Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa concealer mot mörka ringar under ögonen

  • 16 jun 2022
Therese Parner
Therese ParnerExpert inom concealer

Vem har inte vaknat upp och känt sig mer trött än när man gick och la sig? När man sedan ser sig i spegeln och inser att ringarna under ögonen inte är att leka med - då är en riktigt bra concealer din bästa vän! Jag vill gärna att en concealer ska täcka mesta möjliga, men ändå se naturlig ut på huden.

En del föredrar att "sätta" sin concealer med puder medan andra föredrar att inte göra det. Det är en smaksak men behovet är också olika från concealer till concealer och person till person. Mitt råd är att testa vad man själv gillar bäst. För det härliga med smink är ju att det inte finns några rätt och fel. Här hittar du mina favoriter och jag hoppas självklart att du ska hitta en favorit bland dem du också!

1. Urban Decay Stay Naked Correcting Concealer 10g

Täcker allt, sitter där den ska

Inget!

Vill du dölja alla skavanker du har? Då är denna concealer från Urban Decay något att spana in!

Till att börja med så är ju förpackningen så himla snygg, den ser väldigt lyxig ut. Själva applikatorn är liksom lite kurvad, så att du enkelt ska kunna få ett jämt lager under t.ex. ögat. Den glider verkligen superlätt och produkten är len och krämig.

Täckningen är jättebra, den är fulltäckande och döljer allt jag vill dölja. Den har en naturlig, matt finish.

Jag har lite smårynkor under ögonen, så jag sätter alltid concealern med lite puder. När detta är gjort så sitter den där den sitter hela dagen lång utan att lägga sig i dessa linjer.

Om du har torr till normal hudtyp så tror jag verkligen att du kommer att älska denna concealer. Det är min nya favorit!


2. Estee Lauder Double Wear Stay In Place Concealer 7ml

Täcker mörka ringar väldigt bra!

Lite dyr, men väldigt bra

När du vill att mörka ringar ska försvinna i ett kick!

När du har sovit dåligt och vill dölja det effektivt och snabbt är det den här du ska spana in. Ringarna suddas ut och du ser snabbt pigg och utvilad ut igen.

Täckningen beskrivs av tillverkaren som medium till mycket täckande och jag tycker helt klart att den är mot det mer täckande hållet. Du kan självklart täcka eventuella finnar och andra ojämnheter med den också.

Den är lite tjockare i konsistensen men jag upplever den inte som kladdig för det. Jag använder svampen i hylsan att lägga ut ett lager under ögonen, sedan använder jag antingen en svamp eller en borste och jobbar in den i huden. Efter det brukar jag sätta med lite setting powder och då tycker jag den sitter hela dagen utan att lägga sig i linjerna under ögonen.

Lite dyr, men också väldigt bra och effektiv!


3. Clinique Even Better All-Over Concealer + Eraser 6ml

Den smälter verkligen in i huden!

Mycket pengar för lite produkt

En concealer som döljer mörka ringar väldigt bra!

Den innehåller C-vitamin som ska minska missfärgningar, koffein som ska pigga upp huden och Hyaluronsyra som ska fylla ut fina torrhetslinjer. Applikatorn är bra utformad och är mjuk. Möjligen att jag skulle önskat att den var något mindre om jag ska klaga på något.

Färgen jag köpte var inte helt 100% perfekt när jag först applicerade den, men sedan smälte den verkligen in i huden på ett jättefint sätt. Efter en stund såg jag ingen skillnad på huden som inte var sminkad och den som hade concealer. Väldigt imponerande!

Den lägger sig inte i mina fina linjer och den kakar sig inte heller som vissa concealers kan göra. Effekten ska vara i 12 timmar och den höll faktiskt så pass länge.

För dig som vill ha en riktigt bra produkt och är beredd att betala lite mer.


4. Too Faced Born This Way Super Coverage Multi Use Sculpting Concealer 15ml

Otroligt fulltäckande!

Lite svår att få tag på

Jag ska erkänna att jag köpte denna enbart för att den var så hypad under en period. Och vad ska jag säga... jag förstår varför. Den är verkligen den mest fulltäckande concealer jag någonsin testat!

