Prisjakt
HemPrisjakts experterÖgonbrynsgelTopplista - Bästa ögonbrynsgel

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa ögonbrynsgel

15 mars 2024

Vill du ha ögonbryn som sitter på plats hela dagen? Utan att de flyger omkring och är okontrollerbart rufsiga? Det är såklart en ögonbrynsgel som du ska ha! Att fylla i brynen med ögonbrynspennor, skuggor eller pomade ger brynen färg och fyller i luckor där det saknas eventuella strån - men det är en ögonbrynsgel som formar dem och håller alla strån på plats.

Här tipsar jag om så kallade transparenta geler, eller "clear" som det ofta kallas på makeupspråk. En transparent gel passar alla olika färger på bryn. För mig är det viktigt att en ögonbrynsgel håller brynen på plats hela dagen, utan att kännas för klistrig eller smula. Håll till godo!

1. Anastasia Brow Freeze

Brow lift-looken har aldrig varit enklare att få!

Behövs specialborste för optimalt resultat (ingår ej)

Brow lift-effekt!

Är du en dedikerad brynfantast kan du inte ha missat Anastasia Beverly Hills Brow Freeze! En extremt hypad vaxprodukt som var först med sin känsla av att kunna ge dig en"brow lift" -look.

Lyfta bryn ger dig en mer öppen blick. Det innebär att du kammar brynen uppåt och "fäster" dem där. En vanlig gel är ofta för klen för att åstadkomma denna uppåt-look. Såklart kan du även köra lite softare och bara kamma till bångstyriga strån precis som med vilken bryngel som helst. Den flagnar eller stelnar inte in och den transparenta konsistensen passar alla brynfärger. Håller hela dagen!

Med fördel så bör du använda Anastasias egna borste Duo Brush Nr 12 som har en specialutformad platt del i ena änden för att limma in brynen mot huden för att få full kontroll på dem. Att du behöver en extra produkt för optimalt resultat är ett minus.


2. Schwarzkopf Got2b Glued 4 Brows & Edges 2in1 Gel 16ml

Håller alla bryn på plats! Tvåsidiga borsten, känns mild

Billig förpackning, något för glansig

Extremt hållbar ögonbrynsgel till minipris!

Jag har sett många skönhetsinfluencers som faktiskt använt got2b:s vanliga hårgele från matbutik som ögonbrynsgel. Jag tror det är därför de nu satsat på att ta fram en "riktig" förpackad ögonbrynsgel med hylsa och borste!

Gelen är vegansk, fri från silikoner och är alkoholfri. Borsten är liten och lätt och har två olika sidor - en sida med upphöjt borst och en plattare sida för att "trycka in brynen" eller skapa brow lift-effekt. Gelen känns mild och inte alls stark eller spritig i doften till skillnad från deras hårgele. Så formulan är en helt annan men ger minst lika bra resultat!

Jag upplever den ganska snabbtorkande så man kan inte jobba med den allt för länge på brynen innan de sitter där. Dock är den inte alls klibbig eller stel vilket är ett megaplus!


3. Anastasia Brow Gel

Brynens hållbarhet, naturlig känsla

Priset

Ögonbrynsjätten levererar såklart top notch-kvalitet!

Den här ögonbrynsgelen lyckas med konststycket att hålla brynen stenhårt på plats, utan att för den delen kännas alls hård eller klistrig på huden. En fantastisk produkt helt enkelt.

Den har ingen direkt doft, utan känns mild och skonsam. Borsten är bra och fångar alla strån när du stylar dina bryn. Inget smul eller klibb. Hållbarheten finns det inget att anmärka på, den håller hela dagen och är sedan lätt att tvätta bort på kvällen.

Tuben jag har nu har jag haft i minst 6 månader och använt i princip varenda dag. Ändå är det minst en tredjedel kvar och den har inte torkat ut eller stelnat i tuben. Jättebra hållbarhet alltså! Det som drar ner betyget är priset.

Ibland säljs den i kit eller i en reseförpackning - perfekt om du vill testa utan att köpa en full size.


4. Xlash Xbrow Eyebrow Gel 6ml

Känns bra på brynen, inte överglansig utan naturlig

För klen för "laminated look", passar ist naturlig brynform

Här har vi Xbrow Gel från välkända Xlash!

Xlash är mest kända för sitt ögonfransserum som lanserades för väldigt många år sedan. Sedan dess har de fyllt på sin produktserie och den här ögonbrynsgelen är en av produkterna.

Förpackningen är lite mindre men väldigt smidig att packa med sig. Efter ett tag kan det dock vara lite svårt att få ut det sista ur tuben.

Gelen innehåller fibrer för att ge dina bryn ett fylligare utseende och det jag gillar mest är att den inte blir så glansig på brynen. Vissa formulas ger nämligen en onaturlig, gelig glans.

Formulan är genomskinlig, vattenfast och passar alla typer av bryn. Hållbarhet utlovas i upp till 12 timmar och på mig funkar den bra.

Räkna med en mer mjuk och naturlig look då den är lite för klen för att fixa riktiga "laminated brows" som står rakt upp.


5. NYX Control Freak Eyebrow Gel 9g

Billig och bra

Något längre torktid, ganska stor borste

Bra budgetalternativ!

NYX Professional Makeup Control Freak Brow Gel är lätt att använda och fungerar väldigt bra som sista steg i din brynrutin. Den är kladdfri och gelen håller ögonbrynen på plats hela dagen. Att den är billig och prisvärd är det största plusset.

Då formulan är så pass mild och doftfri kan man faktiskt också använda den som en klar mascara som definierar, separerar och framhäver dina fransars naturliga båge. Perfekt om du vill ha en naturlig look men inte orkar sminka dig för mycket.

Ett minus är att borsten är något stor och man kan då råka få upp för mycket produkt. Det gör det lite svårare att "finlira". Den kan också upplevas som lite blöt och har något längre torktid än många andra geler.


6. NYX The Brow Glue Gel

Billig, hållbar, förpackningen

Stelnar väldigt snabbt, något hård

Billig och bra!

När man tittar på den här produkten så känns den rolig och gullig med sin lilla tub och färgglada framsida. Man ska dock inte luras, det är faktiskt en grym produkt som levererar hållbara bryn i upp till 16 timmar.

Den här gelen är som alla andra genomskinlig med en naturlig finish när den torkar. Borsten är väldigt liten, jag personligen föredrar en något större borste som är mer avsmalnad i toppen, men kanske passar den dig med mindre bryn? Jag kan också uppleva att den torkar lite för snabbt för min smak, det gäller att vara snabb!

Känslan blir ungefär den samma som av ”soap brows” där man använder tvål för att limma brynen uppåt (trend inom bryn), alltså en ganska "limmad" och stel känsla. Gillar man att känna att brynen "sitter ordentligt" så är detta din nya favorit! Gillar du däremot en naturlig känsla så ska du se dig om efter en annan.


Som utbildad frisör och professionellt diplomerad makeupartist så har jag koll på det mesta inom kategorin skönhet! Jag har jobbat med mitt eget företag sedan 2013 och på min meritlista står otaliga frilansuppdrag och salongskunder. Hösten 2018 var jag med i tv, där jag tävlade om att bli "Hela Sveriges favoritfrisör". Som person är jag noggrann och väldigt mån om kvalité, inte minst när det kommer till skönhetsprodukter. Jag hoppas på att kunna hjälpa just DIG att hitta just din favoritprodukt! / Marielle O'Connor

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons