Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa concealern

  • 29 nov 2021
Therese Parner
Therese ParnerExpert inom concealer

Har du som jag dagar där du ser dig i spegeln och känner: "OJ så trött jag ser ut"? Då är concealern din bästa vän! En bra concealer ska enligt mig skapa magi. Den ska ljusa upp mörka partier under ögonen och den ska göra så att du ser sådär pigg och härlig ut. Men det gäller att hitta rätt sorts concealer. Annars kan det få motsatt effekt, att du istället framhäver de mörka ringarna.

Jag är snart 40 år och med åldern så har jag fått lite fina linjer (rynkor) under ögonen, dessa kan lätt framhävas med concealers. Så i mitt fall gäller det även att concealern är återfuktande och att den sitter på plats hela dagen. Jag brukar därför sätta concealern med transparent puder direkt efter jag applicerat den. De dagar jag är lite extra mörk under ögonen sätter jag concealern med bananapowder (ett gulfärgat puder) som ljusar upp. Jag undviker att använda mig av produkter med skimmer i, då de lätt framhäver rynkorna.

1. Tarte Shape Tape Contour Concealer

Grym, grym täckning

Passar ej torr hud så bra, tyvärr

För dig som är normal till fet i huden och vill täcka allt vad mörka ringar heter!

Det här är min absoluta favorit bland fulltäckande concealers. Den lämpar sig riktigt bra för dig med normal till lite fetare hud.

För mig med lite torrare hudtyp så gäller det att VERKLIGEN återfukta innan jag använder den, annars tycker jag att den lägger sig i linjerna och ser torr ut, men med mycket fukt blir det kanon.

Vill du få ett riktigt fulltäckande resultat, då ska du absolut testa den här, den täcker allt! Applikatorn är bra utformad så produkten hamnar där du vill ha den och den är perfekt för applicering under ögonen.

På svenska Sephora finns den i 26 olika nyanser, så de flesta borde kunna hitta en bra färgmatchning.

För dig med normal till fet hud som vill täcka alla trötthetstecken.


2. Clinique Even Better All-Over Concealer + Eraser 6ml

Smälter in i huden, återfuktande

Min favorit för torr hudtyp!

Jag ler med hela ansiktet när jag ler, och att jag har lite rynkor runt ögonen, det stör mig inte så mycket. Enda gången det stör mig är när jag ska sminka mig. För när sminket lägger sig i rynkorna, då framhävs de istället för att döljas. Men sedan jag började använda denna har jag inte behövt tänka på det längre. Huden under ögat känns återfuktad och jag har inte haft några problem med att concealern lägger sig i linjerna, alls.

En annan sak jag verkligen uppskattar är att det finns så många nyanser att välja på. Dessutom smälter färgen in väldigt fint och anpassar sig efter hudtonen. Jag råkade köpa en som var lite för mörk men jag kom verkligen undan med det! För en stund efter att jag sminkat mig så hade färgen smält ihop med hudtonen och det såg bra ut.

För dig som vill ha den bästa concealern som även passar torr hy.


3. Yves Saint Laurent Touche Eclat Concealer 2,5ml

Lätt men täcker ändå bra!

Lite dyr (men den är värd priset!)

För dig som vill ha lite lätt uppljusning!

Ibland vill man inte ha något supertäckande smink, utan bara få lite lätt täckning och uppljusning. Då är den här concealern perfekt. Men missförstå mig inte, den gör verkligen stor skillnad även om den är lätt i sin täckning.

Jag har passerat 40-årsstrecket och har börjat få en del linjer runt ögonen. Detta medför att concealers gärna lägger sig i dessa och snarare framhäver dem istället för att dölja. Med denna concealer upplever jag inte detta problem då den är så krämig och samtidigt lätt i formulan.

Jag älskar själva applicatorn, den är som en pensel och på toppen av hylsan har du som en knapp som du trycker fram concealern med. Den här gör det enkelt att se fräsch och pigg ut vilket jag verkligen uppskattar!

För dig som vill ha en lätt och superbra concealer som ger ett fräscht resultat.


4. Urban Decay Stay Naked Correcting Concealer 10g

Täcker allt, håller bra, matt

Lägger sig lite, lite i linjerna

För dig som vill ha full täckning i upp till 24 timmar.

Om du vill ha en matt, fulltäckande concealer som håller i upp till ett dygn - kolla in denna från Urban Decay.

Den finns i hela 25 olika färger med 5 olika undertoner att välja på. Så utbudet är brett och de flesta borde rimligen kunna hitta sin perfekta nyans.

Den täcker mina mörka ringar under ögonen fint. Den lägger sig lite, lite i linjerna, men det är så pass lite att det inte stör mig.

Den gör vad den lovar och sitter riktigt bra på plats hela dagen samt håller sig matt och fin även utan puder. Jag ser direkt mycket piggare ut efter applicering.

Applikatorn har en platt sida och en lite rundad, vilket gör det lätt att komma åt allt på ett enkelt sätt.

Stay Naked Correcting Concealer innehåller inga ingredienser eller biprodukter av animalsikt ursprung.

För dig som vill ha en heltäckande, matt och hållbar concealer.


5. Too Faced Born This Way Super Coverage Multi Use Sculpting Concealer 15ml

Täcker allt, dryg

Tillgängligheten, torkar fort

Ännu en grym concealer för dig som vill täcka mörka ringar.

Jag är väldigt torr av mig, så jag får tänka på att återfukta min hud precis innan jag sminkar mig för bästa resultat. Gör jag bara det så lägger sig denna concealer riktigt fint under ögonen.

Den går snabbt att applicera då själva applikatorn är stor, ett drag räcker för mig. Sen tar jag en svamp eller pensel och jobbar in den i huden. Den går in i huden ganska fort, så jag jobbar med ett öga i taget för att den inte ska hinna torka.

Resultatet blir väldigt täckande, men jag tycker ändå inte att den kakar sig, istället ger den en väldigt naturlig känsla!

Det som är lite trist är att den bara säljs i ett fåtal fysiska butiker i Sverige. Detta gör att det kan vara svårt att välja nyans, då man inte kan gå och testa innan man köper.

För dig som vill täcka allt!


6. Catrice Liquid Camouflage High Coverage Concealer

Priset, täckningen!

Luktar lite parfym

Här har jag en solklar pristagare till ett helt fantastiskt pris!

Jag hade verkligen inte så stora förhoppningar om denna när jag beställde den. Men alltså WOW! Den är så bra!

Jag är, som jag skrev i inledningen, både torr och har lite fina linjer men denna funkar väldigt bra för mig och lägger sig inte i linjerna eller kakar sig/spricker.

Den täcker riktigt bra samtidigt som den ljusar upp och får mig att se mycket piggare och fräschare ut på ett litet kick. Den torkar ner till matt finish snabbt, så jag brukar jobba med ett öga i taget. Man behöver egentligen inte fixera den här concealern med puder, men jag brukar ändå lägga ett tunt lager för att verkligen vara på den säkra sidan.

Om du är ute efter en riktigt bra concealer till ett riktigt bra pris, då kan jag verkligen tipsa om den här!


Therese Parner
Therese ParnerExpert inom concealer

Hallå! Jag heter Therése och älskar allt som har med smink, hår och skönhet i stort att göra! I grunden är jag utbildad hud- & spaterapeut och jag har även gått utbildning till makeup artist. Nu är det många år sen jag jobbade med detta, men intresset består! Jag tycker det är superkul att testa nya skönhetsprodukter och jag brukar få höra att jag har liiiite för mycket av den varan från min kära sambo...

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer