Kategorier
Prisjakt
Topplista

Bästa bluetooth-högtalaren under 1000 kr

Köpråd från Prisjakt Experter

Oavsett om du vill ha en högtalare till hemmet, stranden eller bilen finns det flera bra, trådlösa bluetooth-högtalare. Det kan dock vara svårt att plocka ut en ny favorit bland den myriad av manicker som finns på marknaden. Här guidar jag dig genom snåret av trådlöst ljud med budget i åtanke.

Jag har främst lagt fokus på ljud och batteritid. Kända märken och flashigt yttre bortser jag från - istället fokuserar jag på kvalitet. Budgeten ligger på 1000 kr, vilket gör att man inte kan förvänta sig den tyngsta av baser - men man kan absolut få bra ljud för pengarna! Varsågoda!

1. JBL Charge 4

PartyBoost, fylligt ljud, tung bas

Det blir mycket JBL när man pratar om trådlösa bluetooth-högtalare och det blir det av en anledning.

JBL Charge 4 är deras starkaste högtalare under 1000 kr. Kraftfull bas och kompakt ljud gör den perfekt för bullriga bilresor och batteritiden på 20 (!) timmar är utmärkt för längre utflykter. Det skadar inte heller att du kan ladda telefonen via högtalaren.

JBL har en funktion de kallar PartyBoost. Egentligen är det ett protokoll som låter dig koppla ihop flera JBL-högtalare för bättre ljud. Jag vet inte riktigt om ljudet blir så mycket bättre av det, men det blir högre och festen blir roligare!

Vattentät är nästan standard för bärbara högtalare nuförtiden och så också för JBL Charge 4.

En riktigt bra högtalare, helt enkelt.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
JBL Charge 4
(13)
JBL Charge 4
979 kr

2. JBL Flip 5

Batteritid, PartyBoost-funktionen

Den syns lite överallt, någon i kompiskretsen har den och du har säkert lyssnat på en och annan medioker dänga från den. Det är kanske en av de mest populära portabla budgethögtalarna på marknaden och den har all anledning till att vara det.

Att den är helt vattentät låter för vissa som ett överflöd - elektronik och vatten skall hållas separat. Men när man kommer över spärren och inser storheten i att ta med en högtalare i (ja, i) badet så inser man även varför vattentätt är bäst.

Den har 12 timmars batteritid för JBL Flip 5 att glänsa. Ljudet är bra för pengen, men batteritiden är guld. Ladda den över natten och du kan spela musik hela dagen.

En stabil all-round-högtalare som passar de flesta till det mesta.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
JBL Flip 5
(4)
JBL Flip 5
870 kr

3. Ultimate Ears UE Wonderboom 2

Kompakt design, stryktålig

En minsting! Till synes inget att ha men bakom dess modesta yttre döljer sig ett förvånansvärt tungt och bra ljud.

UE Wonderboom är verkligen en musikalisk liten handgranat. Den spränger ut ljudet i 360 grader vilket gör den perfekt att ha utomhus. Till detta tillkommer ett outdoor-mode som höjer volymen lite extra utan att kompromissa allt för mycket med kvalitén.

Denna lilla manick är bäst för dig som är lite mer vårdslös med dina prylar. Oförstörbar är den kanske inte men det krävs en hel del för att ha sönder den.

Dess kompakta design med stora knappar är ett riktigt smart drag. Den är lätt att styra, lätt att ha med sig och har strax under tio timmars batteritid vilket får ses som riktigt bra med tanke på dess storlek. Även priset är ett plus!

Passar bäst för dig som vill ha en liten (men bra) högtalare som du kan vara lite extra vårdslös med.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Ultimate Ears UE Wonderboom 2
(4)
Ultimate Ears UE Wonderboom 2
649 kr

4. Anker Soundcore Flare

360-graders ljud, 12h batteritid
Klarar inte riktigt högsta volym

En liten uppstickare hittar vi i Anker Soundcore Flare. Det är också en mycket liten högtalare men som kompenserar för det med större ljud.

Den är självklart vattentät och du får tolv timmars batteritid. Den är i mångt och mycket lik JBL Flip 5, designen är lite annorlunda och det kanske är den stora skillnaden. Den spelar i 360 grader vilket gör den perfekt att ha i mitten av rummet. Det gör det dock svårare att rikta ljudet, på gott och ont.

Anker Soundcore Flare skiljer sig också från JBL när det kommer till de högre volymnivåerna. Den blir lättare barsk i tonerna och kan ge ett diskant ljud vid högre volymer. En bra budgethögtalare, ingen tvekan om den saken, men den får såklart svårt att mäta sig mot JBL marknadsdominans.

Soundcore Flare erbjuder något de kallar en "Beat-Driven Light Show". Den blinkar helt enkelt i takt med låtens beat. Inte mycket mer än en gimmick - i mina ögon då.

Passar dig som sneglar på JBL men som gärna hade haft en tillhörande ljusshow till musiken.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Anker Soundcore Flare
Anker Soundcore Flare
784 kr

Ah, högtalare. En underbar djungel med massor av alternativ i olika prisklasser. Jag har alltid älskat bluetooth-högtalare och använder dem flitigt varje dag, både i hemmet, på stranden och ibland hos polare. Men vad krävs egentligen för att få den bästa möjliga upplevelsen och kan man verkligen få en bra upplevelse till ett lägre pris?

