Prisjakt

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa hörlurarna under 1000 kr

  • 20 feb 2022
Joakim Ewenson
Joakim EwensonExpert inom hörlurar

När det kommer till bra ljud är det lätt att bli kräsen, allra helst i takt med att man köper dyrare utrustning och lär sig uppskatta den allt mer. För mig är det väldigt viktigt med en neutral och så ofärgad ljudbild som möjligt när det kommer till hörlurar. Detta avspeglar sig även i mina val, där det framför allt är hörlurar av typen over-ear som förekommer.

Även om det är väldigt lätt att springa iväg med kostnaderna när det kommer till bra ljud så måste man inte, det går faktiskt att hitta riktigt bra ljud under tusenlappen! Här listar jag fyra favoriter med tre par over-ear och ett par in-ear som jag själv skulle spana in om jag vore på marknaden för att köpa ett par hörlurar för under 1000 kr.

1. Beyerdynamic DT 240 Pro On-ear

Lätta att bära med sig

Lite små för att passa alla öron

På jakt efter ett par riktigt professionella och trevliga hörlurar som lätt går att vika ihop och bära med sig vart man än går? Då skulle jag tveklöst titta närmre på dessa, Beyerdynamic DT 240 Pro!

Här får du ett par over-/on-earlurar i bra materialval och med komfort högt upp på prioriteringslistan, perfekt för dig som vill kunna eller behöver sitta långa stunder för att lyssna på musik eller övervaka ljud- eller filminspelning.

Den löstagbara kabeln innebär att du får möjlighet att byta ut den om den antingen inte passar eller om den skulle råka gå sönder med tiden. Utmärkt för att kunna få mesta möjliga livslängd ur dessa hörlurar.

Överlag erbjuder Beyerdynamic DT 240 Pro riktigt bra valuta för pengarna och faktum är att jag själv sitter och hovrar över köpknappen för ett par alldeles egna!

Kanalen The Nitpicker visar vad som ingår när man köper DT 240 Pro och recenserar hörlurarna.

2. Sennheiser HD 559 Over-ear

Fantastiskt bekväma

Endast en lång sladd medföljer

Sennheiser hör tveklöst till en av mina favorittillverkare utav hörlurar och hör föga förvånande då hemma högt upp på listan.

I Sennheiser HD 559 hittar vi likt listettan ett par riktigt välljudande och neutrala hörlurar som passar din inre finsmakare. En stor fördel är att du vid behov kan byta ut sladden och du får även hög komfort och ett par hörlurar som du kan bära i timmar utan besvär!

Med Sennheiser HD 559 får du "endast" en medföljande kabel som dessutom är hela tre meter lång, vilket gör dessa tveksamt lämpliga för dig på språng, utan snarare är alternativet för dig som vill sitta hemma i finfåtöljen med något gott att dricka under tiden som du avnjuter din musik. Är det så du gillar att ha det, då tycker jag definitivt du bör kika närmare på dessa lurar.

Första delen av en recensionsserie av Sennheisers HD 500-hörlurar. Här recenseras HD 559.

3. Audio Technica ATH-M30x Over-ear

Vikbara och lätta att transportera

Endast en lång sladd medföljer

Audio Technica är för gemene man ett mindre känt märke i Sverige, något jag tycker allt är en smula oförtjänt.

Dessa mellanklasslurar spelar definitivt detaljerat och väl nog för att passa såväl i studio som hemma i finfåtöljen. Även här hittar vi dock en tre meter lång kabel som dessutom är fastmonterad, vilket gör dem ännu mindre lämpliga än ovan rekommenderade hörlurar för dig på språng.

Har du däremot inget emot det, eller rent av föredrar en lång kabel, så är detta tveklöst ytterligare ett högst intressant alternativ att spana in, dessutom till ett något lägre pris än listans topplurar.

Är du beredd att testa på ett något mindre känt märke så kan dessa definitivt vara ett riktigt fynd.

Här ger unga tech-youtubern KDCloudy sin recension av ATH-M30x år 2019.

4. Supra Headphones Nitro Wireless In-ear

Riktigt bra ljud för sin storlek

Mina genom tiderna absoluta favoritlurar när det kommer till in-ear-varianter är dessa, Supra Nitro!

Jag har ett par i min ägo sedan ett antal år tillbaka och slås varje gång jag använder dem hur fantastiskt bra de spelar för sin storlek!

Inte nog med att de låter fantastiskt bra och har en högkvalitativ känsla överlag - de har även anpassningsbara kuddar för dina öron vilket ger både god komfort och utmärkt dämpning som passar de flesta örongångar.

Som extra trevlig finess och stort plus i kanten så fungerar dessa och deras styrning med såväl iOS, Android och om du mot all förmodan fortfarande kör Windows Phone.

Definitivt mitt val när det kommer till trådade in-earlurar, alla dagar i veckan!


Joakim Ewenson
Joakim EwensonExpert inom hörlurar

Teknikintresserad man i sina bästa (?) år. Gillar att testa och utforska nya produkter och ser stort nöje i att få dela med mig utav mina erfarenheter till andra. Driver YouTube-kanalen Teknik med Ewenson där jag testar och utvärderar modern teknik i alla dess färger och former. För mig är det viktigt att tekniken jag rekommenderar har ett rimligt förhållande mellan pris och prestanda, är lättanvänd och håller god materialkvalité överlag. Givetvis är jag noga med att endast rekommendera sådant jag själv skulle kunna tänka mig köpa!

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer