Kategorier
Prisjakt
Prisjakt Experter

Bästa true wireless-hörlurarna

Björn Sige

Björn Sige

  • Topplista
  • 29 mar 2021

True wireless är hörlurar utan någon som helst fysisk förbindelse mellan vänster och höger enhet. De kommer troligtvis (tillsammans med fräcka brusreducerande lurar med olika implementeringar av 3D-ljud) att vara det hetaste på hörlursmarknaden de kommande åren. Supersuccén AirPods fick kategorin att explodera och alla vill ha en del av kakan.

Tillverkare satsar alltså järnet på true wireless-lurar och de bästa i dagsläget är inte bara fullproppade med funktionalitet - däribland allt oftare aktiv brusreducering - utan ljudkvalitén har även gått från att vara en kompromissfaktor till att nu ligga mycket mer i nivå med traditionella in-ears. Vi ser också allt fler starka alternativ i de lägre prisklasserna som en naturlig följd av teknikutvecklingen. Här får du en överblick av de bästa true wireless-lurarna på marknaden just nu. Listan uppdateras regelbundet.

1. Sennheiser Momentum True Wireless 2

Bästa ljudkvalitén, mångsidiga!
Sådär ANC, saknar vissa funktioner

De bästa True Wireless-lurarna för musikälskaren är Sennheiser Momentum TW2.

De är premium-lurar med en elegant design och kvalitativa material på lurar och laddetui. Batteritiden är bra och du kan skräddarsy touch-kontrollerna helt efter behag i appen.

Ljudbilden, särskilt med 'High-End Sound Tuning' aktiverat, är fantastiskt bra för denna typ av hörlurar (trots att de udda nog saknar aptX HD) och t.o.m. audiofiler lär kunna uppskatta den varma, silkeslena och snyggt detaljerade ljudbilden.

Men trots fokus på ljudet i första hand är Momentum faktiskt bland de mer mångsidiga TW-lurarna jag testat. IPX4-stänkskydd samt en förvånansvärt stabil passform gör att de fungerar kanon för träning/fysisk aktivitet och de har en hyfsad ANC-funktion som tystar ner lågfrekventa ljud lite extra.

För priset saknar jag multiparkoppling och trådlös laddning och det finns billigare lurar som är bättre på ANC, men få checkar av så många rutor som Momentum och ännu färre rår på ljudet.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Sennheiser Momentum True Wireless 2
(14)
Sennheiser Momentum True Wireless 2
2 490 kr
Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

2. Apple AirPods Pro

Intuitiva! ANC & passthrough-läget
Batteritiden, bara OK ljud

De överlag bästa True Wireless-lurarna med ANC, för iPhone-användare, är Airpods Pro.

När det kommer till användarvänligheten spelar de fortfarande i en klass för sig, med sömlös parkoppling till iOS-prylar och ett ANC-gränssnitt som fungerar klockrent. Brusreduceringen är faktiskt förvånansvärt grym och pass through-funktionen är den bästa i segmentet.

Till skillnad från "vanliga" Airpods är detta en mer traditionell in ear-design med utbytbara proppar. Det, tillsammans med nya drivelement, ger ett bättre och klarare ljud än originalet. Jag hade dock inte köpt Airpods Pro i första hand för seriös musiklyssning.

Batteritiden är heller inget att hurra över och jag saknar fortfarande att kunna justera volym direkt på lurarna (vem vill behöva fråga Siri?)

Trots detta är Pro en trevlig vidareutveckling av Airpods och är du liksom jag djupt inbakad i Apple-ekosystemet lär du garanterat vilja ha ett par av dessa extremt praktiska lurar med dig i fickan för allmänbruk.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Apple AirPods Pro
(127)
Apple AirPods Pro
1 969 kr
Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

3. Sony WF-1000XM3

ANC:n, ljudet, prisutvecklingen
Passformen, saknar vissa funktioner

De överlag bästa True Wireless-lurarna med ANC, för Android-användare, är Sony WF-1000XM3.

De kombinerar suverän ljudkvalitet (med EQ-funktionalitet), effektiv ANC, elegant design, solida batteriprestanda och ett intuitivt touchgränssnitt som efter firmwareuppdateringar nu även går att skräddarsy enligt preferens.

Brusreduceringen är inte riktigt lika bra som de nyare Airpods Pro och Bose QuietComfort Earbuds vilket påverkas ytterligare av att somliga lär ha svårare att få till en bra och pålitlig passform med WF-1000XM3.

Deras något klumpiga design (och laddetui) i kombo med avsaknad av IP-certifiering gör dem olämpliga för träning.

De saknar en del önskvärda funktioner på bluetooth-fronten, t.ex. aptX och multiparkoppling, men kompenserar med NFC-stöd för snabb anslutning till många Android-enheter.

WF-1000XM3 är grymma och numera riktigt prisvärda ANC-lurar. Om absolut bästa ANC är viktigt, överväg även de liknande men dyrare Bose Quietcomfort Earbuds.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Sony WF-1000XM3
(55)
Sony WF-1000XM3
1 490 kr
Youtube-kanalen Unbox Therapy gör en unboxing av Sony WF-1000XM3 och testar hörlurarna.

4. Jabra Elite 85t

Mångsidiga, utmärkt klangbalans
Något klumpigare än 75T

Elite 85T är storebror till populära 75T, där den stora skillnaden är tillskottet av aktiv brusreducering.

Detta har medfört att 85T är något större, har aningens sämre batteritid och är mindre tåliga ("bara" IPX4 vilket räcker för de flesta i praktiken) men i gengäld är de ytterligare mer mångsidiga i vardagen.

De har dessutom en betydligt mindre bastung och mer naturlig ljudbild ur kartong än lillebror vilket bara är positivt. Frekvenskurvan är helt i min smak!

Liksom 75T är de väldigt väl utrustade vad gäller funktioner i övrigt och appen har gott om inställningsmöjligheter. Det enda jag egentligen kan gnälla på med Elite 85T är att ANC:n inte riktigt är i toppklass... men det är å andra sidan inte priset heller.

Jabra fortsätter stärka sin position som tillverkare av robusta, pålitliga och mångsidiga True Wireless-lurar till förnuftiga pengar. Varmt rekommenderade!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jabra Elite 85t
(27)
Jabra Elite 85t
2 190 kr
Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

5. Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro

Grym batteritid, intuitiv design
Klumpigt laddetui, "intensivt" ljud

De troligtvis bästa true wireless-hörlurarna för löpare - särskilt om du också är iPhoneanvändare - är Beats Powerbeats Pro.

De har ett utmärkt fysiskt kontrollgränssnitt, grym batteritid (det känns som att jag nästan aldrig behöver ladda mina) och tack vare Apples H1-chip ger de exakt samma intuitiva parkopplingsprocess och klassledande anslutningskvalitet som AirPods och AirPods Pro. Designen med öronkrokar ger dock överlägsen stabilitet jämfört med AirPods, även under högintensiv träning.

De är ventilerade vilket är bra när du springer, men eventuellt en nackdel i situationer där du vill tysta ner mer av omgivningen. I såna lägen är Jabra ett bättre val.

Ljudbilden är öppen och kristallklar med en riktigt djup och robust bas, men jag hade önskat att de var lite mjukare och mindre framfusiga i de högre frekvenserna. Det drar ner betyget.

Om du tränar och rör dig ofta och mycket är Powerbeats Pro oavsett grymt pålitliga och bland de mest intuitiva träningslurarna du kan köpa.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro
(17)
Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro
1 987 kr
Marques Brownlee recenserar Powerbeats Pro och berättar varför de är bättre än Airpods.

6. Jabra Elite 75t

Funktionaliteten, passform, tåliga
Bastung ljudbild, smäckigt laddetui

En riktigt stark spelare för ca 1500 kronor är Jabra Elite 75T.

Jabra tar till sig mycket av feedbacken från sina kunder och 75T är både betydligt mindre, nättare och mer ergonomiska än sina föregångare. De små lurarna sitter riktigt bra i öronen (som alltid är rätt proppstorlek A och O!) även för intensiv träning. De är tillika riktigt tåliga (än mer så om du väljer syskonet Active 75T).

Ljudet är bra både till musik och samtal, men frekvenskurvan är enligt mig alldeles för intensiv och bastung ur kartong. Via appen får du dock generöst med inställningsmöjligheter och kan i princip råda bot på problemet via equalisern.

De har ingen ANC som storebror 85T, men de slutna höljena har bra passiv isoleringsförmåga. Batteritiden är förbättrad och parkopplingen har blivit snabbare sedan förra versionen.

Elite 75T är väldigt förnuftiga, mångsidiga och pålitliga lurar både i vardagen och för hårdare träning och absolut värt slantarna även för budgetmedvetna!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jabra Elite 75t
(49)
Jabra Elite 75t
1 290 kr
Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.
Christian Mortensen

Christian Mortensen

  • Topplista
  • 29 mar 2021

När polarna tagit fram deras "trådlösa" hörlurar har jag alltid varit den som sagt att det där är verkligen inte trådlöst! Det finns ju sladdar som hänger! Därför är det sjukt spännande att det äntligen finns ett så stort utbud av True Wireless-tekniken på marknaden. Men det blir mer likt den vanliga hörlursmarknaden - det finns helt enkelt en hel djungel att välja bland, och det kan vara svårt att veta vilka hörlurar som ger mest för pengarna.

Jag som gillar att röra mig runt i rummet, tränar och ofta är ute på stan, tycker att det är alldeles för krångligt med sladdar hängandes och här har vi då lösningen på det. För mig är smidighet, ljudkvalitet och passform de absolut viktigaste faktorerna. De alternativ jag presenterar här är de som enligt mig erbjuder mest funktioner för en så smidig upplevelse som möjligt. Det här kommer bli intressant!

1. Jabra Elite 75t

Kraftfull bas, lätta och bekväma
Inga inställningsmöjligheter

Elite 75t är en värdig uppföljare på den populära modellen 65t.

Dessa in-ear lurar är väldigt kompakta och sitter bra i öronen. Komforten är extremt behaglig och det är en av de mest bekvämaste in-ear lurar jag testat. De sitter ordentligt och på grund av detta, samt dess låga vikt, passar de alldeles utmärkt att springa eller träna med. Du märker dem knappt även om du rör mycket på dig.

Ljudet är riktigt bra och erbjuder en imponerande djup bas som passar bra när man är ute och tränar och behöver den där extra kicken. Skulle du mot förmodan inte tycka om ljudet kan du justera det i Jabras egna app, där finns en equalizer där du fritt kan justera efter egen smak. I appen kan du även spåra dina hörlurar om du skulle tappa bort dem. Det enda jag saknar är möjligheten att justera funktionerna på hörlurarnas knappar.

Du får dessutom 7 timmars oavbruten batteritid och upp till 28 timmar från laddningsfodralet. Pluspoäng för USB-C-laddning!

Sammanfattningsvis - en ny, fantastisk tungviktare som är svår att slå!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jabra Elite 75t
(49)
Jabra Elite 75t
1 290 kr
Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

2. Jaybird Vista

Ljudkvalitén, batteritiden på 16h
Appen känns instabil

Jaybird är ett märke som många säkert känner till. De är välkända för sina hörlurar med fokus på bra ljud och bra passform. Dessa är inget undantag. Förutom att de är sjukt smidiga att ta med sig så är det en av de bästa hörlurarna i True Wireless-form som jag testat.

Ljudet är balanserat och frekvenserna bråkar inte med varandra. De ger ett jämt och behagligt ljud som de flesta kommer vara nöjda med. Dessa är otroligt lätta då de enbart väger 6 gram per lur.

Det finns knappar på båda propparna som du via en app kan justera vad de ska göra, t.ex. öppna en app. Batteritiden överraskar också, 6 timmars batteritid från en laddning och 16 timmar med fodralet.

Det här är ett riktigt bra par lurar som överraskar i form av ljudkvalitet, portabilitet och funktionalitet, något som är svårt att få full pott i inom denna kategori.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jaybird Vista
(42)
Jaybird Vista
1 390 kr

3. JBL Free X

Batteritiden på 20h, snygg design
Volymreglage saknas, passformen

JBL är välkända inom ljudvärlden. Från hörlurar till högtalare så råder det ingen tvekan om att de är en av de största på marknaden.

JBL har ett tydligt fokus på bra ljud samt bra design - något som verkligen visar sig här med Free X. Något som dessa har mer av än Jaybird är batteritid - upp till 20 timmar med batterifodralet. Detta är minst sagt imponerande och en svår punkt att överta.

Ljudkvalitén är en behaglig upplevelse då JBL med sitt signaturljud lyckas erbjuda ett väldetaljerat och krispigt ljud. Dock upplever jag att de kan tendera att bli lite väl vassa i de övre frekvenserna, åtminstone när man lyssnar på högre volym.

Jag saknar dock volymreglage och jag har lite svårt för passformen - något som dock fixades när jag satt på de medföljande vingarna. Men för priset är det svårt att klaga - de erbjuder bra batteri och bra ljud för en mindre peng.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
JBL Free X
(12)
JBL Free X
618 kr

4. Apple AirPods Pro

Aktiv brusreducering, iOS-funktion
Priset är lite väl högt

Apple är duktiga på att få fram trender och det lyckades de verkligen med med sina AirPods. Vart man än gick så tycktes man kunna se någon ha ett par i öronen.

Nu har Apple uppdaterat sina AirPods med ett par vassare lurar: AirPods Pro. Dessa tar vad som var bra med originalet och gör det bättre. Nu har vi istället silikonproppar och aktiv brusreducering.

Hur är ljudet jämfört med originalet? Mycket, mycket bättre. Dels så har man valet att slippa höra bakgrundsljud. Och tack vare silikonpropparna som nu går in djupare i öronen så hör du också en mer tydlig bas, samt ett bredare register.

När det kommer till Android så går det att ansluta lurarna, men du förlorar funktionerna som finns på iOS, t.ex. att pausa när man tar ut dem ur öronen. Det finns dock tredjepartsappar på Play Store som tar tillbaka en del av funktionaliteten.

Pro är vad AirPods skulle ha varit. Du har fortfarande samma smidiga funktionalitet - snabbparningen med iOS-enheter och de intuitiva touch-kontrollerna. Du kan sömlöst byta mellan olika iOS-enheter, som din Apple Watch, till din iPhone, till din MacBook.

Har du Apple-produkter i hemmet är detta absolut ett bra val.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Apple AirPods Pro
(127)
Apple AirPods Pro
1 969 kr
Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

5. Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro

Imponerande batteritid, svetttåliga
Klumpigt fodral, ingen ANC

Beats har gjort en otrolig utveckling. Fokuset var till en början helt på design och kändisstatus, men nu verkar Apple och Beats-märket fokusera mer på ljudkvalité än någonsin förr.

Powerbeats Pro erbjuder ett rikt och lekfullt ljud som garanterat kommer få dig att sätta på lite mer bastunga låtar än vanligt. Designen är snygg och trendig. De är lätta och har samma funktionalitet för iOS som AirPods.

"Öronhooksen" sitter bra runt örat och ser till att passformen är bra och att lurarna inte ramlar ur när man tränar. Dock är laddningsfodralet väldigt klumpigt och ingen aktiv brusreducering finns, vilket är tråkigt då prislappen är hög.

Dessa är svett- och vattentåliga så man behöver inte oroa sig om man lyckas blöta ner hörlurarna. De har dessutom en imponerande batteritid på 9h per laddning samt upp till 24h i laddningsfodralet, vilket gör dem till en av de bästa i batteriområdet.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro
(17)
Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro
1 987 kr
Marques Brownlee recenserar Powerbeats Pro och berättar varför de är bättre än Airpods.

6. OnePlus Buds

Aktiv brusreducering, Grymt batteri
Saknar APTX-stöd, Inte superbekväma

OnePlus är kända för sina premium-mobiler till låga priser och har börjat ge sig in i hörlursmarknaden. De har nu släppt ett par lurar som till utseende liknar AirPods, vilket är en design som fler tillverkare börjat att använda.

Med dessa lurar får du aktiv brusreducering som hjälper till att stänga ute jobbiga ljud. De erbjuder ett balanserat och behagligt ljud - dessutom är den inbyggda mikrofonen en av de bästa inom kategorin True Wireless.

Du får upp till hela 30 timmars batteritid med laddningsfodralet och dessutom laddas de ohyggligt fort med USB-C, 10 minuter ger dig 10 timmars lyssnande. Allt detta till ett pris på under tusenlappen - mycket mer åtkomligt än tex. AirPods 2 eller Huawei FreeBuds 3.

Det enda jag har att peta på är att OnePlus av någon oförklarlig anledning enbart erbjuder mjukvaruuppdateringar för hörlurarna om man äger en OnePlus-telefon. Därför kanske detta inte är det bästa valet om du har annat än OnePlus.

Annars får du väldigt bra värde för pengarna vad gäller ljudkvalité och batteritid.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
OnePlus Buds
(11)
OnePlus Buds
499 kr
Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

7. Razer Hammerhead True Wireless

Lägre latens, bra ljud
Ingen brusreducering, Svag bas

Razers nya tillskott i ljudfamiljen är deras första True Wireless-lurar. De riktar sig som alltid huvudsakligen till gamers - men också till den som vill ha ett par hörlurar man kan lita på både när det kommer till film, spel och musik.

De är svettåliga, så du kan använda dem på gymmet. De sitter bra i örat och enligt mitt tycke är de minst lika bra som AirPods när det kommer till komforten. Det medföljer ett par gummipluggar som ska ge bättre ljud och passform, men för mig var dessa obekväma så jag föredrog utan.

Ljudet är bra och tydligt - men pga formfaktorn så saknas det lite på de lägre frekvenserna. Är du ett basshead kanske du ska satsa på ett annat par lurar. De har 4h batteritid och fodralet ger ytterligare 12 timmar, helt ok men långt ifrån det bästa.

De funkar bra till single player-spel och videotittande men jag rekommenderar inte att använda dessa i mer tävlingsinriktade e-sportspel då latensen inte är tillräckligt låg. Hörlurarna laddas med USB-C (stort plus!) och fodralet är litet och smidigt.

Ett perfekt par allround-lurar som kommer göra de flesta nöjda.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Razer Hammerhead True Wireless
(2)
Razer Hammerhead True Wireless
899 kr
Vår expert Christian Mortensen har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.