Prisjakt
Annons

Robotgräsklippare

230 produkter

Sortera efter:

Robotgräsklippare

Robotgräsklippare sköter klippningen medan du gör annat. Med självdockning laddas gräsklipparen automatiskt vid behov, regnsensor stoppar klippning vid blöta förhållanden och stöd för mobilapp underlättar när du gör inställningar. Glöm inte stöldskydd och barnlås för ökad säkerhet. Produkter inom denna kategori kan också kallas Automower.

Saknar du någon produkt på Prisjakt?

Robotgräsklippare – frågor och svar

Det finns många fördelar med att ha en robotgräsklippare som tar hand om gräsmattan. De är tystgående, ofta helt autonoma och går på batteri så att du slipper fylla på bensin hela tiden. Nyare robotgräsklippare som kan styras med en mobil-app låter dig kontrollera klippningen från soffan. En annan fördel är att robotgräsklippare klipper när det behövs så att gräsmattan alltid håller sig i rätt längd.

Det är viktigt att välja en robotgräsklippare med större ytkapacitet än storleken på din gräsmatta, samt en modell med stor batterikapacitet. Tänk också på möjligheten till styrning med mobilapp, hur stor lutning på gräsmattan som den måste klara och hur stort underhållet är. Har du en ojämn gräsmatta måste robotgräsklipparen klara det och se till att det finns bra, vissa knivar som gör ett bra jobb med gräsklippningen.

Om din gräsmatta har en tydlig lutning så måste du säkerställa att robotgräsklipparen klarar den procentuella lutningen och mer. Vanligt är stöd för lutningar på 45 procent (24 grader), men det finns modeller som är betydligt mer kapabla än så. I vissa fall upp till 70 procent för dig som kräver det där extra. När du har en lutande gräsmatta så måste det finnas utrymme för räbotgräsklipparen att vända vid basen då den inte kan backa upp.

Välj en modell som har så hög batterikapacitet som det bara går, även om du har en liten gräsmatta. Fördelen är att robotgräsklipparen slipper åka till laddningsstationen lika ofta. Med en stor kapacitet så åker den ut, klipper och ställer sig på laddningen när gräsmattan är klar. Då är den inte ett lika stort störningsmoment för de som vill använda gräsmattan.