Prisjakt

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa partyhögtalaren

  • 31 mar 2022
Daniel Norrby
Daniel NorrbyExpert inom högtalare

Har man fest så är bra ljud ett definitivt måste. En fest utan musik är ingen fest, enligt mig. Så vad ska man ha för högtalare om man nu vill ställa till med kalas? Det ska jag med glädje upplysa om i den här topplistan!

Det finns en del saker att tänka på här. Högtalarna ska kunna spela högt, vara robusta och tåla lite hårdare tag. Vill man ha fest någonstans där det inte finns ström kan det ju vara praktiskt med en högtalare som har ett väl tilltaget batteri. Dessa tre kriterier uppfyller alla högtalarna (utom JBL PartyBox 1000 som inte har batteridrift) jag har med på listan. Sedan är det upp till dig att bestämma vilken du tycker passar dig och dina behov bäst!

1. Soundboks 3 Bluetooth Högtalare

Robust, spelar HÖGT, batteritiden

Något skrikig diskant

Vill du ha bra tryck i ljudet och lååång batteritid? Du kanske också vill att högtalaren ska tåla lite tuffare tag? Då har jag svårt att tänka mig en bättre än den här. Vill man spela för en större skara människor kan man med fördel köpa två för riktigt stereoljud.

Soundboks har numera uppdaterats till tredje generationen och mycket har förbättrats. Batteritiden ligger på upp till 40 timmar (mot tidigare 30), vilket får anses väldigt bra. Ljudet har också förbättrats på ett flertal punkter med bland annat en omdesignad kabinett och en annan diskant. Man kan nu också ansluta fler enheter till högtalaren och koppla ihop upp till 4 Soundboks-enheter trådlöst.

Jag skulle vilja påstå att ljudkvaliteten är fullt godkänd för den här typen av högtalare, men förvänta dig inte äkta HiFi-ljud. För ändamålet är det dock bland det bästa man kan köpa för pengen. Diskanten kan bli lite påträngande.

Passar dig som vill ha en robust och tålig högtalare som kan spela riktigt högt!


2. JBL Pulse 4 Bluetooth Högtalare

Ljuseffekterna, smidig att ta med

Något krånglig app

Det finns något unikt med denna JBL-högtalare och det är den riktigt coola ljusshowen som den kan avge! Stämningshöjande? Definitivt. Ljudet är också ganska bra och du kopplar den via bluetooth.

Den passar definitivt bäst i lite mindre sammanhang. Förvänta dig inte dig att den räcker till för en större fest. Men inte så konstigt då den är den är betydligt mindre (och billigare) än de andra högtalarna i listan. Den spelar dock rätt högt för sin storlek och utan att det blir någon förvrängning.

Det negativa är att appen inte alltid håller måttet. I appen kan man ställa in hur man vill att den ska lysa och det finns lite olika ljudinställningar men det fungerar inte alltid smärtfritt.

Den känns tålig i konstruktionen och tål vatten. En riktig grym liten högtalare som lätt kan bli en av festens höjdpunkter!


3. Sony MHC-V02

Många funktioner, bra ljud

Känns lite plastig

Sony är ett mycket välkänt företag som sällan gör några dåliga prylar och detta är inget undantag. Här får man en högtalare som både är kompakt och välljudande. Den har en förmåga att sprida ut ljudet väl genom sina rundstrålande tweeters.

För att höja stämningen på dansgolvet så pulserar ljus från högtalaren i takt med musiken. Det finns en ingång för mikrofon ifall man vill sjunga med i musiken! Det funkar även att koppla in en gitarr.

En extra kul grej är att det går att spela upp CD via högtalaren, så har du några gamla CD-skivor kan du även spela dessa!

För priset tycker jag att den både har ett riktigt trevligt ljud och så pass många extrafunktioner att den är väl värd pengarna. Däremot kan den inte prestera samma ljudtryck som de lite dyrare högtalarna i listan. Basen går dock riktigt djupt och har du en mindre fest så kan ljudet absolut räcka till!

En grym högtalare för den som vill ha bra ljud i en mindre lokal samt vill kunna sjunga eller spela gitarr genom högtalaren.


4. Ultimate Ears UE Megaboom 3 Bluetooth Högtalare

Bra funktioner, passar små fester

Ingen 3,5 aux, mellanregistret

Cool högtalare från Ultimate Ears som har många bra funktioner och inte kostar skjortan.

Den här passar alldeles utmärkt för en mindre fest och kan spela förbluffande högt, det lilla formatet till trots. Den är inte jämförbar med topplistans större högtalare, men kan i många fall duga ändå. Dock hade jag gärna velat ha ett lite mer framträdande mellanregister då det lätt dränks av basen.

Har man flera stycken kan man koppla ihop dem så de kan spela i stereo, vilket lär göra upplevelsen ännu bättre. Konstruktionen är vattentålig och känns solid. Dessutom är högtalaren konstruerad så att ljudet spelas rundstrålande.

En trevlig funktion är att den kan laddas trådlöst genom en platta man ställer den på (köps separat). Batteritiden är hela 20 timmar, vilket är mer än godkänt.

Den har dock ej aux-ingång utan här är det bluetooth som gäller. Högtalaren kan styras med en app och där finns många inställningar att laborera med.


5. JBL PartyBox 1000 Bluetooth Högtalare

Tungt ljud, roliga funktioner

Dyr, ingen batteridrift

Det här är en riktig dunderklump från JBL! Väger bly men den kan förflyttas med hjul.

Behöver du ett ordentligt tryck på en lite större fest bör denna vara fullt tillräcklig, för den kan verkligen spela högt med en tung bas.

En lite udda men rolig extrafunktion är att ljuseffekterna kan styras med ett medföljande armband. Det lär vara en stämningshöjare på vilken fest som helst. Men inte bara det, den har också en uppsättning med DJ-pads på ovansidan som man kan använda för att göra olika ljudeffekter. Man kan också spela in egna loops och koppla in en gitarr eller en mikrofon om man vill spela/sjunga.

Problemet är att man måste ha 220-volts ström inkopplad till den. Den har alltså inget eget batteri samt kostar en hel del, men man får å andra sidan mycket för pengarna.

Den har massvis med inkopplingsmöjligheter: både aux, rca in och ut, samt usb och bluetooth.

Passar dig som vill ha en riktig värstinghögtalare för lite större fester!


Daniel Norrby
Daniel NorrbyExpert inom högtalare

Passionerad musikälskare och audiofil. Har varit teknikintresserad sedan barnsben. Håller koll på utvecklingen och försöker på olika sätt lära mig mer om hörlurar/högtalare. Har ägt fler hörlurar än vad jag kan räkna. Läser teknikbloggar och är aktiv på olika forum som handlar om musik och HiFi. Den viktigaste aspekten när jag rekommenderar hörlurar eller högtalare är ett bra pris/prestanda-förhållande.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer