Prisjakt

JoppeJ

Medlem sen 2006-07-24
59
Bidrag
19
Hjälpsamröster
Komplett.se
Utmärkt
(500+)
J
JoppeJ
59 omdömen
Dåligett år sedan

Kombinationen Budbee och Komplett är tragiskt missmatchad. Å ena sidan har vi ett rookie-bolag med en av Sveriges mest påtagliga växtvärk, och å andra sidan har vi Komplett, som har en lång historia av god kundservice, konkurrenskraftiga priser, stort sortiment - en gigant i sin bransch. Nyligen beställt grafikkort. Lagervara. Orderhanteringen från Komplett: exemplarisk. Beställt på måndagen. Nu kommer problemet. Budbees hantering: Inskannat på onsdagen. Ute för leverans kl 16,00 på torsdagen. Avbokas 22.10 pga förseningar. Noll aktivitet på fredagen. Ursäkter från kundservice under helgen. Måndag bokas av Budbee som ny leveransdag. Undertecknad bokar en tid för leverans på måndag 18-19. På måndagen avbokas leveransen av Budbee en timme innan bokad tid. I skrivande stund avvaktar jag svar från Budbee. Detta är min senaste köpupplevelse 2022 på Komplett och deras standardval av leverans. Alltså om man inte aktivt väljer Postnord, får man leveransen skött av Budbee. Hela köpupplevelsen på Komplett är alltså befläckad av Budbees urusla hantering. Har alltså idag passerat 1v leveranstid på en inrikesfrakt. Från Komplett har man svarat (kondenserat). Ursäkta. Budbees frakt kostar. Postnord är gratis (vid köp över 500kr). Återkom om det strular vidare. Hela upplevelsen är inte värdig Kompletts goda rykte. Hade betydligt högre förväntningar på Kompletts hantering av mitt problem och vilka de väljer att samarbeta med.

Gymgrossisten
OK
(500+)
J
JoppeJ
59 omdömen
OK2 år sedan

Kund sedan omkring 20 år tillbaka. Ni brukade vara bra. Största skillnaden idag mot förr är att beställningar blir fel (inkompletta ffa, även trasiga/felskurna pulverpåsar) och orderhanteringen är seg som tusan. Det är tråkigt att uppleva. Vid fel har det däremot snabbt och utan tvekan blivit rättat, men den sega orderhanteringen har varit så länge nu. Allt kan inte skyllas på pandemin.

Dustin Home
Utmärkt
(500+)
J
JoppeJ
59 omdömen
Dålig3 år sedan

Synd för ett så anrikt svenskt IT-bolag, att ni inte kan hänga med i tiderna. När ni jämförs mot nystartade, okända bolag som listar varor som sällan till aldrig finns i lager. Då upplevs ni fortfarande som trygga. Jämförs ni istället mot Komplett, Webhallen och Inet framstår ni istället som ett avdankat bolag utan någon kontakt med era mest köpstarka och drivna (privat-) kunder. Fast det kanske är det som är grejen? Ni lägger inga egentliga resurser på privatkunder? Den transparens, och vilja att hjälpa frustrerade (och glada) PC-entusiaster, som de ovan namngivna konkurrenter visat under de senaste ca. 10 månaderna är glädjande och inspirerande. Hur skulle det vara om ni dammade av erat unkna kundservice- och community-management team och tog lite inspiration? Samtliga ovannämnda bolag hjälper, löser och erbjuder alternativ och tröst i dessa "svåra tider" med brist på roliga saker som CPU: er och framförallt GPU: er. Skrev ett mejl till er med ordernummer, några tankar och frågor. Fortfarande inte fått något svar. Den måste ha hamnat i "oönskat-mappen", eller "jobbiga privatkunder-filtret" kanske stoppade det helt? PS. Köper man en förbannad TV från er för 20 lax, ska man då verkligen betala 399 extra för frakten, som hos de flesta andra INGÅR I PRISET? Det är ju direkt hånfullt. (BF 2020)

Corsair Premium ML120 PWM 120mm 2-pack
Full Star 1
4.3
(3)
J
JoppeJ
59 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

Väldigt mycket fläkt för pengarna. Låg ljudnivå i förhållande till prestanda. Mycket god kvalitet. Använts som radiatorfläktar i tre år nu - Inga anmärkningar. Uppdatering: Slås av Arctic P12 eller Bionix P120 i prisvärde. Har fortfarande mer objektiv prestanda men då på betydligt högre ljudnivåer.

LG 43UN7100 43" 4K Ultra HD (3840x2160) LCD Smart TV
Full Star 1
3.2
(6)
J
JoppeJ
59 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
4 år sedan

Sanslöst mycket TV för pengarna! (3990kr i skrivande stund) Positivt: - WebOS är ett snabbt och smidigt gränssnitt. - Apptillgängligheten är utmärkt. Netflix, Viaplay, HBO, STV-play m.fl. - Bildkvaliteten i prisklassen är marknadsledande. - WiFi och ethernet. - Ljudet är förvånansvärt adekvat! - HDR-ish Negativt (halvt avdrag vardera): - Bästa smidigheten i WebOS fås med "Magic remote" som inte följer med. - Något ranglig med de medföljande benen.

Trademax
Bra
(500+)
J
JoppeJ
59 omdömen
UselRedigerades 5 år sedan

Dålig kvalité på produkter. - Produkter med väl tilltagna priser går sönder inom ett par år. Noll intresse av eller förmåga att hjälpa kunder vid produktfel. -Reservdelar finns inte och beställs inte. Opersonlig kontakt vid ärendeuppföljning. Fusk, fiffel och båg: http://www.ehandel.se/KO-tar-Trademax-till-domstol,10092.html https://www.svt.se/nyheter/konsument/trademax-far-bota-fyra-miljoner-for-pahittade-mobelpriser Jämte stora svenska aktörer som Mio och Ikea finns det ingen anledning att chansa på denna fasad till seriös möbelverksamhet. Det enda man tillhandahåller är billiga (låt oss säga) "orientaliska" möbler av undermålig kvalité.