Kategorier
Prisjakt

hobbis

Medlem sen 2006-03-06
190
Bidrag
32
Hjälpsamröster
Corsair RM1000X 1000W
3.5
(4)
2 049 kr
3 månader sedan
Jag köpte nog ett måndagsexemplar, men det fungerade inte bra för mig. Installationen gick utan problem, maskinen körde oavbrutet i 6 dagar, sen slocknade den. Efter en halvtimme utan ström gick den igång igen. Ca 7 dagar till så stängdes den ner igen och gick ej att få igång. Vidare felsökning resulterade i att den fick lämnas tillbaka pga fel i nätagget (bekräftat). Jag är fan av corsair-produkter, men denna gång blev det inte så bra. I skrivande stund saknades dessutom ersättningsexemplar (det var slut överallt) så jag har inte kunnat prova ett agg till av samma märke/typ så jag har bestämt mig för att gå med ett annat märke denna gång. Mycket bra urval av kablar, och väska m.m för att förvara dem i.
Proshop
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
9 månader sedan
Helt Ok leveranstid. Inga problem alls.
WD My Book 10TB
4.3
(7)
2 133 kr
ett år sedan
Mycket stabil disk. Kan vara värt att nämna att det är en "White Label" (motsvarande WD Red NAS disk) i denna låda och det är en mycket pålitlig disk. Klarar read/writes utan problem. 5400 varvsdisk. Klart köpvärd!
EVGA GeForce GTX 1080 SC Gaming ACX 3.0 HDMI 3xDP 8GB
4.2
(5)
3 år sedan
Extremt bra grafikkort. Jag har nog provat allt med detta kort och det har fått jobba hårt. Jag har lite coilwhine på kortet efter ett års användning dock, men det är knappt märkbart. Jag har inte upplevt några värmeproblem med kortet men då har jag även gjort de nödvändiga uppdateringarna som EVGA rekommenderat och har inga problem med värmeutvecklingen. Jag kan varmt rekommendera detta kort. Det bara tuffar på oavsett vad du gör med det: spelar, minear, renderar...
Icy Box IB-3680SU3
3.7
(2)
3 661 kr
4 år sedan*
Reviderar betyget efter ett två års användning. Denna är nu i min återvinningshög. Tyvärr är inte kvaliteten så bra. Hälften av SATA-connectorerna är nu trasiga och chassit klarar inte av att kyla diskarna ens med full fläkthastighet. Är en riktig dammsamlare så du får även räkna med att du behöver rengöra denna ofta. Ej pålitlig produkt så den får nu åka iväg till elektronikskroten. Räkna inte med att du kan använda denna 24/7 under längre period. Ursprunglig recension: Första gången jag startade denna tänkte jag "nope, den här åker tillbaka, så här mycket fläktljud accepterar jag inte". Men det visar sig att fläkten kunde ställas in efter olika förutsättningar och när jag fick ner hastigheten blev den tyst. Använder denna i min mediaserver och kör REFS-filsystem vilket fungerar utmärkt. Den är stabil och har tuffat på i ett år nu utan problem. Det enda jag stör mig på är problem med hot-swap. Du kan enkelt rycka i och sätta i diskar, men tänk på att när du rycker ut en disk försvinner strömmen till resten av diskarna så att de bootar om, så någon riktig hotswap är det inte på denna. RAID-funktionerna är testade men imponerade inte, den kändes instabil. Jag föredrar att köra REFS-filsystem istället och låta Windows sköta redundansen i bakgrunden. Kan lugnt rekommendera denna för backuper och för allmän lagring. Fungerar utmärkt med både USB3 och ESATA och hastigheten är enligt förväntan. Betyget dras ner pga den felaktiga informationen kring hot-swap och pga lågbudgetfläktarna som verkar lite ogenomtänkt. Sett till pris/prestanda skulle jag nog ändå köpa ännu en. Tummen upp.
*Redigerades 3 år sedan
Bose SE
Usel
(10)
Usel
3 år sedan
Nu inne på andra månaden gällande ett garantiärende för ett par Bluetoothhörlurar i 2000-kronorsklassen som lämnats in för reparation. Extremt dålig kundservice. Återkopplar inte till butik, återkopplar inte till mig. Verkar inte ha någon som helst vilja att vårda sitt eget varumärke. För mig är ett varumärke mer än bara en bra produkt. Kundvården måste vara minst lika bra.
MediaMarkt
Bra
(500+)
OK
3 år sedan
Jag har handlat mycket hos Mediamarkt. Både stort och smått, primärt hemelektronik och datorkomponenter. Jag har även beställt en del online och sedan hämtat ut i butik. Jag har mest handlat i Heron City, eller i Barkarby. Min generella upplevelse är att Mediamarkt fungerar bra. Jag har bättre upplevelser av onlinebeställningarna än av att handla i butik dock. Oftast finns produkten på lager och de gånger den inte skulle göra det har de löst detta ganska snabbt. Returer och reklamationer har fungerat hyfsat. Här kan Mediamarkt bli bättre då väntetiderna för returer och reklamationer på plats är alldeles för långa. Vid ett tillfälle i mitten av 2017 fick jag vänta i nästan 90 minuter vilket inte är en acceptabel väntetid enligt mig. Jag tror aldrig jag varit med om en väntetid på mindre än 20 minuter på plats. Funktionen att beställa på webben och hämta ut i butik har funkat klanderfritt! Obs dock att du även här kan hamna i väntetider i butiken när du ska hämta ut produkten. Under de år som Mediamarkt funnits i Sverige har jag dock märkt att det generella utbudet i butik har minskats och det finns allt färre modeller att välja mellan. Inom mina favoritområden rörande datorer, kringutrustning och komponenter så har jag bl.a upptäckt att just datorkomponenter nästan helt upphört i butiken vilket är en besvikelse, så just datorkomponenter handlar jag inte alls hos Mediamarkt längre då konkurrerande butiker nästan alltid har dessa på eget lager.
Bilstereohörnan
Bra
(46)
Dålig
3 år sedan
Min upplevelse var "sådär" Jag beställade en Brodit telefonhållare och ett Brodit bilfäste till en bil. Enkelt att beställa vilket är bra. När varorna kom fram visade det sig att bilfästet inte var den modell som jag beställt. Jag kontaktade Bilstereohörnan via den kontaktväg som föredrogs (mail) men fick ingen respons. Skickade en påminnelse men fick ingen respons där heller. I bakgrunden hände ändå något eftersom det skickades en ny bilhållare och en fraktsedel för att skicka tillbaka den andra. Om det beror på att samarbetspartnern själv upptäckt att de skickat fel hållare, eller om det var Bilstereohörnan som kontaktade dem och bad dem korrigera detta, det vet jag inte... Så det löste sig, men bristen på feedback under hanteringen gör att betyget dras ner rejält då köpupplevelsen med butiken ej höll måttet.
Datagrottan
Bra
(143)
Usel
3 år sedan*
Gjorde en order för ett tag sedan. Den ligger fortfarande i "Väntar på behandling" och har varit i det statusläget i snart två veckor. Varorna finns på lagret enligt hemsidan.... Pengarna låstes direkt, men några varor har inte skickats. Jag har försökt nå dem via via deras webformulär och via telefon men får inget svar. Jag antar att det bara är att makulera ordern och hoppas att pengarna låses upp igen. Det känns inte som en seriös butik. De ser ut att ha väldigt bra priser i jämförelser på PRISJAKT, men de verkar inte kunna leva upp till detta i verkligheten. Mitt tips: välj någon annan.
*Redigerades 3 år sedan
CDON
Bra
(500+)
Utmärkt
3 år sedan
Fraktavgiften är låg. Leveransalternativ fick jag egentligen inte välja mellan, men det är många valmöjligheter gällande betalmetoder vilket jag tycker är bra. Sen känns det ganska kul att köpa en toalettsits från CDON, inte riktigt vad man tänkt sig ;-)
Sida 1