Jag tycker inte att den kakar sig om jag är noga med att återfukta under ögonen innan jag applicerar den. Själva applikatorn är ganska stor så jag brukar stryka ut produkten med den men sedan använda en svamp eller pensel för att få in den i ett jämnt i huden. Det går väldigt fort att blanda ut den och resultatet blir naturligt även om det är fulltäckande.

Det som är lite synd, och som gör att den inte vinner, är att den dels är lite i det dyraste laget och att den bara säljs på ett fåtal ställen i Sverige. Jag brukar köpa min via Sephoras onlineshop.

För dig som vill ha riktigt fulltäckande resultat och som inte har något emot att betala lite mer. Du får dock mycket produkt för pengarna!


5. Maybelline Instant Age Rewind Eraser Concealer 6ml

Resultatet, täcker bra!

Möjligtvis applikatorn då...

En budgetprodukt som ändå är en riktig Rolls-Royce!

Här är en riktigt bra concealer som effektivt täcker mörka ringar under ögonen. Produkten innehåller en anti-age formula som ska hjälpa till att reducera fina linjer och kråksparkar efter fyra veckors användning. Hur detta faktiskt stämmer är inget jag vill skriva under på då jag själv inte upplever den effekten. Men det gör den absolut inte till en sämre concealer för det - den är nämligen väldigt bra på allt annat!

Du kan få medium till full täckning. Den känns knappt på huden då den är väldigt lätt och jag upplever inte att den blir kakig.

Applikatorn är rundad och jag gillar den. Det enda problemet är att jag inte kommer in hela vägen in i ögonvrån, så jag brukar använda mig av en pensel för det.

För dig som vill ha bra resultat till budgetpris!


6. Make Up Store Cover All Mix

Mångsidigheten och täckningen

Kan torka om inte locket är på

En riktig gammal trotjänare från Make Up Store!

Jag vet inte hur många såna här jag förbrukat i mitt liv... det är en riktig klassiker! Det jag verkligen gillar med Cover All Mix är (som namnet antyder) att du kan mixa ihop den för din egen perfekta färg. Tack vare detta så kan du få bort det allra mesta du vill dölja och täcka i ansiktet!

De tre olika färgerna har alla varsitt huvudområde. För att dölja mörka ringar och dämpa blånader är det den röda delen du ska sikta in dig på. Den gula färgen neutraliserar rött, t.ex. spruckna blodkärl. Den beigea färgen är till för att ljusa upp och för att blanda med de andra färgerna för din egen perfekta färg.

Förr kunde man bara köpa denna i Make Up Stores egna affärer, men numera går den även att få tag på hos exempelvis Lyko och Åhléns.

För dig som vill kunna blanda till din egen perfekta färg och få ut mesta möjliga av en och samma produkt.


7. Lyko Liquid Concealer

Täcker mörka ringar bra, bra pris

Dåligt färgutbud, en återförsäljare

Lykos Liquid Concealer tar bort de mörka ringarna på ett kick!

Det här är en krämig concealer som tar bort mörka ringar under ögonen. Tack vare att applikatorn är ganska stor och lite snedskuren går appliceringen snabbt och effektivt.

Dock är den väldigt mörk i nyansen, även den ljusaste nyansen är mörk. Jag brukar lösa det genom att pudra med ett ljust, lite lystergivande puder ovanpå när jag sätter den. Då får jag både täckning och ett litet piggare intryck tack vare lystern i pudret och concelerns täckning.

Den torkar inte ut på huden och lägger sig inte i mina linjer under ögonen när jag sätter den med lite puder.

Jag hade dock önskat att det fanns lite fler nyanser, då särskilt ljusare nyanser, för det är en riktigt bra produkt som jag tycker är värd en plats på listan.

För dig som har från en hudton från ca medium och mörkare är detta en kanonbra concealer!


Therese Parner
Therese ParnerExpert inom concealer

Hallå! Jag heter Therése och älskar allt som har med smink, hår och skönhet i stort att göra! I grunden är jag utbildad hud- & spaterapeut och jag har även gått utbildning till makeup artist. Nu är det många år sen jag jobbade med detta, men intresset består! Jag tycker det är superkul att testa nya skönhetsprodukter och jag brukar få höra att jag har liiiite för mycket av den varan från min kära sambo...

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer