteri på 4200 mAh som ska klara även prestandakrävande dagar.

Cat S42H+ är kanske inte förstahandsvalet för något barn, men för dig som trött förälder som är less på att byta ut trasiga telefoner så kan den nog tjäna sitt syfte. Om inte annat som straff tills dess de är betrodda med mer ömtåliga enheter!


Teknikintresserad man i sina bästa (?) år. Gillar att testa och utforska nya produkter och ser stort nöje i att få dela med mig utav mina erfarenheter till andra. Driver YouTube-kanalen Teknik med Ewenson där jag testar och utvärderar modern teknik i alla dess färger och former. För mig är det viktigt att tekniken jag rekommenderar har ett rimligt förhållande mellan pris och prestanda, är lättanvänd och håller god materialkvalité överlag. Givetvis är jag noga med att endast rekommendera sådant jag själv skulle kunna tänka mig köpa!

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons