Prisjakt

0verseer

Medlem sen 2009-10-23
12
Bidrag
22
Hjälpsamröster
Cykloteket
OK
(85)
0verseer
12 omdömen
Bra7 månader sedan

Beställde en Trek ProCaliber 9.6, 8-13 leveransdagar vid beställning. Cykeln kom inom utsatt tid med några dagar till godo. Då jag ska flytta inom kort så skickade jag redan dagen efter beställning ett meddelande och frågade om de hade någon mer exakt leveranstid. Fick inom 10 min supersnabbt svar från Ludvig på supporten och vi hade kontinuelig kontakt under hela leveranstiden för att vara säkra på att den skulle hinna fram i tid. Kung! Däremot saknades tramporna jag beställde, vilket var lite konstigt. Men fick snabbt svar av Ludvig och återbetalning fixades direkt så jag kunde gå ner till lokala cykelaffären och köpa trampor där istället. Allt gott, tack Ludvig!

LG F4J6TM0W (Vit)
Full Star 1
2.3
(8)
0verseer
12 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Har nog inget bra att säga om denna. Gjorde mig av med en gammal Miele som jag ångrar stort nu på efterhand. Skramlar och låter som f*n trotts att den står helt rakt och på ljuddämpande tassar. När den centrifugerar är den så obalanserad invändigt att den står en halv tvättmaskinslängd ut på golvet från sin plats när den är klar. Gillar inte lukten av tvätten efter man kört torkfunktionen så den använder jag inte ens. Men det värsta av allt är att den käkar kläder på löpande band. Spelar ingen roll hur lite man har i den eller hur varsamt man centrifugerar, mer eller mindre ALLA mina tröjor har nu små hål i sig. Skräp.

Cooler Master SK621 Cherry MX Low Profile Red (Nordisk)
Full Star 1
1.5
(2)
0verseer
12 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Snyggt och välbyggt tangentbord men helt värdelöst att skriva/spela på. Mjukvaran och RGB väldigt trevliga men jag har aldrig varit med om ett så frustrerande tangentbord att använda. Det är något helskumt med aktueringen som gör att knapparna får nån oskön friktion om man inte trycker dom 100% rakt ned, vilket gör att man aldrig får någon bra känsla då man ibland släpper innan tangenten slagit i bottnen. Vet inte varför dom misslyckats så, men det känns som att det skulle behövas en burk vasselin under tangenterna för att dom ska glida friktionslöst. Knapparnas utformning/mellanrum är också helt katastrof och gör att man skriver fel hela tiden (säkert individuellt, men funkade verkligen inte för mig). Gav upp efter ca en vecka och lämnade tillbaks.

IK Multimedia iRig Keys 37
Full Star 1
3.3
(3)
0verseer
12 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan

+ Inte mycket... Storleken Kompatibel med många system Knapparna sitter fast? - Plastig är bara förnamnet Horribla tangenter (för stumma och plastiga) Dålig velocitykänslighet (registrerar inget alls vid lättare tryck och registrerar lätt för mycket) Borde kostat 500kr, men för detta priset, runt 1000 bör man kolla vidare. Räcker 32 keys så rekommenderar jag Arturia Keystep.

Apple TV 4K 64GB
Full Star 1
4.4
(41)
2 199 kr
0verseer
12 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Om du vill ha en riktigt begränsad mediaspelare med en riktigt pissig fjärrkontroll och som är så kasst optimerad att den knappt går att spela på (15-20fps oavsett om det är ett sketet f2p-spel eller ett riktigt spel), så visst, köp denna vetja. Men, vill du istället ha en riktigt bra mediaspelare som kan göra allt denna gör fast 10 gånger bättre, har ett mycket bredare användningsområde med massvis med extra tjänster samt klarar av Android, PC och konsolspel utan att ens visa en hint på trötthet, köp då en Nvidia Shield istället. Den stödjer dessutom 4K i Youtube, vilket Apple TV ”4K” inte gör. Inget krav på specialcertifierade handkontrollers heller som Apple och deras MFI-tönteri. Skräp.

LG 38WK95C 38" Ultrawide Välvd Gaming IPS
Full Star 1
3.3
(3)
22 986 kr
0verseer
12 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

TLDR, har du ett nvidiakort så bör du skippa denna skärmen. Skärmen i sig är fantastisk dock. Bra uniformity, helt ok inputlag för casual gaming, ingen backlight bleed eller pixelfel på exemplaret jag hade. Noterade dock väldigt snabbt att 60hz var mer smooth än 75hz och efter lite googlande så märkte jag fler som påpekade att skärmen frameskippar med nvidiakort. Det enda sättet att få 75hz att fungera är att KVM switcha med en annan dator med AMD kort och freesync. Mer går att läsa här: https://hardforum.com/threads/trying-to-decide-between-two-38-monitors.1965196/ Detta är nog inget LG kommer lösa.

Benq EX3501R 35" Ultrawide Välvd Gaming WQHD
Full Star 1
3
(3)
0verseer
12 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

! Observera att denna skärm är falsk marknadsföring ! Notera att jag skriver denna "recension" ur frustration av vad jag fått gå igenom med denna skärmen, vissa svordomar i texten förekommer. TL:DR Denna skärm är exceptionell i bildkvaliteten, mycket bättre än andra ultrawide/VA, tyvärr har den stora problem med uppdateringsfrekvensen. Det enda sättet att få denna skärm att köra "100hz" i 3440x1440 är genom att överklocka den via mjukvara som Nvidias kontrollpanel eller CRU (custom resolution utility om man kör AMD) genom att skapa en custom resolution med specen 3440x1440@99hz. Nej du kommer inte upp i 100hz. _ Det finns åtskilliga trådar runt om på nätet där folk tycker att den är "seg" i 100hz. Det är inte så konstigt eftersom att panelen fortfarande kör i 60hz trotts att det står 100hz i OSet och i OSDn. Nej det är inte ditt grafikkort, eller kabeln. Det är skärmen som är feldesignad från fabrik. Jag är inne på min 3dje skärm nu och jag har test alla möjliga Displayportkablar, HDMI 2.0 "high speed" kablar samt USB-C på tre olika datorer och problemet existerar på samtliga. I min mainburk sitter ett 1080Ti. Om ni vill ha en skärm som kör 100hz out of the box, välj en annan. Det jag dock inte fattar är att ingen klagar?! Jag bytte in min första vid release redan och fick en ny omgående från samma batch som jag även den bytte in nu efter sommaren och problemet kvarstår även på den nya?! Antingen är det så att INGEN annan har köpt den här skärmen, eller så ser folk seriöst inte skillnad på 60hz och 100hz. Jag fattar inte. Jag har bökat som fan med Webhallen, många vändor fram och tillbaks med denna otympliga skärm/kartong. När jag lämnade in den sist så fick jag tillbaks den med kommentaren "hittar inga fel", så jag tog hem den och såg direkt att felet kvarstod. (Ser folk seriöst inte skillnad på 60 och 100hz?!) Åkte tillbaks med skärmen och min laptop och bevisade att den är defekt. Då tillslut trodde dom på mig när dom såg hur 99hz skulle se ut egentligen (efter att jag tvingat upp skärmen till 99hz). Benq fattade såklart ingenting heller gällande felet, så dom bara gav mig en ny skärm. Det var då jag fick en den nya jag sitter på nu och tro fan att det är samma fel. Nu orkar jag inte längre. Funderar på att kräva byte mot en annan skärm, en ASUS ROG STRIX XG35VQ kanske.

Sennheiser Momentum M2 Wireless Over-ear
Full Star 1
4
(55)
0verseer
12 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Jag har alltid varit lite anti Bluetooth headsets då jag som musikproducent är väldigt kräsen när det kommer till ljudbild och specifikt low end (Trance) samtidigt som jag är extremt allergisk mot bakgrundsbrus/white noise. Jag har tidigare testat ett par QC35 tillsammans med en Iphone vilket blev min referenspunkt och bestämde mig ganska snabbt för att BT ljud är långt ifrån så pass moget att någon som mig skulle spendera dessa summor på ett par lurar. Dock var det ändå något med bekvämligheten av att slippa sladd som gjorde att jag efter mycket efterforskande körde en "Hail Mary" och införskaffade 'Momentum Wireless Black' (som egentligen är nån slags mörkgråblå, snyggare än svart!) på elgiganten i fredags. Mitt exemplar har 0,1% white noise, inte hörbart om man verkligen inte just justerar lurarna mot öronen för att lyssna efter specifikt detta. Fantastiskt! Inga BT headsets jag testat tidigare har givit mig samma upplevelse som dessa. Positivt. + Riktigt grym byggkvalitet! (Tack Sennheiser!) + Design, Snygga och hyfsat nätta! + Ok ljud direkt ur lådan, sjukt bra efter lite EQ tweaking + en Android telefon (och då har jag inte ens en som stödjer AptX). Mycket bättre än QC35 enligt mig. + Lätt att ansluta (NFC) + Batteritid på 22h verkar stämma rätt bra + Ihopfällbara (dock inte vridbara vilket är lite synd om man vill ha dom runt halsen bekvämt) + Möjlighet till kabelanslutning om batteriet tar slut (dock inte testat) Meh +/- Komforten, den är "ok". Kuddarna är mjuka dock är resten av lurarna ganska hårda och stela. Kuddarna i bågen är hårda vilket resulterar i att man blir lite öm på hjässan. Är man dessutom flintis så lär det vara ännu jobbigare. Jag har nog svårt att sitta med dessa timmar i streck utan måste ta av mig dem lite då och då eftersom att de heller inte täcker mina öron till 100%. +/- ANC (Active Noise Cancelling) är snäppet sämre än QC35 men "ok". Negativt - Mina är obrukbara vid samtal om dom är anslutna till mer än en källa (tex dator + telefon). Ljudet klipper och hackar konstant så inom 5 sek så har jag alltid bytt till telefon istället. Testade dock nu med endast en källa och då verkar det fungera bra. Det verkar vara så att BT signalerna stör ut varandra... eller nått. Detta var ett omfattande problem när lurarna släpptes runt 2015 och Sennheiser återkallade/slutade sälja dessa, trodde detta skulle vara fixat nu?? - Detta är kanske ett generellt problem med BT och inte lurarnas fel... men om telefonen är ansluten till 2 utenheter som lurarna och kanske, en Tesla så ballar lurarna ur så fort man sätter sig i bilen. Connected, disconnected, connected, disconnected i oändlig loop hör man i lurarna tills man stänger av dessa. Detta kan dock bero mer på hur BT fungerar i telefonen än lurarna som sagt. Generellt är jag nöjd med lurarna då ljudkvaliteten och byggkvaliteten är top notch och det var just det jag var ute efter. Även om BT problemen skulle bli fixade så kommer komforten (för mig) fortfarande hindra lurarna från att få 10/10, men 8, max 9/10 kanske det blir, tillslut... Vem vet. Överlag skulle jag nog rekommendera dessa framför allt mot QC35 just pga. kvaliteten. Är man av någon anledning specifikt ute efter NC eller komfort så bör man kanske kolla på QC35 istället (eller kanske Sony MDR-1000X), trotts att dom är enligt mig sämre på allt annat. Jag sitter just nu och väntar på svar från Sennheiser om BT problem, får se vad dom säger.

Webhallen
Utmärkt
(500+)
0verseer
12 omdömen
UtmärktRedigerades 7 år sedan

TL:DR version - Bra skit, handla här. Jag har sedan tidigt 2001 varit en trogen kund till Webhallen och "investerat" i produkter för flera hundra tusen där, mycket pga deras konkurrenskraftiga priser men mestadels för att jag alltid haft en positiv erfarenhet med butikerna samt tillgänglighet. Jag har besökt de flesta Webhallenbutikerna i Sverige och det är sällan en kedja har sådan kontinuitet i att hålla mig nöjd som Webhallen lyckats med under alla dessa år och trotts att jag jobbar hos Webhallens förmodligen största konkurrent där jag dessutom får ganska ok rabatt, så föredrar jag att gå till Webhallen. Utan tvekan en av de bästa e-commerce/lagerbutikerna i Sverige, kanske till och med den bästa. Att det börjat ploppa upp butiker söder om Stockholm är riktigt trevligt. Att bara kunna "beställa/reservera" en produkt och åka och hämta den direkt är precis som jag vill ha det, enkelt, smidigt och garanterat att man får det man beställt. Visst, jag har haft många problem med diverse produkter jag köpt (vilket inte är webhallens fel), returer har gjorts, RMA, reklamationer och samtliga har avhjälpts snabbt vid besök hos butiken så länge man kommer med en klar och tydlig felbeskrivning. Misstag från Webhallens sida har alltid lösts snyggt och smidigt. En eloge till dem som jobbar med returärenden i Fruängenbutiken, alltid väldigt smidigt och snyggt skött! Några av mina senaste returer: 1 Jag försökte mig på 2 st Ultra Wide LG skärmar när det begav sig. Den första köpte jag i Kista och körde med i några timmar när jag plötsligt märkte att backlight bleeden blev värre och värre. Tog den till Fruängen som snabbt bytte ut den till en ny. Kom hem och märkte ganska snabbt att skärm nr två hade ännu värre bleed. Lämnade tillbaks den samma dag och fick tillbaks pengarna direkt. 2 För ett tag sedan dog strömadaptern till en av mina Asus ROG Swift skärmar. Skickade in hela kabeln, men fick bara halva tillbaks (adapterdelen) men inte 3pins/stickpropsdelen. Ett mail + och några dagar senare så hade jag fått en ny kabel, snyggt och proffsigt. Att man slipper hålla koll på bleknande kvitton som försvinner hela tiden tack vare kontosystemet är perfekt. Om jag nu måste klaga på något så är det väl att hemsidan är stenålders och att den har en del features att önska samt problem. Features: Större bilder samt bättre och fler val av filtrering vid sökningar. Problem: Backa tillbaks till sökresultatet efter det att man gått in på en produkt genererar error. Fixas dessa saker är det utan tvekan full pott! Oftast så blir det ju så efter ett tag att butiker gör en besviken och med tanke på hur länge jag varit kund hos Webhallen så har risken eller potentialen varit ganska hög för det. I mitt fall så är Webhallen snarare butiken man rekommenderar under ett "Vafan handla inte i den där skitbutiken, gå till Webhallen istället!"-rant när någon klagar på tidigare köp i någon snarlik butik.

LG 34UM95
Full Star 1
3.5
(8)
0verseer
12 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Köpte 2 st, lämnade tillbaks båda. Story Skärm 1: Köpte på Webhallen i Kista. Kom hem, körde igång, aldrig sett på maken till så fin display! Lirade lite i några timmar, började märka av "lite" bleed menyn i spelet. Gick ut i windows, drog igång svart bakgrund och fick frispel. Halva skärmen var i princip gul. Lämnade tillbaks skärmen på Webhallen i Fruängen som tog emot den utan tjafs då jag hade nog med kött på benen för att påpeka att detta är f*n inte ok för en skärm som kostar 8200:-. Story Skärm 2: Hämtade ut samma dags om den första lämnades in på Webhallen Fruängen. Kom hem, kopplade in, drog igång svart bakgrund och märkte ganska direkt att denna skärmen var värre än den första. Skärmen var åter på Webhallen 2 timmar efter uthämtning. VÄRDELÖST! Visst, kan ha varit bad batch hos Webhallen, men hur kan ens LG skicka iväg dessa?? Har dom verkligen 0 QA på LG eller försöker dom bara bli av med skärmarna och hoppas på att kunderna inte märker?! Vad är det för vits med en proffsskärm med IPS panel som inte ens kan visa svart ordentligt, kul om man sysslar mycket med bildredigering eller webdesign. Synd att det inte går att ge 0 stjärnor för då hade jag gjort det.