Kategorier
Prisjakt

cyc

Medlem sen 2007-06-12
27
Bidrag
18
Hjälpsamröster
Hollow Knight (Switch)
3.8
(1)
342 kr
4 månader sedan*
Bästa spelet. Jämför allt med detta nu. Spelet är svårt, men rättvist. Få saker i spelet gör dig bättre, det är bara du själv som utvecklas. Har klarat ca 95% av spelet. Klarar inte det lilla sista, kräver skillz. Man kan öva, men jag prioriterar tiden på annat. Stor värld, många bossar, spännande mysterium. Musiken och grafiken topp. Man kommer in I känslan av denna annorlunda främmande värld utan att det är för konstigt. Ett måste för plattformsälskare. Inga quester och skit, spelet är designat så att du kan ta dig dit du kan med dina nuvarande egenskaper som du får oftast när man klarat bossar. Vissa tycker att kartfunktionen är dålig för den uppdateras inte förrän man hittar save point. Sen måste man hitta kartografen i varje område för att få den riktiga kartan. Det är bara positivt och bidrar till känslan att man ger sig ut i det okända... Kontrollen är superresponsivt och smidig.
*Redigerades en månad sedan
Spelbutiken.se
Utmärkt
(500+)
Bra
2 månader sedan*
Bra pris på utvalda spel. Prisgaranti. Frakt ingår. Har handlat flera gånger, det brukar gå snabbt med senaste gången tog det 11 dagar (fredag-tisdag) innan det kom fram. Kan ju dock bara skylla på Postnord. Handlar gärna igen om kommer bra pris.
*Redigerades 2 månader sedan
Persona 5 Royal (PS4)
4.1
(3)
499 kr
2 månader sedan
20h in i spelet. Spelet är snyggt visuellt och auditivt. JRPG-mässigt är det ganska kul, man känner inte att man grindar på något sätt...fast det är kanske lite för obalanserat (spelar på normal, som jag alltid gör, ). Slår man på motståndarens svagheter, så får man extra-runda, så bollar man på. Får man då slut på SP (motsvarigheten till mana), då får man stryk och då gör det ganska ont. Till skillnad från klassiska JRPG, så får man inte fullt HP/SP när man levlar, utan man får då spendera items eller gå ut och komma tillbaka en annan dag. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om det.... En annan spelmekanik är dagliga planeringen över vad man ska göra. Det finns massor man kan göra och man får prioritera. Jag gillar inte sådan spelmekanik. Det känns som en längre tidsfördriv och ger en känslan av att prioriterar på vad man förbättrar. Jo, jag kan prioritera snabbt och lätt på en lista utan att behöva springa runt och snacka med folk....stötte även på detta i Fire emblem Three Houses. Drar ner betyget. Storyn utvecklar sig framåt mycket långsamt. Det är mycket snack där karaktärerna förklarar massa saker för varandra, som jag som spelar tycker är trivialt. Det är tur att det finns en snabbspolningsknapp....fast man är lite rädd för att använda den ifall man missar något viktigt, vilket är sällan. Storyn i sig skildrar sig kring allvarliga saker som förtryck, hot, mobbing osv. Kan väl vara det som är det positiva. Ligger någonstans mellan betyg 3 och 4.
Ghost of Tsushima (PS4)
4.5
(19)
399 kr
3 månader sedan
Mycket snyggt spel! Mycket coolt med samuraieri! Eftersom det fanns side-quests så gick min pseudo-completionisthjärna efter dem. Efter ett tag de fick mig att tröttna, för ingen karaktär spelade längre någon roll. Jag slutade bry mig. Slutade spela efter kapitel 1, ca 12h för det blev enformigt. Jag orkade helt enkelt inte. Skulle nog bara gått på main quest...men jag har redan sålt spelet! :)
Uncharted 4: A Thief's End (PS4)
4.8
(67)
148 kr
3 månader sedan
Jag köpte min PS3 då tvåan kom ut pga det såg så häftigt ut på reklamen på TV3. Blev helt förälskad i spelet och har väntat på varenda uppföljare sen dess och denna är värd sina poäng. Ännu vackare miljöer och kamerashots. Mer spänning. Lite mindre skjutande (för det var för mycket) och lite (bara lite) mer funderingsmoment. (Ser nu, med reservation, fram emot filmen som ska komma ut med Tom Holland.)
Marvel's Spider-Man (PS4)
4.2
(25)
200 kr
3 månader sedan
Bra spel av Insomniac! Superschysst spoilerfri intro, går att titta på youtube :) Ingen superspännande story eller någorlunda innovativt gameplay, men det funkar. Man har för första gången i historien fixat nätsvingandet så att det ser både snyggt ut och är lätt att hantera. Spelet påminner mycket om Prototype (2009), skulle det ha varit ett Spiderman- eller Venomspel, men blev utan rättigheter? Vad Insomniac har fokuserat på, till skillnad från tidigare utgåvor, är att man följer Peter Parker och inte bara mannen i masken. Då får man med känslan för konflikter och problematik. Att bara följa mannen i masken duger kanske för barn. Detta passar mest vuxna barn. Rekommenderas! Inte fullpott pga den sortens gameplay har man sett förr.
13 Sentinels: Aegis Rim (PS4)
3.8
(1)
498 kr
3 månader sedan*
TLDR; Gillar du sci-fi och story rich? Köp. 7 timmar in och det är svårt att inte fortsätta. 13 protagonister är en utmaning att hålla koll på. Spelet börjar med: "jaha, det är mecha, coolt, snyggt ritat!" De lyckas direkt fånga tyngden av mechan, då de är väldigt bastanta, säkert fysikaliskt omöjlighet, men häftigt att se som mecha-van. Sen kommer man direkt in i battle-läget och man blir sjukt besviken på den simpla grafiken. Det ser ut som RTS fast med space invader-grafik. MEN, ju längre man spelar desto mer uppskattar man den nerskurna grafiken. Jag kan tänka mig att utvecklarna började animera snyggt och att det mest var i vägen. Efter att ha spelat i några timmar så uppskattar jag det minimalistiska layouten väldigt mycket. Man fokuserar på att ta kål på fienden ändå. SFX och visualisering på attacker är det dock ingen brist på, mycket bra där. Efter en kort presentation av krigsläget går spelet snabbt in i story-läget. Än en gång, mycket snyggt ritat, alla har rösterna inspelade mycket professionellt (på japanska, man kan välja engelska om man vill). Det börjar med den klassiska japan/animesettingen med tonåring i skolan, något som verkar daily life i visual novel-stil, fast som sidescroller eller 2D-äventyrspel. Ganska tidigt in i spelet upptäcker man det häftigaste, kvart efter kvart (ungefär) blir man matad med av sci-fi-mysterier efter varandra så att man blir helt euforisk förbluffad. SUPER HIDDEN GEM.
*Redigerades 3 månader sedan
Kirby Star Allies (Switch)
3
(5)
518 kr
4 månader sedan
Utmärkt spel för fyraåringen. Och för folk som inte kan spela. Eller om du vill bonda med ditt eller någon annans barn. Upp till fyra spelare samtidigt, räcker till hela noobfamiljen.
LEGO Star Wars 75275 A-Wing Starfighter
3.5
(1)
1 874 kr
5 månader sedan*
Mycket fint bygge! Lite väl många technicbitar, men det är väl ett måste för en sån stor konstruktion och den ska hålla samt kanske hålla nere vikten. Den är större än legogubbeskalan. Gubben man får med ser ut som ett barn i cockpiten. Swoshability med hela handen
*Redigerades 5 månader sedan
Octopath Traveler (Switch)
4.4
(3)
548 kr
2 år sedan*
Amazeballz! Har spelat 40h hittills, kanske halvvägs in i spelet. Istället för att göra ett spel med EN huvudkaraktär och EN story, kör på 8! (Jag gissar att) fördelen blir då att spelutvecklarna inte behöver dra ut på någonting i sina berättelser. Det innebär att man knappt behöver grinda. Behöver man göra det, så tar det ett fåtal fighter...(kanske 5), sen kanske man fortsätter att slåss för att det är kul. Avstånden är inte heller särskilt långa. Story och karaktärsdjup ingen överdrivet eller för tråkigt. Alla karaktärer har olika egenskaper. Miljöerna är awesome trots pixlarna. Det är mycket färgdynamik och "fina" pixlar. Gameplay är mycket bra. Det är sällan för lätt (om du inte är överlevlad), fiendesvagehter varierar mellan olika områden så alla karaktärer kommer till nytta. Kanske lite väl långa dialogor och narration, men det kan vara det som gör karaktärerna älskvärda...Rätt ändå för casual players som söker både story richness och lite högre svårighet i ett spel..
*Redigerades 5 månader sedan
Sida 1