Prisjakt

cyc

Medlem sen 2007-06-12
34
Bidrag
26
Hjälpsamröster
Marvel's Spider-Man (PS4)
Full Star 1
4.5
(35)
584 kr
c
cyc
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Bra spel av Insomniac! Superschysst spoilerfri intro, går att titta på youtube :) Ingen superspännande story eller någorlunda innovativt gameplay, men det funkar. Man har för första gången i historien fixat nätsvingandet så att det ser både snyggt ut och är lätt att hantera. Spelet påminner mycket om Prototype (2009), skulle det ha varit ett Spiderman- eller Venomspel, men blev utan rättigheter? Vad Insomniac har fokuserat på, till skillnad från tidigare utgåvor, är att man följer Peter Parker och inte bara mannen i masken. Då får man med känslan för konflikter och problematik. Att bara följa mannen i masken duger kanske för barn. Detta passar mest vuxna barn. Rekommenderas! Inte fullpott pga den sortens gameplay har man sett förr.

13 Sentinels: Aegis Rim (PS4)
Full Star 1
5
(1)
289 kr
c
cyc
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 3 år sedan

TLDR; Gillar du sci-fi och story rich? Köp. 7 timmar in och det är svårt att inte fortsätta. 13 protagonister är en utmaning att hålla koll på. Spelet börjar med: "jaha, det är mecha, coolt, snyggt ritat!" De lyckas direkt fånga tyngden av mechan, då de är väldigt bastanta, säkert fysikaliskt omöjlighet, men häftigt att se som mecha-van. Sen kommer man direkt in i battle-läget och man blir sjukt besviken på den simpla grafiken. Det ser ut som RTS fast med space invader-grafik. MEN, ju längre man spelar desto mer uppskattar man den nerskurna grafiken. Jag kan tänka mig att utvecklarna började animera snyggt och att det mest var i vägen. Efter att ha spelat i några timmar så uppskattar jag det minimalistiska layouten väldigt mycket. Man fokuserar på att ta kål på fienden ändå. SFX och visualisering på attacker är det dock ingen brist på, mycket bra där. Efter en kort presentation av krigsläget går spelet snabbt in i story-läget. Än en gång, mycket snyggt ritat, alla har rösterna inspelade mycket professionellt (på japanska, man kan välja engelska om man vill). Det börjar med den klassiska japan/animesettingen med tonåring i skolan, något som verkar daily life i visual novel-stil, fast som sidescroller eller 2D-äventyrspel. Ganska tidigt in i spelet upptäcker man det häftigaste, kvart efter kvart (ungefär) blir man matad med av sci-fi-mysterier efter varandra så att man blir helt euforisk förbluffad. SUPER HIDDEN GEM.

Kirby Star Allies (Switch)
Full Star 1
3.2
(6)
539 kr
c
cyc
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Utmärkt spel för fyraåringen. Och för folk som inte kan spela. Eller om du vill bonda med ditt eller någon annans barn. Upp till fyra spelare samtidigt, räcker till hela noobfamiljen.

LEGO Star Wars 75275 A-Wing Starfighter
Full Star 1
5
(1)
4 237 kr
c
cyc
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 3 år sedan

Mycket fint bygge! Lite väl många technicbitar, men det är väl ett måste för en sån stor konstruktion och den ska hålla samt kanske hålla nere vikten. Den är större än legogubbeskalan. Gubben man får med ser ut som ett barn i cockpiten. Swoshability med hela handen

Octopath Traveler (Switch)
Full Star 1
4.8
(4)
629 kr
c
cyc
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 3 år sedan

Amazeballz! Har spelat 40h hittills, kanske halvvägs in i spelet. Istället för att göra ett spel med EN huvudkaraktär och EN story, kör på 8! (Jag gissar att) fördelen blir då att spelutvecklarna inte behöver dra ut på någonting i sina berättelser. Det innebär att man knappt behöver grinda. Behöver man göra det, så tar det ett fåtal fighter...(kanske 5), sen kanske man fortsätter att slåss för att det är kul. Avstånden är inte heller särskilt långa. Story och karaktärsdjup ingen överdrivet eller för tråkigt. Alla karaktärer har olika egenskaper. Miljöerna är awesome trots pixlarna. Det är mycket färgdynamik och "fina" pixlar. Gameplay är mycket bra. Det är sällan för lätt (om du inte är överlevlad), fiendesvagehter varierar mellan olika områden så alla karaktärer kommer till nytta. Kanske lite väl långa dialogor och narration, men det kan vara det som gör karaktärerna älskvärda...Rätt ändå för casual players som söker både story richness och lite högre svårighet i ett spel..

Blue Microphones Snowball iCE
Full Star 1
4.1
(12)
460 kr
c
cyc
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Håller med om det många skriver om. Riktigt bra mic, om du har den framför munnen. Den är stor och klumpig. Hade även önskat ett bättre/högre stativ.

Stoy Tågbord
Full Star 1
2.5
(2)
699 kr
c
cyc
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Som tidigare omdöme nämnt, banan inte helt optimal. Bron rasar väldigt lätt och sonen var galen på att den föll hela tiden. Har sen dess enbart gått över till Brio. Bordsskivan består av två spånskivor och matchar inte helt perfekt heller.

Starlink: Battle for Atlas (Switch)
Full Star 1
4.5
(4)
109 kr
c
cyc
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan

No man's skylanders. Spelet är välgjort, mycket innehåll, men repetitivt. Jag köpte spelet för Arwingens skull. Lätt värt 250 kr bara för den 😁

Nintendo Labo Vehicle Kit (Switch)
Full Star 1
4.5
(2)
c
cyc
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Har erfarenhet av första (variety) kitet. Började sätta ihop det och man blir fortfarande imponerad över konstruktionsdesignen. Mycket bra kvalité på tankearbetet bakom. Började spela lite grann innan brorsbarnen på 10 och 11 tog över och hade kul i flera timmar i några dagar. Treåringen älskade att vara med i ett hörn och dra i tankspaken när det var dags. Mycket bra pyssel och underhållning över jul och dylikt. TV-spelet i sig gav jag inte så mycket chans till eftersom ungarna tog över, men det kändes ganska tråkigt. Mest för barn. En rolig grej är att man kan använda ratten till Martio Kart. För att drift så släpper man gaspedal och gasar på snabbt (som på riktigt), sen släpper man gasen är för att gå ur, men problemet är att man då fastnar i en loop av driftande för att man gasar igen. Så man behöver ställa in auto-drift...

Sony CyberShot DSC-RX100 III
Full Star 1
4.8
(6)
5 690 kr
c
cyc
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 7 år sedan

Har haft min i tre år. Bästa kameran för dummies, eller lata människor som inte vill lära sig dittan eller dattan. Kommer förmodligen köpa likadan när min går sönder. Hade systemkamera som jag inte orkade konka på eller ständigt byta objektiv på. Tar asbra bilder på auto i ljus och mörker. Mer ljus på bild än i verkligheten när det var mörkt! Jag gissar att den tar flera bilder med olika inställningar och pusslar ihop den automagiskt till ett, för det låter som den skjuter 4-5 ggr så fort det är lite mörkt. Helt auto (om jag inte har förinställt något)! Sen finns inställningar för olika användningsområden, t ex för landskap om kameran råkar tycka att du vill ta bild på fläcken på rutan i bussen. Tar många selfies med hjälp av den vridbara skärmen. Siktar lätt in både motiv och ansikten.