Prisjakt
HemPrisjakts experterSchampoTopplista - Bästa silverschampot

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa silverschampot

23 mars 2024

Jag blonderar mitt hår med jämna mellanrum men efter ett tag drar sig färgen alltid åt det gula hållet vilket jag verkligen inte vill. Varför blir håret gult då? Jo, när man lägger en toning så fäster nyansen endast på det yttre skiktet på hårstrået. Detta gör att det successivt kommer att tvättas bort. Ju mer skadat hår man har desto fortare försvinner nyanseringen. Att gå till frisören varje gång färgen börjar gå mot det gula skulle aldrig funka för mig, varken ekonomiskt eller tidsmässigt. Så dessa schampon är ett MÅSTE för mig att ha hemma! Så fort jag börjar se att det börjar skifta i gult kör jag en omgång. Det hjälper nyansen att hålla i sig, och det kan gå längre tid mellan blekningarna vilket sparar på hårkvalitén. Nedan ser ni skillnaden på slingorna där jag använt silverschampo på ena delen, och inte på den andra. Man ser en tydlig skillnad efter bara EN användning! Ja, ni ser ju, MAGI! ⭐

Vill man ha ett lättare resultat kan man löddra upp schampot när man har i det i håret. Men för ett starkare resultat så lägg produkten i håret och vänta en stund, sedan avsluta med att löddra upp det innan man sköljer ut. Här är de silverschampon som jag tycker är bäst bland alla jag har testat!

1. Olaplex No4P Blonde Enhancer Toning Shampoo 250ml

Riktigt riktigt bra!

Ganska dyr, men dryg!

MEN SNÄLLA vad grymt detta schampoo är! Har ni inte hört om Olaplex No4P Blonde Enhancer så har ni missat något, på riktigt!! Det är otroligt effektivt och drar inte mot lila, trots att jag provat att ha det i håret mer än den tiden som de rekommenderar. Jag visar på bilden i inledningen skillnad det blir och jag vet inte om jag behöver kommentera mer än, WOW!

Visst är produkten lite åt de dyrare hållet. Men när jag har haft denna i håret är de många som kommit och frågat om jag har färgat håret. Blir resultatet som om man precis har kommit från frisören kommer man billigt undan jämfört med ett frisörbesök!

Flaskan har jag också gärna framme, då förpackningen är riktigt snygg. Flaskan är ganska liten men jag upplever inte att man behöver ta så mycket av produkten.

Man får tänka på att man blir lila på händerna av denna, så antingen använder man handskar eller tvättar händerna direkt med balsam efteråt. Då brukar de lila släppa direkt.

Jag upplever inte att mitt hår blir så torrt av detta som det kan bli av andra silverschampon vilket är ett STORT plus!


2. Kolai Silver Burst Shampoo 250ml

Effektiv och doftar magi!

Förpackningen är riktigt ful!

Vedervärdig förpackning men riktigt bra innehåll!

Jag tycker också verkligen om doften som jag upplever är väldigt unisex.

Av den här får du en jämn, kall ton på håret utan att färgen drar åt det lila. Resultatet gör verkligen stor skillnad. Jag brukar dock låta produkten sitta i mycket längre än vad det står på flaskan.

Jag upplever inte att jag får torrt hår, och kanske är det för att schampot har vårdande egenskaper som Argan Oil, mineraler, proteiner och vitaminer.

Man slipper också de ICKE charmiga lila händerna man kan få av vissa silverschampon. Så du kan lätt använda detta innan du fixar naglarna!


3. Wella Invigo Blonde Recharge Cool Blonde Color Refreshing Shampoo 250ml

Doften

Flaskan blir lite kladdig upptill

Mitt hår har blivit torrt av i princip alla silverschampon jag testat, vilket gör att jag helst vill använda inpackning eller ett bra, återfuktande balsam efteråt. Det behövde jag inte efter det här schampot!

Dagen efter kände jag på håret och funderade på om jag hade använt någon inpackning dagen innan men kom sedan på att tvärtom, jag körde ju en omgång silverschampo!

Resultat är även det väldigt bra då schampot ger en kall ton i håret och trots mitt redan torra hår (speciellt topparna) så drog det sig inte åt någon lila alls, vilket många silverschampon har en tendens att göra.

Det doftar riktigt gott och inte alls så starkt som ett silverschampo kan göra, doften är väldigt lätt och mild. Men det bästa är att jag inte får några lila fingrar, tack för det!

Wella imponerar, minst sagt!


4. Fudge Clean Blonde Damage Rewind Violet Toning Shampoo 50ml

Doftar underbart, sulfatfritt

Uttorkande, drar lätt åt de lila

Ett av Nordens mest sålda silverschampon!

Det här schampot är färgbevarande och skyddar även mot värmestyling vilket är ett plus. Det ska även vara återfuktande, men jag upplever att det är uttorkande om man redan har torrt hår.

Det fäster väldigt snabbt, så börja med en minut första gången du använder det. Ibland har det till och med räckt för mig att löddra upp det i håret och skölja ur direkt. Men ha koll på tiden - annars kan det lätt dra åt det lila hållet. Jag skulle säga att en hårinpackning efteråt är ett måste.

Även denna förpackningen tycker jag är lite dum. Det skvätter lätt, och när pigmenteringen är så stark och fäster lätt så kan det bli lila prickar på väggen. Det går enkelt att spola av men är lite störande, jag hade föredragit en pump eller en kork upptill.

Doften upplever jag är lite barnslig och nästan godisliknande. Så är man känslig för sådana dofter skulle jag nog inte rekommendera denna - men jag ÄLSKAR den!


5. Fanola No Yellow Shampoo 350ml

Gör sitt jobb

Doften passar mig verkligen inte!

Det här är ett silverschampo som innehåller djupvioletta pigment och passar de flesta hår. Det passar även bra för att fräscha upp ett naturligt blont hår som har gula toner i sig, och ger ett kallt, svalt resultat.

Förpackningen är i samma stil som Maria Nilas. Till utseendet lite väl tråkigt men otroligt smidigt. Det skvätter inte, till skillnad från när öppningen är i botten och det uppstår ett tryck när man öppnar. Med den här förpackningen är det enkelt att själv bestämma hur mycket schampo man vill ha.

Jag har personligen väldigt väldigt svårt för doften och därför kommer Fanola No Yellow näst sist på listan. Men detta är såklart individuellt och andra jag pratat med upplever inte alls samma sak. Annars hade det nog hamnat på en tredjeplats då jag tycker att produkten i sig är väldigt bra, och jag upplever den inte alls lika uttorkande som Fudge.


6. Maria Nila Palett Sheer Silver Shampoo 350ml

Vegansk, sulfat- och parabenfri

Inte lika effektiv som de andra

Ett veganskt silverschampo från svenska Maria Nila!

Även fast jag inte är vegan själv tycker jag det känns bra att använda veganska produkter och blir alltid lika chockad över att de presterar minst lika bra som andra, icke-veganska produkter. Så självklart ett stort plus för detta, och även för att det är sulfat- och parabenfritt. Den här förpackningen är väldigt bra, inget skvätt!

Det är inte lika effektivt som de andra schampona men det har inte heller samma uttorkande effekt eller färgar av sig, så det väger upp. Istället är det mjukgörande och skyddar håret mot både värmestyling och UV-strålning. Om man jämför schamponas innehåll kan man också se att detta inte är lika pigmentrikt som de andra.

Ibland behöver man inte det mest effektiva utan är ute efter något mildare. Kanske är ditt hår väldigt poröst och suger lätt åt sig mycket pigment, då är detta ett bra alternativ. Det är också ett bra alternativ om du har torrt hår, eller inte behöver så mycket pigment.


Jag är en riktig skönhetsnörd utan dess like! Älskar att grotta ner mig i olika produkter inom skönhetsvärlden! När jag får tipsa och hjälpa personer med produkter trivs jag som fisken i vattnet. Har alltid haft ett intresse för skönhet och 2011 utbildade jag mig äntligen till makeup-artist. Idag driver jag mina två kanaler (Instagram och blogg) där fokus mest ligger på produktrecensioner men även mina andra intressen som är foto och skrift. Har en stor skopa humor vilket jag gillar att fånga i mina inlägg. Mina åsikter och omdömen är alltid 100% ärliga!

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons