Prisjakt
HemPrisjakts experterConcealerTopplista - Bästa concealern för torr hy

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa concealern för torr hy

19 januari 2023

Att vilja ljusa upp lite under ögonen för att se piggare ut är inte alltid det lättaste om man samtidigt har torr hy. För när man har torr hy har man väldigt ofta även en del torrhetslinjer under ögonen där huden är tunn. Risken är då att concealern lägger sig i dessa linjer och att man då ser ännu tröttare och torrare ut. Men det finns numera jättebra produkter på marknaden för oss med torr hy!

Det man främst ska leta efter är en lättare concealer som återfuktar bra. Jag själv är noga med att verkligen återfukta huden för att sedan jobba in concealern och direkt efter sätta den med puder innan den hinner lägga sig i linjerna. På så sätt brukar det hålla sig fint hela dagen. Hoppas att du ska finna en favorit bland de som är med på min lista!

1. Tarte Shape Tape Ultra Creamy Concealer

Tarte Shape Tape Ultra Creamy Concealer
Sephora

165 kr

feelunique.com

157 kr

Krämig, bra täckning, sitter bra

Inga minus!

Tarte har sedan länge haft en av de mest hypade concealerna på marknaden. Det jag (och många med mig) haft invändningar mot är att den inte fungerat så bra på torr hy. Men här har vi äntligen en variant för oss! Tarte Shape Tape Ultra Creamy Concealer.

Det här är en riktigt krämig concealer som inte alls är torr. Den stora skillnaden mot originalet är att denna inte blir riktigt lika fulltäckande. Originalet är nämligen otroligt fulltäckande.

Jag måste säga att den här passar mig bättre alla dagar i veckan. Och inte bara för dess krämiga konsistens utan även just för att den inte är lika fulltäckande. Jag tycker att det ser mer naturligt ut med den här. Det ska dock understrykas att jag tycker att den täcker sjukt bra, så det är liksom ingen dålig täckning bara för den inte är fulltäckande.

För dig som lätt blir torr under ögonen och vill ha ett naturligt resultat.


2. Pürminerals Disappearing Inc 4-in-1 Concealer

Naturlig täckning, känns inte

Skulle möjligen vara priset...

En concealer som känns som hudvård!

Jag blev för ett tag sedan tipsad om denna, så självklart fick den följa med hem när jag var och köpte nytt smink. Jag kan säga att jag inte ångrar det en sekund!

Pürminerals concealer är otroligt skön och smälter verkligen ihop med huden. Den finns där men den varken syns eller känns. Dock gör den sjukt stor skillnad under ögonen, och det på det mest naturliga sätt.

Den håller bra under hela dagen och den lägger sig inte i mina fina linjer. Täckningen är naturlig men trollar ändå bort det mörka under ögonen i ett kick!

Jag tycker att den ger bäst resultat när jag stryker på ett tunt lager och sedan "trycker" in den i huden med fingertoppen. Den går att applicera i flera lager för mer täckning vilket är ett plus.

För dig som vill ha en concealer som vårdar samtidigt som den täcker naturligt och ljusar upp.


3. NYX Born To Glow Radiant Concealer 5,3ml

Ger superfint resultat, håller bra

Svampapplikatorn

Ger lyster till torr och glåmig hy!

Det här är en concealer från Nyx som funnits ett tag, men som jag fram tills precis nyligen inte testat. Den är otroligt krämig och känns verkligen bra mot huden. Då den är så pass krämig behöver jag sätta den med puder för att den inte ska lägga sig i mina linjer. Men när jag gjort det så sitter den kanon hela dagen!

I produkten finns det små micropärlor som ger huden en jättefin lyster och gör att man ser väldigt fräsch ut! Concealern ger medel till full täckning - allt beroende på hur mycket produkt du tar.

Det jag inte riktigt gillar är den inbyggda applikatorn, som är som en svamp. Den tycker jag är sådär. Men jag brukar ta concealer på huden och sen använda en annan pensel eller svamp, så är problemet löst!

För dig som vill ha en naturlig fin lyster!


4. Clinique Even Better All-Over Concealer + Eraser 6ml

Återfuktar, anpassar sig till huden

Inget att klaga på!

Jag har torr hy och området kring ögonen är inget undantag. Men här har vi en finfin återfuktare!

Dessutom är jag numera 40 år fyllda, så en del rynkor finns det. Det jag då verkligen uppskattar är en vårdande concealer som återfuktar huden samtidigt som den ljusar upp och döljer mörka ringar under ögonen. Med den här känner jag mig återfuktad hela dagen och den lägger sig inte synligt i rynkorna kring ögonen.

Färgen anpassar sig jättebra till huden vilket är ett plus! Även fast jag av misstag köpte en för mörk nyans så gjorde det inget för efter ett litet tag hade den smält samman med huden så det inte märktes. Huden ser fräsch ut och jag känner mig direkt piggare tack vare att jag SER piggare ut.

Det stora färgutbudet gör den tillgänglig för många olika hudnyanser vilket är ännu ett plus.

För dig som vill ha en återfuktande concealer!


5. Clarins Everlasting Long Wear & Hydration Concealer

Täcker bra, multifunktionell!

Kommer i tub (ej optimal hygien)

Massa täckning, men ändå inte torr!

Här har vi en liten tub som kanske inte ser så mycket ut för världen. Men jäklar i min lilla låda - vilken täckning den ger!

Jag applicerar den med mina fingertoppar så att den liksom smälter ihop med huden. Men den fungerar även bra ihop med en borste. Om jag sätter den med lite puder efter appliceringen så tycker jag inte att den lägger sig i mina linjer runt ögonen. Jag tycker att jag ser mycket piggare ut när jag använder den här tack vare att den ljusar upp på ett naturligt sätt!

Jag blir ganska lätt lite röd om nästippen under sommaren och även där fungerar den bra.

Om jag vill att ögonskuggan ska sitta extra bra så grundar jag med denna. Den är med andra ord väl värd sitt pris då den är multifunktionell.

Vill du ha en concelaer som verkligen täcker mörka ringar så ska du absolut spana in den här!


6. Maybelline Instant Age Rewind Eraser Concealer 6ml

Täcker superbra!

Når inte hela vägen in i ögonvrån

Om du anser att du har mörka ringar under ögonen tycker jag att du ska spana in den här! Den döljer nämligen dessa mörka partier väldigt effektivt.

För dig som gillar anti age-formula så innehåller denna det och ska reducera fina linjer efter fyra veckors användning. Detta är inget jag själv kan skriva under på, men jag kan skriva under på att det är en grym concealer!

Jag tycker att det är en väldigt lätt concealer och fast den täcker så pass bra så känns den ändå inte tung mot huden.

Den har en rund applikator som är mjuk och bra mot huden, kanske lite otymplig då jag vill kunna gå hela vägen in i ögonvrån. Men sista biten löser jag med en liten pensel eller svamp.

En riktigt bra täckande concealer till ett bra pris! Täcker det mörka under ögonen väldigt fint.


7. IsaDora Light Up Brightening Cushion Concealer 4.2ml

Ljusar upp fint, naturligt resultat

Täcker inte allt till 100%

En riktig kompis när man har såna där trötta dagar och behöver det där lilla extra...

Det här är en lättare fuktighetsbevarande concealer med en struktur som inte lägger sig i de fina linjerna. Den ljusar upp och suddar ut trötthetstecken och ojämnheter i ett litet kick. Den smälter samman med huden och gör att man ser piggare och mer vaken ut. Perfekt för dig som inte vill ha tunga produkter!

Även denna har en rund applikator men denna är något mindre än på föregående produkt vilket gör att man kommer åt bättre i ögonvrån.

Likheterna med föregående produkt fortsätter då den här också innehåller anti-age formula som ska jobba uppstramande. Denna formula är uppbyggd av grapefruktextrakt och antioxidanter.

Jag rekommenderar den här concealern till dig som vill ha en uppljusande concealer som känns lätt mot huden.


8. Yves Saint Laurent Touche Eclat Concealer 2,5ml

Multiprodukt, fin på torr hudtyp

Täcker inte allt, men ljusar upp

Det här är en riktig klassiker från Yves Saint Laurent. Deras Touche Éclat är både highlighter och concealer i ett.

Den har en fuktighetsbevarande formula och den ljusar upp på ett lätt och naturligt sätt. Jag gillar att den inte har skimmer eller glitter i sig, utan är helt naturlig på så vis.

Då det är både concealer och highlighter i samma produkt så får man inte det mest täckande resultatet, men jag gillar den verkligen på en torrare hy. Den lägger sig inte i linjer och den ser väldigt naturlig ut!

Det här är en lite dyrare produkt, men av många anses den vara en av de bästa i världen. Jag tycker att den är bra, men det finns bättre produkter i världen för det priset, i alla fall enligt mig.

För dig som vill ha en multiprodukt som både ger lätt täckning och som ljusar upp. Funkar även som ögonskuggsprimer!


Hallå! Jag heter Therése och älskar allt som har med smink, hår och skönhet i stort att göra! I grunden är jag utbildad hud- & spaterapeut och jag har även gått utbildning till makeup artist. Nu är det många år sen jag jobbade med detta, men intresset består! Jag tycker det är superkul att testa nya skönhetsprodukter och jag brukar få höra att jag har liiiite för mycket av den varan från min kära sambo...

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer