Prisjakt

superfinn2003

Medlem sen 2007-04-22
27
Bidrag
17
Hjälpsamröster
Apple iPhone 14 Pro Max 5G 6GB RAM 256GB
Full Star 1
3.5
(4)
13 290 kr
s
superfinn2003
27 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Jag visste att telefonen är tung och stor men den är det på ett mycket sämre sätt än vad jag förväntade mig. Helt omöjligt att ha den i fickan, den ser ut som en tegelsten och ramlar lätt ur, den drar ner byxorna och känns allmänt otrevlig att bära med sig. Skärmen är stor och ljus, väldigt bra. Den är snabb och allt startar otroligt snabbt, precist som man förväntade sig. Kameran är väldigt bra men det har den varit redan i Iphone 10, de små förändringarna sedan dess är ganska ointressanta för de flesta. Priset är löjligt högt (cirka 18000), även hälften av priset hade varit för mycket eftersom man kan köpa en ganska så bra telefon för runt 3000-4000 (t.ex har jag som jobbetelefon en Samsung A52S som är mycket bekvämare att bära med sig). Hade jag inte kunnat få den genom ett dyrt abonnemang som jag behöver ha så hade jag nog valt en billigare telefon, även en Iphone SE är ett vettigare köp. MEN, visst är den snabb, skärmen är fin och kameran är bra. Priset är dock mest det som gör detta till ett uruselt köp. Edit efter cirka 4 veckor: Har vant mig vid storleken och vikten, men min gamla Iphone 12 Mini känns väldigt trevlig efter den här bjässen. Batteritiden är otroligt bra, behöver aldrig ladda flera gånger om dagen som med mina gamla telefoner. Ibland går jag 4 dagar utan att ladda, då använder jag den endast för att läsa e-post osv men ändå.

Samsung Galaxy A52s 5G SM-A528B Dual SIM 6GB RAM 128GB
Full Star 1
3.8
(25)
4 695 kr
s
superfinn2003
27 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Använder den som jobbetelefon, dvs den används mest för att ringa med, SMS samt Outlook. Då och då har jag tittat på film, det fungerar utmärkt, skärmen är tillräckligt bra och ljusstark för det. Allt fungerar som man förväntar sig, såklart inte lika fin och ljus skärm som på en 20000 kronors äppeltelefon men den är tillräckligt bra för det mesta. Att växla mellan appar går tillräckligt snabbt, kameran är tillräckligt bra, ljudet i samtalen är bra. Jag skulle kunna tänka mig ha en sådan telefon även privat, det kommer jag titta på nästa gång det är dags att byta. Skulle vilja ha en lite bättra kamera om jag använde den privat, annars har den allt jag behöver.

Flowlife Flowgun GO 2.0!
Full Star 1
2.5
(4)
1 592 kr
s
superfinn2003
27 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Själva produkten är bra, anser att trycket är behagligt på den lägsta nivån och har endast testat högre nivåer lite kort. Känner att den hjälper mig efter långa löppass, jag blir inte så öm om musklerna. Använder den även för fötterna, jättetrevligt! Vrf den får 3 stjärnor istället av fem är pga batteritiden. Den skall fungera i 2-4 timmar på en laddning, vilket såklart betyder 2 timmar på högsta nivån och 4 timmar på lägsta. Jag får knappt 2 timmar på lägsta! Har även fått en ersättare från Flowlife pga den dåliga batteritiden, båda två fungerar lika kort. Helt oacceptabelt.

Inet
Utmärkt
(500+)
s
superfinn2003
27 omdömen
UtmärktRedigerades 2 år sedan

Leveransen kom till min ICA butik 27 timmar efter att jag hade beställt, otroligt snabbt! Ny beställning och den här gången landade min beställning hos posten 25 timmar efter att jag lagt min beställning, dessutom var det en lördag! Hur kan de vara så här snabba?!

Saucony Triumph 18 (Herr)
Full Star 1
4.5
(2)
1 899 kr
s
superfinn2003
27 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Har sprungit cirka 50-70 mil i dessa, både kortare 7-8 km rundor men även upp till 25 km. Skorna är runt 1,5 år gamla och ser fortfarande väldigt fräscha ut, dämpningen är fortfarande väldigt bra. Jag har nog aldrig haft lika bra skor, som fungerar i princip för alla slags rundor för en vanlig människa (nog inte optimala för de allra snabbaste rundorna, mer för lugna långa rundor). Har även ett par Triumph 19 men är inte lika förtjust i de, de känns på något sätt att vara av sämre kvalitee, de har inte lika bra studs som Triumph 18.

Apple iPhone 13 5G 4GB RAM 128GB
Full Star 1
3.9
(13)
6 199 kr
s
superfinn2003
27 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Efter cirka 2 veckor började kameran krångla, detta byttes ut hos Apple, dock efter mycket tjafs (de påstod att det inte var något fel på kameran men ångrade sig när den krånglade just när de själva lekte med den...). Väldigt otrevligt bemötande av Apple personalen i Täby, jag var personligen med. Direkt efter det så slutade Face ID fungera, pga Covid infektion kunde vi inte åka direkt tillbaka. När min lilla dotter var där igår så sa man till henne att den har en vattenskada och därmed måste hon betala 5000 kronor för det. Det enda som är fel på telefonen är att face ID inte fungerar, det kan såklart inte stämma då att det finns en vattenskada. Dessutom skall dessa ju klara lite vatten. Jag är övertygad om att de endast gjorde detta för att det var en ung dam som beklagade sig, med en vuxen hade de inte vågat. Värdelös kvalitet på själva telefonen och usel service hos Apple. Jag har redan bytt min jobbetelefon från Iphone SE till en Samsung A52S, jättebra telefon. Min privata har jag bytt från Iphone 12 Mini till Xiaomi 11 T Pro, igen en jättebra telefon. Min Ipad har jag slängt i soporna och min Apple Watch kommer jag sluta använda. Aldrig igen Apple i min familj eller mina/våra företag.

Jays a-Seven Wireless On-ear Headset
Full Star 1
3.5
(12)
s
superfinn2003
27 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Precist som med mina u-Jays så går de inte att stänga av längre, dvs den röda lampan lyser konstant och därmed dör batteriet på bara några dagar. Tills detta hände så var u-Jays ett av de bästlåtande hörlurarna jag ägt, a-seven var ganska bra de med. Ljudet var inte lika klart och fint men det dög definitivt och för priset de kostade! Dock kan jag inte rekommendera Jays produkter pga de inte håller tillräckligt länge. Det är inte ok miljömässigt att hörlurar går sönder efter lite användning under 2 års tid.

NetOnNet
Utmärkt
(500+)
s
superfinn2003
27 omdömen
DåligRedigerades 2 år sedan

Beställde 2 födelsedagspresenter och valde Expressleverans som jag fick betala extra för, man vill ju att kunna ge presenter den dagen någon fyller år. Att ta emot en beställning värt över 20000 kronor kan Netonnet bra, de bekräftar och bekräftar även att paketet har skickats och kommer den dagen den skall. MEN, sedan samma dag som paketet redan borde ha kommit så får jag ett SMS att jag inte alls får mitt paket. De skulle återkomma till mig när de har lust att leverera istället. Idag säger de igen att de skall leverera, det får vi se vad som händer med det. Någon kompensation vill de inte ge, de sa direkt nej och ingen diskussion, väldigt vänligt dock. De kan dock tänka sig betala tillbaka expressavgiften, det tycker de borde vara ok, vad trevligt! Nu har jag såklart fortfarande inte fått något från de, vi får se om eller när det kommer något. Kommer definitivt aldrig mer köpa från Netonnet, varken jag privat som den här gången eller genom de 3 företag som jag är ansvarig för. 13.4.22 Uppdatering Netonnet kontaktade mig och erbjöd mig en kompensation i form av 0,9% av ordervärdet i presentkort till de själva. Om man antar att de har cirka 70% vinst på vad de säljer så har de i princip erbjudit mig 0,25% av ordersumman eller 60 kronor i kompensation. Leveransen kom en dag senare, så 100% senare än lovad (2 dagar istället av 1 dag). Jag är fortfarande missnöjd och anser att kompensationen är löjlig men i alla fall försöker de (om det nu inte bara är för att visa för alla andra att de bryr sig).

Apple Watch Series 6 4G 44mm Aluminium with Sport Band
Full Star 1
4.3
(3)
7 068 kr
s
superfinn2003
27 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Klockan är väldigt bekväm att ha på sig, bara man hittar armbandet som passar en. Den är tillräckligt tunn och väger inte för mycket. Skärmen är väldigt bra, går att läsa även när det är ljust. Generellt är klockan snabb, den reagerar direkt och laggar mer eller mindre aldrig. Apparna som finns är bra och genomtänkta, synd att man inte kan ta bort vissa som är helt ointressant för mig. Det finns inte jättemånga appar att hämta till den, men jag är nöjd. Vad jag inte är nöjd med är att den behöver laddas varje dag. Från början trodde jag inte att det skulle störa mig, jag köpte samtidigt en Iphone 13 mini och eftersom den skall ha så dåligt batteritid så skulle jag ju ändå behöva ladda den samtidigt. Men nu är det ju så att Iphonen med den sämsta batteritiden har mycket bättre batteritid än min Apple Watch, vilket har gjort att jag verkligen börjat irritera mig på den dåliga batteritiden och kommer nog köpa en annan klocka snart.

Asus TUF Gaming AX5400
Full Star 1
3.8
(11)
2 065 kr
s
superfinn2003
27 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Uppgraderade från 100 mbit till 250 mbit från Bredband2 men fick endast max 145 både med kabel och Wifi med min Asus AC68U som tills nu har varit strålande. Köpte den här, AX5400 och fick direkt runt 240 på Wifi på mer eller mindre hela nedre våningen. Tänkte att jag skall använda min gamla router som Ai Mesh på övervåningen men det blev bara lägre hastighet så den här routern får sköta hela huset och gör det bra. Får kanske 70-80 på övervåningen men det är mer än tillräckligt och som sagt, bättre än med AC68Un som Ai Mesh, då blev det bara 30-40 med optimal (för routern, inte för min fru) placering av den. Väldigt nöjd tills nu.