Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Vattentäta bluetooth-högtalare

  • 30 maj 2022
Daniel Norrby
Daniel NorrbyExpert inom högtalare

Vill du kunna ta med dig musiken när du är ute på picknick? Eller vill du kunna lyssna på en podcast när du ligger i hängmattan? Kanske vill du kunna ställa högtalaren intill poolkanten och låta den spela härliga sommarhits? Då behöver du en vattentålig bluetooth-högtalare. En högtalare som gärna tål lite tuffare tag och som kan spela musik tillräckligt högt, men också med bra ljudkvalitet. En högtalare som bara låter utan att att det låter bra blir ingen glad av.

Faktum är att trots att alla högtalarna i den här listan är relativt små kan de spela både högt och med fullt acceptabel ljudkvalitet. Det man måste ha i åtanke är dock att en bluetooth-högtalare aldrig kan spela lika bra som ett par fullstora HiFi-högtalare.

Här har jag handplockat några riktigt bra vattentåliga bluetooth-högtalare i olika prisklasser. Det är bara att välja en du tycker passar din egen smak och plånbok bäst!

1. Harman Kardon Citation 200 WiFi Bluetooth Högtalare

Ljudkvalitet, smidighet, premium

Batteritid

Det här är en ny modell från välkända Harman Kardon och den seglar nu upp som nummer 1 i den här listan eftersom den är väldigt bra på väldigt mycket.

Framförallt har den ett rätt enastående ljud för en högtalare i den här storleken. Kanske en något överdriven bas för vissa, men för egen del tycker jag om den. Dessutom funkar det bättre när den står utomhus, då lite basigare ljud tenderar att höras mer i en öppen miljö. Den går också att ställa in med EQ.

Högtalaren erbjuder en mängd sätt att koppla upp ljudet på, exempelvis Airplay som inte tillhör vanligheterna och är mycket smidigt. Självklart finns också bluetooth-anslutning.

Det går bra att ta med den ut då den har en IPX4-rating, vilket innebär att den tål en del vattenstänk. Det finns stöd för Google Assistent och den svarar på kommandon väldigt bra, i princip lika bra som Googles egna högtalare.

Det som är i underkant är batteritiden som endast är 8 timmar. Men kan du leva med det är detta en alldeles utmärkt högtalare som både låter bra och känns premium.


2. Sonos Roam WiFi Bluetooth Högtalare

Ljudkvalitén, tålig, bra app

Ljudvolym, laddare ingår ej

Sonos har blivit "go to"-märket för många som söker efter en smidig multi-room-lösning.

Nyligen släppte Sonos äntligen en högtalare som går att ha med sig på språng, då den är IP67-klassad (innebär att den är helt vatten- och dammtät). Den är lätt att integrera i en befintlig Sonos-anläggning.

Naturligtvis fungerar den även via bluetooth och allt styrs mycket smidigt med hjälp av Sonos-appen i din telefon. Ytan är gummerad för att göra högtalaren extra tålig och den kan både ställas på högkant eller ligga ner.

En intressant funktion är Trueplay som ska anpassa ljudet efter omgivningen. Det går även att ställa in ljudet via en EQ i appen. Batteritiden ligger på 10 timmar.

Ljudkvaliteten är överraskande bra för en högtalare i den här storleken. Den låter klart och fylligt men når kanske inte upp till extrema ljudvolymer.

En lite irriterande sak är att det inte medföljer någon laddare. Du måste dessutom ha en specifik laddare som klarar över 5V/2.

Passar dig som vill ha en välljudande och tålig högtalare för sommarens grillfester.


3. Marshall Emberton Bluetooth Högtalare

Robust, klart ljud, stereo

Mellanregistret

Jag gillar verkligen den här lilla högtalaren. Den har den ikoniska designen som får många rockfans att minnas konserter på allehanda musikfestivaler.

Men Marshall har visat att de är mer än bara snygg design. Här får du kvalitet - både vad gäller känslan när man trycker på knapparna, materialvalen och inte minst ljudkvaliteten.

Detta är en liten högtalare, så förvänta dig inga ljudmässiga underverk. Men den har faktiskt ett klart ljud, om än aningen bastungt vilket gör att mellanregistret går lite förlorat. Men som musikförmedlare som enkelt går ner i ryggsäcken är den rätt oslagbar, särskilt som den har hög IP-klassning (IPX7).

