Prisjakt

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa hörlurarna för barn

  • 30 mar 2022
Daniel Norrby
Daniel NorrbyExpert inom hörlurar

Barn har också rätt till att lyssna på musik med bra ljudkvalitet! Bra hörlurar kommer att hjälpa ditt barn att koppla av och kan till och med hjälpa barnet när det ska läsas läxor eller under långa resor.

Här kommer en topplista med de fem enligt mig bästa hörlurarna för barn. Fokus har legat på funktioner som är särskilt viktiga när man köper ett par hörlurar till barn - såsom hållbarhet och volymbegränsning - men även på ljudkvalitet och design. Här hoppas jag att du ska hitta ett riktigt bra val som passar ditt barn.

1. JBL JR310BT Wireless On-ear Headset

Bra ljud, hög kvalitet

Går ej att använda trådade

Den här modellen från JBL är i mitt tycke bland de bästa trådlösa hörlurarna som går att köpa för barn.

De har en genomtänkt funktion och det är helt enkelt avsaknaden av volymreglage på själva lurarna. Detta gör det lättare för en förälder att försäkra sig om att barnets hörsel inte skadas av för högt ljud. Högsta nivån på volymen är förvisso inte skadligt hög ändå (85 dB), men om barnet lyssnar på högsta nivån för länge kan hörseln ändå ta stryk.

Volymen ställs istället in direkt i apparaten de är parade med och där kan man både i Android och iPhone-telefoner ställa in volymbegränsning.

Ljudkvaliteten är riktigt bra för ett par lurar av den här typen, så jag tror inte ditt barn kommer att klaga på att de inte låter bra. Bekväma är de också.

De känns högkvalitativa och kommer nog inte gå sönder i första taget. Batteritiden är 30 timmar vilket borde räcka i ett par dagar. Dock går de inte att använda trådade så det gäller att ha det i åtanke, så att det inte blir några sura miner för att batteriet är slut i lurarna.

Bästa valet just nu!


2. Trust Sonin Kids Over-ear Headset

Billiga men robusta, mikrofon

Enbart trådbundna

Här är ett par fina hörlurar som är ganska välbyggda för att kosta så lite.

De är trådbundna men har å andra sidan en smidig volymstyrning på kabeln. På tal om volym så är maxvolymen satt till 85 dB, precis som de flesta andra hörlurar som riktar sig mot barn.

De finns i en mängd olika färger och designer så ditt barn kan säkert hitta en egen favorit. Det följer dessutom med klistermärken som gör att de kan anpassas ytterligare.

Storleken är anpassad för att passa barn från 4 år och uppåt. Hörlurarna har inbyggd mikrofon som gör att man kan prata i exempelvis skype med farmor. De upplevs av många som sköna att ha på sig och ljudkvaliteten skäms inte heller för sig.

Ett bra val på många sätt.


3. iFrogz Little Rockerz Costume On-ear

Designen, sköna att ha på sig

Kvalitetsintryck

Roliga lurar för barn som finns i flera olika utföranden. De låter förvånansvärt bra också.

Det medföljer en adapter som gör att man kan koppla två lurar till samma källa. Kan vara kul om syskonen eller kompisen vill lyssna på samma sak under en bil- eller flygresa. Precis som alla andra hörlurar på listan har de en volymbegränsning på 85 dB.

Ett visst frågetecken finns kring hållbarheten, men å andra sidan kostar de inte särskilt mycket. Det är ändå värt att tänka på att dyrare hörlurar oftast håller längre och är de dessutom trådlösa så slipper man problemet med kablar som kan gå sönder.

Upplevs som sköna att ha på sig och finns bl.a. med enhörningshorn eller björnöron.


4. Thomson EAR3106 In-ear

Volymbegränsning, billiga

Plastiga

Om ditt barn hellre vill ha ett par in ear-hörlurar är detta ett bra val.

Öronsnäckorna är anpassade för barn upp till cirka 8 års ålder och finns i olika färger. In-ears stänger oftast ute ljud och kan därför vara bra för barn som vistas i bullriga miljöer, men det kan också vara värt att tänka på om du snabbt behöver få ditt barns uppmärksamhet.

Kabellängden är anpassad för barn. Hörlurarna känns hållbara men har också ett skydd som gör att kabeln går sönder vid hård belastning för att förhindra olyckor. Dessa har också en volymbegränsning på 85 dB för att skydda hörseln. Ljudet är inte av högsta kvalitet men tillräckligt bra för de flesta barn. Går att få för runt hundralappen.

Ett bra budgetval!


5. onanoff BuddyPhones Explore Foldable On-ear Headset

Volymbegränsning, BuddyCable

Frågetecken kring hållbarheten

Dessa hörlurar passar de minsta barnen som handen i handsken.

De har inbyggd mikrofon och funkar bra ihop med iPads eller Android-plattor och naturligtvis också de flesta telefoner på marknaden. Kabeln går att ta bort och är gjord i ett hållbart material precis som hela hörluren.

En extra smart detalj är den så kallade BuddyCable, som gör att man kan ansluta upp till 4 hörlurar till en och samma källa - perfekt om barnen vill titta på någonting tillsammans. Dessa är också volymbegränsade till 85 dB, vilket är WHO:s rekommendation för maximal ljudvolym i hörlurar för barn.

Ett minus är att även om tillverkaren har lagt ner en hel del tanke på hållbarhet så har vissa upplagor en tendens att gå sönder eller börja glappa.

Finns i olika färger, kommer med klistermärken och kostar inte skjortan.


Daniel Norrby
Daniel NorrbyExpert inom hörlurar

Passionerad musikälskare och audiofil. Har varit teknikintresserad sedan barnsben. Håller koll på utvecklingen och försöker på olika sätt lära mig mer om hörlurar/högtalare. Har ägt fler hörlurar än vad jag kan räkna. Läser teknikbloggar och är aktiv på olika forum som handlar om musik och HiFi. Den viktigaste aspekten när jag rekommenderar hörlurar eller högtalare är ett bra pris/prestanda-förhållande.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer