Prisjakt

Jo No

Medlem sen 2011-05-16
42
Bidrag
32
Hjälpsamröster
Microsoft LifeChat LX-6000 for Business Over-ear Headset
Full Star 1
2
(1)
1 177 kr
J
Jo No
42 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 månader sedan

Bra headset som gör jobbet utan krusiduller eller krångel. Bra mikrofon, låter bra utan inställningar. Ljudet helt okej. Öronen gör inte ont trots långtidsanvändning. Bra där man behöver en arbetshäst för kontorsbruk och inte har tid att bråka med finesser som kommer i vägen. [ UPPDATERING: Efter två år gick dessa sönder på EXAKT samma plats som mitt förra ex. efter samma tid! Strax ovanför ena öronmuffen, i hårdplasten. Misstänker utmattningsskada pga designproblem. Sänker betyg till två. Kommer inte köpa dem igen. ]

Apple iPhone 14 5G 6GB RAM 128GB
Full Star 1
4.7
(3)
6 783 kr
J
Jo No
42 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Har denna via jobbet och inte mycket att klaga på. Mycket rapp och överlag allt du kan vänta dig av en kvalitetsmobil. Men egentligen är största "problemet" med nya mobiltelefoner att de inte längre skiljer sig i prestanda så mycket från äldre, snarare än att de är dåliga i sig. Till och med min gamla iPhone 11 var fullt gångbar och denna ger inte en markant ny upplevelse även om jag uppskattar något bättre kamera för mörkerfoto (norrsken!) och cinematic-läget med mjuk och följsamt porträttläge under filmning. Men detta kom redan i iPhone 13 och jag återkommer till min kommentar om att revolutionerna kommer i längre intervall nu. En ganska viktig detalj är dock att iPhone 14 kommer med mer RAM-minne än 13 och detta brukar visa sig som tydliga fördelar vid köp för framtiden särskilt eftersom Apple ganska sällan förändrar detta i nya modeller. Safari laddar ur gamla flikar man vill återgå till mer sällan, iOS stänger appar du använde för ett tag sedan mer sällan...

Keychron K6 Wireless RGB Gateron Brown (Nordisk)
Full Star 1
3.8
(5)
1 190 kr
J
Jo No
42 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Plus: + Unik kombo av prisvärdhet, ISO-layout, (valfri!) trådlöshet, backlight, hotswap! + Aluminium! Hade missat detta, glad överraskning, premiumkänsla. + Sköna, distinkta tangenter. + Gateron Brown känns lite bättre än Cherry MX Brown. + RGB sägs vara svag, men enligt mig perfekt. Tydlig i mörker, annars diskret. + OK höjd på tangentbordet som fått nån på YouTube att gå i taket. Men det är väl en smak/handledssak. Minus: - Främst alla kompromisser pga 65%-layouten och en del märkliga val. - Print Screen saknas och kräver en kombo i 4 sekunder för att växla beteende för Page Up?! Win+Shift+S tar skärmdumpar i Windows som workaround. - Scroll Lock, Pause, Break saknas. Punkt! - Del kräver combo Fn1+Å trots vanlig. Backspace mer logiskt? - End kräver combo Fn1+^. På Home hade varit mer logiskt? - Sekundära F1-F10 syns inte i mörker men enkelt att komma ihåg som Fn1+1-0. Återstår se hur mycket layoutdetaljerna stör mig i längden. Blir nog mest under min programmering. För Windows behövs: - Switcha det från Mac-läget. - Byta till några medföljande tangenter. - Ev. växla AltGr till beteendet vi är vana vid med en tangentkombo. Planerar byta switchar till tysta Boba U4:or i framtiden. Det är även enkelt att lägga in en ljuddämpningsmatta i tangentbordet med guider online. Överlag, bildar en prisvärd nisch för oss som vill ha ISO-tangentbord med flexibilitet. Mycket bra intro till mekaniska tangentbord tack vare hotswap och priset som bjuder in till experiment. ---- Uppdatering efter 1 år: Tyvärr är nog 65% aningen litet för mig och programmerande, livet i kommandoraden osv. Inser att TKL är optimalt trots allt. Lever med detta fortfarande eftersom allt är bra i övrigt, men kommer nog byta under året.

Logitech G305
Full Star 1
4.5
(67)
377 kr
J
Jo No
42 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades ett år sedan

Ville ha en snygg, vit (denna finns i vitt också!) och prisvärd mus som inte hörde till bottenskrapet i kvalitet och funktioner. Mycket nöjd! Detta är nog min nya standardmus om den skulle gå sönder i framtiden Linuxvänlig också -- pekaren accelererade i Fedora GNOME jämfört Windows på ett sätt jag inte var van vid, men med knappen på musen kunde jag ställa upp känsligheten och när jag utgick från det istället och sedan finjusterade i GNOME så blev känslan klockren.

Dell Latitude 5420 (N7JY0) 14" i7-1185G7 (Gen 11) 16GB RAM 512GB SSD
Full Star 1
4
(1)
J
Jo No
42 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Bra arbetslaptop som håller sig tyst trots hyfsad belastning när jag kompilerar program osv, till skillnad från min tidigare Precision 5530 som väsnades vid över 3% CPU. Som laptop avsedd som praktisk arbetshäst framför annat så tycker jag den gör sitt jobb bra! + Snabb och tystlåten trots viss belastning. Lärdom: Kör bara i9 om du vet att du måste ha det. + Plusmeny med portar: Ethernet, SD-läsare, 2x Thunderbolt 4/USB-C, 2x USB 3, 1x HDMI 2.0. + Bra tangentbord med bakgrundsbelysning. + IPS-skärm med bra betrakningsvinklar. - Stabilitetsproblem när nätverkskabel är ansluten till min TB16-docka trots senaste drivrutiner och firmware och även efter ren ominstall av Windows. Så som tur är har den ovan nämnda Ethernetkontakt. Funkar ev. bättre med andra dockor. - Tjock och knappast snyggast i klassen, men då får du å andra sidan bättre servicebarhet och troligtvis snabbare ärenden med på-plats support av Dell ProSupport vid ev. problem.

Microsoft Xbox Series X 1TB 2020
Full Star 1
4.8
(124)
5 595 kr
J
Jo No
42 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

No Man's Sky och The Ascent fryser efter ca 10 sekunder in. Flight Simulator 2020 startar inte. Ominstallationer av både spel och Xbox hjälper inte. Händer även vid kall uppstart. Fritt vid in/utfläktar. Kan inte stänga av TV/skärmljud när man använder hörlurar?? Måste hålla på och muta manuellt som en stenåldersman. Uppdatering: Löst efter service hos Microsoft och höjer från 3 till 4. Mycket bra prestanda, i stort sett tyst, och Game Pass Ultimate är trevligt. En snabb konsol helt enkelt. Varken mer eller mindre. Hade fått 5 med lite fler nytänkande funktioner. Däremot är Quick Resume super! Inne i Diablo 2 Ruserrected efter SEKUNDER från kallstart. Otroligt och gör mycket för upplevelsen med ”bara en snabb spelomgång”.

Apple iPhone 11 4GB RAM 64GB
Full Star 1
3.8
(42)
3 095 kr
J
Jo No
42 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Uppgraderade till denna från iPhone XR i förtid pga en annan som gick sönder, så fick min XR gå i arv. Upplever knappt någon skillnad förutom kameran som blev bättre: sensor / allmän kvalitet, porträttläge, och ett kraftfullt nattläge. Men skulle ändå normalt sett inte rekommendera en uppgradering från den modellen, där skuttet framåt blir så här litet. Såvida du inte är inbiten iPhone-fotograf. I sig får man däremot mycket för pengarna idag (2021) för att vara Apple med iPhone 11. iPhone 12 är flera tusen kronor dyrare där största stoltheten är visst 5G-stöd, något som fortfarande är irrelevant för de flesta, och en viss designförändring. Jag anser iPhone 11 mer prisvärd. Rekommenderas som vanligt främst pga iOS-plattformen med hög genomsnittlig kvalitet på apparna och ett robust och rappt operativsystem.

Apple iPhone XR 3GB RAM 64GB
Full Star 1
3.7
(37)
2 208 kr
J
Jo No
42 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 4 år sedan

Gillar fortfarande (ett år senare) min skarpt för dess batteritid. Prisvärd och trevlig, särskilt om man fortfarande inte satt sin fot i OLED-världen och vet vad man missar. :) Snabb som få. Precis lagom stor skärm för att kunna hålla i en trygg enhandsfattning med mina händer i alla fall. Det finns ännu mer prisvärda Androidmobiler, men denna är ett alterantiv om man trivs bättre i Apples ekosystem.

Logitech MK540 Advanced (Nordisk)
Full Star 1
2.3
(3)
549 kr
J
Jo No
42 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

MUS: Som jag även recenserat enskilt för den inkluderade M310-musen här, så håller microswitchen för vänster musknapp på att lägga av här redan efter ett år. Knappt så att första batteriet hann ta slut...! "Uppsläppt knapp" registreras under tiden man håller ner den. TANGENTBORD: Redan som nytt så glappade tangenten "1" på mitt tangentbord. Jag valde att leva med det i hopp om att det skulle gå till sig med tiden men det gjorde det aldrig riktigt. Tangentkänslan är också dålig med rejält med plastigt tangentknarr när man trycker på dem, hur man nu lyckas med det med tangenter i ca halvhöjd. SUMMERING: Jag upplever nästan aldrig problem i förtid på möss och tangentbord och har jobbat med sådant här i trettio år nu. Plötsligt en combo med fel på båda, och det av allvarlig sort som direkt påverkar basalt handhavande på nivån kinesiska noname-grejer. Nåja, det gör åtminstone valet att byta enkelt.

Logitech M310
Full Star 1
2.4
(5)
349 kr
J
Jo No
42 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

Tyvärr håller vänster musknapps microswitch redan på att ge upp efter ganska exakt ett års användning. Har börjat registrera "uppsläppt knapp" trots att man håller ner den. Det håller ju inte. Ångrar att jag köpte denna som del av MK540-tagentbordscombon nu. Hade trott mer om Logitech.