Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa bluetooth-högtalaren under 1000 kr

  • 28 jan 2022
Victor Svaleklint
Victor SvaleklintExpert inom högtalare

Oavsett om du vill ha en högtalare till hemmet, stranden eller bilen finns det flera bra, trådlösa bluetooth-högtalare. Det kan dock vara svårt att plocka ut en ny favorit bland den myriad av manicker som finns på marknaden. Här guidar jag dig genom snåret av trådlöst ljud med budget i åtanke.

Jag har främst lagt fokus på ljud och batteritid. Kända märken och flashigt yttre bortser jag från - istället fokuserar jag på kvalitet. Budgeten ligger på 1000 kr, vilket gör att man inte kan förvänta sig den tyngsta av baser - men man kan absolut få bra ljud för pengarna! Varsågoda!

1. JBL Charge 4 Bluetooth Högtalare

PartyBoost, fylligt ljud, tung bas

Inget

Det blir mycket JBL när man pratar om trådlösa bluetooth-högtalare och det blir det av en anledning.

JBL Charge 4 är deras starkaste högtalare runt 1000 kr. Kraftfull bas och kompakt ljud gör den perfekt för bullriga bilresor och batteritiden på 20 (!) timmar är utmärkt för längre utflykter. Det skadar inte heller att du kan ladda telefonen via högtalaren.

JBL har en funktion de kallar PartyBoost. Egentligen är det ett protokoll som låter dig koppla ihop flera JBL-högtalare för bättre ljud. Jag vet inte riktigt om ljudet blir så mycket bättre av det, men det blir högre och festen blir roligare!

Vattentät är nästan standard för bärbara högtalare nuförtiden och så också för JBL Charge 4.

Den bästa för pengarna, helt klart.


2. JBL Flip 5 Bluetooth Högtalare

Batteritid, PartyBoost-funktionen

Inget

Den syns lite överallt, någon i kompiskretsen har den och du har säkert lyssnat på en och annan medioker dänga från den. Det är kanske en av de mest populära portabla budgethögtalarna på marknaden och den har all anledning till att vara det.

Att den är helt vattentät låter för vissa som ett överflöd - elektronik och vatten skall hållas separat. Men när man kommer över spärren och inser storheten i att ta med en högtalare i (ja, i) badet så inser man även varför vattentätt är bäst.

Den har 12 timmars batteritid för JBL Flip 5 att glänsa. Ljudet är bra för pengen och batteritiden är guld. Ladda den över natten och du kan spela musik hela dagen.

En stabil all-round-högtalare som passar de flesta, till det mesta.


3. Ultimate Ears UE Wonderboom Bluetooth Högtalare

Priset, kompakt, kraftfull

Inte för dig som vill ha ngt större

Lillebrodern i den populära Boom-serien.

Denna lilla manick är en mindre variant av den imponerande Ultimate Ears Boom-serien och när det kommer till kvalitet tävlar den i samma liga som sin större variant.

Priset är såklart den största dragningskraften för detta kraftpaket i mindre förpackning. Med en bra bas och ett slagkraftigt ljud passar den bra i såväl hemma-miljö som i exempelvis bilen (där jag själv använder den).

Vattentät, sandtålig och dammtålig är nästan alla Bluetooth-högtalare nu för tiden men vad Wonderboom 2 skryter med är att den även flyter. Perfekt för sommaren!

Utan app eller inbyggd mikrofon är den inte speciellt smart men en bra högtalare utan tjafs.

Passar bäst dig som är på språng och vill ha något litet och smidigt!

Testkanalen RIZKNOWS sätter Wonderboom på prov, bl.a. genom att spela musik under vatten.


Victor Svaleklint
Victor SvaleklintExpert inom högtalare

Med ett stort intresse för allt vad teknik heter har jag specialiserat mig på automation. Smarta lampor, röststyrning, självgående hushållsartiklar och den lilla extra komforten har alltid varit av stort intresse. För att alla skall ha tillgång till smarta hem har jag länge arbetat som tekniker och personligen installerat otaliga smarta och individanpassade lösningar. Själv har jag automatiserat hela mitt hem, både för bekvämligheten och för jag uppskattar utmaningar. Mitt ledord är att automation är för alla, såväl nybörjaren som den inbitne entusiasten.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer