Scanpan CTX Ceramic Titanium Stekpanna 28cm

Scanpan CTX Ceramic Titanium Stekpanna 28cm

(19)
2.8(19 omdömen)
  • Stekpanna
  • Induktion
  • Handtag
  • Aluminium
  • Tål maskindisk, Hängögla, Non-Stick yta …
  • 28 cm
  • Typ: Stekpanna
  • Induktion
  • Handtagstyp: Handtag

2.8 av 5 stjärnor

Baserat på 19 omdömen

Sorterat efter datum
2019-04-04
G
Värdelös. Beläggningen är känslig vid snabb upphettning, vilket sker lätt med induktion. Beläggningen började släppa efter ca 6 månader. Vi har varit väldigt noga med att inte använda metall eller vassa föremål!
2019-03-31
m
En av de sämsta pannorna jag haft, gick ut ut huset lika fort som den kom in ttcärr Ömtålig som skam samt dålig värmespridning Har många bra pannor hemma från flera tillverkare men Scanpan aldrig igen
2019-02-28
j
Mycket missnöjd. Fungerade perfekt i ca 2 år, varefter den otroligt snabbt tappade sina non-stick beläggning och blev "bränd" på insidan. Aldrig använt med annat än plast- eller träredskap, aldrig kört i diskmaskin och aldrig kört den "för varmt", utan använt gjutjärn för sådana jobb. Vid reklamation togs den ej tillbaka utan istället ifrågasattes huruvida jag endast använt "rätt typ" av redskap vid matlagning, eller om jag använt kniv mot beläggningen, vilket jag självklart inte gjort och aldrig skulle göra. Användes heller aldrig i varmare ugn än 225C. Utsidan hade blivit väldigt smutsig efter några år av mycket regelbundet användande (ca 4-5 dagar i veckan), vilket jag kan hålla med om, och det försämrade säkert hur pannan presterade, men att detta skulle skapa skärmärken och totalförstörd beläggning på insidan finner jag lite märkligt. Reklamation ej godkänd. Min första tanke var att köpa en ny, men funderar nu på att istället lägga mer pengar på något av ännu bättre kvalitet med förhoppningsvis längre livslängd.
2019-02-12
m
Köpte "Scanpan CTX Stekpannaset 2 delar (20cm,28cm)" på Bagaren och Kocken då jag var trött på att behöva byta stekpanna varje år för att non-stick beläggningen försvann. Bestämde mig för att betala premium för att få en stekpanna som höll sig mot tidens tand. En av anledningarna att jag köpte dessa stekpannor var deras 10 års garanti om man följer deras skötselråd. Följde instruktionerna till punkt och pricka (maniskt enligt min fru - aldrig maskindisk, aldrig torrrostat, inte använt den i ugn, inga metallföremål har använts etc) Nu efter 2 år så kan man inte steka ägg längre utan att det fastnar. Hörde av mig till Bagaren och Kocken eftersom jag förlitade mig på garantin då jag följt deras skötselråd. Enligt Scanpan som Bagaren och Kocken varit i kontakt med så faller det inte under garantin eftersom jag "tydligen" stekt i för hög värme. Har dock inte fått svar vad som anses vara för "hög värme". Jag vill därför STARKT avråda all som funderar på att köpa dessa i hopp om att göra en långsiktig bra affär för plånboken och miljön. Detta gäller givetvis alla deras stekpannor eller kokkärl eftersom du får räkna med att byta ut dessa var 1-2 år. Kostnaden motiverar inte detta. Dessutom ytterst dåligt skött av Bagaren och Kocken då de rekommenderade att jag skulle använda Svinto tills det slutar löddra brunt. Följde deras råd och nu är stekpannorna helt obrukbara då all beläggningen har försvunnit. De erbjöd 200 kr i kompensation för stekpannor som kostar 1 800 kr.
2019-02-10
s
Haft 3st av denna modell. Första höll ett bra tag, andra och 3:e kring 1 år innan den blev kass. Den vi har nu har t.om slagit sig så att den blivit lite konkav, något som ingen av de andra vi har har gjort vid samma användning. Då första endast höll 1 år returnerade vi den men fick tillbaka pannan med helt utan kommentar. Dåligt hanterat av både Bagaren och Kocken samt leverantören! Kommer köpa en annan panna!
Sida 1