Prisjakt
HemPrisjakts experterBalsamTopplista - Bästa silverbalsam

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa silverbalsam

29 april 2024

Ett silverbalsam är nästan ett måste för att behålla en kall nyans i håret. När jag var blond så ville jag ha en sval, blond nyans men då jag har ganska mycket röda undertoner i mitt hår så fick jag jobba hårt med silverprodukter för att bibehålla den kalla nyansen. Ett silverbalsam fungerar i stort sett likadant som ett silverschampo, men är något skonsammare mot håret. Har du en silverprodukt med lila pigment jobbar den mot orangea toner och ett mörkblått mot gula toner.

Jag tycker att jag får bra resultat om jag använder silverbalsam 1-2 ggr i veckan, jag är ganska varm naturligt i min hårfärg. Men det gäller att inte vara för ihärdig med dessa produkter för då kan det slå över och bli både blått och lila. Så som med så mycket annat använd dessa produkter bäst med måtta. Ett tips om hårfärgen börjar slå över mot det blå/lila hållet är att blanda ut produkten med lite vanligt balsam för att få ett mildare resultat.

1. Kevin Murphy Crystal Angel Enhancing Shine Treatment 250ml

Håller håret kallt och eftervårdar

Kanske inte älskar doften, men den känns inte efter duschen

Jag blev rekommenderad det här balsamet från både en kollega och min frisör samma vecka. Så jag var självklart tvungen att köpa det och prova om det verkligen är så bra som alla säger. Jag ångrar mig inte, kan jag säga.

Balsamet är lilagrått till färgen och förstärker den kalla blonda tonen i håret på ett snyggt sätt. Jag gillar också den tjocka, krämiga konsistensen!

Jag har kämpat med statiskt hår under vintern och våren, men det blev mycket bättre när jag började följa min frisörs råd. Hon lärdes nämligen på en kurs med Kevin Murphy att man bör skölja ur 80% av balsamet och låta 20% vara kvar i håret. Balsamet fungerar nästan som en leave-in-produkt efter duschen på det sättet. Mitt hår mår så mycket bättre sedan jag började göra på det viset!

Hållet håret kallt och gör det otroligt mjukt.


2. milk_shake Silver Shine Conditioner 250ml

Slår inte över i blått! Vårdande!

Inget att klaga på

En stor favorit! Först och främst för att det inte en endaste gång har gjort att min hårfärg slagit över åt det blå hållet. Håret har blivit kallt blont, precis så som jag vill ha det.

Det känns också som att balsamet verkligen vårdar håret och tillför det både fukt och näring. Efter att jag duschat och schamponerat håret med schampo, ibland silverschampo men nästan alltid vanligt schampo, så tar jag i detta balsam.

Jag vrider först ur så mycket vatten som jag bara kan ur håret, sedan applicerar jag balsamet och låter det sitta i medan jag rakar benen och sen sköljer jag bara ur det. De gånger jag varit lite extra gul efter en färgning har jag låtit det sitta i kanske 10-15 min innan jag sköljt ur det.

Milk Shake Silver Shine ger en bra effekt redan första gången och håret blir dessutom väldigt mjukt efteråt.

Jag tipsar om det här balsamet för dig som vill bli av med varma toner och få ett perfekt resultat.


3. LANZA Healing Color Care De Brassing Blue Conditioner 250ml

Drag i produkten! Bra innehåll!

Var försiktig, kan slå över i blått

Det här är ett silverbalsam som det verkligen händer grejer med snabbt!

Jag skulle inte rekommendera någon att ha i det här balsamet i för länge. På produkttexten står det att man ska låta det verka i 1-3 minuter, men jag rekommenderar att börja med typ 30 sek eller att blanda ut det med ett balsam utan blå toner. För det är verkligen drag i den här produkten!

Det här balsamet bevarar de kalla tonerna väldigt bra och oftast räcker det att jag använder det i gång i veckan. Även nu när jag är mörkhårig, med lite mer neutral hårfärg som varken är varm eller kall, använder jag detta ca 1 minut 1-2 gånger i månaden för att hårfärgen inte ska slå över och bli för varm.

Ett plus i kanten är att detta balsam är fritt från både sulfater och parabener men även gluten.

Ett silverbalsam för dig som har bråttom och vill ha ett snabbt och intensivt resultat.


4. Davines Alchemic Silver Conditioner 250ml

Fräsch fin kall färg

Förpackningen

Kärlek i en liten burk är vad denna produkt från Davines är för mig!

Jag fullkomligt avgudar vad den här produkten gör för mitt hår, den är så otroligt vårdande!

Den enda anledningen till att den inte kommer högre upp på listan är att just för att den är i en burk, vilket jag tycker gör den lite svåranvänd. Jag hade föredragit att ha den i en tub eller flaska så det hade varit lättare att få ut den mängd man vill ha. Plus att om man tappar den riskerar man att spilla ut allt i duschen.

Annars är det här en otroligt välvårdande produkt som gör håret mjukt och glansigt. Håret får också en väldigt fin, kall nyans utan att bli grå eller dassig. Det blir väldigt naturligt och det är något som jag tycker Davines står för. Deras produkter känns naturliga för mig!

Jag rekommenderar det här balsamet till dig som vill ha en vårdande produkt och ett fräscht, kallt hår som inte blir grått i tonen.


5. Maria Nila Palett Sheer Silver Conditioner 300ml

Vårdande , bra förpackning

Inte så effektivt som många andra

Detta balsam är väldigt mjukgörande och vårdande för håret.

Efter att jag använt det så känns håret mjukt och välmående, det lätt att borsta ut och är inte torrt som håret kan bli av vissa silverprodukter.

Då det inte är riktigt lika effektivt som de andra balsamen är det här inte ett silverbalsam jag använder för att få bort gula pigment. Istället använder jag det när jag redan fått bort allt det gula och vill underhålla och bibehålla mitt blonda hår. Det motverkar och håller borta de gula tonerna väldigt bra och som jag redan nämnt känns det verkligen som att håret mår bra av det.

Ett stort plus är att jag gillar förpackningen som är lätt att öppna i duschen, jag får enkelt fram den mängd jag vill ha och den är lätt att stänga igen. Ett till plus i kanten för den goda lukten från björnbärsextrakten.

Bäst för att underhålla ett redan kall hårton!


6. Löwengrip Care & Color Blonde Perfection Silver Conditioner 200ml

Doftar gott, håret blir mjukt.

Svag nyansskillnad

Ett lättillgängligt och ganska prisvärt silverbalsam tycker jag det här från Löwengrip Hair Care är.

Det har lila pigment i sig och jobbar mer mot orangea toner. Är du gul i håret kommer du nog inte tycka att detta är effektivt nog, då krävs det oftast en mörkblå produkt för bra resultat.

Även Löwengrip har björnbärsextrakt i sitt balsam vilket gör att det faller mig i smaken vad det gäller doften.

Det här balsamet ska sitta i mellan 3-10 minuter för bäst resultat. Jag tycker att det är ett ganska stort tidsspann så mitt tips är att börja med några minuter och testa dig fram.

Efter att jag använt detta så tycker jag att håret blev lent och fint, men balsamet gav inte så extremt mycket resultat. Men för dig som bara vill ha lite effekt så tror jag att det kan vara en vinnare!

Bäst för dig med orangea toner och som inte är ute efter ett extremt resultat.


7. Björn Axén Care Cool Silver Conditioner 250ml

Doften av aprikos! Prisvärt

Lite svårt att få ur flaskan

En klassiker från Björn Axén som funnits i hyllorna länge!

Jag tycker att det här är en riktigt trevlig produkt. Balsamet neutraliserar de gula tonerna i håret och gör det istället kallt och bevarar färgen länge. Det har även en utredande effekt som gör håret riktigt mjukt och lent. Håret blir faktiskt riktigt glansigt av det här balsamet!

Det innehåller proteinkomplex som ska vara återfuktande för både håret och hårbotten, det är inget jag direkt tänkt på men det är väl en bra egenskap tänker jag. Det innehåller även UV-skydd vilket ju är jättebra! Den doftar riktigt gott av aprikos.

Det här balsamet ska du använda på fuktigt hår och låta sitta i mellan 2-5minuter. Jag tycker att du först ska testa dig fram beroende på hur preparerat ditt hår är.

För dig som uppskattar en god doft och vill ha ett prisvärt balsam.


Hallå! Jag heter Therése och älskar allt som har med smink, hår och skönhet i stort att göra! I grunden är jag utbildad hud- & spaterapeut och jag har även gått utbildning till makeup artist. Nu är det många år sen jag jobbade med detta, men intresset består! Jag tycker det är superkul att testa nya skönhetsprodukter och jag brukar få höra att jag har liiiite för mycket av den varan från min kära sambo...

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons