Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa schampo för tunt hår

  • 27 maj 2022
Marielle O'Connor
Marielle O'ConnorExpert inom schampo

Att pumpa upp volymen på tunt hår med schampo, funkar det? Svaret är ja, det gör det!

Ett lätt och fräscht schampo med volymgivande egenskaper hjälper ditt hår att se fylligt ut och ibland även få en härlig texturkänsla. En bra produkt ska vara fuktgivande och vårda ditt hår - utan att torka ut eller göra det tungt. Så hur ska man hitta rätt? Det jag kommer att fokusera på i min lista är schampon som som är volymgivande, fräscha och ger en lätt känsla, alltså optimala för dig med tunt, fint hår. Det är en djungel att hitta rätt bland alla dessa produkter, men jag kommer att guida dig rätt! 🥰

1. Kevin Murphy Plumping Wash Shampoo 250ml

Snygg, smart och vårdande

Wow, wow, wow!

Det här är ett förtjockande shampo som ökar känslan av täthet och även stimulerar hårets tillväxt. Dessutom förhindrar det tillfälliga håravfall!

Plumping Wash ger håret en härligt fyllig känsla och doften är helt fantastisk! Att massera skalpen lite extra gör dig inte bara avslappnad, utan stimulerar blodcirkulationen i hårbottnen. Massage stimulerar ny tillväxt och ger ett tjockare hår på sikt.

Förutom att vara en superprodukt i resultat så är den också Cruelty Free-märkt. Detta säkerställer att din skönhetsprodukt inte testas på djur.

Vill du ha en produkt som är fantastisk för tunt och fint hår? Då är det här en fullträff!


2. Amika 3D Volumizing And Thickening Shampoo 300ml

Doft, känsla och plumping-effekt

Produkten känns i håret (+ och -)

Amika 3D Volumizing And Thickening är ett outstanding shampo som passar perfekt för dig som vill pumpa volymen.

Det gör inte bara ett fint, tunt hår fräscht - det ger även en fantastiskt skön plumping-effekt! Det är även färgbevarande och fuktgivande.

Det här schampot ger en mjuk typ av strävhet som lyfter ditt hår från botten, lite salt beach-känsla. Håret rengörs på djupet och kvar blir en vavavoom-frisyr med glans och luftig volym från rot till topp! Schampot är även fritt från parabener, sulfater, mineraloljor och silikoner.

Doften är Amikas signatur, en djup doft som håller länge i håret. Skummet blir mjukt och löddrigt, precis så som man vill ha det.

Schampot passar även andra hårtyper som önskar volym. Håret kommer att kännas nytvättat och lyxigt i flera dagar med ett härligt lyft ända från rötterna!


3. KMS California Add Volume Shampoo 300ml

Nytänkande, fräsch känsla, kvalitet

Bäst effekt med tillhörande balsam

En rolig uppstickare!

KMS är ett coolt, hippt märke som har ett brett sortiment av nytänkande och smarta produkter. Flaskan är tex 100% återvinningsbar och produkten är inte testad på djur.

Schampot ger volym och fyllighet samtidigt som det stärker och lyfter tunt, fint hår. Känslan är verkligen superfräsch och ger en tjockare känsla. Den doftar lite åt citrushållet och konsistensen är gelaktig och lättlöddrad.

Add Volume-serien är väldigt speciell då det tillhörande balsamet är i sprayversion istället för krämversion - allt för att inte tynga ner håret med feta och tjocka balsam. Jag har inte sett något liknande på marknaden och är jätteimponerad av resultatet som den här kombon ger!

Urbant, coolt och top notch för dig med tunt hår!


4. Kerastase Densifique Bain Densite Shampoo 250ml

Välkänt märke, lyxig produkt, dryg

Kan kännas lite torr i topparna

Kérastase Bain Densifique passar dig som önskar ett klassiskt fylligt och starkt hår!

Kérastase är det franska lyxvarumärket som är välkänt och erkänt inom hårvärlden - och de kan verkligen sin sak! Det här är ett jättehärligt schampo som skapar volym, vitalitet och hårtäthet utan att tynga ner det. Håret känns naturligt, starkt och återfuktat efter användning.

Ditt hår känns följsamt och enklare att hantera och kamma. Rötterna blir inte "torra", utan volymkänslan blir mer mjuk. Håret känns spänstigare, fylligare och hårfibrerna stärks med ingredienser som hyaluronsyra. En kundfavorit!

Det är är schampot för dig som vill ha en naturlig känsla i håret, samtidigt som det vårdar ditt hår!


5. Eleven Australia I Want Body Volume Shampoo 300ml

Bra basprodukt

Ger inte så mycket fyllighetskänsla

Fjäderlätt känsla med doft av citrus!

Eleven har släppt massor av bra produkter och jag är jätteimponerad av deras breda sortiment. Förpackningen är gjord av återvinningsbart material och produkten är Cruelty Free-märkt, alltså inte testad på djur.

"I want body" är ett lätt shampo som ger volym, struktur och glans till ditt hår. Det är också fullpackat med naturliga proteiner som bygger upp håret - perfekt för finare, tunna hår som vill ha en boost! Anti-fade innebär att den verkar färgbevarande.

Konsistensen är krämig och supermjuk, precis som alla andra Eleven-schampon - och det älskar jag! Den löddrar otroligt bra och håret blir snabbt rent.

Jag hade önskat en något mer fyllig känsla och look, men gillar du en lätt, naturligt och produktfri känsla så är det här schampot för dig!


Marielle O'Connor
Marielle O'ConnorExpert inom schampo

Som utbildad frisör och professionellt diplomerad makeupartist så har jag koll på det mesta inom kategorin skönhet! Jag har jobbat med mitt eget företag sedan 2013 och på min meritlista står otaliga frilansuppdrag och salongskunder. Hösten 2018 var jag med i tv, där jag tävlade om att bli "Hela Sveriges favoritfrisör". Som person är jag noggrann och väldigt mån om kvalité, inte minst när det kommer till skönhetsprodukter. Jag hoppas på att kunna hjälpa just DIG att hitta just din favoritprodukt! / Marielle O'Connor

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer