Prisjakt

hobbis

Medlem sen 2006-03-06
121
Bidrag
27
Hjälpsamröster
Apotea
Utmärkt
(500+)
h
hobbis
121 omdömen
Utmärkt7 månader sedan

Svårslaget. Bra priser, många leveransalternativ, bra hantering även inom receptbelagda läkemedel. Det enda som är lite tråkigt är att det verkar vara omöjligt att hitta fraktalternativ för läkemedel som kräver kylning under frakt.

ComputerSalg
Utmärkt
(500+)
h
hobbis
121 omdömen
UtmärktRedigerades 9 månader sedan

Jag har köpt flera gånger hos Proshop och upplevelsen har alltid varit bra. Jag känner en trygghet när jag handlar hos dem. Det är allt från bildskärmar, hårddiskar och datorkomponenter samt tillbehör. De har ett stort utbud och många leverantörer. Priserna är (ofta) konkurrenskraftiga och det finns flera bra fraktmöjligheter. De är också tydliga med estimerad leveranstid. Tummen upp!

Dustin Home
Utmärkt
(500+)
h
hobbis
121 omdömen
BraRedigerades 2 år sedan

Det som är bra är bredden av utbudet och att de gärna tar in produkter i katalogen från deras leverantörer om man till exempel saknar en viss modell av en mobilhållare el dylikt. Det går också fort från beställning till att de lämnar lagret. De är min "go-to" leverantör av exempelvis brodits produkter. De tar in det mesta man önskar sig! De har haft ett vinnande koncept länge. Pålitliga på marknaden och svårslagna leveranstider i normalfallet. Det som är sämre är upplevelsen kring leverans av större produkter. Jag har mer än en gång beställt större saker och det finns bara ett val av logistikpartner, Postnord. Jag har tidigare beställt saker som krävt pallfrakt och det har alltid strulat eller så har leverans uteblivit. Nu senast beställde jag ett serverrack. Jag beställde pallfrakt med leverans hem, men då Postnord gör som Postnord gör och missar i sin egen logistik, lastar pallen på fel lastbil, konstaterar det i efterhand och ställer det på en terminal som jag sedan själv måste hämta från utan möjlighet till ny utkörning. Dustin verkar heller inte ha möjligheter att trycka på Postnord att utföra det som förväntas. Det slutade med hämtning på logistiklagret så jag betalade en hög transportavgift helt i onödan. Dustinhome borde samarbeta med fler logistikleverantörer så att jag som köpare kan välja den logistikleverantör jag har högst förtroende för, eller åtminstonde skaffa sig en såpass bra position att de kan påverka Postnord i rätt riktning. Summa summarum. Jag kommer fortsatt handla hos Dustin/Dustinhome, men om produkten är på något sätt skrymmande kommer jag nog både tänka till en och två gånger om Dustin är bästa stället, eftersom det saknas alternativ till Postnord. Tack Dustin. Ni är en utmärkt webbshop för mig som shopaholic, men snälla utsätt Postnord för lite konkurrens och ge oss fler val för leverans med fler logistikpartners.

Corsair RM1000X 1000W
Full Star 1
4.2
(5)
3 529 kr
h
hobbis
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Jag köpte nog ett måndagsexemplar, men det fungerade inte bra för mig. Installationen gick utan problem, maskinen körde oavbrutet i 6 dagar, sen slocknade den. Efter en halvtimme utan ström gick den igång igen. Ca 7 dagar till så stängdes den ner igen och gick ej att få igång. Vidare felsökning resulterade i att den fick lämnas tillbaka pga fel i nätagget (bekräftat). Jag är fan av corsair-produkter, men denna gång blev det inte så bra. I skrivande stund saknades dessutom ersättningsexemplar (det var slut överallt) så jag har inte kunnat prova ett agg till av samma märke/typ så jag har bestämt mig för att gå med ett annat märke denna gång. Mycket bra urval av kablar, och väska m.m för att förvara dem i.

Proshop
Utmärkt
(500+)
h
hobbis
121 omdömen
Utmärkt4 år sedan

Helt Ok leveranstid. Inga problem alls.

WD My Book 10TB
Full Star 1
4.6
(7)
h
hobbis
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 år sedan

Mycket stabil disk. Kan vara värt att nämna att det är en "White Label" (motsvarande WD Red NAS disk) i denna låda och det är en mycket pålitlig disk. Klarar read/writes utan problem. 5400 varvsdisk. Klart köpvärd!

EVGA GeForce GTX 1080 SC Gaming ACX 3.0 HDMI 3xDP 8GB
Full Star 1
4.8
(5)
13 875 kr
h
hobbis
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
6 år sedan

Extremt bra grafikkort. Jag har nog provat allt med detta kort och det har fått jobba hårt. Jag har lite coilwhine på kortet efter ett års användning dock, men det är knappt märkbart. Jag har inte upplevt några värmeproblem med kortet men då har jag även gjort de nödvändiga uppdateringarna som EVGA rekommenderat och har inga problem med värmeutvecklingen. Jag kan varmt rekommendera detta kort. Det bara tuffar på oavsett vad du gör med det: spelar, minear, renderar...

Icy Box IB-3680SU3
Full Star 1
4.5
(2)
4 414 kr
h
hobbis
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Reviderar betyget efter ett två års användning. Denna är nu i min återvinningshög. Tyvärr är inte kvaliteten så bra. Hälften av SATA-connectorerna är nu trasiga och chassit klarar inte av att kyla diskarna ens med full fläkthastighet. Är en riktig dammsamlare så du får även räkna med att du behöver rengöra denna ofta. Ej pålitlig produkt så den får nu åka iväg till elektronikskroten. Räkna inte med att du kan använda denna 24/7 under längre period. Ursprunglig recension: Första gången jag startade denna tänkte jag "nope, den här åker tillbaka, så här mycket fläktljud accepterar jag inte". Men det visar sig att fläkten kunde ställas in efter olika förutsättningar och när jag fick ner hastigheten blev den tyst. Använder denna i min mediaserver och kör REFS-filsystem vilket fungerar utmärkt. Den är stabil och har tuffat på i ett år nu utan problem. Det enda jag stör mig på är problem med hot-swap. Du kan enkelt rycka i och sätta i diskar, men tänk på att när du rycker ut en disk försvinner strömmen till resten av diskarna så att de bootar om, så någon riktig hotswap är det inte på denna. RAID-funktionerna är testade men imponerade inte, den kändes instabil. Jag föredrar att köra REFS-filsystem istället och låta Windows sköta redundansen i bakgrunden. Kan lugnt rekommendera denna för backuper och för allmän lagring. Fungerar utmärkt med både USB3 och ESATA och hastigheten är enligt förväntan. Betyget dras ner pga den felaktiga informationen kring hot-swap och pga lågbudgetfläktarna som verkar lite ogenomtänkt. Sett till pris/prestanda skulle jag nog ändå köpa ännu en. Tummen upp.

Bose
h
hobbis
121 omdömen
Usel6 år sedan

Nu inne på andra månaden gällande ett garantiärende för ett par Bluetoothhörlurar i 2000-kronorsklassen som lämnats in för reparation. Extremt dålig kundservice. Återkopplar inte till butik, återkopplar inte till mig. Verkar inte ha någon som helst vilja att vårda sitt eget varumärke. För mig är ett varumärke mer än bara en bra produkt. Kundvården måste vara minst lika bra.