Prisjakt
HemPrisjakts experterHörlurarTopplista - Bästa hörlurarna för barn

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa hörlurarna för barn

11 december 2023

Barn har också rätt till att lyssna på musik med bra ljudkvalitet! Bra hörlurar kommer att hjälpa ditt barn att koppla av och kan till och med hjälpa barnet när det ska läsas läxor eller under långa resor.

Här kommer en topplista med de enligt mig bästa hörlurarna för barn. Fokus har legat på funktioner som är särskilt viktiga när man köper ett par hörlurar till barn - såsom hållbarhet och volymbegränsning - men även på ljudkvalitet och design. Här hoppas jag att du ska hitta ett riktigt bra val som passar ditt barn.

1. JBL JR310BT Wireless On-ear Headset

Bra ljud, hög kvalitet

Går ej att använda trådade

Den här modellen från JBL är i mitt tycke bland de bästa trådlösa hörlurarna som går att köpa för barn.

De har en genomtänkt funktion och det är helt enkelt avsaknaden av volymreglage på själva lurarna. Detta gör det lättare för en förälder att försäkra sig om att barnets hörsel inte skadas av för högt ljud. Högsta nivån på volymen är förvisso inte skadligt hög ändå (85 dB), men om barnet lyssnar på högsta nivån för länge kan hörseln ändå ta stryk.

Volymen ställs istället in direkt i apparaten de är parade med och där kan man både i Android och iPhone-telefoner ställa in volymbegränsning.

Ljudkvaliteten är riktigt bra för ett par lurar av den här typen, så jag tror inte ditt barn kommer att klaga på att de inte låter bra. Bekväma är de också.

De känns högkvalitativa och kommer nog inte gå sönder i första taget. Batteritiden är 30 timmar vilket borde räcka i ett par dagar. Dock går de inte att använda trådade så det gäller att ha det i åtanke, så att det inte blir några sura miner för att batteriet är slut i lurarna.

Bästa valet just nu!


2. JLab JBuddies Studio Kids Wireless On-ear Headset

Bekväma

Kort batteritid

JLabs Jbuddies Studio är ett par lurar som lär göra få barn besvikna, då de är både bekväma och låter fullt godkänt. Bluetooth-anslutningen gör också att man slipper kablar som kan vara i vägen.

Som de allra flesta hörlurar som vänder sig till barn har dessa också en volymbegränsning på 85dB.

Batteritiden är dock lite i underkant, bara 13 timmar och man får inte med någon form av bärväska, vilket är lite synd. Men de känns å andra sidan relativt välbyggda så de lär förhoppningsvis hålla ihop bra.

De har också inbyggda kontroller för att höja och sänka volymen, byta och pausa låt. Det är dock inte helt intuitivt vad knapparna gör så det kommer att ta lite tid för ditt barn att lära sig hur de funkar.

Det går även att prata i telefon med dessa då de har inbyggd mic och samtalskvaliteten är fullt godkänd.

Bra val för dem som vill ha ett par trådlösa lurar.


3. Thomson EAR3106 In-ear

Volymbegränsning, billiga

Plastiga

Om ditt barn hellre vill ha ett par in ear-hörlurar är detta ett bra val.

Öronsnäckorna är anpassade för barn upp till cirka 8 års ålder och finns i olika färger. In-ears stänger oftast ute ljud och kan därför vara bra för barn som vistas i bullriga miljöer, men det kan också vara värt att tänka på om du snabbt behöver få ditt barns uppmärksamhet.

Kabellängden är anpassad för barn. Hörlurarna känns hållbara men har också ett skydd som gör att kabeln går sönder vid hård belastning för att förhindra olyckor. Dessa har också en volymbegränsning på 85 dB för att skydda hörseln. Ljudet är inte av högsta kvalitet men tillräckligt bra för de flesta barn. Går att få för runt hundralappen.

Ett bra budgetval!


4. onanoff BuddyPhones School+ On-ear Headset

Mikrofon, två kablar

Ljudkvalitén vid musiklyssnande

De här är ett par utmärkta lurar för distansundervisning eller videosamtal. De har en bra mic som gör samtal tydliga och byggkvalitén känns ganska bra, trots det låga priset. Man får med roliga klistermärken som gör att ens barn kan dekorera hörlurarna, vilket jag tycker är en rolig detalj.

Onanoff BuddyPhones School+ är trådade men fungerar bra med telefoner med hörlursuttag eller med en 3,5 mm till USB C/lightningadapter och datorer/surfplattor. Man får dessutom med två kablar, en med mic och en utan. En förvaringspåse inkluderas också som rymmer hörlurarna när de är ihopvikta.

Att de är trådade betyder att man slipper ladda batterier men de är inte lika smidiga som trådlösa hörlurar. Ljudkvalitén vid videosamtal/telefonsamtal är mycket bra och oftast bättre än via bluetooth headset.

Ljudkvalitén är annars inte fantastisk, det låter lite tunt och inte särskilt fylligt, men det borde duga för de flesta barn. Volymen är också i vanlig ordning begränsad till 85dB.

Passar bäst för barn som behöver ett bra headset för skola och videosamtal.


5. Philips TAK4206 Wireless On-ear

Ställbar tidsbegränsning, batteritid

Mic, inget fodral medföljer

Robusta och trevliga trådlösa hörlurar från välkända Philips. Dessutom till ett bra pris!

Extra kul är att det sitter LED lampor på sidorna som går att styra. En annan sak som går att styra är volymbegränsning samt tidsbegränsning vilket exempelvis en förälder kan göra via Philips Headphones-appen. En röst påminner barnet om när tidsbegränsningen börjar närma sig. Det kan vara ett användbart verktyg för att begränsa barnens skärmtid.

Pluspoäng för att de också går att använda trådade samt att laddning sker via USB-C. Batteritiden är för övrigt god, 28 timmar.

Ljudkvalitén är fullt godkänd och borde göra de flesta barn nöjda.

Philips TAK4206 Wireless On-ear passar bäst för de lite större barnen, 6 år och uppåt. De kan vara något stora och klumpiga för mindre barn.

Micen vid samtal är dock ganska medioker och det medföljer inget fodral, men sammantaget rätt bra hörlurar för detta pris!


Passionerad musikälskare och audiofil. Har varit teknikintresserad sedan barnsben. Håller koll på utvecklingen och försöker på olika sätt lära mig mer om hörlurar/högtalare. Grundare av den största svenska hörlursgruppen på Facebook. Har ägt fler hörlurar än vad jag kan räkna. Läser teknikbloggar och är aktiv på olika forum som handlar om musik och HiFi. Den viktigaste aspekten när jag rekommenderar hörlurar eller högtalare är ett bra pris/prestanda-förhållande.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer