Prisjakt
HemPrisjakts experterÖgonbrynspennaTopplista - Bästa ögonbrynspennan

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa ögonbrynspennan

3 maj 2024

Bryn - en viktig del av ditt ansikte! Välformade bryn lyfter hela din look och att ta hand om dem är A och O för ett fräscht och piggt utseende. Har man svårt att se och fixa formen själv så kan man alltid gå till en salong och få hjälp med dem. När det kommer till bryn och makeup så finns det många olika alternativ. Det viktigaste med en ögonbrynspenna är att den ska vara i rätt nyans, inte smula samt inte vara "hård" och svårjobbad. Förpackningen bör innehålla en borste för att kunna jobba in och sudda produkten. Den ska också torka in fint och inte bli för kladdig och rinna av under dagen. Många krav och en hårfin balans! Här listar jag några favoriter, gamla som nyfunna!

1. Anastasia Brow Definer

Lättjobbad, hållbarheten, nyanserna

Inget

Lätt att jobba med för alla, proffs som nybörjare!

Anastasia Beverly Hills är brynmärket som är klassat som nr 1 inom just bryn! Alla deras produkter kommer i extremt naturliga nyanser och håller toppklass.

Just nyanser är jätteviktigt när det kommer till bryn, den ska vara så likt din naturliga hårfärg som möjligt. Här kommer du garanterat att hitta en nyans som passar dig.

Denna penna ska inte förväxlas med klassikern "Wiz", utan denna heter "Definer" och har en bredare, snedskuren pennspets istället för liten och smal. Det gör den enligt mig mycket mer lättjobbad och man kan vinkla den efter behov.

Borsten är mjuk men stabil och suddar in produkten fint. Skruvfunktionen gör att du slipper använda en pennvässare - supersmidigt. Hållbarheten är grym! Jag har alltid den här hemma och kommer inte att byta ut den!


2. Urban Decay Brow Blade Ink Stain + Waterproof Pencil

Snygga, markerade bryn. Två produkter i en och vattenfast

Det här är inte en produkt för nybörjare på bryn

En nyupptäckt produkt som jag har sett florera över både Instagram och TikTok!

Brow Blade är för dig som vill ha vågade och definierade bryn. Man kan utan problem skapa "brow lift-effekten" som är riktigt trendig just nu. Pennan är vattenfast desutom, vilket också höjer betyget!

Man "målar" helt enkelt in strån i brynen med den tuschpenns-liknande spetsen i ena änden av pennan. Man kan sedan också fylla i kanterna lite extra på brynen om man vill markera ytterligare. Här kan du ta ut svängarna och känna frihet att "fejka" till tjockare bryn som ser äkta ut.

I den andre änden av pennan sitter en krämig och vattenfast "vanlig" penna som fyller i områden där det är lite glest.

Med den här pennan lämnas inte mycket utrymme till att missa dock, så du bör redan ha koll på hur du brukar få till en bra brynform på dig själv.


3. Benefit Goof Proof Brow Pencil 0.34g

Urval av nyanser, lättjobbad

Lite klumpiga lock till pennan, dyr

En favorit!

Benefit gör riktigt grymma brynprodukter och jag har testat många av dem genom åren. Förutom fibergelen så är detta min favorit i serien.

Den specialdesignade spetsen, som också är lite bredare, glider enkelt igenom brynen och fyller i luckor. Den här pennan skapar snabbt och enkelt snygga bryn. Dessutom har den en smulfri formula som är vattenfast och utlovar 24 timmars hållbarhet!

Jag håller med om att hållbarheten är superbra, det finns inget att klaga på alls där. Borsten är också lätt att sudda in pennan i brynen med.

Jag upplever den som påbyggnadsbar - vilket innebär att den inte blir för "stark" och tjock i färgen utan man med fördel kan ta lite i taget och bygga på efter behov. Sedan älskar jag skruvfunktionen också.

Ett till plus är att den kommer i extremt många nyanser! Även dessa mycket naturliga.


4. Hickap Dream Brows Dual Definer

Ger ett naturligt och snyggt, fluffigt bryn som håller

För varm nyans i den ljusaste tonen

Hickap, ett modernt märke!

Youtubern Wilma Holmqvist har skapat Hickap som gör hållbara, rena produkter som alltid är 100% veganska.

Det senaste inom bryn är att "lyfta" dem och skapa ett naturligt buskigt bryn. Dream Brows Dual Definer är en två-i-ett produkt som passar utmärkt för just detta!

Den krämiga och vattenresistenta pennan hjälper dig att fylla i dina bryn medan den mikrotunna flytande pennan används för att måla tunna, hårliknande streck. Lite övning krävs, men när du väl får till tekniken så blir det ett riktigt snyggt resultat!

Pennan finns i tre nyanser. De mörkare nyanserna Medium Brown och Dark Brown är ganska neutrala i tonen, medan den ljusaste nyansen Soft Brown upplevs ganska varm i tonen.

Det som blir ett minus med "dubbelpennorna" är att det saknas en brynborste. Såklart kan du dock ha en separat!


5. Lumene Longwear Eyebrow Definer

Fina nyanser, lättarbetat, priset

Smal spets, lite pilligt

Longwear Eyebrow Definer - parfymfri, vegansk och prisvärd!

Här är en av mina toppar från Lumenes makeupserie. Den här ögonbrynspennan är kladdfri, ger en naturlig matt finish och hjälper till att hålla ögonbrynen väldefinierade hela dagen. Hållbarheten är jättebra!

Nyanserna som finns är få men riktigt fina och naturliga. Borsten är smal och lättjobbad när du ska sudda in färgen eller kamma brynen.

Då spetsen på pennan är smal är den något pilligare att jobba med, men med lite övning så bemästrar du det utan problem. Tänk på att inte dra för hårda streck, utan var extra lätt på handen. Hellre lite i taget som sagt.

Även den här pennan har skruvfunktion och behöver alltså inte vässas. Perfekt!


6. Wet N Wild Ultimate Brow Retractable Pencil

Håller bra för sitt pris, riktigt bra budgetprodukt

Finns bara två nyanser att välja på

Budget budget!

Vill man inte lägga en förmögenhet på makeup så finns det gott om ögonbrynspennor till bra pris. Wet N Wild är ett roligt, billigt märke som hängt med sedan jag var ung! Givetvis får man vad man betalar för men den här pennan är absolut mer än godkänd!

Den är lagom torr och lätt att jobba och sudda ut eller blenda in. Borsten som sitter i andra änden har en bra form och är lätt att använda. Hållbarheten är också över förväntan! Den håller precis lika bra som lite dyrare märken.

Däremot så finns den bara i två olika nyanser, men de är helt ok för den "breda" massan. Även om nyanserna ska vara askiga enligt namnen, så skulle jag säga att de är mer neutrala till varma faktiskt.


7. Depend Triangular Eyebrow Pencil

Billig, enkel, gör vad den ska

Något hård, borsten, hållbarheten

Billig utmanare!

Depend har utvecklat många spännande produkter, både inom naglar, fransar och bryn.

Den här ögonbrynspennan är precis som mina topp två-produkter snedskuren och lite bredare i spetsen, vilket gör den jättelätt att jobba med och gör att det inte blir så pilligt. Man kan både göra smalare streck eller lägga den på snedden och "skugga" större partier.

Borsten är okej, men inte lika avsmalnad och finsvarvad som de dyrare varianterna. Något klumpig. Hållbarheten är också bra, men har en tendens att försvinna lite under dagen. Pennan i sig är också något hård och är lite mer svårjobbad än listtopparna.

Det här är en superbra fösta-produkt om du är ny på bryn, vill prova en brynpenna och köpa något prisvärt. Då är det här ett jättebra alternativ.


Som utbildad frisör och professionellt diplomerad makeupartist så har jag koll på det mesta inom kategorin skönhet! Jag har jobbat med mitt eget företag sedan 2013 och på min meritlista står otaliga frilansuppdrag och salongskunder. Hösten 2018 var jag med i tv, där jag tävlade om att bli "Hela Sveriges favoritfrisör". Som person är jag noggrann och väldigt mån om kvalité, inte minst när det kommer till skönhetsprodukter. Jag hoppas på att kunna hjälpa just DIG att hitta just din favoritprodukt! / Marielle O'Connor

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons