Kategorier
Prisjakt
Prisjakt Experter

Bästa plattången

Therese Parner

Therese Parner

  • Topplista
  • 22 mar 2021

Göra festens snyggaste lockar, vika in topparna, fixa till luggen eller göra håret rakt. Ja, med en plattång kan man faktiskt styla sitt hår i oändligt många olika stilar. Jag har haft både lugg, långt hår, kort hår, hårförlängning och har dessutom ganska självlockigt hår. Så jag kan med handen på hjärtat säga att jag är väldigt van vid att använda plattång.

Idag äger nog de flesta en plattång, men vad letar just jag efter i en bra sådan? Jo, jag vill att den ska vara snabb och smidig att använda, ha en lång sladd och att den ska komma upp i rätt temperatur snabbt. Runt 180 grader brukar man säga är en bra temperatur för att inte slita för mycket på håret, men ändå få ett bra resultat. Så för alla er som är sugen på en plattång, här listar jag här mina favoriter av alla jag testat genom åren. Hoppas att du ska hitta en favorit du med!

1. GHD V Gold Classic Styler

Snabb uppvärmning, bra resultat!

Jag hade spanat på den här länge innan jag slog till, jag hade redan en annan och var egentligen inte i behov av en till. Men när jag väl köpte den så kunde jag redan första dagen konstatera att den var väl värd pengarna! Jag har denna i en cerise limited edition-färg, i övrigt exakt samma!

Uppvärmningen går fort, det tar ca 25 sekunder för den att komma upp till sina 185 grader.

Plattorna glider väldigt lätt och gör det både enkelt och snabbt att platta håret. De har även två olika sensorer som ska fördela värmen över hela hårstrået för minimalt slitage.

Att det är en lång sladd på 2,7 m uppskattar jag då jag har en bit till spegeln! Jag gör allt med denna - plattar, lockar, skapar volym. Lockarna blir väldigt fina och håller i flera dagar.

Rekommenderar denna till alla som vill ha en riktigt bra plattång oavsett hårtyp!

GHD V Gold Classic Styler
(1)
GHD V Gold Classic Styler
999 kr

2. GHD V Gold Mini Styler

Resultatet, storleken
Kanske inte för dig med tjockt hår

På andra plats ligger faktiskt samma plattång som på förstaplatsen - men i en minivariant.

Det är denna som får följa med mig när jag vill ta med mig plattången hemifrån. Formatet gör den så himla smidig att packa ner utan att den tar för mycket plats i väskan.

Plattorna på den här plattången är bara 1,5 cm, det gör den extremt bra att platta luggen med! Jag använder den även när jag vill göra lite mindre lockar.

Sladden på denna är 2,7 meter, perfekt både hemma och på resande fot när det kan vara långt mellan spegel och uttag. Även här har vi en snabb uppvärmning på ca 30 sekunder.

Jag rekommenderar den här till dig som vill kunna ta med dig en riktigt bra plattång på exempelvis resan utan att den tar för mycket plats. Dock skulle jag säga att den främst är för dig med lite tunnare eller kortare hår.

GHD V Gold Mini Styler
GHD V Gold Mini Styler
1 424 kr

3. OBH Nordica 3099 Björn Axén Tools Straight & Curl Nano Pro

Prisvärd, snabb uppvärmning
Inte lika hållbart resultat som ghd

En riktigt bra plattång till ett bra pris!

Om man inte vill spendera så mycket som en ghd-plattång kostar (även om jag måste säga att det är värt pengarna) så kommer här ett tips! Detta är nämligen en riktigt prisvärd plattång från Obh Nordica i samarbete med Björn Axén.

Plattången har keramiska plattor som minimerar slitage på håret, då de ger ett jämnt tryck. Du kan själv ställa in vilken temperatur mellan 120-230 grader du vill ha och uppvärmningen tar bara 30 sek!

Skulle du glömma den på så stänger den av sig själv efter 60 minuter. Sladden är 2.8 meter vilket är långt och bra. Håret blir glansigt och jag tycker den funkar både för att platta och locka håret med!

Det som enligt mig skiljer den från ghd-plattängerna är att jag inte upplever resultatet som riktigt lika hållbart.

För dig som vill ha en bra plattång men inte lägga så mycket pengar på den!

OBH Nordica 3099 Björn Axén Tools Straight & Curl Nano Pro
(10)
OBH Nordica 3099 Björn Axén Tools Straight & Curl Nano Pro
240 kr

4. Ga.Ma CP1 Electronic Laser Ion Ceramic

Snabb uppvärmning, resultatet
Blir lite för varm, kortare sladd

Det här var den första plattången jag köpte, för 14 år sen. Och vet ni vad, den håller än!

Uppvärmningen är supersnabb, alltså den blir varm direkt. De keramiska plattorna glider lätt över håret, de har även en specialbehandling med joner över sig. Dessa joner ska vara välgörande för håret, men jag är ärligt lite skeptisk mot detta. Värme sliter ju ändå på håret...

Den här plattången ger ett bra rakt resultat som håller hela dagen för mig. Jag kan även göra riktigt snygga lockar som håller i flera dagar!

Det som gör att den inte hamnar högre på listan är att värmen kommer upp i hela 220 grader - lite i högsta laget. Samt att sladden bara är 2 meter, jag uppskattar en längre sladd.

Jag rekommenderar den till dig som har tjockare/kraftigare/lockigare hår och som vill ha lite högre värme.

Ga.Ma CP1 Electronic Laser Ion Ceramic
Ga.Ma CP1 Electronic Laser Ion Ceramic
539 kr

5. OBH Nordica 3055 Björn Axén Tools Straight & Curl Wide

Den långa sladden, val på värmen
Inte optimal för kortare frisyrer

Den här köpte jag när jag hade löshår då den har extra breda keramiska plattor. Anledningen var att mitt hår var väldigt tjockt då, och jag hade hört att de breda plattorna skulle vara bra för att snabbt kunna platta håret.

Jag skulle säga att den absolut gör sitt jobb, och resultatet blir jättebra. Men när jag sen tog ut löshåret så kändes de breda plattorna lite för breda och klumpiga för mitt naturliga hår. Men har du tjockt hår så tror jag absolut att du kan gilla den!

De keramiska plattorna har en joniserad teknologi som ska motverka frissighet. De rundade kanterna gör att man även kan göra stora lockar.

En positiv egenskap med den här plattången är att du själv kan välja hur hög värme du vill ha, mellan 130 till 230 grader. Stort plus också för den långa sladden på hela 3 meter.

För dig med långt tjockt hår!

OBH Nordica 3055 Björn Axén Tools Straight & Curl Wide
(10)
OBH Nordica 3055 Björn Axén Tools Straight & Curl Wide
716 kr

6. BaByliss ST298E Smooth Control 235

Bra pris, 13 olika värmelägen!
Inte lika bestående resultat

Den här plattången har ett bra pris och enligt tillverkaren ska den hålla salongklass. Den är absolut bra i förhållande till priset, även om man kan få bättre. Alla vill och kan dock inte betala flera tusen och då är denna ett utmärkt val!

Den har keramiska plattor som är 12cm långa och 2.5 cm breda och den kommer upp i hela 235 °C! Det är lite i hetaste laget enligt mig så välj gärna en lite lägre grad. Du kan nämligen välja på hela 13 olika lägen i allt från 170-235grader. Plattorna glider bra över håret och jag kan både platta och locka med den utan några problem.

Det som främst skiljer denna mot de i toppen på listan är att resultatet inte håller lika länge och håret blir inte lika blankt och platt.

Den blir snabbt varm och har en automatisk avstängning. Sladden är på 3 meter och roterar. Du får även med ett värmetåligt fodral.

Bästa budgetvalet!

BaByliss ST298E Smooth Control 235
(4)
BaByliss ST298E Smooth Control 235
437 kr