Prisjakt

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa concealern
  • 8 jan 2024
Marielle O’Connor
Marielle O’Connor

Har du mörka ringar under ögonen? Vill du justera skuggor i ansiktet eller applicera contouring? När vi vill ljusa upp partier i ansiktet så använder vi oss allt som oftast av en concealer! En concealer ska vara i en lite ljusare nyans än din foundation och hudton - just för att klara av att ljusa upp mörkare partier och göra så att huden ser jämnare ut. Som makeupartist uppskattar jag en concealer som ger bra täckning utan att för den delen vara för tjock. Den ska också vara lätt att sudda in och gärna hålla hela dagen. Tips! För maximal hållbarhet och för att concealern inte ska lägga sig i veck - stryk ut linjerna med en svamp och pudra direkt på innan den hinner lägga sig i vecken.

Har du mörka ringar under ögonen? Vill du justera skuggor i ansiktet eller applicera contouring? När vi vill ljusa upp partier i ansiktet så använder vi oss allt som oftast av en concealer! En concealer ska vara i en lite ljusare nyans än din foundation och hudton - just för att klara av att ljusa upp mörkare partier och göra så att huden ser jämnare ut. Som makeupartist uppskattar jag en concealer som ger bra täckning utan att för den delen vara för tjock. Den ska också vara lätt att sudda in och gärna hålla hela dagen. Tips! För maximal hållbarhet och för att concealern inte ska lägga sig i veck - stryk ut linjerna med en svamp och pudra direkt på innan den hinner lägga sig i vecken.

1. Maybelline Instant Age Rewind Eraser Concealer 6ml

Priset, resultatet, hållbarheten, enkelheten

Medium+ täckning, alltså inte fulltäckande

Maybelline Instant Age Rewind Eraser är ett fantastiskt budgetkap som levererar i både resultat och hållbarhet.

Detta är min allround-favorit. Instant Age Rewind appliceras med den inbyggda svampen som gör att du både kan stryka på den, eller "dutta" och sudda med en pensel, svamp eller finger där det behövs. Detta gör den extremt lättanvänd och jag har med fördel med den i min makeupväska varje dag.

Täckningen är riktigt bra trots att produkten känns så lätt i konsistensen - den glider med enkelhet på huden. Den torkar heller inte in onödigt fort vilket gör att du har tid på dig att jobba in den. Nyansbredden är också ett plus, den finns i jättemånga nyanser och du kommer garanterat att hitta en som passar.

Den här är medium+ i täckning, alltså inte fulltäckande.


2. Clinique Even Better All-Over Concealer + Eraser 6ml

Snygg och smart förpackning, fina nyanser, mild formula

Högre medelklasspris

Vårdande och mjuk concealer!

Det här är en concealer för dig som gillar en lätt känsla men som ändå vill ha en full täckningsgrad. Den slätar ut och är vårdande för din hud - den lovar till och med att synligt reducera påsar under ögonen över tid. Jag kan inte påstå att jag märkt av den effekten personligen, men att makeup går åt hudvådshållet och tänker på sina ingredienser gillar vi!

Den har en vanlig penselapplikator i ena änden och en inbyggd svamp i "korken"som hjälper till att sudda ut concealern när du applicerat den. Lite roligt och inget jag sett tidigare.

Vad gäller nyanser så finns det en extremt bra bredd och täcker hela spektrat från ljus till mörk hy. Formulan är extra mild och passar alla - även dig med känsliga ögon eller dig som har kontaktlinser.


3. Smashbox Becca Under Eye Brightening Corrector 4.5g

Trollar bort mörka ringar i ett nafs! Brighteningeffekt!!

För bästa resultat bör vanlig concealer också användas

Min go-to produkt!

Den här produkten har jag haft de senaste åren och är en grundpelare i min sminkrutin.

Varför jag säger att det är en hybridprodukt är för att det är en kombo mellan concealer och highlighter eller "brightener". Förutom att täcka mörka ringar så ljusar Becca Under Eye Brightening Corrector även upp huden under ögonen med ljusreflekterande pigment.

Konsistensen är tjock och lite krämig, så inte mycket produkt behövs. Jag duttar försiktigt med fingret under hela ögonpartiet och snett uppåt för att få ett lyft!

Generellt sett för bästa resultat behövs oftast en vanlig concealer också efteråt för att få till rätt ton, men du kan använda den ensam om din hudton matchar. Fäst med puder för att undvika linjer.

När jag började använda den här fanns den endast i två nyanser, men nu har sortimentet utökats till fyra nyanser vilket är ett stort plus!


4. Tarte Shape Tape Contour Concealer

Täckningen, konsistensen, resultatet, täcker fantastiskt!

Priset

Tarte Shape Tape Contour är en fulltäckande concealer och en stor favorit.

Första gången jag fick testa Tarte Shape Tape Concealer av en makeup artist-kollega så blev jag såld! Den täcker helt fantastiskt bra och finns i extremt många nyanser.

Konsistensen är lagom tjock och den torkar inte in direkt vilket gör att du enkelt kan jobba in produkten med en pensel eller svamp. Med lite tjockare konsistens rekommenderar jag att inte använda fingret då det kan bli fläckigt.

Hylsan och applikatorn fungerar utmärkt och man får upp lagom mycket produkt. Prova att sätta små "duttar" på dina mörka partier och sudda sedan ihop för bästa resultat. Fungerar på både ung och mogen hy och är vattenfast.

Enda minuset är priset, den är faktiskt ganska dyr och är inget "spontaninköp" för mig. Vet du däremot att du älskar concealer - så kan du slå till!


5. NYX Bare With Me Serum Concealer 9,6ml

Härlig serumformula som återfuktar och ger en naturlig look

På fetare hy eller hy med linjer behövs ordentligt med puder

Concealer i serumform som vårdar och piggar upp!

Det här är en rolig produkt från NYX som jag nyligen upptäckt. En concealer i serumform som smälter på huden och nästan fungerar lite som en BB-Cream. Den kommer med en smart pumpfunktion och concealern är berikad med bland annat grönt te som är känt för att pigga upp, framförallt under ögonen.

Det här är den perfekta produkten för dig som har normal, torr eller matt hy, då den inte blir det minsta kakig. Du döljer alltså problemområden på din hud samtidigt som den får fukt och glow. Produkten känns otroligt lätt på huden med en naturlig och osynlig finish! Har du fet hy eller problem med att produkter lägger sig i linjer så får du fästa med ett setting puder.

Ett stort plus är att den är billig och finns i massor av härliga nyanser, så du kommer absolut att hitta en match!


6. Estee Lauder Double Wear Stay In Place Concealer 7ml

Täckningen

Torkar snabbt, lite stark för känsliga ögon, nyansspektrat

Bra täckning, SPF10 och sitter som berget!

Ja du läste rätt, Double Wear Stay-In-Place Flawless Wear Concealer har faktiskt SPF10 i sig vilket är fantastiskt bra - du får inte bara täckning utan produkten skyddar också från solens farliga strålar.

Täckningen är spot on och man behöver väldigt lite produkt för att få ett täckande resultat. Den utlovar 24 h hållbarhet vilket jag tycker att den levererar. Den lägger sig inte heller i fina linjer eller veck. Dock torkar den väldigt snabbt, så man måste vara snabb på att sudda in den.

Minuset är att den upplevs lite "stark" mot i alla fall mina ögon. Lite som en ånga eller doft som gör att den kanske inte är optimal för dig som lätt får rinniga ögon eller har väldigt lättirriterad hud. Finns inte heller i så många nyanser.


7. Maybelline Superstay Active Wear Up To 30H Concealer

Bra täckning för att vara en budgetprodukt, många nyanser

Något lös konsistens, kan kännas lite stark i ångan/doften

Det här är också en storfavorit från Maybelline, men den här har en klassisk hylsa med separat applikator till skillnad från nummer 1 på listan.

Den förvånar faktiskt med extremt bra täckning och ett fint och uppljusat resultat. Den torkar inte snabbt, så du kan jobba in den i lugn och ro.

Jag upplever att den behöver "sättas" med puder för att hålla optimalt - annars lägger den sig lite i vecken (tex näsvingar, skrattrynkor). Jag skulle ranka den som medium i täckning, alltså inte full. Perfekt för dig som vill ha en lättare täckning.

Den är dock något mer rinnig och känns inte lika krämigt lyxig. Formulan kan också upplevas lite "stark" mot ögonen.

Det här är en bra concealer till ett billigt pris och föredrar du en separat applikator - då är det en jättebra produkt! Finns även i många nyanser.


Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer