Prisjakt

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa schampo för tunt hår
  • 4 okt 2023
Marielle O’Connor
Marielle O’ConnorExpert inom schampo

Att pumpa upp volymen på tunt hår med schampo, funkar det? Svaret är ja, det gör det!

Ett lätt och fräscht schampo med volymgivande egenskaper hjälper ditt hår att se fylligt ut och ibland även få en härlig texturkänsla. En bra produkt ska vara fuktgivande och vårda ditt hår - utan att torka ut eller göra det tungt. Så hur ska man hitta rätt? Det jag fokuserar på i listan är schampon som är volymgivande, fräscha och ger en lätt känsla. Alltså optimala för dig med tunt, fint hår. Det är en djungel att hitta rätt bland alla dessa produkter, men jag kommer att guida dig!

Att pumpa upp volymen på tunt hår med schampo, funkar det? Svaret är ja, det gör det!

Ett lätt och fräscht schampo med volymgivande egenskaper hjälper ditt hår att se fylligt ut och ibland även få en härlig texturkänsla. En bra produkt ska vara fuktgivande och vårda ditt hår - utan att torka ut eller göra det tungt. Så hur ska man hitta rätt? Det jag fokuserar på i listan är schampon som är volymgivande, fräscha och ger en lätt känsla. Alltså optimala för dig med tunt, fint hår. Det är en djungel att hitta rätt bland alla dessa produkter, men jag kommer att guida dig!

1. Amika 3D Volume and Thickening Shampoo 300ml

Salon Classique
289 kr
Se pris

Doft, känsla och plumping-effekt

Produkten känns i håret (+ och -)

Amika 3D Volumizing And Thickening är ett outstanding schampo som passar perfekt för dig som vill pumpa volymen.

Det gör inte bara ett fint, tunt hår fräscht - det ger även en fantastiskt skön plumping-effekt! Det är också färgbevarande och fuktgivande.

Det här schampot ger en mjuk typ av strävhet som lyfter ditt hår från botten, lite salt beach-känsla. Håret rengörs på djupet och kvar blir en vavavoom-frisyr med glans och luftig volym från rot till topp! Schampot är även fritt från parabener, sulfater, mineraloljor och silikoner.

Doften är Amikas signatur, en djup doft som håller länge i håret. Skummet blir mjukt och löddrigt, precis så som man vill ha det.

Schampot passar även andra hårtyper som önskar volym. Håret kommer att kännas nytvättat och lyxigt i flera dagar med ett härligt lyft ända från rötterna!


2. KMS California Add Volume Shampoo 300ml

Nytänkande, fräsch känsla, kvalitet

Bäst effekt med tillhörande balsamspray - köp helst båda

En rolig uppstickare!

KMS är ett coolt, hippt märke som har ett brett sortiment av nytänkande och smarta produkter. Flaskan är tex 100% återvinningsbar och produkten är inte testad på djur.

Schampot ger volym och fyllighet samtidigt som det stärker och lyfter tunt, fint hår. Känslan är verkligen superfräsch och ger en tjockare känsla. Den doftar lite åt citrushållet med en konsistens som är gelaktig och lättlöddrad.

Add Volume-serien är väldigt speciell då det tillhörande balsamet är i sprayversion istället för krämversion - allt för att inte tynga ner håret med feta och tjocka balsam. Balsamet sprayas på efter handdukstorkning. Jag har inte sett något liknande på marknaden och är jätteimponerad av resultatet som den här kombon ger!

Urbant, coolt och top notch för dig med tunt hår!


3. Maria Nila Palett Pure Volume Shampoo 350ml

Svenskt, veganskt, härlig känsla i håret, passar alla

Hade önskat att den var mer dryg för priset

Svensk favorit i mellanprisklassen!

Maria Nila Pure Volume är ett volymgivande sulfat och parabenfritt schampo som ger tjocklek, fyllighet och stärker hårets struktur. Schampot ger bäst effekt för dig med finare hårstrån, men passar även andra hårtyper som behöver lite stuns och vill ha struktur.

Pure Volume är även färgbevarande och skyddar håret mot slitage som värmestyling och även mot solens UV-strålar. Formulan är härligt krämig och känns mjuk i håret. Precis som med alla andra Maria Nila-produkter så är förpackningen minimalistisk och supersnygg i badrumshyllan.

Det jag gillar med Maria Nilas schampon och balsam är att de går att köpa i allt från travel sizes på 100 ml till stora "salongs-volymer" på 1 liter. Det finns också duo-packs att köpa vilket är en fördel då samma serie på schampo och balsam är att föredra.


4. Kevin Murphy Plumping Wash Shampoo 250ml

Snygg, smart och vårdande

Stark doft (vattendelare) och priset

Volym, javisst!

Kevin Murphy Plumping Wash är ett förtjockande schampo som ökar känslan av täthet och stimulerar även hårets tillväxt. Dessutom förhindrar det tillfälliga håravfall.

Plumping Wash ger håret en härligt fyllig känsla och doften är fantastisk! Att massera skalpen lite extra gör dig inte bara avslappnad, utan stimulerar blodcirkulationen i hårbottnen. Massage stimulerar ny tillväxt och ger ett tjockare hår på sikt.

Förutom att vara en superprodukt i resultat så är den också Cruelty Free-märkt. Detta säkerställer att din skönhetsprodukt inte testats på djur.

Det här ett riktigt bra schampo! Det som drar ner betyget är priset som är i den högre klassen. Även doften är en vattendelare - schampot doftar ganska starkt. Jag gillar det, men är man känslig så finns det bättre alternativ.


5. Matrix Total Results High Amplify Shampoo 300ml

Billig, ger ett fräscht hår med luftig volymkänsla

Topparna på ett längre hår behöver mer vård, tex via balsam

Fräsch, unisex-produkt som passar alla!

Matrix är ett frisörmärke som fortfarande håller en billig prisbild om man jämför med många andra märken på marknaden.

För under hundralappen kan du få det här schampot som ger en lätt volymkänsla som inte är tung och passar alla hårtyper.

Doften är unisex och jag skulle beskriva den som en blandning av sportig citrus och hav. Färgen påminner också om just ett turkost hav utomlands vilket känns härligt!

Känslan är kanske inte superåterfuktande, framförallt inte i längderna på t.ex. mig som har jättelångt hår, men lyftet det ger i botten är jättehärligt - håret känns fräscht och riktigt "nytvättat"! Har man torra toppar kan man komplettera med ett fetare balsam som man inte tar i botten utan endast i längderna.

Det här är ett bra schampo för priset och ger ett absolut godkänt volym-resultat!


6. Four Reasons Nature Volume Shampoo 250ml

Lätt, ger en luftig och ren känsla, billig

Ger endast en försiktig volym, inte så dryg

Finsk favorit!

Four Reasons är ett finskt märke vars fokus är veganska, högkvalitativa hårprodukter producerade i Europa.

Volume Shampoo är ett volymgivande schampo som ger en frisk och härlig känsla - sådär härligt lätt och luftig. Det löddrar bra och rengör verkligen håret på ett skonsamt sätt. Håret känns också mjukt när man torkat det.

Schampot har en doft av blommor och vanilj, är 100% vegansk och har en återvinningsbar förpackning.

Precis som alltid med volymprodukter så har de olika grad av "volymkänsla". Det här schampot ger inte en torr och pudrig känsla med ordentligt volymlyft, utan är en mer försiktig produkt. Perfekt om du vill testa känslan av ett volymschampo. Är du däremot en volym-veteran som älskar en maffig känsla ska du se dig om efter ett annat schampo på listan.


Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer