Prisjakt
HemPrisjakts experterBalsamTopplista - Bästa balsamet

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa balsamet

31 januari 2024

Balsam är en av de viktigaste produkterna i din hårvårdsrutin!

Schampot öppnar upp hårstråets fjällskikt och rengör håret från smuts, stylingprodukter och fett. Balsam ska användas som steg två i rutinen då det stänger ytan på håret, ger näring och gör ditt hår lättkammat och friskt. Det fungerar som ett skyddande lager som slätar ut fjällskiktet och dämpar frissighet.

Som frisör kommer jag alltid att förespråka riktiga salongsprodukter då det skyddar din färg, ger rätt näring och innehåller bättre och kontrollerade ingredienser till skillnad från billigare alternativ. Här kommer jag att lista olika balsam som passar den breda massan. Balsamet ska göra att du ser och märker skillnad på ditt hår! Har du extra torrt hår tex, så har jag skapat en lista speciellt för det med. Glad läsning!

1. Amika Normcore Signature Conditioner 300ml

Ger ett extremt välvårdat mjukt hår. Bästa doften!

Dyrare medelklass

Amika Normcore Signature är en solklar etta inom balsam ⭐

Jag har aldrig varit med om ett balsam som verkligen passar alla olika hårtyper så bra som det här. Lockigt, rakt, tjockt, tunt - det här balsamet fungerar för alla!

Håret blir mjukt och följsamt utan att bli det minsta fett. Just Amikas signaturdoft är helt fantastisk och jag får alltid väldigt mycket komplimanger för att jag luktar gott i håret med deras produkter.

Precis som frisörprodukter bör vara, så är den dryg och du behöver inte använda mer än en liten klick. Balsamet innehåller ingredienser så som havtorn och sheasmör som är fullt av vitaminer och mineraler. Dessa ingredienser ger riktig återfuktning på djupet.

Det senaste är att du numer kan köpa refillpåsar - fantastiskt bra för din plånbok då det blir billigare än en ny flaska och ett plus för miljön!

Används såklart med fördel tillsammans med tillhörande schampo.


2. Eleven Australia Miracle Hair Treatment Conditioner 300ml

Stor volym, bra pris, ger värmeskydd och mjukt hår

Kunde varit något drygare! Men det är marginellt

Balsam som innehåller värmeskydd upp till 220 °C!

Inte långt ifrån mitt favoritbalsam kommer denna goding hack i häl! Jag har aldrig hört talas om en serie som både vårdar och ger värmeskydd - snacka om att få extra godis för pengarna!

Förutom sin lite större volym på 300 ml så älskar jag också pumpfunktionen som gör duschen väldigt mycket enklare. Miracle Hair-serien vårdar håret med fukt, minskar friss och förebygger kluvna toppar. Den innehåller faktiskt även vår älskade hudvårdsingrediens hyaluronsyra som är känd för att låsa in fukt.

Produkten är krämig och har en somrig doft av kokos och lime som jag upplever som glad och även unisex. Håret känns extra mjukt och lättkammat efter användning! Den är helt okej dryg och du behöver inte ta jättemycket produkt. Bör användas tillsammans med sin egen serie såklart. Bra pris har den också!


3. MoroccanOil Hydrating Conditioner 250ml

Jättebra återfuktning, en riktig kvalitetsprodukt

Kan bli för tung på ett extra fint eller skandinaviskt hår

Fuktbomb på flaska!

Välkända Moroccanoil har funnits länge på marknaden och har hjälpt många med torrt hår genom åren. Balsamet "Hydration" ger dig optimal återfuktning. Doften är rik av lyxigt spa!

Arganoljan och E-vitaminerna tränger in på djupet och gör ditt hår lent, lättkammat och glansigt. Det innehåller även A-vitamin och röda alger som bekämpar fria radikaler. Som många andra kvalitetsprodukter så är den fri från sulfater, fosfater och parabener.

Efter att jag använt det här balsamet så känns håret lyxigt och rejält återfuktat. Den är ganska tjock i konsistensen, så det är en produkt som är bäst lämpad för dig med medel till tjockt hår. Jag upplever den som dryg och att den räcker länge - en kvalitetsprodukt!

Den här produkten ger dig den där extra kärleken som ditt hår behöver året runt!


4. Maria Nila Palett Structure Repair Conditioner 300ml

Bra pris, god doft, håret blir mjukt och fint

Vissa tycker att doften känns lakrits? (Positivt/negativt?)

Ett utredande balsam för torrt, skadat och kemiskt behandlat hår!

Maria Nila erbjuder 100% veganska produkter producerade i Sverige med klimatkompenserade förpackningar. De är även veganska!

Serien Structure Repair mjukgör ditt hår, återfuktar och motverkar att det blir statiskt. Håret både ser och känns friskt efter användning! Även om beskrivningen vänder sig till behandlade och skadade hår, så tycker jag att det här är ett balsam som passar alla! Då det inte är tungt eller starkt så fungerar det på alla hårtyper.

Structure Repair Conditioner har en mild doft av vanilj, ros och jasmin - mums! Produkten är dryg och har ett helt okej pris. För att spara pengar kan du köpa deras pro-size flaskor på 1000 ml eller några av deras kit där de säljs med andra produkter i samma serie, såsom schampo.


5. KMS California Moist Repair Cleansing Conditioner 300ml

2-i-1 produkt som rengör och vårdar, bra pris, pumpflaska.

Ej metod för finare tunna hår/dig som lätt får fet botten

Modern version av balsammetoden!

För några år sedan dök balsammetoden upp och blev mångas favorit. Den gick ut på att inte använda schampo, utan att endast tvätta håret med balsam. Många använde ett "vanligt" balsam, men det kan vara svårt att hitta rätt typ för ditt hår och som samtidigt är snäll mot din hårbotten.

KMS Moist Repair Cleansing Conditioner är lösningen! Den både rengör och vårdar håret i ett steg och tillför massor av fukt. Mina kunder har haft olika hårtyper och ingen har haft något negativt att säga. Det enda skulle vara om du har väldigt tunt, fint hår och lätt får fett hår. Då kan den vanliga schampo/balsam metoden fungera bättre.

Jag gillar att det är en pumpflaska, vilket underlättar duschen. Du masserar in balsamet noggrant i vått hår/hårbotten och sköljer sedan ur. Håret blir glansigt, återfuktat och känslan är superhärlig! God doft är det också.


Som utbildad frisör och professionellt diplomerad makeupartist så har jag koll på det mesta inom kategorin skönhet! Jag har jobbat med mitt eget företag sedan 2013 och på min meritlista står otaliga frilansuppdrag och salongskunder. Hösten 2018 var jag med i tv, där jag tävlade om att bli "Hela Sveriges favoritfrisör". Som person är jag noggrann och väldigt mån om kvalité, inte minst när det kommer till skönhetsprodukter. Jag hoppas på att kunna hjälpa just DIG att hitta just din favoritprodukt! / Marielle O'Connor

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons