Algiz

Medlem sen 2009-03-08
22
Bidrag
6
Hjälpsamröster
Garmin Vivoactive 4s
Full Star 1
4.3
(500+)
2 140 kr
A
Algiz
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 månader sedan

Vivoactive S4 är en mindre variant av Vivoactive 4, mindre urtavla och lite lättare. Till att börja med - är pulsoximeter viktigt för en ska man veta att den här klockan inte visar korrekt värde (åtminstone inte på mig), den visar oftast helt felaktiga värden (har man pulsoximetern på konstant drar den oerhört mycket batteri). I övrigt en lättburen träningsklocka med GPS-funktion. Enkel att använda, synkad med appen Garmin Connect är det lätt att hålla koll på "allt det vanliga" puls, sömn, steg, kalorier. Har även funktioner som "stress" och "body battery". Det finns en hel del inställningar i appen Garmin connect (personligen tycker jag Android-appen fungerar bättre än iOS-appen), Det finns också mycket extra tillägg via Connect IQ, exempelvis massor av olika varianter av urtavlor. Urtavlan Crystal är en favorit i all sin enkelhet, där jag förutom tid/datum ser t.ex. puls, batteri, utomhustemperatur, steg, kaloriförbrukning på skärmen - mer vill inte jag ha. Är man intresserad av HRV måste man ladda ner det i Connect IQ, appen Test HRV är gratis och fungerar bra. Själva visningen för de diverse träningspassen, kan man ställa in på lite olika vis, upplevde det först lite "fippligt" och krångligt. Ok klocka rent generellt, men jag stör mig mycket på att inomhusrodd inte visas som "Träningspass" utan istället loggas under kategorin "Annan".

Amazon.se
OK
(409)
A
Algiz
22 omdömen
Usel2 månader sedan

Jag har bara handlat varor som säljs och skickas av Amazon, aldrig någonsin av tredje part. Men ändå, hittills har Amazon inte lyckats leverera till det ombud jag väljer i kassan, jäkligt irriterande. Har tröttnat.

R+Co Badlands Paste Dry Shampoo 62g
Full Star 1
5
(2)
271 kr
A
Algiz
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 månader sedan

Går att applicera i både vått hår och torrt hår - en stor favorit bland hårprodukter! Detta "vax-torrshampo" fungerar på både nytvättat och otvättat hår och är väldigt drygt. Ger bra volym och är lättarbetat.

Supercat Cat Wheel
Full Star 1
5
(1)
7 499 kr
A
Algiz
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 4 månader sedan

Japp det är dyrt, men det är stabilt byggt. Har använts dagligen under 2,5 år av två katter. Beställningsvara som man får vänta ett tag på innan det levereras, men väl värd att vänta på. (Hade innan två stycken Canadian cat company-hjul hemma, båda två gick sönder efter ett par dagar, extremt klen konstruktion, en skräpprodukt)

Dyson V11 Absolute Sladdlös
Full Star 1
4.7
(500+)
5 190 kr
A
Algiz
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 månader sedan

Har haft denna modell i tre år och för 6990 kr (då 2019 var det extrapris). Var jättenöjd från början MEN förväntade jag mig betydligt bättre kvalitet och att den skulle hålla betydligt längre. Efter tre år är den slut. Jag är fruktansvärt trött på att saker går sönder på denna plastiga dammsugare. Exempelvis är jag nu inne på det andra High Torque-munstycket som går sönder och själva huvudenheten fick jag byta ut efter 1,5 år. Knappen på dammsugaren håller nu på fastnar och glappar. Batteriet håller dock väldigt bra fortfarande, men sugkraften är nu mer dålig, sprider mest runt smulor och dylikt. Boost-läget fungerar inte ens längre. Ser nedan att några inte har använt dammsugarens alla funktioner och ALLA (stort plus) medföljande munstycken. De som skrivit nedan att dammsugaren inte är tung kan ju aldrig ha använt dammsugarens fulla potential 🤔. Använder man den till allt den kan användas till (förutom det uppenbara att dammsuga golvet) så som dammsuga golvlister, dörrlister, bilen, möbler, tak och så vidare och då vidare så är V11 rätt tung. Men nej vid vanlig golvdammsugning är den inte tung. Har rengjort dammsugaren regelbundet enligt bruksanvisning, köpt nytt filter några gånger, men nej nu håller dammsugare på att ge upp helt. Med facit i hand ångrar jag verkligen detta köp och tänker aldrig mer köpa en Dyson-dammsugare verkligen inte värt pengarna, det får bli ett annat märke nu.

Sony Bravia XR-65X93J 65" 4K Ultra HD (3840x2160) LCD Google TV
Full Star 1
4.6
(33)
A
Algiz
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 månader sedan

Sony 65X93J köpt från Webhallen för 11990. (ser att modellen finns på Media Markt också, men det är en onlinebutik jag kraftigt vill VARNA för! Deras kundtjänst känner inte till konsumentköplagen! Alternativt är så okunniga/dumma? så de låtsats att de inte känner till konsumentköplagen) Bra bild "Out of the Box", men finns förstås diverse inställningar om man vill skruva mer på det. Lätt att ställa in. Ljusstark tv. Använder Apple TV 4K gen 2 (kopplade in i HDMI 4) så kan inte uttala mig om Google TV. Här fick jag gå in på Inställningar på tv:n för att manuellt ställa in att min externa enhet klarar Dolby vision (vet inte om jag gjorde något fel initialt vid installationen av tv:n). Kopplade in Sonos Beam (inklusive Sub och två st One SL) i HDMI 3 eArc och det fungerade smärtfritt. Bra att veta för de som spelar, VRR finns endast på HDMI 3 och 4. Det här är en liknande modell som 65X90J men bordsstativet skiljer sig. Det finns endast två hål under tv:n för benen på denna 65", men benen kan placeras åt två olika riktningar - antingen utåt så de har samma bredd som tv:n eller placerade inåt så att stativet får en bredd på ca 90 cm. Jag har endast testat 90 cm alternativet och då är det tillräcklingt mellanrum mellan tv och tv-bänk för att kunna ställa en Sonos Beam framför. Det finns ett stort STORT minus med dessa fötter, helvetes svårt att montera bort dem om man ändrar sig och exempelvis i framtiden vill väggmontera istället. Det går, men onödigt (vill svära HÖGT här) krångligt och svårt, där har Sony verkligen inte tänkt till.

Sony WF-C500 Wireless In-ear
Full Star 1
4.3
(500+)
549 kr
A
Algiz
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 månader sedan

Sökte In-ears till podd/boklyssning till rimligt pris och med lång batteritid. För just det slags lyssnande är dessa perfekta, de har lång batteritid och lång räckvidd. Enkla att ladda upp tämligen snabbt med det lilla smidiga etuiet. Det går att använda endast en hörlur i taget.

Matsmart
OK
(82)
A
Algiz
22 omdömen
Dålig4 månader sedan

Konceptet är superbra, men tyvärr har Matsmart ibland så högt prissatta varor så det är skrattretande. Har inte folk koll på priser eller checkar exempelvis jämförpriser här på Prisjakt så kan de ju bli rejält lurade.

Meds
Utmärkt
(500+)
A
Algiz
22 omdömen
OKRedigerades 4 månader sedan

Snabb leverans med många leveransalternativ och rimliga priser. Kundtjänst kanske blir bättre med tiden, nu tar det lite tid att få gehör för att paket inte har levererats trots att det är aviserat som levererat.

Jabra Elite 45h Wireless On-ear Headset
Full Star 1
4.2
(420)
979 kr
A
Algiz
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 månader sedan

Jättebra batteritid, bra ljud med tanke på priset och mjuka "öronkuddar". Bra app för att ställa in ljud. MEN det stora minuset är att jag aldrig någonsin haft några hörlurar som sitter så dåligt. De åker hit och dit och böjer jag mig ner ramlar de av. Fungerar endast om jag sitter still eller står rakt upp och ner.