Prisjakt
HemPrisjakts experterConcealerTopplista - Bästa concealer för mogen hy

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa concealer för mogen hy

9 juli 2021

Som frilansande makeupartist vet jag hur svårt det kan vara att hitta en concealer som funkar till mogen hy. En mer täckande concealer kan lägga sig i de fina linjerna och tillsammans med puder kan detta ge motsatt effekt och istället ge ett äldre utseende. Tolka mig rätt men det är väl ingen som vill se äldre ut än vad man faktiskt är och känner sig som? Med andra ord så är det jätteviktigt att anpassa rätt concealer till rätt genetik och ålder.

För mogen hy brukar jag utgå från att använda concealers som är transparenta, tillför fukt och ger ett ljusreflekterande resultat. Oftast behöver produkten även vara oljebaserad för att den inte ska lägga sig kakigt i de fina linjerna. Applicera gärna produkten med en fuktad beauty blender eller med fingrarna för slätast resultat.

I den här topplistan så har jag tagit fram fyra concealers för som passar mogen mogen hy och som har de kriterier som anser är viktiga för bästa resultat.

1. Maybelline Instant Age Rewind Eraser Concealer 6ml

Har en bra anti age-formula

Passar inte lika bra till torr hy

Jag har testat många olika anti age-concealers men har alltid gått tillbaka till den här favoriten.

Den ljusar upp med sin illuminerande effekt och den upplevs inte tung eller kakig i sin konsistens. Den här har en superkoncentrerad formula med en en effekt som täcker mörka ringar och tillför en väldigt fin lyster till huden.

En fördel med denna är att den har en inbyggd, patenterad mikroapplikator som gör appliceringen superlätt och behaglig samt hjälper till att effektivt dölja mörka ringar och fina linjer.

Den här passar bäst för normal till fet hy. Om man har en aningen torr hy vid kindben, panna och näsvingar så passar en tunnare concealer som tillför lite mer fukt bättre.


2. Yves Saint Laurent Touche Eclat Concealer 2,5ml

Ger en lätt och naturlig täckning

I en högre prisklass

Den här ger verkligen ett resultat som man skulle kunna beskriva som "åtta timmars skönhetssömn i ett klick!".

I botten av pennan så klickar du upp concealern och det räcker oftast med 2-3 klick för hela ansiktet. Touche Éclat är enkel att tona ut i huden utan synliga övergångar, du får bara en fräsch och naturlig lyster.

Det här är en mångsidig concealer som kan byggas upp från skir till mediumtäckande resultat och ger, likt en highlighter, en illuminerande effekt med en ljusreflekterande formula. Använd den under ögonen, panna, kindben, näsrygg och haka för att ljusa upp och framhäva ansiktets former bättre.

Den här passar alla hudtyper men gör sig bäst för den som önskar sig ett naturligt resultat. För mer täckning så skulle jag rekommendera en annan.


3. By Terry Terrybly Densiliss Concealer 7ml

Otroligt fin lyster och täckning

I en högre prisklass

Den här kommer i flera olika nyanser som passar många hudfärger och det är ett stort plus i mina ögon. Jag är dock inte så förtjust i applikatorn som är likt en läppglans-applikator men det där är såklart en smaksak. Jag brukar använda en fuktad beauty blender för bästa resultat.

Concealern har nästan en uppstramande effekt för att dölja mörka ringar/påsar under ögonen. Den innehåller en koncentrerad dos av anti age-ämnen och ger en otroligt fin lyster, vilket By Terry är väldigt kända för.

Täckningsgraden är 3 av 5 men kan såklart byggas upp om man vill få bättre täckning. Den håller sig fin och täckande hela dagen men kan behövas korrigeras i linjerna genom att enkelt använda fingertoppen för att jämna till ytan.

Den här funkar för alla hudtyper och även om den ligger i den dyrare prisklassen så är den värd varenda slant.


4. Helena Rubinstein Magic Concealer 15ml

Helena Rubinstein Magic Concealer 15ml
Det saknas återförsäljare för denna produkt

Prisvärd produkt

Ger inte full täckning

Den är har verkligen en fjäderlätt textur och är perfekt för dig som inte vill ha en så täckande utan mer utjämnande känsla i ansiktet - perfekt till vardagssminket.

Med kamomillextrakt ger den en minskad svullnad under ögonen. Den ligger i mellanprisklassen och funkar utmärkt för er som inte vill gå all in på dyringen.

Magic Concealer innehåller ljusreflekterande partiklar som framhäver ansiktsdragen. Den suddar även bort mörka ringar under ögonen och korrigerar ojämna pigmentförändringar och andra ålderstecken.

Jag gillar verkligen den där naturliga och osminkade känslan som Magic Concealer ger, den passar perfekt till er som inte brukar sminka er fullt ut dagligen men ändå vill få en fräsch lyster och utjämnade resultat. Den här passar alla hudtyper och främst för er som inte vill ha full täckning.


Som utbildad frisör och makeup artist med 12 års erfarenhet i nacken så kan jag med gott samvete säga att jag har stenkoll på skönhetsprodukter inom smink och hårvård. Jag älskar att följa trender och är inte rädd för att testa på nya saker för att lära mig om vad som funkar eller inte funkar. Mitt största uppdrag som frilansande hår-och makeup artist har varit att få styla hår och smink till omslaget för nordens största bröllopsmagasin två år i rad. Som person är jag extremt detaljfokuserad och ibland lite för manisk över att få till den perfekta eyelinern på morgonen. Med mig får ni alltid mitt konkreta tycke och smak. Hoppas att jag kommer kunna hjälpa dig att hitta just dina favoritprodukter här i skönhetsdjungeln.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer