Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa batteridrivna gräsklipparen

  • 8 apr 2022
Patrik Hedin
Patrik HedinExpert inom gräsklippare

Finns det någon mer än mig som hatar när det ligger sladdar kors och tvärs över gräsmattan, eller när klipparen dör för att bensinen är slut? Se hit, för jag har det du letar efter!

Det finns inget mer behändigt än en gräsklippare som är batteridriven. Du kan enkelt rulla klipparen in och ut från förvaringen och efter varje klipp sätter du batteriet i laddaren - enkelt och otroligt smidigt. Inga mer turer ner till macken eller slit för att slänga sladden åt rätt håll så du slipper köra över den. Ta en titt på min lista, där rankar jag de bästa batterigräsklipparna enligt mitt tycke.

1. Allett Liberty 43 Battery

XEED
23 375 kr
Se pris

Tyst, mångsidig, cylinder

Batteri och laddare säljs separat

Är du villaägare och har en medelstor/större gräsmatta är detta något för dig. Liberty 43 är en batteridriven gräsklippare från Allett som klipper ytor upp mot 600 m².

Denna klippare är självgående, vilket gör den väldigt smidig och lätt. Den väger strax under 40 kg och drivs av ett 40V litiumjon Greenworks TM-batteri.

Det finns sex förinställda klipphöjder som sträcker sig mellan 6-32 mm. Klippbredden är 43 cm. Det finns även många olika kassetter och tillbehör som du enkelt köper till, några exempel är mossrivare, gräsborste, knivluftare, ja, listan kan göras lång.

Bra att veta när du köper Liberty är att cylinder och uppsamlare ingår men batteri och laddare säljs separat.

Allett Liberty 43 är ett måste för dig som vill ha en tyst och lyxig klippare. Den kommer hålla din gräsmatta grön och frisk år efter år.


2. STIHL RMA 443 PV

Lättanvänd, låg vikt

En del vibration

Söker du en batteridriven men kraftfull gräsklippare, se hit!

Stihl är ett märke som jag varmt kan rekommendera, då de gång på gång visar enastående resultat. Har du en gräsmatta mellan 600-1000 m² kan detta vara ditt nästa inköp.

Denna klippare har såklart den uppenbara fördelen att vara batteridriven, man slipper trassla ut sladd och köpa drivmedel. Men det som gör den till ett särskilt stort nöje är den låga vikten. Det gör den mycket lätthanterad.

Vill du justera höjden på klipparen är detta enkelt. Det finns 6 lägen du kan justera mellan. Du får ett bra grepp då handtaget är gjort av hårdplast, det går även att justera så det passar dig. Klipparen klarar alla miljöer i din trädgård - från planmark till kuperade miljöer.

Stihl RMA 443 PV kommer inte göra dig besviken!


3. Gardena Accu 380 Li

Tyst, cylinder

Tung att köra utan batteridrift

En cylinderklippare för den lite mindre/medelstora trädgården.

Gardena Accu 380 Li är en väldigt tyst och behaglig gräsklippare. Den drivs av ett litiumjonbatteri på 25 V/3,2 Ah som laddas enkelt. Med en klippbredd på 38 cm kommer du åt de allra smalaste passagerna på din gräsmatta. Du har en klipphöjd på mellan 12-42 mm som justeras enkelt på sidan av maskinen.

Man får med en stor uppsamlare som är lätt att tömma. Handtaget är ergonomiskt utformat och skaftet är fällbart, vilket sparar plats vid förvaring.

Det är mycket smidigt att spänna åt cuttern när du märker att den inte klipper så bra. Det gör du bara genom att skruva på två skruvar under klipparen på varsin sida av cylindercuttern.

Detta är klipparen för den som vill ha det tyst och enkelt!


4. Stiga Multiclip Pro 50 SX DAE

GardenStore
12 489 kr
Fish & Hunt
12 500 kr
Se alla 2 priser

Finesserna, dubbla batterier

Kan upplevas som tungkörd

Söker du en klippare med bred klippbredd? Då ska du kolla in Stiga 50 SX DAE. Denna klippare har en klippbredd på hela 48 cm.

Den kommer med dubbla batterier, vilket alltid är två tummar upp! Ett fulltankat batteri räcker i ca 45 min (vid normal terräng). När det är dags att ladda går det relativt snabbt, lite över 1 timme för att få ett fulladdat batteri.

Denna klippare är utrustad med en OLED-display som hjälper dig hålla koll på batteritiden. Det gör att klipparen känns lite extra lyxig.

Stiga Multiclip gör grovjobbet i trädgården och kommer inte svika dig, även när det gått flera veckor mellan klipp.

En grym batteridriven gräsklippare!


5. Husqvarna LC 141 VLi (Utan Batteri)

Smidig klippare, robust

Ej för den större trädgården

Här får du en klippbredd på 41 cm, så du klipper enkelt din medelstora gräsmatta tyst och smidigt på en och samma laddning.

Du har en central justering där du kan välja mellan olika klipphöjder, från 25 till 75 mm. Det finns tre olika klippfunktioner: uppsamling med en 50 liter stor uppsamlare, BioClip (gräset klipps flera gånger och återgår finfördelat till gräsmattan i form av näring) samt bakutkast.

Uppe på det mycket mjuka ergonomiska handtaget, som du också kan ställa i två olika höjder, sitter en väldigt lättförståelig knappsats. Där kan du enkelt själv bestämma vilken hastighet du vill att bakhjulsdrivningen ska gå på. Du kan också välja mellan normal körning med maximal effekt eller savE-läge, som ger längre körtid.

Lyfthandtag fram och bak samt fällbara handtag gör att du snabbt och enkelt kan ställa in den för förvaring.

Denna passar dig som har en medelstor och ganska komplex trädgård.


Patrik Hedin
Patrik HedinExpert inom gräsklippare

Hej! Två av mina stora intressen är padel samt gräsklippare och grässkötsel. Padel har jag spelat i snart 3 år och tränar det 2-3 gånger i veckan. Mitt andra stora intresse är just gräsklippare och att få gräsmattan hemma så fin som möjligt, det började redan 2008 då jag började sköta om fotbollsplaner runt om i Göteborg. Där fick man köra många olika gräsklippare, stora som små. Till vardags jobbar jag numera på en stor fotbollsarena i Göteborg där jag är planskötare. Jag älskar att testa nya produkter och här på Prisjakt har jag även fått chans att skriva vad jag tycker om dem.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer