Prisjakt

cyc

Medlem sen 2007-06-12
34
Bidrag
26
Hjälpsamröster
Final Fantasy VII: Rebirth (PS5)
Full Star 1
4.3
(3)
629 kr
c
cyc
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
en månad sedan

Asbra, som förra spelet fast lite bättre. Har bara spelat i 11 timmar än så länge. Mer Open-world-aspeketer, men utan att vara generisk och tråkig. Ett kortspel som är kul, men motståndarna lite för lätta.

AI: The Somnium Files (Switch)
Full Star 1
4
(1)
c
cyc
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Äventyrsspel? Visual novel? Nåt sånt. Spelet börjar med mörkt tema. Någon har dött. Lös mordet. Man jobbar i en avdelning som tittar i folks drömmar, men det är inte hela spelet. Det är mycket snack emellan och några quick time events. Sedan nästlas man in i ännu fler mysterier. Sen tar spelet helt plötsligt slut med massa frågetecken och olösta trådar. Jaha! Man får gå tillbaka i tidsträdet (du som spelare alltså, inget tidsresande) och göra lite annorlunda och komma vidare till en annan tidsgren. Alla grenar säger lite och ingen gren säger allt. Spelet har tagit inspiration från bl a Life is strange, The walking dead, Heavy rain osv, den sortens spel, fast japanskt. Så de har stoppat i japanska tonårsidol och pervoskämt genom spelet som ensamma japanska gubbar kan relatera till(?) mellan de seriösa tonerna.

The Great Ace Attorney Chronicles (Switch)
Full Star 1
5
(1)
186 kr
c
cyc
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Två spel i ett, som tidigare endast släppt till 3ds på japanska som äntligen översatts och släppt till switch. En spinoff på Phoenix Wright, som var en av mina favoritspelserier tills jag spelade detta. Detta är så mycket bättre. Inte så verklighetstroget, men man spelar advokat och löser mord allt eftersom under pågående rättegång. Grundidén är att slänga fram bevis som motsäger vittnesmål och sen rullar spelet vidare. Mycket roligt och mycket välskriven story. Förutom ett som kändes lite som utfyllnad...men det var kul ändå!

Metroid: Dread (Switch)
Full Star 1
4.3
(10)
448 kr
c
cyc
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

I praktiken samma metroid-spel som senaste, då räknar jag Metroid Fusion. Saknar storytelling genom Samus inre monolog i detsamma. De tog i för mycket i Metroid the other M så det blev jättetråkigt, så de har tagit bort det helt. Man får fantisera om vad hon tänker istället. Det här är mer likt Super Metroid, fast modern grafik. Nytt är att de har ökat på lite med "spring för livet" från Metroid Fusion med SA-X. Det är ganska mycket sånt. Stressigt och rätt kul alternativ till bossfighter. Spelet har ingen backtracking alls, utan tvärtom, det är väldigt railroaded. Det kanske ger illusionen av backtracking du kommer tillbaka till samma områden, fast via andra vägar. Har man något logiskt tänkade och lokalsinne så leder spelet dig mot rätt håll och stänger vissa dörrar så det är svårt gå fel. Om du någon gång under spelet tänker "Nu vet jag inte var jag är nånstans" eller är dålig på att läsa kartor, så kommer du att få anstränga dig. Jag gillade det generellt. Styrningen var bra. Soundtracken var lite väl anonym. Man låser upp "hard mode" efter första genomspelningen. Tyckte inte skillnaden var så mycket mer än att man tar mer skada och gubbarna som jagar dig var lite snabbare och smartare. Spelet kunde ha varit lite svårare. EDIT: Efter att ha kikat på en video om hur Metroid fusion vållar spänning och skräck samtidigt, så kan jag säga att detta spelet saknar det helt. Det var SKITBRA i Metroid Fusion. Spela det om du inte har gjort det. Metroid Fusion har: story, spänning, skräck. Metroid Dread har: Story? Not so much. Spänning? Nja. Skräck? Typ, bara när du behöver springa för livet, vilket du vet i förväg, för de har speciella dörrar. Ungefär som att gå in i ett spökhus. Det har även ett gäng områden med godtyckliga bossar och godtyckliga power-ups.

NieR: Automata - Game of the YoRHa Edition (PS4)
Full Star 1
4
(3)
217 kr
c
cyc
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Skumt och mycket stämningsfullt spel. Av vad jag har förstått, inte helt lätt för vissa. Prologen är 40-60min utan möjlighet att spara. Dör du, får du spela om från början. Tänker fortfarande på spelet flera dagar efter jag spelat klart main storyn. Musiken spelar stor roll, bör spelas med "tillräcklig" volym för inlevelse. Jag gjorde inte det, så jag sitter och njuter av musiken efteråt. Storymässigt är det inget punch-in-the-face, men karaktärerna och (röst)skådespeleriet är väldigt bra. Och berättartekniken är inte helt vanlig, så det har fått mig att tänka på det lite då och då.

Persona 5 Royal (PS4)
Full Star 1
4.5
(4)
234 kr
c
cyc
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

20h in i spelet. Spelet är snyggt visuellt och auditivt. JRPG-mässigt är det ganska kul, man känner inte att man grindar på något sätt...fast det är kanske lite för obalanserat (spelar på normal, som jag alltid gör, ). Slår man på motståndarens svagheter, så får man extra-runda, så bollar man på. Får man då slut på SP (motsvarigheten till mana), då får man stryk och då gör det ganska ont. Till skillnad från klassiska JRPG, så får man inte fullt HP/SP när man levlar, utan man får då spendera items eller gå ut och komma tillbaka en annan dag. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om det.... En annan spelmekanik är dagliga planeringen över vad man ska göra. Det finns massor man kan göra och man får prioritera. Jag gillar inte sådan spelmekanik. Det känns som en längre tidsfördriv och ger en känslan av att prioriterar på vad man förbättrar. Jo, jag kan prioritera snabbt och lätt på en lista utan att behöva springa runt och snacka med folk....stötte även på detta i Fire emblem Three Houses. Drar ner betyget. Storyn utvecklar sig framåt mycket långsamt. Det är mycket snack där karaktärerna förklarar massa saker för varandra, som jag som spelar tycker är trivialt. Det är tur att det finns en snabbspolningsknapp....fast man är lite rädd för att använda den ifall man missar något viktigt, vilket är sällan. Storyn i sig skildrar sig kring allvarliga saker som förtryck, hot, mobbing osv. Kan väl vara det som är det positiva. Ligger någonstans mellan betyg 3 och 4. Updatering: 103 timmar nu. Fortfarande "helt ok". Uppdatering 2: Klarat spelet på 136 timmar. Känns som man mognat lite tillsammans med karaktärerna.

Hollow Knight (Switch)
Full Star 1
5
(3)
388 kr
c
cyc
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 3 år sedan

Bästa spelet. Jämför allt med detta nu. Spelet är svårt, men rättvist. Få saker i spelet gör dig bättre, det är bara du själv som utvecklas. Har klarat ca 95% av spelet. Klarar inte det lilla sista, kräver skillz. Man kan öva, men jag prioriterar tiden på annat. Stor värld, många bossar, spännande mysterium. Musiken och grafiken topp. Man kommer in I känslan av denna annorlunda främmande värld utan att det är för konstigt. Ett måste för plattformsälskare. Inga quester och skit, spelet är designat så att du kan ta dig dit du kan med dina nuvarande egenskaper som du får oftast när man klarat bossar. Vissa tycker att kartfunktionen är dålig för den uppdateras inte förrän man hittar save point. Sen måste man hitta kartografen i varje område för att få den riktiga kartan. Det är bara positivt och bidrar till känslan att man ger sig ut i det okända... Kontrollen är superresponsivt och smidig.

Spelbutiken.se
Utmärkt
(500+)
c
cyc
34 omdömen
BraRedigerades 3 år sedan

Bra pris på utvalda spel. Prisgaranti. Frakt ingår. Har handlat flera gånger, det brukar gå snabbt med senaste gången tog det 11 dagar (fredag-tisdag) innan det kom fram. Kan ju dock bara skylla på Postnord. Handlar gärna igen om kommer bra pris.

Ghost of Tsushima (PS4)
Full Star 1
4.5
(23)
336 kr
c
cyc
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Mycket snyggt spel! Mycket coolt med samuraieri! Eftersom det fanns side-quests så gick min pseudo-completionisthjärna efter dem. Efter ett tag de fick mig att tröttna, för ingen karaktär spelade längre någon roll. Jag slutade bry mig. Slutade spela efter kapitel 1, ca 12h för det blev enformigt. Jag orkade helt enkelt inte. Skulle nog bara gått på main quest...men jag har redan sålt spelet! :)

Uncharted 4: A Thief's End (PS4)
Full Star 1
4.8
(75)
170 kr
c
cyc
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Jag köpte min PS3 då tvåan kom ut pga det såg så häftigt ut på reklamen på TV3. Blev helt förälskad i spelet och har väntat på varenda uppföljare sen dess och denna är värd sina poäng. Ännu vackare miljöer och kamerashots. Mer spänning. Lite mindre skjutande (för det var för mycket) och lite (bara lite) mer funderingsmoment. (Ser nu, med reservation, fram emot filmen som ska komma ut med Tom Holland.)