Batteritiden är mer än godkänd, 20 timmar. Marshall skryter också med något de kallar True Stereophonic där sweetspoten är väldigt bred. Med andra ord låter högtalaren lika bra oavsett var man står. Den stora batteriindikatorn visar tydligt hur mycket batteri som är kvar.

Ett riktigt kap som spelar i äkta stereo!


4. JBL Charge 4 Bluetooth Högtalare

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
4.2
(17)
Elgiganten
996 kr
Bytljud.se
1 390 kr
Compu-mail.se
2 202 kr
Se alla 6 priser

Ljudkvalitén, byggkvalitén, pris

Ej stereo

JBL är ett märke som nästan har blivit synonymt med bluetooth-högtalare. Modellen Charge 4 är bland de mest sålda på marknaden och det är inte svårt att förstå, då den checkar många boxar.

Priset den betingar är högst rimligt och den har väldigt lång batteritid (20 timmar). Ljudmässigt skäms den inte för sig med sitt kraftfulla och fylliga ljud som borde räcka för de flesta, även om den kanske inte når upp till den allra högsta ljudvolymen.

Till skillnad från Marshall-högtalaren så spelar denna inte i stereo, vilket kan göra att man inte hör positionering av ljud.

Kvalitetskänslan och finishen är hög och den känns absolut inte ömtålig. Med sin IPX7-klassning tål den väta. En trevlig funktion är att du kan använda den som powerbank för att ladda din telefon. Har du flera JBL-högtalare går det också att para ihop den med dessa och få ljud i flera rum.

En grym bluetooth-högtalare som gjort många nöjda!


5. JBL Boombox 2 Bluetooth Högtalare

Kan spela riktigt högt och länge!

Priset

Här har vi en lite större högtalare från JBL. Vill du kunna spela musik med tillräckligt hög ljudvolym för ett större sällskap så duger oftast inte de mindre högtalarna, utan då får du satsa på såna här kraftigare doningar.

Den här väger cirka 5 kg och är cirka en halvmeter lång, så den är betydligt större än topplistans övriga högtalare. IPX7-klassningen gör att du inte behöver oroa dig för vattenstänk.

Den har ett riktigt väl tilltaget batteri som enligt specifikationerna bör hålla i 24 timmar, förutsatt att du inte använder den för att ladda mobiltelefoner samtidigt. Oavsett så är batteritiden outstanding och bör utan några som helst problem hålla en hel fest.

Som man brukar säga: smakar det så kostar det, detta är helt klart topplistans dyraste högtalare. Men om du söker något som ska kunna stå för underhållningen i ett större sällskap är den ganska oslagbar och definitivt värd pengarna.


6. Harman Kardon Onyx Studio 6 Bluetooth Högtalare

Kraftfullt ljud, designen

Batteritiden är i underkant

Harman Kardon är ett märke som ofta förknippas med välljudande produkter och det här är inget undantag. Ljudet denna ändå relativt lilla högtalare kan prestera är riktigt kraftfullt och dynamiskt, med en rejäl bas. Det blir mycket stampa takten!

Den här högtalaren har blivit uppdaterad med åren och den senaste versionen tål vattenstänk. Så du behöver inte oroa dig för att den ska gå sönder ifall du har den exempelvis i köket.

Den finns i fyra olika färger: grå, blå, svart och wenge. Designmässigt passar den i mitt tycke i varje modernt hem men är också en riktigt trevlig resekamrat. Det som är lite i underkant är batteritiden på 8 timmar, den kunde ha varit något längre.

En riktigt bra produkt för dig som vill ha en snygg högtalare med kraftfullt ljud som går att använda i många situationer!Daniel Norrby
Daniel NorrbyExpert inom högtalare

Passionerad musikälskare och audiofil. Har varit teknikintresserad sedan barnsben. Håller koll på utvecklingen och försöker på olika sätt lära mig mer om hörlurar/högtalare. Har ägt fler hörlurar än vad jag kan räkna. Läser teknikbloggar och är aktiv på olika forum som handlar om musik och HiFi. Den viktigaste aspekten när jag rekommenderar hörlurar eller högtalare är ett bra pris/prestanda-förhållande.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer