Gräsklippare

745 produkter

Sortera efter:

Gräsklippare

Gräsklippare håll gräset kort och gör att hela gräsmattan ser trevligare ut. Här väljer du mellan bensindrivna, eldrivna med batteri eller sladd, eller om det ska vara en helt manuell gräsklippare. Välj också bland funktioner som softgrepp, ihopfällbart handtag, justerbar hastighet och om modellen ska vara självgående. Modeller med uppsamlare eller multiklipp gör att slipper räfsa efteråt.

Saknar du någon produkt på Prisjakt?

Frågor och svar om gräsklippare

Det finns en mängd olika varianter och typer. Här är några av de vanligaste och det som skiljer dem åt:

Handgräsklippare: En manuell gräsklippare är en enkel och prisvärd modell som inte kräver någon strömförsörjning eller bränsle. Den drivs istället av din egen kraft när du skjuter den framåt. En manuell gräsklippare passar bäst för mindre gräsytor.

Elektrisk gräsklippare: En elektrisk gräsklippare drivs av el och kan vara antingen trådbundna eller trådlösa. Trådbundna modeller kräver en förlängningssladd, medan trådlösa modeller drivs av ett uppladdningsbart batteri. Elektriska gräsklippare passar bäst för mindre till medelstora gräsytor.

Bensindriven gräsklippare: En bensindriven gräsklippare drivs av en förbränningsmotor som kräver bränsle. Dessa gräsklippare är oftast kraftfulla och passar bäst för större gräsytor eller områden med tuffare gräsbeklädnad.

Robotgräsklippare: En robotgräsklippare är en autonom gräsklippare som kan programmeras för att klippa gräsmattan på egen hand. Dessa gräsklippare kräver lite arbete och passar bäst för mindre till medelstora gräsytor.

Åkgräsklippare: En åkgräsklippare är en större gräsklippare som drivs av en motor och är avsedd att köras som en traktor. Dessa gräsklippare passar bäst för stora gräsytor.

Läs mer om de olika varianterna i vår guidande artikel här.

Klipphöjden: Tänk på vilken klipphöjd du vill ha på din gräsmatta och välj en gräsklippare som kan justera höjden på klippen.

Klippbredden: Välj en gräsklippare med en klippbredd som passar storleken på din gräsmatta. Större klippbredd kan spara tid men kräver mer ansträngning att manövrera.

Driften: Det finns både elektriska och bensindrivna gräsklippare. Tänk på vilken som passar bäst för dina behov och budget.

Hjulen: Tänk på vilken typ av hjul gräsklipparen har. Större hjul ger bättre manövrerbarhet på ojämn terräng, medan mindre hjul är bättre för mindre ytor.

Kapaciteten: Tänk på gräsklipparens kapacitet, dvs. hur mycket gräs den kan klippa på en gång. En högre kapacitet innebär färre stopp för att tömma påsen.

Vikten: Tänk på vikten på gräsklipparen. En lättare gräsklippare är enklare att manövrera och kan vara bättre för mindre ytor, medan en tyngre gräsklippare är bättre för större ytor.

Underhållet: Tänk på vilken typ av underhåll som krävs för gräsklipparen. Bensindrivna gräsklippare kräver vanligtvis mer underhåll än elektriska gräsklippare.