Prisjakt

cyc

Medlem sen 2007-06-12
34
Bidrag
26
Hjälpsamröster
Urbanears Plattan ADV Wireless On-ear Headset
Full Star 1
3.6
(61)
c
cyc
34 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

För små för mitt stora huvud. Får ont i öronen och huvudet efter ett kort tag. Ganska plastiga också. Trodde det avtagbara bygeln skulle vara av tyg, men det kändes väldigt plastigt.

Acer Predator XB271HUA (bmiprz) 27" Gaming QHD
Full Star 1
4.1
(16)
3 990 kr
c
cyc
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Råkade fysiskt paja mina ROG swift pg278q och fick köpa en ny på försäkring minus självrisk på 1500kr. Så det fick bli denna då den va lite billigare. Den är helt ok i jämförelse. Refresh rate, färger och sånt funkar bra vid gaming. Man kan stänga av gaming mode, kanske sparar man skärmen så den får längre livslängd? De enda som jag vill klaga på är menysystemet som är helt värdelös jämfört med Asus, enda tröst är att det finns 3 olika profiler som man kan ställa på. Sen tycker jag att den är väldigt ljus med allt på minimum, man blir helt bländad om kvällarna, så jag får skruva ner via Nvidia control panel. Helt ok, men jag gillar swift bättre.

Asus ROG Swift PG278Q
Full Star 1
3.2
(21)
c
cyc
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 9 år sedan

Det högsta som jag har betalat för en skärm, även den bästa. Mycket bra bild och responsiv. Funkar bra i allt, det enda jag saknar är snabbprofilinställningar för t ex dag/natt. Får istället ändra ljus/kontrast varje dag. Kör i högsta upplösning, 144 Hz och G-sync. Har inte haft några problem alls av de som beskrivits. Använder den ca 4-5h per dag. Kan även säga att den medföljande kabeln är lite väl kort och räckte precis för min setup.

Fitbit Flex
Full Star 1
3.1
(16)
c
cyc
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Har haft denna i ett par månader nu. Detta är alltså en dyrare variant av stegräknare som man har på sig dygnet runt. Den har fått mig att motionera och träna mera. Jag väger mig dagligen och fyller i appen bara för att det visar upp det i en graf. Man kan fylla i kalorier, men det biten hoppar jag över. Har man kompisar som har fitbit kan man lägga till varann och se hur många steg de har tagit för veckan i appen och för dagen på webben (rätt skumt). Hade mycket fokus på sömn i början, mäter fortfarande dagligen, men nu kollar jag endast om jag har sovit dåligt...vilket är sällan. Denna pryl har fått miin fästmö, som också har en, att gå fram och tillbaka i lägenheten bara för att komma upp i mål (eller mer), eller gå/jogga på stället framför TV (gör jag också ibland, men mer sällan, är inte lika manisk som henne). Hon som jag aldrig lyckades få att börja motionera gör det alltså självmant. Ett mycket bra sätt att få folk att inse fakta att man rör på sig för lite, om de är såna som tycker att det räcker att man rör på sig en gång i veckan.... (Angående vikten, efter en och en halv månad utan att se resultat på vikt då jag har rört på mig mer, så började jag äta mindre. Gick ner 100g om dagen (stablt 73,5 kg -> stabilt 72 kg) bara genom äta mindre...nu har viktminskningen stannat av för att jag äter normalt igen och tränar hårdare.) - iOS-appen är inte iPad-anpassad, dvs den är lågupplöst och ful. - Sömnfunktionen går igång när jag applåderar - Gummit (bandet) ser slitet ut redan efter 4 veckor

Murdered: Soul Suspect - Limited Edition (PS3)
Full Star 1
3
(1)
c
cyc
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Ok spel där man springer runt och löser sitt mord. Limited edition ger dig en liten bok....men skumma bilder i. Som icke-poetisk av mig, har jag föga nytta av detta. Sen får man en digital karta med hjälp av kod om man registrerar sig hos Square-enix, vilket jag varken har gjort eller tänker göra. Vissa har jämfört detta med Ghost Trick till DS och iOS. Grundtanken är densamma fast Ghost Trick är sjukt bra, det är inte detta. Bara genom jämförelsen att jag lätt kan låta bli att spela detta. Med Ghost Trick har jag stängt av för att sova, och sedan satt på spelet igen fem minuter senare. + Begränsad värld, många gillar inte det, men det gör jag (eftersom jag känner mig tvungen att utforska hela kartan, så lägger jag mycket tid på det. Och i slutändan har det gett mig mer tråkighet än nöje, men jag är ändå tvungen att göra det) + Spännande huvudhistoria + Inte helt uppenbara ledtrådar + Snyggt och stämningsfullt + Sidouppdrag: lös mysterier kring andras spökens död - Kort spel - Begränsad spelmekanik, inte så mycket som man kan göra... - Kanske lite för oklurigt/lätt. - Ibland är frågeställningarna så konstiga eller uppenbara så att man väljer fel ledtråd som svar fast man egentligen vet svaret. - Tråkigt när random-karaktärer säger samma saker. - "Bonus" går ut på att springa runt och finna gömda saker som låser upp bakgrundhistorier som man kan LÄSA eller spökhistorier som man får uppläst...som inte känns så hemska...ganska tråkigt - Inte så skräckig som det kunde ha varit, det dyker upp spöken överallt som försvinner när man närmar sig dem, men eftersom inget har hänt med dessa så är man helt avtrubbad. - Lte tråkiga karaktärer...

Ni no Kuni: Wrath of the White Witch (PS3)
Full Star 1
4.2
(6)
89 kr
c
cyc
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Lade ner spelet efter halva(?). Rätt kul, men för mycket tråkiga side quests. Och är man en sucker för side quests, och måste göra alla, så slösar man mycket tid på det...och det blir då tråkigt. Det var lite väl mycket grinding för att man ska fånga ett gäng (tre) specifika monster (pokémon?) till en viss side quest, och denna quest var återkommande på olika områden, så jag lade säkert 2-3h bara på detta, vilket som tidigare skrivet blir rätt tråkigt i längden om man är en som måste klara alla quests. Spelade japanskt tal med engelskt text och vad jag störde mig på var varje gång som jag hört det. De har döpt om vissa karaktärer från japanskan till något annat på engelska och det hörs jättetydligt. T ex när de säger Jabou så står det Shadar, de säger Mark (Maku), men det står Phil. Fint spel i övrigt. Mycket Ghiblikänsla om man gillar deras filmer. Fin musik.

The Last of Us (PS3)
Full Star 1
4.8
(59)
199 kr
c
cyc
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 10 år sedan

Ett lite mer realistiskt zombiespel än Resident evil, Left4dead m.m. Spännande, lagom skräckigt för mig (fegis) och gripande berättelse, säkert mycket med hjälp av musiken. Jag levde mig in i storyn så mycket att jag behövde en stund för att lugna ner mig efter jag har stängt av. Föregångaren (gissar jag) släpps som DLC under första halvåret 2014.

Beyond: Two Souls (PS3)
Full Star 1
5
(3)
119 kr
c
cyc
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

För lätt spel och hela spelet består nästan bara av quick time events (när spelet berättar för dig vad du ska trycka). Om du inte är något fan av det, så bör du avstå. Om man ser spelet ur berättarperspektiv, så tyckte i alla fall jag att historien var spännande och värd att spela igenom för. Dock vet jag inte om det var medvetet eller om det är en miss, men i eftertexterna/bilderna såg man en bild av ett alternativt slut än den som man fick vilket bara kändes skumt.

SteelSeries 6Gv2 MX Black (Nordisk)
Full Star 1
4.3
(59)
c
cyc
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

+Skön att trycka på. +Inget onödigt. +Tung, stabil, rör sig inte om man råkar putta till den. -Svårt att skriva tyst. -Tangenten för ' * flyttad till vänster om höger shift, vilket har orsakat att jag skickat iväg meddelanden som jag höll på att skriva

inFamous (PS3)
Full Star 1
4.5
(15)
68 kr
c
cyc
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Fick det gratis av PSN, helt ok story. Ingen wow-känsla direkt. Jämförde mycket med Prototype. Fight-känslan var överlag sämre än Prototype, eftersom fanns inga häftiga moves när man slogs närstrid. Det handlade mest bara att skjuta ihjäl folk och man fick ju aldrig slut på skott. Ett plus i kanten var att fienderna faktiskt sprang och tog skydd och undvek dig när du började skjuta. Ett litet minus för att spelet är för lätt. Sen var det jobbigt att klättra på byggnader också då man i Prototype kunde springa uppför i högsta fart. Lite ful grafik om man skall jämföra med t ex tvåan, men det är inte så mycket att klaga över eftersom spelet har några år i nacken. Dessutom sägs det från många håll att spelet är snyggt, så jag får väl lita på det. Miljöskildringarna var bra, bra spelmekanik. Bra spel överlag.