Prisjakt

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa trådlösa hörlurarna

  • 26 mar 2022
Joakim Ewenson
Joakim EwensonExpert inom hörlurar

Bra mobilt ljud är viktigt i såväl vardagen som i jobbet, och att slippa sladdar är guld värt. Därför listar jag här mina absoluta toppval när det kommer till bra trådlöst ljud som får dina dagar att flyga fram med ljuva toner i öronen!

I den här listan har jag främst fokuserat på så kallade over ear-lurar vilket kort sagt är hörlurar som sitter runt dina öron. Personligen anser jag att dessa ger bäst ljud och bäst dämpning av buller omkring dig. Jag har även försökt att hålla mig i prisklassen under 4000 kr, eftersom det över den nivån krävs ett väldigt vältränat öra för att höra faktiska skillnader. Häng med så kör vi en lista av trådlöst välljud som passar lika bra på kontoret som på resande fot!

1. Sony WH-1000XM4 Wireless Over-ear Headset

Brusreducering i toppklass!

Sony har fortfarande inte överhuvudtaget lärt sig namnge produkter på ett sätt som klingar fint. Däremot har man jobbat vidare på att bygga de bästa brusreducerande trådlösa hörlurarna man kan köpa för en rimlig slant.

Den fjärde inkarnationen WH-1000 innebär en hel del finjusteringar och rättelser av tidigare brister, framförallt för att du nu ska kunna ha dina hörlurar kopplade till två samtidiga enheter och att de själva ska känna av vilken enhet som behöver fokus, exempelvis vid inkommande samtal.

Inte nog med det, man har även jobbat vidare på en redan utmärkt brusreducering och förbättrat den ytterligare.

Sony har kort och gott tagit en redan fantastisk uppsättning hörlurar och gjort de ännu bättre. Kanske till de bästa rese- och kontorskamraterna man kan ha...!


2. Apple AirPods Max Wireless Over-ear Headset

Utmärkt ljud och brusreducering

I princip endast för Apple-fans

Är du Apple-frälst, älskar allt inom ekosystemet och använder i princip aldrig annat än Apple-produkter? Då behöver du sannolikt inte leta längre än till Apple AirPods Max.

Apples första par traditionella hörlurar är inte bara makalöst bra och med utmärkt brusreducering, de är även (subjektivt) väldigt snygga och passar utmärkt in bland ekosystemet i övrigt.

Prislappen och laddning via Lightning istället för USB-C eller trådlöst tillsammans med ett synnerligen underligt fodral är väl det som utmärker att vi talar om första generationens produkt och goda skäl till att de inte hamnar i absoluta toppen.

Är du beredd att hosta upp 6000 kr för ett par hörlurar att använda uteslutande med din iPhone, iPad eller Mac? Då är det här tveklöst något av det bästa man kan köpa för pengarna.

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

3. Sony WH-1000XM3 Wireless Over-ear Headset

Grym brusreducering

Trots att det finns en ny, fjärde generation av dessa hörlurar så är den tredje generationen fortfarande ett utmärkt alternativ, nu dessutom till ett bättre pris!

I hörlurarna med det tungvrickande namnet WH-1000XM3 har du inte bara stilren design och utmärkt byggkvalité utan även riktigt god komfort för längre lyssningssessioner!

Sony WH-1000XM3 har dessutom en av marknadens bästa brusreduceringar och det tillsammans med ett batteri som klarar hela 30 timmar samt en snabbladdningsfunktion som ger dig 5 timmar batteritid på 10 minuters laddning.

Vill du ha ett något mer plånboksvänligt alternativ men utan att offra brusreduceringen, då är WH-1000XM3 ett utmärkt val!

Här recenserar youtubern Mark Spurrell Sony WH-1000XM3 efter 6 månaders användning.

4. Bose Noise Cancelling Headphones 700 Wireless Over-ear Headset

Riktigt bra brusreducering

Bose är tillbaka och det med kraft. Efter att i några år hamnat lite på efterkälken med brusreduceringstekniken så har man nu gjort ordentliga krafttag för att ta sig tillbaka till toppen.

Nya Bose Noise Cancelling Headphones 700 är inte bara utrustade med ett hejdlöst tråkigt och intetsägande namn, de är även fyllda till bredden med senaste generationen teknik och framförallt då gällande brusreduceringen.

Med 11 nivåer av brusreducering finns god potential till att stänga ute det värsta av brus och störningar, för att du ska kunna koncentrera dig på allt viktigt istället.

Till denna nya generation hörlurar har man dessutom skiftat till touchkontroller jämfört med tidigare och det är lite av en smaksak om det är bättre eller ej.

Oavsett vilket så är dessa bland de bästa trådlösa hörlurarna du kan köpa för rimliga pengar.

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

5. BW PX7 Wireless Over-ear Headset

Finsmakarljud

Högt pris

Några av mina egna mest minnesvärda WOW-stunder av bra ljud, de kommer från hörlurar signerade Bowers & Wilkins.

För dig som värderar utmärkt och rent ljud framför finesser och marknadsledande brusreducering så är B&W PX7 ett högintressant alternativ.

Med hög komfort, exklusiva materialval, brusreducering och blåtand version 5 så utlovas en mycket trevlig användarupplevelse som skall räcka i utlovade 30 timmar batteritid.

En stark och klar nackdel med PX7 är dock att de kräver batteri för att spela alls, oavsett om du så kopplar med sladd. Detta begränsar livet en smula och gör att man inte blir värdiga en pallplats på listan.

För din inre finsmakare finns dock få val bättre än dessa, förutsatt att du håller batteriet laddat!

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

Joakim Ewenson
Joakim EwensonExpert inom hörlurar

Teknikintresserad man i sina bästa (?) år. Gillar att testa och utforska nya produkter och ser stort nöje i att få dela med mig utav mina erfarenheter till andra. Driver YouTube-kanalen Teknik med Ewenson där jag testar och utvärderar modern teknik i alla dess färger och former. För mig är det viktigt att tekniken jag rekommenderar har ett rimligt förhållande mellan pris och prestanda, är lättanvänd och håller god materialkvalité överlag. Givetvis är jag noga med att endast rekommendera sådant jag själv skulle kunna tänka mig köpa!

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer

Topplista: Bästa trådlösa hörlurarna

  • 29 okt 2021
Björn Sige
Björn SigeExpert inom hörlurar

Trådlöst är framtiden, ingen tvekan om saken. De förlegade 3,5 mm-ingångarna har snart försvunnit helt från våra mobiler och vi närmar oss en framtid där alla våra tekniska prylar sömlöst synkar, laddar och pratar med varandra för att göra vår vardag enklare, utan de begränsningar och det trassel som kablage innebär.

Trådlösa lurar har blivit riktigt bra både på batteriprestanda och signalöverföring, så vi får bättre ljud och räckvidd än någonsin. Hörlurarna blir också allt smartare; allt oftare bakar man in ANC (aktiv brusreducering) som standard, direktstöd för röstassistent och diverse sensorer som känner av hur du använder hörlurarna för att t.ex. spara batteri.

Den här listan kan du alltid referera till för en överblick av de bästa helt trådlösa hörlurarna just nu. Uppdateras regelbundet.

1. Sony WH-1000XM4 Wireless Over-ear Headset

ANC i toppklass, bra allround

Plastig känsla, bastung ljudprofil

Sony WH-1000XM4 är min rekommendation för de flesta som vill ha ett par mångsidiga och smidiga trådlösa lurar med grym ANC.

De har samma hopfällbara, tåliga (om än lite plastiga) design som föregående XM3 och samma långa batteritid på över 30 timmar. Men nu har de även stöd för multiparkoppling vilket gör livet lite enklare för oss som ofta växlar mellan datorn och mobilen.

ANC:n är ännu mer effektiv och adaptiv än förutom, ergonomin har tweakats lite för ännu bättre komfort och ljudet är gött med bra detaljåtergivning och extra bombast i basen vilket många lär uppskatta.

1000XM4 rättar till nästan allt jag hade att klaga på i XM3 (utom kanske röstupptagningen vid samtal) och för många köpare lär de kunna vara ditt enda par hörlurar.

Behöver du inte multiparkoppling ger dock de äldre XM3 mer "bang for the buck" och kan vara ett lockande alternativ för somliga.


2. Apple AirPods Max Wireless Over-ear Headset

Transparency-läget, byggkvalitén

Fodralet/strömspar, klumpiga

De bästa trådlösa hörlurarna för Apple-användare och de bästa ANC-lurarna i premiumsegmentet är Airpods Max.

De har faktiskt minst lika grym ANC-prestanda som Sony, och definitivt överlägset transparency-läge samt ljudkvalitet. Konstruktionen ska vi inte tala om, som befinner sig i en annan division med material- och detaljkvalitet i riktig lyxkänsla.

Utöver det har de typiskt Airpods-intuitiva kontroller och parkoppling som gör dem till en fröjd att använda med iOS-prylar.

Spatial audio fungerar riktigt bra framförallt för blockbusterfilmer och trots relativt hög vikt är de bland de mest bekväma slutna lurarna jag haft på huvudet långa stunder.

Priset är relativt högt men har nu sjunkit såpass till att inte längre vara en kritik. Batteritiden är bra, men de drar ström när de inte används. Och så är de definitivt inget förnuftigt köp för icke-Appleanvändare.

MEN om du vill åt den allra bästa ANC/ljudupplevelsen och uppskattar premiumkänsla och design, då är de grymma lurar.

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

3. Sennheiser Momentum 3 Wireless Over-ear Headset

Design & funktion, grymt ljud

Bara måttlig ANC, EQ-funktionen

Med ett elegant formspråk, premiumkänsla, häftigt ljud och på pappret nästan alla trådlösa funktioner man kan tänkas vilja ha är Momentum Wireless snudd på den kompletta mobila hörluren.

De har ett riktigt bra kontrollgränssnitt med fysiska knappar och sensorer som intuitivt känner av när de åker på/av huvudet och pausar/spelar musiken därefter. Fäll ihop bygeln och de går automatiskt ner i strömsparläge. De har även senaste bluetooth-tekniken med både låg latens och multiparkoppling.

Ljudbilden är varm och vidöppen med en sprudlande detaljåtergivning och bombastisk bas utan att sångaren överröstas. De är inte särskilt neutrala, men de flesta bör digga ljudet!

Brusreduceringen är bara okej, de är lite klumpiga jämfört med Boses och Sonys lurar och slider-mekanismen för kåporna upplevs en smula fragil.

I övrigt har Sennheiser lyckats riktigt bra med Momentum och om design och premiumkänsla går före ANC, då är de ett utmärkt alternativ till Sony och Bose.

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

4. Bose QuietComfort 45 Wireless Over-ear Headset

Uppdaterad ANC, komforten, bra ljud

Något begränsade i funktionalitet

Jag är inget superfan av Headphones 700, Boses flaggskeppsmodell, som jag tycker har en opraktisk design och inte sitter särskilt bekvämt långa stunder. Dessutom drar ljudet lite åt det skarpa hållet.

Därför var det kul att man valde att ge den länge omtyckta Quietcomfort-serien en efterlängtad uppdatering. QC45 skiljer sig egentligen inte enormt mot sin föregångare ("if it ain't broke...") men uppdaterar designen och funktionaliteten till att kännas lite mer modern och i nivå med konkurrenterna.

ANC-funktionen är Bose senaste och mest effektiva och komforten torde vara lika fantastisk som på QC35. Dessa faktorer, ihop med den superlätta och hopfällbara designen kombinerar till att göra QC45 till de troligtvis bästa flygplans/reselurarna du kan köpa. Batteritiden har blivit 4 timmar längre också, 24h mot 20 (med snabbladdning). Mer än tillräckligt.

Mikrofonsystemet förblir ännu mer avancerat i Headphones 700 och där kan du även ställa ANC-n i fler nivåer, men jag väljer komforten/ergonomin i QC45 alla dagar i veckan!

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

5. Beats by Dr. Dre Solo Pro Wireless On-ear Headset

Designen, bra ljud, ANC

Inte de mest bekväma, bäst med iOS

De bästa trådlösa hörlurarna med en on-ear-formfaktor är Beats Solo Pro.

De har en snygg och robust design med ett mycket simpelt användargränssnitt, i synnerhet med Apple-användare som kan nyttja Airpods-liknande anslutning och enhetsväxling. De går automatiskt ur och i vila när du fäller ut respektive ihop dem.

De har aktiv brusreducering och transparency mode liknande Airpods som fungerar riktigt bra. Med ANC igång räcker batteriet ca 22 timmar, och hela 40 med funktionen avstängd.

På rent tekniska meriter är ljudkvalitén riktigt bra för on ear-lurar och mycket förfinad mot Beats-lurarna från förr. De är lite exalterade i bas och diskant, men låter inte alls bumligt eller överväldigande, tvärtom klart och krispigt.

Om du vill ha lurar med ett lite mindre avtryck men inte gillar in ear, då kan du komma att uppskatta Solo Pro. Speciellt om du är iOS-användare. Ruskigt snygga i mattsvart är de också.


Björn Sige
Björn SigeExpert inom hörlurar

Hej! Mitt namn är Björn och jag är en född teknik-entusiast med speciell förkärlek till musik, foto & ljud&bild-media. Här på Prisjakt skriver jag om personligt ljud och då särskilt hörlurar. Jag har sysslat med hörlursbaserad HiFi i 9 års tid och har haft otaliga hörlurar på huvudet allt från 59 kronor till 599000 kr. Jag kommer till bästa förmåga att använda min kunskap, erfarenhet och insikt i ämnet till att ge bästa möjliga köpråd till er läsare.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer