Prisjakt

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa plattången för tjockt hår

3 maj 2024

Handen upp om du har tjockt hår, mycket hår eller kanske stort och lockigt?! När man har mycket hår att jobba med så vill jag som frisör gärna att det ska kunna gå lite snabbare med stylingen. Vare sig jag jobbar på en kunds hår eller mitt eget så gillar jag därför en plattång av modell större och bredare, istället för originalstorleken, för att kunna jobba så effektivt som möjligt. Att kunna platta och ta större delar av håret är ju så smidigt! I min lista så kommer jag att sammanställa rankingen utifrån pris, funktion, hur plattången glider i håret och hur bra resultatet blir. Håll tillgodo!

1. GHD Max Styler

Känslan i greppet, resultatet och hur fint håret blir!

Prislappen

Professionell favorit!

Ghd Max Styler är den perfekta plattången för oss med långt, tjockt eller lockigt hår! Den har hela 42 mm breda plattor och håller en optimal stylingtemperatur på 185°C vilket inte sliter på håret i onödan.

Tången har rundade kanter som gör att du kan styla håret både rakt eller i lite större vågor. Resultatet blir både glansigt och gör håret supersnyggt! Greppet är riktigt bra och plattången glider med lätthet genom håret. Min absoluta favorit!

Ett plus är också uppvärmningen på 30 sekunder och att den har automatisk avstängning av efter 30 minuters inaktivitet.

Förutom tången så medföljer också en värmeskyddande platta - toppen! Jag vet att den kostar, men det här är en grym investering. Jag har haft mina Ghd-verktyg i flera år utan att de har gått sönder och då har jag stylat kunder med dem varje dag!


2. Cloud Nine Wide Iron

Plattornas extra bredd, väldigt lättanvänd

Priset och temperaturen

Även här en professionell stylingtång som passar extra bra för oss med tjockare hår.

Cloud Nine Wide Iron är en fantastisk plattång med extra breda plattor på 5 cm.

Den är helt perfekt för oss med mycket, långt och tjockt hår. Plattången glider jättelätt genom håret och greppet är riktigt bra. Även här är designen rundad i kanterna vilket gör att du kan skapa större vågor eller mjukt inrundade toppar. Det är jättebra och kul att kunna variera sig!

Temperaturen kan ställas in till mellan 100 och 200°C. Som frisör rekommenderar jag att inte ha över 185°C, eftersom det skadar håret. Därav hamnar Cloud Nine på andra plats på listan. Många tror nämligen att resultatet blir bättre ju högre temperatur man har och kommer kanske utan vetskap att köra på 200°C.

Även här går tången in i viloläge efter 30 minuters inaktivitet - toppen!


3. Cera Wide Straightener

Priset och designen är riktigt snygg

Den valbara höga temperaturen, stumt grepp, lite smalare

Budget/mellanklass-tips!

Den här plattången har också extra breda plattor, på 37 mm, för att kunna jobba med större sektioner av hår. Jag gillar den matt-svarta designen som känns lyxig - trots sitt billiga pris.

Precis som Ceras original så är den här plattången utrustad med praktiska funktioner som justerbara temperaturinställningar och har även rörliga plattor som följer håret fint när du jobbar med den. Du kan både platta och locka håret.

Den här tången är ett riktigt kap om du är ute efter en lättarbetad tång! Resultatet blir väldigt glansigt och fint.

Till det lite sämre - jag upplever att greppet är något "stumt" och är inte lika lyxig i känslan när man använder den som med topparna på listan. Även den valbara temperaturen upp till 230°C är skadlig för håret, rekommenderad temperatur för styling är 185°C eller lägre.


4. OBH Nordica 3055 Björn Axén Tools Straight & Curl Wide

OBH Nordica 3055 Björn Axén Tools Straight & Curl Wide

Kicks

1 059 kr

Bra pris, gör sitt jobb, extra breda plattor

Lite tung, för hög valbar temperatur

Bra mellanklassköp!

Björn Axén Tools Straight & Curl Wide är ett professionellt stylingverktyg som gör det enkelt för oss med mycket hår att styla oss. Den här tångens plattor ligger på hela 50 mm bredd, vilket gör att stylingen går extra snabbt!

Jag tycker att tången verkligen glider bra i håret och det är lätt att både platta och göra stora lockar med den. Ett bra köp i mellanklassen!

Ett stort plus är också att den har en lång sladd, automatisk avstängning och att det medföljer en värmeskyddspåse i köpet.

En nackdel är att knapparna sitter lite dumt på handtaget vilket resulterar i att man lätt kommer åt dem när man använder plattången. Även här så har den en för hög, valbar inställning på upp till 230°C. Rekommenderad temperatur för styling är 185°C eller lägre. Den är också lite i tyngsta laget när man jobbar med den.


5. Remington S5525

En bra tång som gör sitt jobb! Väldigt billig

Ser inte så lyxig ut

Budgettång!

Remington PRO-Ceramic Extra har keramiska plattor som ger dig ett glansigt, fint hår. Din styling går snabbare då de extra breda plattorna mäter hela 11x4,5 cm. Plattången tar därmed hand om tjockt eller krusigt hår på kortare tid utan några som helst problem. Glidet genom håret är helt okej, designen är dock lite tråkig.

Med de olika temperaturinställningarna anpassar du värmen efter din individuella hårtyp. Temperaturen är ställbar upp till 230°C, men som vanligt rekommenderar jag som frisör inte en temperatur på över 185°C.

Jag gillar att uppvärmningen är på endast 15 sekunder och att den har automatisk avstängning efter 1 timme. Det medföljer även en värmetålig väska vilket är ett plus. En bra tång i budgetklassen för oss tjockhåriga helt enkelt!


Som utbildad frisör och professionellt diplomerad makeupartist så har jag koll på det mesta inom kategorin skönhet! Jag har jobbat med mitt eget företag sedan 2013 och på min meritlista står otaliga frilansuppdrag och salongskunder. Hösten 2018 var jag med i tv, där jag tävlade om att bli "Hela Sveriges favoritfrisör". Som person är jag noggrann och väldigt mån om kvalité, inte minst när det kommer till skönhetsprodukter. Jag hoppas på att kunna hjälpa just DIG att hitta just din favoritprodukt! / Marielle O'Connor

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons