Prisjakt

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Test: Husqvarna LB 144i

5 juni 2024

Expertens betyg:

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4.0

Betyg efter behov

Vi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.

För den mindre gräsmattan

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4.0

Det här är en klippare som passar dig som är ägare av den något mindre gräsmattan. Den har fungerat riktigt bra vid mitt sommarhus där vi endast har en mindre yta att ta hand om. Husqvarna LB 144i klarar en yta upp mot 500 m2.

För den större gräsmattan

Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2.0

För dig med den något större gräsytan finns det mer passande alternativ.

Prisjakt toppbetyg
Husqvarna LB 144i

Gräsklippare

Husqvarna LB 144i

fr. 6 390 kr

Hitta bästa pris här

Vem passar produkten bäst för?

LB 144i passar dig som har en liten eller medelstor gräsmatta med en maxyta på 500 m². Jag har själv använt den vid mitt lantställe, där den fungerade alldeles perfekt. Den är lätt att använda och kommer med de flesta finesser jag eftersöker hos en handgräsklippare. Det enda jag saknar är den automatiska drivningen. Drivning är alltid skönt att ha på sin gräsklippare, oavsett om man har en liten eller medelstor yta. Därför är denna klippare verkligen lämpad för dig som inte har en stor gräsyta att ta hand om.

Finesserna

Bärhandtag

Tystgående

Lättstartad

Saknar automatisk drivning

Lättstartad

Minns ni de där gräsklipparna man drog igång, och varje gång fick man dra sådär 5-10 gånger innan den startade? Tack och lov är det nu ett minne blott. Den här gräsklipparen är lättstartad.

Den har ett så kallat bom och bomstopp (dödmansgrepp). Du tar bort bomstoppet och drar ner bommen för att starta. Om du släpper båda händerna stannar motorn direkt. När du väl har stannat kommer motorn igång lika lätt igen. Otroligt smidigt när du bara vill sätta igång direkt med ditt arbete i trädgården.

Lyfthandtag bak och fram

Jag tycker ofta att man hamnar i situationer där det är svårt att veta var man ska hålla när man ska bära sin gräsklippare. Man är rädd för att klämma sig i kåpan eller skära sig på knivarna.

På denna modell finns det lyfthandtag både bak och fram, vilket gör det enkelt att transportera klipparen dit du behöver den. Jag gillar oftast inte att dra klipparen, eftersom du kanske behöver köra den över sten eller grus. Då är det bättre att bära den.

Effektökning

Denna gräsklippare har något de valt att kalla effektökning, och det är precis vad det låter som.

När du kommer till områden i din trädgård med högre gräs så ökar knivhastigheten automatiskt, utan att du behöver röra ett finger.

Klipparen sköter detta helt själv, vilket känns otroligt proffsigt. Denna lilla finess känns lyxig, särskilt när jag använder klipparen på mitt lantställe där jag inte alltid har koll på hur mycket det växer mellan gångerna jag är där. Riktigt bra.

Fällbart handtag

Jag som inte äger något stort förråd älskar att man enkelt kan fälla ihop gräsklipparen så att den blir liten och smidig. Detta gör den också lätt att bära i till exempel trappor eller transportera i bilen. Det är något man bör ha i åtanke om man inte har stor förvaring, eftersom det inte är optimalt att ha sin gräsklippare ståendes utomhus i alla väder.

Tystgående

Nu när sommaren nalkas hör du grannarna köra med sina gräsklippare. En del låter mer än andra. Jag har aldrig haft problem med ljudet från olika gräsklippare, men det finns verkligen de som stör sig på sådant.

Denna gräsklippare är tystgående och har en ljudtrycksnivå på 77 dB. Den kommer inte störa någon i din omgivning, så du kan med gott samvete köra den under vår- och sommarmånaderna, nästan vilken tid på dygnet som helst.

Specifikationer

Klippbredd

44 cm

Vikt

15,5 kilo

Klipphöjd max

75 mm

Klipphöjd min

25 mm

Om gräsklippare från Husqvarna

Husqvarna har funnits på marknaden sedan 1960-talet och är ledande inom skogs, park och trädgårdsprodukter. Är du ägare av trädgård eller skog vet du garanterat om Husqvarna. Jag är själv en ägare av flera Husqvarnaprodukter och tycker aldrig att de sviker mig i mitt arbete.


Hej! Två av mina stora intressen är padel samt gräsklippare och grässkötsel. Padel har jag spelat i snart 3 år och tränar det 2-3 gånger i veckan. Mitt andra stora intresse är just gräsklippare och att få gräsmattan hemma så fin som möjligt, det började redan 2008 då jag började sköta om fotbollsplaner runt om i Göteborg. Där fick man köra många olika gräsklippare, stora som små. Till vardags jobbar jag numera på en stor fotbollsarena i Göteborg där jag är planskötare. Jag älskar att testa nya produkter och här på Prisjakt har jag även fått chans att skriva vad jag tycker om dem.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons