Prisjakt

ubeda

Medlem sen 2008-07-03
15
Bidrag
11
Hjälpsamröster
WiiM Pro Plus
Full Star 1
3
(1)
2 990 kr
u
ubeda
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 månader sedan

Ljudet är väldigt bra. Det här är min första Wiim, så jag har inte haft möjlighet att jämföra med den tidigare versionen som var 1000 kronor billigare. Prishöjningen motiveras med en fjärrkontroll som man kanske har glädje av och en ny DAC. Priset för den nya AKM-DACen är cirka 50 kr om man är volymkund hos t.ex. DigiKey. Dvs betydligt mer än de 14 kr som den gamla Texas-DACen kostade 😊 Att det bara blir 3 bleka stjärnor beror bland annat på följande: Jag lyssnar mycket på Radio Paradise. De har stöd för fem olika ljudströmmar av samma kanal. ” 32k AAC+ through Medium, High, Ultra (320k) right up to CD Quality lossless FLAC”. I Wiim-appen kan man inte välja. Det blir 16 bits, 44,1 kHz. Startar jag Radio Paradise egen app i mobilen och castar (Chromecast) till Wiim så får jag 24 bits, 44,1 kHz. Då får jag dessutom allt extra från Radio Paradise såsom skivimomslag, låttext, kommentarer, låt-rating etc. Inget av det finns i Wiim-appen. Inte ens skivomslagsbilden. - DLNA. Jag har cirka 120 GB i musikbiblioteket. Strukturerat i ett fint filträd Artist/Skiva/Låt och MP3-taggar för artist, genre etc. Men det blir för mycket Wiim-appen som står och snurrar ett tag med Wait-meddelande och sedan bara ger upp utan felmeddelande. Förmodligen minnesbrist. Lösningen igen är att köra en annan app som t.ex. BubbleUPnP och casta till Wiim. - Knäppljud mellan låtarna. I Wiim forum finns det flera inlägg av typen “Crackling distortions when switching tracks”. Verkar vara generellt problem på alla Wiim-produkter och de finns uppenbarligen kvar i Pro+. - ”Hoppande” vid låtbyte. Om man t.ex. castar fråm YouTube Music och byter låt så får man ofta några sekunders hoppande mellan tidigare låt och nästa. -Samt en del annat strul som finns rapporterat på Wiims forum. Flera av extrafunktionerna i Wiims app, som t.ex. Radio Paradise-stöd, är fullkomligt meningslösa och tar resurser (minne i enheten och utvecklarnas tid). Ett bättre fokus på basfunktionerna och mindre matande av YouTube-influensers skulle vara bra. En teknisk recension med mätdata finns på https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/wiim-pro-plus-review-measurements-streamer.47020/

Amazon.se
OK
(500+)
u
ubeda
15 omdömen
Uselett år sedan

En hel del är billigt och bra med snabb leverans. Men titta på t.ex. på https://www.amazon.se/dp/B0B7QR58SF Det är en bok som ser ut som en Intel-processor. Brand Independently Published CPU model Core i5 Secondary cache 16 MB Wattage 125 watts Cache size 16 MB Processor count 10 Dispatches from Amazon Sold by Amazon Man kan inte ens lita på det som säljs av Amazon själva. Rent bedrägeri. Därav 1 stjärna.

Sony WF-C500 Wireless In-ear
Full Star 1
4.1
(17)
571 kr
u
ubeda
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Antal stjärnor avspeglar pris/prestanda. Allt kan givetvis bli bättre, men då får man betala betydligt mer än 590 kr. Bra lyssningsljud. Krävde ganska små justeringar i eq. Som alla andra lurar av denna typ så är ljudet väldigt beroende av passform på gummiduttarna. Det följer med 3 storlekar. Ett steg extra, dvs 4 duttar, hade varit bra. Drar av stjärnor för ganska kass mikrofonljud och lite odistinkta "knappar" för ljud, av/på etc.

ComputerSalg
Utmärkt
(500+)
u
ubeda
15 omdömen
Dålig2 år sedan

+ Bra priser på mycket. - Ibland levererar de. Ibland inte. "Tyvärr har det inträffat ett fel i prisberäkningen av produkten i denna beställning." "Vi förbehåller oss rätten att avbryta en order om felaktiga priser anges på hemsidan, eftersom dessa är autoberäknade." I mitt fall var priset de angav 22% under närmaste konkurrent. Inget orimligt alltså, men de valde att avbryta efter några dagar.

Garmin Forerunner 245 Music
Full Star 1
4
(21)
3 339 kr
u
ubeda
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Betyg på en skala 1-5: Pulsmätare: 2 (Oanvändbar i aktiviteter. Gäller även landsvägscykel!) Sömnregistrering: 2 (Också mer eller mindre oanvändbar) Syremättnadsmätare: 3 (Jämfört med en enklare fingertoppsmätare) GPS: 5 (Strömsnålt Sony-chip med acceptabel precision) Hantering: 3 (Knappar funkar bra i fukt. Typ svettig träning, kajak etc.) App/webconnect.garmin.com: 5 (Jättebra och gratis) Men vad hjälper en bra app om data som kommer in till stor del är skräp!

Elgiganten
Bra
(500+)
u
ubeda
15 omdömen
Usel4 år sedan

Köpte ett aktivitetsarmband, Fitbit Versa 3, på Kungsgatan. Det var en "fyndvara i nyskick" enligt beskrivningen (dvs en kundretur). När jag kom hem och öppnade förpackningen så saknades laddkabeln i förpackningen och själva armbandet var grisigt så in i h-e. Om det funkade vet jag inte. Stendöd var det i alla fall och det krävs Fitbits laddkabel för att få igång den. Dvs Elgiganten hade inte ens tittat i förpackningen utan bara märkt upp den som "Nyskick". Returnerade den och erbjöds ingen kompensation. Åker till Netonnet i eftermiddag och köper den där i stället. Jag får ta cykelturerna till Kungsgatan som motion. 700 kcal blev det enligt mobilen. Lärdom: Lita inte på Elgigantens beskrivningar för fyndvaror.

ROSE Bikes
u
ubeda
15 omdömen
Bra5 år sedan

Bra priser och bra ordning på saldo, leveranser etc. Leveranser av skrymmande varor kan ta tid lång tid och informationen om det är dålig. Mina hjul låg på DHL-terminal i Tyskland 1 vecka (!) innan de skickades vidare.

Synsam
OK
(95)
u
ubeda
15 omdömen
Usel5 år sedan

De bekräftar en order. Sedan meddelar de att en av artiklarna tagit slut och följer upp det med ett hot om inkasso trots att de redan tagit betalt för allt, inklusive artikeln som ströks, via Klarna. De svarar inte på mail. Undvik!

Stadium webbshop
Dålig
(433)
u
ubeda
15 omdömen
Usel5 år sedan

En del bra priser, men sjuuuuuuuuuuuuukt lååååååååååångsamma. Och när de till slut levererar så är det fel storlek eftersom de märkt förpackningen fel. Jag returnerade varan för en vecka sedan. Returen har ännu inte hanterats av Stadium. Det blir nog inga fler köp från Stadium. Två stjärnor för lågt pris.