För mig är det absolut viktigaste med en högtalare givetvis ljudkvalitén - men lika viktigt är också byggkvalitén och att den tål lite stryk. Därför har jag nu skapat en lista där vi förhoppningsvis kommer hitta en hel del bra alternativ för dig som är ute efter något under en tusenlapp men som ändå skriker kvalitet för pengarna. Häng med och se om du kanske hittar din nya högtalare!

1. Ultimate Ears UE Wonderboom 2

Bra 360-ljud, vattentät
MicroUSB

Ultimate Ears har uppdaterad sin succémodell Wonderboom med bättre ljudkvalité och nya funktioner.

Högtalaren är helt vattentät (IP67) och ger ett behagligt 360-graders ljud med god volym och detaljrikhet. Skulle du vilja utöka volymen ytterligare, till exempel vid utomhusbruk, har UE nu inkluderat en knapp som aktiverar utomhusläget, och då blir högtalarens volym ännu högre.

Jag hade önskat att de gått vidare till USB-C, men i den här prisklassen kanske man inte ska förvänta sig för mycket. Det verkar vara många som har svårt att gå över till USB-C, men 2020 förväntas detta nästan som standard.

Den är enkel och portabel att ha med sig och är dessutom riktigt snygg med en hel del färger att välja mellan. Batteritiden är också bra, du får upp till 13 timmars speltid. Jag upplever att jag fick ca 12 timmar på runt 70-80% volym.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Ultimate Ears UE Wonderboom 2
(4)
Ultimate Ears UE Wonderboom 2
649 kr

2. JBL Flip 5

Detaljerat, klart ljud, USB-C
Ingen connect+, ingen mikrofon

En av de mer populära modellerna från JBL har nu fått en femte modell och den är riktigt imponerande för dess storlek och pris.

Ljudkvalitén upplevs som detaljerad och den erbjuder en väldigt bra bas för sin storlek. Den spelar också väldigt högt och skulle enkelt kunna fylla ett normalstort rum utan problem.

Lite förvånande är att JBL valt att ta bort några funktioner från den äldre modellen, men det är inga jättestora kompromisser. Det finns nu ingen AUX-port för spelning med sladd. Borta är också den inbyggda mikrofonen. Men med det sagt erbjuds en solid byggkvalité och en snygg design.

Tyvärr har JBL också tagit bort den gamla parkopplingsfunktionen Connect+ och ersatt den med en nyare version som enbart fungerar med nyare modeller.

Ljudet är svårslaget i prisklassen och högtalaren laddas med den allt mer vanligt förekommande sorten USB-C. Detta är riktigt härligt att se då de flesta telefoner, datorer och paddor börjat använda USB-C.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
JBL Flip 5
(4)
JBL Flip 5
870 kr

3. Sony SRS-XB12

Grym batteritid, liten och kompakt
Distortion vid högre volym, micken

Här har vi en modell från Sony som verkligen imponerar.

Det här är en högtalare som levererar nästintill likadan volym som den förra högtalaren, fast med något mindre bas. Den har dessutom bättre batteritid än den dyrare modellen i samma serie, här får du upp till 16 timmar. Och som grädde på moset är den liten och kompakt - lätt att ha med sig i alla lägen!

Det jag upplever är att distorsioner kan uppstå vid högre volym, men håller du dig runt 70-80% så är det inga problem. Det som är mindre bra är den inbyggda mikrofonen för handsfree-samtal, där upplevs jag som burkig och inte alls tydlig. Annars är ljudkvalitén fin och du får riktigt mycket ljud för pengarna med tillräckligt med bas för att göra de flesta lyssnare nöjda.

I den här storleken är det svårt att hitta en annan högtalare i samma klass.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Sony SRS-XB12
(3)
Sony SRS-XB12
297 kr

4. JBL Clip 3

Detaljrikt ljud, bra batteritid
Basen, funkar inte med JBL Connect

JBL har två budgethögtalare ute på marknaden - Clip och GO. Min favorit är den här modellen, Clip 3.

Den är IPX7-certifierad vilket innebär att den är vattentät. Ingen oro för stänk vid poolen eller stranden, inte ens i duschen! Designen är snygg och Clip 3 är liten och kompakt så det blir lätt att bära med sig den överallt. Den finns att köpa i flera olika färgval, vilket alltid är uppskattat.

Högtalaren ger en imponerande volym och detaljrikhet. Visst saknas det fortfarande lite i basfrekvenserna, men det den klämmer ut är fortfarande riktigt bra för dess storlek. Man kan utan problem slänga alla möjliga genrer på den och den hanterar det som en kämpe! Synd bara att den inte har stöd för JBL Connect, där man kan parkoppla flera JBL-högtalare genom appen.

Utöver att den faktiskt spelar högt tycker jag att den har ett riktigt fint mellanregister och bra diskant som inte är allt för skarp. Den känns välbyggd och klarar nog en hel del stryk.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
JBL Clip 3
(3)
JBL Clip 3
396 kr
Här kan du se när tech-youtubern Flossy Carter unboxar och testar JBL Clip 3.