Kategorier
Prisjakt
Topplista

Bästa schampot för färgat hår

Köpråd från Prisjakt Experter

Om du som jag lägger en hel del pengar på att färga håret så vill du troligtvis behålla resultatet så länge som möjligt. De flesta som nån gång färgat håret har säkert varit med om att håret upplevs lite matt och trist efter ett tag. Med ett färgbevarande schampo kan du förlänga färgens hållbarhet mellan färgningarna. Jag tycker att ett bra färgbevarande schampo ska bevara färgen (såklart) men även göra håret glansigt och bevara djupet i håret som färgningen ger.

I den här listan har jag listat mina bästa schampon inom kategorin "schampo för färgat hår ". Hoppas att du ska hitta en favorit eller två!

1. Olaplex No4 Bond Maintenance Shampoo 250ml

Resultatet, är drygt

Jag kan med handen på hjärtat säga att efter att jag färgade håret mörkare och började använda detta samtidigt så har min hårfärg aldrig hållit sig så välbevarad! Det var inget jag hade räknat med då jag främst köpte schampot för att jag ville få ett mer välvårdat hår. Så detta blev verkligen en trevlig bonus.

Schampot är verkligen jättedrygt, det behövs inte alls mycket för att håret ska bli rent. Efter 6 månader med hårtvätt ca tre dagar i veckan är jag fortfarande inne på första flaskan med mitt axellånga hår. Det gör att priset därmed blir väldigt överkomligt.

Jag tycker att håret blivit mjukare och även att det känns starkare. Det innehåller inga sulfater och är även glutenfritt och veganskt. Doften är mild och inte alls stark.

För dig som vill ha ett riktigt drygt, vårdande och färgbevarande schampo.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Olaplex No4 Bond Maintenance Shampoo 250ml
Olaplex No4 Bond Maintenance Shampoo 250ml
222 kr

2. Redken Color Extend Magnetics Shampoo 500ml

Otroligt färgbevarande!

Redken Color Extend är ett färgbevarande schampo som enligt tillverkaren kapslar in färgen i hårstråna. Hur det stämmer eller inte, det vet jag inte. Men vad jag vet är att det bevarar färgen länge och att håret blir otroligt glansigt!

Det här schampot tillför även mycket fukt, vilket är kanonbra efter färgning då håret kan behöva lite extra. Redken's färgbevarande schampo tynger inte ner håret och efter tvätt är mitt hår både mjukt och följsamt.

Detta är ett väldigt drygt schampo, så en liten mängd schampo räcker. Bra lödder också!

Doften är lite fruktig och ganska söt, så om du gillar såna dofter kommer du älska detta. Dock är det inte någon stark doft, så jag tror att även att du som inte är något big fan av dessa dofter kan gilla detta schampo.

Ett prisvärt schampo som rekommenderas till dig som vill ha en dryg produkt som ger glans, fukt och bevarar färgen länge!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Redken Color Extend Magnetics Shampoo 500ml
Redken Color Extend Magnetics Shampoo 500ml
160 kr

3. LANZA Healing Color Care Color Preserving Shampoo 300ml

Bevarar färgen riktigt bra!
Dyrare än Redken, annars likvärdigt

L'Anza har här ett milt färgbevarande schampo som är sulfatfritt. Det avlägsnar föroreningar varsamt samtidigt som det bevarar hårfärgen maximalt. Att det är milt tycker jag märks då det inte irriterar hårbotten minsta lilla.

Det innehåller även UV-skydd vilket gör att hårfärgen inte bleks lika lätt i solen. Perfekt om du är som jag och gillar att vistas ute på sommaren!

Schampot löddrar härligt och är drygt. Du behöver inte använda mycket alls, så en flaska räcker länge. Det doftar helt underbart, en lite blommig/fruktig doft.

Det torkar inte ut mitt hår, vilket jag upplever att en del schampon kan göra. Håret blir istället både väldigt glansigt och mjukt.

Det här schampot rekommenderar jag till alla som vill ha ett sulfatfritt och riktigt bra färgbevarande schampo!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
LANZA Healing Color Care Color Preserving Shampoo 300ml
LANZA Healing Color Care Color Preserving Shampoo 300ml
138 kr

4. Maria Nila Palett Luminous Color Shampoo 350ml

Milt färgbevarande schampo
Kostar lite mer...

Det här tror jag faktiskt är mitt favoritschampo bland Maria Nilas produkter!

Luminous Color Shampoo gör håret väldigt glansigt efter schamponeringen och färgen bevaras djup och fin länge.

Det irriterar inte min hårbotten som ibland kan bli lite kliande efter färgning. Jag upplever det som ett milt och behagligt schampo som jag gärna använder varje gång jag duschar. Schampot lämnar en ren känsla i håret som håller i sig i flera dagar. Mitt hår blir glansigt och även ganska mjukt när jag torkat det.

Jag gillar Maria Nilas flaskor som är lätta att öppna och stänga i duschen tack vare sin smarta kork. Dessutom gillar jag färgen på den här flaskan! Anledningen till att det inte kommer högre upp är att schampot tyvärr kostar en del.

Jag rekommenderar det här schampot till dig som kan få irriterad hårbotten efter färgning och behöver en mild produkt.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Maria Nila Palett Luminous Color Shampoo 350ml
Maria Nila Palett Luminous Color Shampoo 350ml
207 kr

5. REF Illuminate Colour Shampoo 285ml

Håret blir glansigt, mindre friss
passar bäst för ett tunnare hår

REF är ett svenskt märke som är helt veganskt. Just detta schampo är framtaget för torrt och och skadat hår. Det är färgbevarande och innehåller organsika oljor från acai samt linfrö som ska göra håret friskare och glansigare.

Schampot är skonsamt och att gör håret riktigt glansigt. Jag har ganska frissigt hår naturligt men det här schampot minskar ner detta en del. Håret blir även mjukt efter duschen och jag upplever att det känns rent på djupet. Det skulle kunna ge lite mer fukt och det passar nog bäst för lite tunnare hår.

Det är fritt från sulfater och parabener. Vissa schampon som är det löddrar lite dåligt men detta löddrar faktiskt riktigt bra. Jag tycker att lukten är mycket god, lite söt, men väldigt fräscht. Som om man varit hos frisören.

För dig som vill ha ett svenskt märke som är veganskt och som ger glansigt hår!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
REF Illuminate Colour Shampoo 285ml
REF Illuminate Colour Shampoo 285ml
123 kr

6. L'Oreal Elvive Color Vive Shampoo 400ml

Lättillgängligt och billigt
Kan bli lite torrt och trassligt

När allt annat är slut och jag inte kan ta mig till frisören, det är då jag tar till detta budgetschampo.

Det är ett bra schampo att ha som backup hemma, även om jag kanske inte skulle välja att använda det varje dag. Detta på grund av att jag upplever att mitt hår blir lite torrt och trassligt av det. Men som extra-schampo om de andra tar slut duger det mer än väl åt. Jag tycker nämligen att håret behåller sin färg och glans samt att det löddrar väldigt bra.

Jag skulle inte säga att det doftar jättegott men det har en ganska neutral doft som kanske tilltalar många som inte gillar så starka dofter.

Det här schampot är värt att testa för dig som kanske har en tightare budget men som ändå vill bevara hårfärgen. Men kompensera gärna med ett fuktgivande balsam efteråt.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
L'Oreal Elvive Color Vive Shampoo 400ml
L'Oreal Elvive Color Vive Shampoo 400ml
39 kr