Prisjakt

MattiasBredberg

Medlem sen 2008-07-01
13
Bidrag
11
Hjälpsamröster
Inet
Utmärkt
(500+)
M
MattiasBredberg
13 omdömen
OKRedigerades 3 år sedan

Inte direkt "support i världsklass!" som de själva påstår sig ha. En reklamation av hörlur tar över en vecka att påbörja. När de till slut börjar jobba med det får jag efter andra kontakten höra att de fortfarande JOBBAR med ärendet. Vad är det att jobba med när det gäller ett par hörlurar? Antingen får de väl skicka iväg dom för lagning, skicka mig nya eller ersätta mig med pengar. Ovanpå det blir deras "support i världsklass" sura när jag frågar varför det tar så lång tid. Uppdat: 20 minuter efter mitt "samtal" fick jag mail om att mina hörlurar hade skickats till leverantör... De kunde ju tagit tag i frågan direkt istället för att bråka med mig först. Uppdat 2: Blev strax efter uppringd av en servicechef som bad om ursäkt och lovade att följa upp ärendet, erbjöd pengarna tillbaka direkt om jag så ville vilket jag sa att jag helst inte ville. jag vill helst ha en fungerande produkt. Snyggt agerat i vilket fall.

Urbanears Stadion Wireless
Full Star 1
2.8
(5)
M
MattiasBredberg
13 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Köpte för några veckor sedan. Funkade helt ok, satt bra i öronen trots att jag sprang och blev svettig. Idag händer ingenting när jag försöker sätta på den. Laddlampan indikerar inte något heller när jag sätter i sladden. Trasig tydligen. Betyg svårt att sätta så klart men ettan speglar mest att den slutade fungera så fort. Uppdaterad. Köpte en ny på ett annat Media Markt. Samma sak. Idag helt död. Tog väl någon månad igen. Mycket märkligt. Uppdateard 2. Köpte ytterligare ett par som fungerar. Men de glider ur öronen när man blir svettig så pannband eller mössa är ett krav att ha när man använder dom.

Poly BackBeat Fit 2100 Wireless In-ear
Full Star 1
2.7
(7)
832 kr
M
MattiasBredberg
13 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Har haft flera liknande från Plantronics förut som varit super. Den här... touchvansinnet har gått för långt. Det började med att den sänkte ljudet så fort jag tog på mig en mössa. Den trodde jag tryckte på vänster hörlur fast det bara var mössan. Det går visserligen att programmera bort, men hur ska man då justera volymen? Sen hoppar den igång i tid och otid, antagligen för att den tror att jackan där jag har den liggande trycker på höger kontroll. Vilket betyder att när man ska använda eländet så är batteriet slut då den spelat spotify konstant i timtals. Ovanpå det så går batteriet inte att ladda fullt. Kan så klart skicka tillbaks och få nya antar jag men då får man väl vara utan lurar i veckor. jag har struntat i det eftersom den ändå håller i flera timmar. Förutsatt att den inte satt igång sig själv alltså. Annars är deras lurar utan touch suveräna. Man hör trafik omkring sig även med musik på sig vilket är bra när man springer. Sitter väldigt bra i öronen också, kan inte åka ur. Köp en annan modell av Plantronics backbeat är mitt råd. Eller något helt annat. Uppdat: Det där med att batteriet inte laddas fullt var nog ett problem som var större än jag tänkte från början. Nu efter dryga året har de lagt av helt.

Alcatel 1S (2020) 5028D 3GB RAM 32GB
Full Star 1
4.2
(5)
M
MattiasBredberg
13 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 3 år sedan

Betyget satt så klart med tanke på priset. Men det är inte mycket negativt jag hittar. Bytte från Huawei P10 som jag haft i tre år. Fick en telefon som fungerar klockrent. Ansluter lätt till bluetooth och wifi mm. Hyggligt snabb, bra batteri. Stor och tydlig display. Ansiktsigenkänning som fungerar. Inga onödiga appar förinstallerade. Utmärkt batteri verkar det som. Alla appar jag ominstallerat (jag gjorde inte en kopia av min gamla) fungerar perfekt. Bankid, swish osv. Enda minus så här långt är att jag inte hittar att det går att ställa in displayens ljus så att det anpassar sig till omgivande ljus. Har inte testat att sätta in extra sd minne eftersom det hittils inte behövs trots "bara" 32 gb minne. För det priset så fattar jag inte varför man ska betala mer. Tunga spel lär väl inte gå att spela på den här förvisso, men hur många gör det? Inte många jag känner iaf. Nej betala 995 kr och dela resten mellan de och det du skulle betalat för din iphone med dig själv och valfri välgörenhet :) Uppdaterad: Långsam laddning av batteriet men det är ju rätt stort så det räcker ju hela dagen ändå. Skärmskydd från Samsung A10 passade bra annars svårt att hitta till Alcatel. Uppdaterad 2 efter ca 9 månader: En kanontelefon. Hittar bara ett problem och det är väl internminnet. Det gäller att stänga av appar som inte används.

mstore
Bra
(53)
M
MattiasBredberg
13 omdömen
Usel5 år sedan

Lämnade in en telefon för batteribyte fredag. Den skulle bli klar samma dag, allra senast måndag. Nu är det onsdag eftermiddag och inget har hänt. EN gång har jag kommit fram till butiken när jag ringt och fick svaret att det bara var att vänta, de kunde inte ens kolla med den som ska göra jobbet när det kan bli klart. Annars kommer jag bara till växeln där de inte kan eller vill göra något alls för att undersöka vad som händer. Har de tappat bort telefonen? Har det helt plötsligt kommit in 1000 st prioriterade telefoner som de måste kasta sig över innan de tar hand om min? Skitbutik.

Gränsbygdens Köpcentrum
Bra
(500+)
M
MattiasBredberg
13 omdömen
UtmärktRedigerades 7 år sedan

Köpte två tvättmaskiner med torkmöjlighet för något år sedan. Kom rätt fort, väldigt billigt. Inget alls att anmärka på. Lite lustigt att man måste ringa för lagerstatus, men det går ju det också.

Poly BackBeat Fit Wireless In-ear
Full Star 1
3.9
(16)
M
MattiasBredberg
13 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 7 år sedan

Riktigt bra hörlur för träning. Sitter ordentligt fast. Lång batteritid. Tillräckligt ok ljud. Parar lätt ihop sig med android. Tyvärr tappade jag bort mina :( så det blir att köpa nya. Det är väl det enda negativa jag har att säga om den. Ska testa det där med att uppdatera firmware på de nya jag köper idag.

TomTom Runner
Full Star 1
4.5
(4)
M
MattiasBredberg
13 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 9 år sedan

Jag är vansinnigt nöjd. jag betalade 690 kr för den. Det som gjorde att jag slog till var integreringen med smartphone och batteritiden som gör att den är praktisk att ha som vanlig klocka också. +Hittar GPS på sekunder. Även inomhus så man kan göra den redo innan man ger sig ut. +Väldigt bra batteritid. Gör att den fungerar som klocka också. Jag kan köra säkert en vecka om jag inte använde GPS:n. Med GPS:n så laddar jag en stund på kvällen innan jag går och lägger mig. Sen kan jag köra ett par entimmes pass (cykel till och från jobbet) och använda den som vanlig klocka som ALLTID går rätt under en dag och den har mer än 50% batteri kvar. +Funkar suveränt med min Androidtelefon. Bara starta appen så laddas passet över direkt och sen har man det både i mobilen och på nätet i TOMTOM mysports OCH mapmyfitness. +Finns massa funktioner, tävla mot gamla lopp, coachning vid intervallträning osv. +Möjlighet att ha pulsband kopplat. +Lätt att använda och förstå. +Man kan välja vad man vill se på skärmen när man tränar. -Man kan bara ha tre värden när man tränar. Jag har sträcka, tid och snitthastighet men kan inte tex ha klocka också. -En specialladdare. Tyvärr kan man inte bara peta in en standard micro usb så man får ta laddaren med sig eller ladda hemma där den är. -Klockan kan inte ställas in på annat pass än löpning. Cyklar man då ibland så får man ändra det manuellt i efterhand vilket är lite så där. Men å andra sidan tror jag aldrig att jag springer i 25 km/t. -Det skulle behövas ett knapplås. Väldigt lätt att komma åt fyrvägskontrollen av misstag, dock inte när man tränar så det är inte jätteviktigt. Tidigare har jag använt mobilen och runkeeper. Men den tar lång tid att hitta GPS med och dessutom mäter den sämre. Plus att det är så lätt att bara titta på armen hur långt man kommit, sträcka osv jämfört med att ta upp mobilen, sätta på skärmen, låsa upp osv. Plus att många mobiler är så stora idag att det är jobbigt att ha den i handen när man springer. Cyklar man dessutom är det hopplöst att ta upp mobilen ur fickan om man vill veta hur det går.

Sony Xperia E4 E2105 1GB RAM
Full Star 1
4.8
(5)
M
MattiasBredberg
13 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 9 år sedan

Ett verkligen bra köp. Väldigt snabb. Kan man leva utan 4G, NFC, väldigt hög upplösning på displayen, att den inte är vattentät och en jättebra kamera så är den här suverän. +arbetsminnet är 1gb vilket är en väldig skillnad mot de flesta budgetmobiler som har 512kb. +Lagringsutrymmet är begränsat på 8gb och en hel del tas upp av förinstallerade appar man inte vill ha, men å andra sidan är hela det minnet partitionerat i en enhet vilket betyder att ALLT är tillgängligt för appar. Det är ovanligt. +Stor tydlig display. +Snabb processor. +BILLIG BILLIG BILLIG +Rejält batteri som håller länge. +Känns faktiskt solid trots priset. +Skön yta att hålla i som gör det mindre sannolikt att tappa den. -Kameran kan ju vara bättre som sagt. -Inte 4G men duger fint att strömma tv ändå så vad ska man ha 4G till? -Rätt stor display vilket betyder att den kan vara svår att använda med en hand, speciellt om man har små händer. -Lågupplöst display men trots att jag har riktigt bra syn ser den skarp och fin ut. Vem behöver mer? -Prestandan duger säkert inte för avancerade och tunga spel, men har inte testat. -Största minus: Kommer antagligen inte få Android 5.0. Inget problem idag men kan ju bli det om något/några år. -Batteriet kan inte bytas vilket kan bli ett problem om något/några år.. -volymkontrollen sitter fel fel fel. Lätt att komma åt den av misstag. Sätter man den i en hållare i bilen tex så kommer man inte åt den. Den sitter för lågt! Kommer säkert fungera sjukt bra för 98,6% av alla användare så varför betala 6000 kr när man kan betala 990 kr? Hade den fått uppgradering till Android 5.0 hade den fått full pott.

Sennheiser PMX 685i Adidas Sports In-ear
Full Star 1
2
(2)
M
MattiasBredberg
13 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

I och med att det inte är in-ear så sa reklamen att det var bra för man hörde sånt som var runt omkring, tex trafiken. Lät bra tyckte jag. Sanningen är att man bara hör vindbrus. Men den verkar hålla i alla fall. Uppdaterat efter tre månader. Nej den höll inte. Ena kanalen borta nu :-(