Prisjakt

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa mobiltelefonen för barn

  • 23 maj 2022
Joakim Ewenson
Joakim EwensonExpert inom mobiltelefoner

Att sätta en smart mobil i händerna på ett barn är förenat med viss skräck, åtminstone för mig. Plötsligt får de hela världen i sin hand och det är givetvis både på gott och ont. Just därför finns det goda skäl att noga överväga vad man köper och hur man bäst håller ett vaksamt öga på vad de gör och när!

Nog så viktigt när det kommer till telefoner åt barn är också möjligheten att skydda mobilen mot en inte alltid mild behandling. Ett bra utbud av skyddande skal och andra tillbehör är alltså av yttersta vikt! Jag har försökt hålla priset någorlunda inom rimliga gränser, utan att för den delen välja ut de allra billigaste slit-och-slängtelefonerna som faktiskt inte gör någon glad alls.

1. Apple iPhone SE (2nd Generation) Dual SIM 3GB RAM 64GB

Ekosystemet

Inget

Med en utsida vi känner igen sedan 2014 och en insida som täcker den absoluta majoritet av alla behov så erbjuder iPhone SE en utmärkt mix av hårdvara, mjukvara och utbud av tillbehör.

Detta tillsammans med utmärkta möjligheter att styra vad barnen kan och får göra samt ett enormt utbud av såväl spel som nyttoappar gör iPhone SE till ett riktigt toppval rent generellt.

Det stora, rent av enorma utbudet av tillbehör innebär dessutom en aldrig sinande källa av förslag på presenter att komplettera med till högtider och födelsedagar.

En iPhone SE är kanske inte det häftigaste eller billigaste av alla alternativ, men det kan mycket väl vara det tryggaste av de alla för i stort sett alla.

Youtubern Marques Brownlee recenserar iPhone SE.

2. Samsung Galaxy A52s SM-A528B 5G Dual SIM 6GB RAM 128GB

Trygg, stabil och prisvärd

Något stor rent fysiskt

Samsung är en av de absolut största och mest välkända tillverkarna av telefoner med Android som system.

Även om A-serien kanske inte är prestandamonster så står de istället för sansad och vettig prestanda och ett rimligt pris.

Med Samsung Galaxy A52s får du bra prestanda, fullgod för de flesta, riktigt bra med lagringsutrymme och en förhållandevis stor skärm i ett relativt smidigt format.

De volymer som Samsung producerar innebär även att utbudet av såväl originaltillbehör som tredjepartstillbehör är gott och du kan säkerligen finna såväl skärmskydd som skal tåliga nog för att barnen åtminstone ska få en match.

Samsung Galaxy A52s är ett tryggt, stabilt och prisvärt val för dig som vill ge barnen sin första (?) Android-upplevelse.


3. Nokia X10 5G Dual SIM 6GB RAM 64GB

Hållbart tänk

Väl stor skärm

Efter en, i mitt tycke, spännande återkomst till marknaden så har Nokia återigen hamnat lite i skymundan. Därmed inte sagt att de förtjänar det, de levererar fortfarande högintressanta telefoner till ett rimligt pris.

Nokia X10 är ett utmärkt exempel på detta. Med rimlig prestanda, löfte om kontinuerliga säkerhetsuppdateringar och materialval som fokuserar på hållbarhet så är detta ett utmärkt alternativ för de som ska ärva planeten.

Med ett batteri på nästan 4500 mAh och förhållandevis strömsnåla komponenter kan Nokia utlova en batteritid på upp till två dygn! Något som definitivt kan passa barns glömska.

Enda egentliga brasklappen är att skärmen är i största laget. Kan du leva med det så är Nokia X10 ett superbt alternativ!


4. CAT S42 Dual SIM 3GB RAM 32GB

Så barnsäkert det kan bli

Klen prestandamässigt

Är du trött på att barnens telefoner går i småbitar var och varannan dag? Då är det en Cat S42 du behöver, en telefon hård nog för att ge även de vildaste av barn en ordentlig utmaning.

Om brutal hårdhet är fördelen så hittar vi tveklöst begränsad prestanda under kolumnen nackdelar. Du får varken häftig processor eller oceaner av RAM-minne och lagring. Enda klena trösten är ett stadigt batteri på 4200 mAh som ska klara även prestandakrävande dagar.

Cat S42 är kanske inte förstahandsvalet för något barn, men för dig som trött förälder som är less på att byta ut trasiga telefoner så kan den nog tjäna sitt syfte. Om inte annat som straff tills dess de är betrodda med mer ömtåliga enheter!


Joakim Ewenson
Joakim EwensonExpert inom mobiltelefoner

Teknikintresserad man i sina bästa (?) år. Gillar att testa och utforska nya produkter och ser stort nöje i att få dela med mig utav mina erfarenheter till andra. Driver YouTube-kanalen Teknik med Ewenson där jag testar och utvärderar modern teknik i alla dess färger och former. För mig är det viktigt att tekniken jag rekommenderar har ett rimligt förhållande mellan pris och prestanda, är lättanvänd och håller god materialkvalité överlag. Givetvis är jag noga med att endast rekommendera sådant jag själv skulle kunna tänka mig köpa!

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer