Kategorier
Prisjakt
Topplista

Bästa schampot för slitet hår

Köpråd från Prisjakt Experter

När ens hår är slitet kan det kännas som att man aldrig kommer få ordning på det. Men med en hårklippning, vårande produkter, och framförallt mindre styling med värmeverktyg, så går det faktiskt att få ordning på det. Kanske behöver man ta sig en funderare på om det är värt att bleka håret så ofta man kanske gör, kanske behöver man föna det mer sällan, eller så måste du helt enkelt klippa av håret en bit. Många bäckar små leder till ett friskt och välmående hår, men kom ihåg att det inte är gjort på en kafferast.

Man måste tänka sig för vad man gör med håret för att få det fint igen - men det går! Jag tycker att man får allra bäst resultat när man använder schampo och balsam ur samma serie, gärna även inpackning. Detta för att produkterna är uppbyggda för att jobba ihop för bästa resultat. Här finner du mina favoriter bland alla schampon jag testat, hoppas även du ska kunna hitta något du gillar!

1. Olaplex No4 Bond Maintenance Shampoo 250ml

Den stora skillnaden på hårkvalitén

Vid det här laget är det många som hunnit testa populära Olaplex.

För fem år sedan sökte jag desperat efter en räddning för mitt sönderblekta hår - räddningen fann jag i Olaplex-serien!

Jag ville så himla gärna spara ut mitt axellånga hår men hur jag än gjorde så blev det bara små stripiga slingor som växte, resten gick av hela tiden. Detta trots att jag klippte mig regelbundet. Många års blekning satte till slut stopp för att få långt hår - det var torrt, slitet och sönderblekt. Men vid ett tillfälle berättade min frisör om en ny serie - Olaplex. Vi testade och tillsammans med en rejäl klippning och mindre blekning fick jag så småningom mitt långa hår!

Det är ingen mirakelprodukt som gör underverk med en gång, men på sikt och med vårdande produkter och mindre värmeverktyg så blev det verkligen stor skillnad för mig!

För dig med "hopplöst" hår.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Olaplex No4 Bond Maintenance Shampoo 250ml
Olaplex No4 Bond Maintenance Shampoo 250ml
222 kr

2. Redken All Soft Shampoo 500ml

Återfuktar bra, pris, mängd

Mitt senaste schampo-inköp!

Då jag nyligen slingat mitt hår ville jag testa ett nytt vårdande schampo. Valet föll på detta återfuktande och reparerande schampo.

Jag gillar det verkligen då håret blev väldigt mjukt redan efter första tvätten. Det är troligtvis för att det innehåller vårdande arganolja.

Det löddrar bra och är inte svårt att skölja ur. Lukten är god men inte så stark, vilket jag gillar. Dessutom känns håret ovanligt rent, det blir riktigt luftigt och får en fin glans. Det tynger inte ner håret trots att det tillför mycket fukt, något många liknande schampon kan göra.

Ett plus är att det är väldigt drygt, vid varje tvätt använder jag bara en liten mängd och min flaska kommer räcka länge!

För dig som behöver ett reparerande schampo som även ger fukt till ditt hår.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Redken All Soft Shampoo 500ml
Redken All Soft Shampoo 500ml
160 kr

3. Björn Axén Repair Shampoo 250ml

Återfuktar bra
Luktar gott, men kanske lite starkt

Om du har torrt och skadat hår har jag här ett superbra shampo - Björn Axén Care Repair!

Shampot innehåller vårdande mineraler och proteiner som kommer från havet, dessa ska bygga upp ditt skadade hår och ge bättre elasticitet. Sea Silk som är en fuktighetsbevarande alg ingår också, den ska både vårda håret och hårbotten. Det är även veganskt vilket jag tycker är bra.

Om du som jag gjort ett antal blekningar på håret, då tycker jag verkligen du ska testa det här shampot. Mitt hår blev mycket mer återfuktat efter att ha använt serien.

Det som jag särskilt märkte stor skillnad på var att mitt självfall kom fram mycket mer. Lockarna blev efterhand mycket tydligare och inte lika frissiga som de var innan.

Överlag känns och ser mitt hår mindre slitet ut, men är även mjukt och följsamt.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Björn Axén Repair Shampoo 250ml
Björn Axén Repair Shampoo 250ml
71 kr

4. Kevin Murphy Repair Me Wash Shampoo 250ml

Resultatet, känslan av renhet!
Lite i dyraste laget

Ett återuppbyggande och stärkande schampo som även det återfuktar håret bra.

Repair Me Wash Shampoo skyddar och tar varsamt tar bort föroreningar, håret blir både mjukt och följsamt.

Det här är ett schampo för dig som gillar att styla håret, vill få bort alla produktrester på ett skonsamt sätt, samtidigt som du vill stärka upp och vårda håret.

Det känns också som att renheten man känner håller i sig riktigt länge efter duschen. Jag känner faktiskt inte att jag har behov av att tvätta håret lika ofta.

Doften är ganska stark, men det luktar gott, lite tropiska frukter typ. Är man känslig mot dofter vill jag dock lyfta ett finger för att det luktar lite starkare än många andra schampon.

Det är ett dyrt schampo men till dess försvar så är det drygt. Men priset gör att det inte hamnar längre upp på min lista.

För dig som är villig att betala för en bra och vårdande produkt!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Kevin Murphy Repair Me Wash Shampoo 250ml
Kevin Murphy Repair Me Wash Shampoo 250ml
247 kr

5. Maria Nila Palett Structure Repair Shampoo 350ml

Vårdar och skyddar
Renhetskänslan inte lika ihållande!

Vill man ha ett schampo som i likhet med det från Kevin Murphy återfuktar, bygger upp och som stärker hårets struktur så är detta från Maria Nila ett alternativ som inte kostar lika mycket. Det jag främst tycker skiljer detta schampo från Kevin Murphy-schampot är att jag inte upplever samma isittande renhetskänsla.

För att hjälpa håret att återfå sin naturliga styrka och glans har man tillsatt reparerande algextrakt. Maria Nila har också ett 'Colour Guard Complex' i sina produkter som reducerar färgförlusten vid hårtvätt och värmestyling men som också skyddar håret mot UV-strålning och fria radikaler.

Det här är ett bra, prisvärt schampo som vårdar utan att tynga ner. Håret blir väldigt mjukt och glansigt.

Ett billigare alternativ till Kevin Murphy.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Maria Nila Palett Structure Repair Shampoo 350ml
Maria Nila Palett Structure Repair Shampoo 350ml
207 kr