Kategorier
Prisjakt
Prisjakt Experter

Bästa partyhögtalaren

Daniel Norrby

Daniel Norrby

  • Topplista
  • 07 apr 2021

Har man fest så är bra ljud ett definitivt måste. En fest utan musik är ingen fest, enligt mig. Så vad ska man ha för högtalare om man nu vill ställa till med kalas? Det ska jag med glädje upplysa om i den här topplistan!

Det finns en del saker att tänka på här. Högtalarna ska kunna spela högt, vara robusta och tåla lite hårdare tag. Vill man ha fest någonstans där det inte finns ström kan det ju vara praktiskt med en högtalare som har ett väl tilltaget batteri. Dessa tre kriterier uppfyller alla högtalarna jag har med på listan. Sedan är det upp till dig att bestämma vilken du tycker passar dig och dina behov bäst!

1. Soundboks 2

Den kan spela högt!
Lite skrikig diskant

Vill du ha bra tryck och en högtalare som klarar upp till 30 timmar på en laddning? Du kanske också vill ha en högtalare som tål lite tuffare tag? Då har jag svårt att tänka mig en bättre högtalare än den här.

Vill man ha möjligheten att spela för en lite större skara människor så kan man med fördel köpa två för att få riktigt stereoljud.

Speltiden på 30 timmar gäller dessutom vid riktigt hög volym, vid lägre volym håller batteriet betydligt längre! Det går även att köpa till ett extra batteri om det väl tilltagna batteriet skulle ta slut och då trycker man bara i det uppladdade så kan festen fortsätta.

Jag skulle vilja påstå att ljudkvaliteten är fullt godkänd för den här typen av högtalare men förvänta dig inte äkta HiFi-ljud. För ändamålet är det dock bland det bästa man kan köpa för pengen.

Passar dig som vill ha en robust och tålig högtalare som kan spela riktigt högt!

Soundboks 2
(3)
Soundboks 2
7 999 kr

2. JBL PartyBox 300

Tung bas, fräck design
Väger en hel del

Det här är en riktigt cool högtalare som lätt kvalar in som nummer två på listan, och det av flera anledningar.

Batteriet är stort och med sina 18 timmars speltid bör det hålla festen ut. Volymen som denna högtalare lyckas prestera bör också vara fullt tillräcklig för en mindre villafest. Här kan man också koppla ihop två stycken för att spela i stereo via bluetooth.

Gillar man bas så finns det här i ett överflöd. Den känns också mycket välbyggd och designen är riktigt fräck utan att vara alltför skrikig.

Den väger rätt mycket men tar å andra sidan inte väldigt mycket plats och kan utan problem tåla vattenstänk. En smidig funktion är att det går att ladda andra enheter med hjälp av högtalaren.

Smidig och stabil uppkoppling via bluetooth gör att man inte behöver bry sig om några jobbiga sladdar. Grym partylåda!

En utmärkt partyhögtalare för den som vill ha kunna festa lika bra vid poolkanten som vid campingen.

JBL PartyBox 300
(8)
JBL PartyBox 300
3 897 kr

3. Sony MHC-V02

Många funktioner
Känns lite plastig

Sony är ett mycket välkänt företag som sällan gör några dåliga prylar och detta är inget undantag. Här får man en högtalare som både är kompakt och välljudande. Den har en förmåga att sprida ut ljudet väl genom sina rundstrålande tweeters.

För att höja stämningen på dansgolvet så pulserar ljus från högtalaren i takt med musiken. Det finns även en ingång för mikrofon ifall man vill sjunga med i musiken! Det funkar även att koppla in en gitarr.

En extra kul grej är att det även går att spela upp CD via högtalaren så har du några gamla CD-skivor kan du även spela dessa!

För priset tycker jag att den både har ett riktigt trevligt ljud och så pass många extrafunktioner att den är väl värd pengarna. Däremot kan den inte prestera ljudtryck som de lite dyrare högtalarna i listan.Basen går riktigt djupt och har du en mindre fest så kan ljudet absolut räcka till!

En grym högtalare för den som vill ha bra ljud i en mindre lokal samt vill kunna sjunga eller spela gitarr genom högtalaren.

Sony MHC-V02
Sony MHC-V02
1 990 kr

4. JBL Pulse 4

Ljuseffekterna
Något krånglig app.

Det finns något unikt med denna JBL-högtalare och det är den riktigt coola ljusshowen som den kan avge! Stämningshöjande? Definitivt. Ljudet är också ganska bra och du kopplar den via bluetooth.

Den passar definitivt bäst i lite mindre sammanhang. Förvänta dig inte dig att den räcker till för en större fest. Men inte så konstigt då den är den är betydligt mindre (och billigare) än de andra högtalarna i listan. Den spelar dock ganska högt och distortionsfritt för sin storlek!

Det negativa är att appen inte alltid håller måttet. I appen kan man ställa in hur man vill att den ska lysa och det finns lite olika ljudinställningar men det fungerar inte alltid smärtfritt.

Den känns tålig i konstruktionen och tål vatten. En riktig grym liten högtalare som lätt kan bli en av festens höjdpunkter!

JBL Pulse 4
JBL Pulse 4
1 759 kr
Christian Mortensen

Christian Mortensen

  • Topplista
  • 07 apr 2021

När det gäller hemmafester finns det en sak som är extra viktigt - bra ljud. Ljudet och musiken är det som gör att festen får till det där lilla extra. Högtalaren ska inte behöva ta upp alltför mycket plats för att fylla rummet och det är detta jag kommer fokusera mest på - bra ljudkvalitet som fyller ett helt rum och inte tar för mycket plats.

Utöver ljudkvalitet och portabilitet kommer jag även att kika på gimmickar - små saker som kan bli ett konversationsämne på festen. Ljud- och ljuseffekter till exempel, det är något som många kan börja samtala om. Häng med in - kanske hittar du din nya favorithögtalare inför partyt!

1. Sony GTK-XB72

Otroligt ljud, appen
Något stor och klumpig

Stort ljud - stort ljus - stor fest!

Här har vi en ganska tung och stor högtalare jämfört med portabla bluetooth-högtalare - men den klarar av allt, vad du än slänger på den. Ingen resehögtalare alltså, men den tar ändå inte upp alltför mycket plats jämfört med vissa andra partyhögtalare.

Designen är snygg och materialen är i plast, metall och trä på baksidan vilket ger ett riktigt kvalitetsintryck.

Den är inget man vill bära med sig till olika platser (trots handtaget som finns) då den väger hela 13kg - men oj, vilket ljud och vilka effekter. En låg, dundrande bas kombinerat med ett klart och krispigt ljud ger dig en upplevelse olikt andra!

Ett stort plus är de många olika anslutningsmöjligheterna - NFC, Bluetooth, 3,5 mm-kabel eller USB-sticka. Du styr allt via Sonys app som fungerar väldigt bra och där kan du även välja olika förinställda ljudeffekter men även ställa in din egna equalizer. Dessutom har du hela 24 timmars batteritid vilket verkligen är imponerande.

Ska du ha en högtalare till hemmafesterna eller till en större lokal, utan några större gimmickar, är detta det absolut bästa valet!

Sony GTK-XB72
Sony GTK-XB72
2 156 kr

2. JBL PartyBox 100

Fantastiskt ljud, funktioner
Tung, sämre batteritid

Väldigt tung - ännu tyngre ljud!

Här har vi en medelstor högtalare som verkligen inte ska underskattas för sin storlek. Ljudet är verkligen fantastiskt detaljrikt och fyller enkelt ett stort rum.

Utöver detta finns det många funktioner. Du kan till exempel koppla in en mikrofon för karaokekvällen eller kanske gitarren för lite mysspelning för gästerna. Du får också sjukt häftiga och nästan hypnotiserande ljuseffekter på framsidan av högtalaren som verkligen bidrar till att stämningen höjs.

Den är mellanstor men väger ändå en hel del, ca 11 kg, vilket innebär att denna helst stannar på en och samma plats. Det enda jag har att klaga på är batteritiden som enbart ger dig 12 timmar.

En höjdare till den lite större festen helt enkelt! Passar perfekt till större lokaler när du har många gäster och större yta.

JBL PartyBox 100
(9)
JBL PartyBox 100
2 799 kr

3. JBL Pulse 4

Liten och smidig, bra ljud
Buggig app, Kortare batteritid

JBL har kommit till en perfekt punkt med deras fjärde variant av den populära högtalarserien Pulse. Här får du riktigt snygg design, unika ljuseffekter samt bra tryck och ljudkvalitet för dess storlek.

Har du en större lokal att fylla kanske volymen lämnar lite att önska. Men för den mindre lokalen eller hemmafesten är detta ett perfekt val!

Pulse 4 passar lika bra till fest som till resandet och är lätt att förflytta, den väger bara 1,5 kg. Utöver portabiliteten så har du ett urval av riktigt snygga ljuseffekter att välja på som även synkar med musiken.

För stereoljud kan du parkoppla flera högtalare från JBL som har systemet Partyboost. Tänk på att äldre JBL-högtalare använder ett äldre system som inte funkar. Det nya systemet möjliggör dock parkoppling med upp till 100 (!) högtalare. Tyvärr slukas batteriet och du får max 12 timmars batteritid.

Bra ljud, snygg design med en unik gimmick - Pulse 4 perfekt för den som vill ha bra ljud i en mindre lokal och som lätt och smidigt vill kunna flytta runt högtalaren.

JBL Pulse 4
JBL Pulse 4
1 759 kr

4. Sony SRS-XB41

Bra ljud, batteritid
Ljusshow synkar inte

En liten och värdig motståndare som ger dig riktigt bra batteritid, en lite mer diskret men ändå häftig ljusshow, bra ljud som täcker hemmafesten och även vattentålighet.

Precis som föregående högtalare är denna väldigt liten och väger endast 1,5 kg vilket innebär att du kan ta med den överallt. Ljuseffekterna är lite mer simpla men batteritiden blir då bättre och erbjuder upp till 24 timmars speltid, så festen kan pågå hela natten.

Det enda som är lite tråkigt är att ljusshowen inte alltid hänger med i musiken - det blir ibland en fördröjning och den hamnar då i otakt med musiken. Det händer inte jätteofta men när det gör det är det ganska störande.

Ljudet är åt det bastunga hållet och tyvärr lämnas det lite att önskas i de högre registrerna där det ibland kan låta grötigt. Det låter dock inte dåligt alls och passar perfekt till partylåtarna - men det kunde varit bättre.

Detta är ett bra val för dig som vill ha en välbyggd, mindre partyhögtalare med stort ljud som enkelt fyller en mindre lokal och håller hemmafesten levande hela natten!

Sony SRS-XB41
(6)
Sony SRS-XB41
1 754 kr
Youtubekanalen PhoneArena visar upp och testar vattentåligheten på SRS-XB41.