Prisjakt
HemPrisjakts experterAnsiktsmaskerTopplista - Ansiktsmasker för känslig hy

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Ansiktsmasker för känslig hy

14 mars 2024

En ansiktsmask är inte ett ordinariesteg i min hudvårdsrutin, utan jag lägger till det beroende på vad jag känner att min hy behöver för stunden. Det kan påverkas av olika saker som stress, årstid eller var jag är i min menstruationscykel. Även om det inte är en daglig rutin för mig, betyder det inte att det inte är viktigt. Tvärtom!

Min hud är känslig, så den reagerar lätt på produkter med för mycket parfym eller starka ingredienser. Men alla ansiktsmasker i den här topplistan fungerar utmärkt för mig och säkert också för dig med känslig hud.

På bilden ser du min favorit och den ansiktsmask som hamnar högst upp på listan, nämligen MANTLE, The Green Mask!

1. Mantle The Green Mask CBD Clarifying Mask (75ml)

DOFTEN, snabbt resultat, exfolierande men lugnande

Dyr

Denna gröna shrek-masken är en sjukt bra detoxkur och den gör magi med din hy!

Mantle The Green Mask funkar som en lermask men UTAN att torka ut, som jag tyvärr upplever att många lermasker gör. Den irriterar heller inte hudbarriären. Den doftar gott och jag tycker jag får ett otroligt resultat direkt! Jag känner mig alltid ren efter och huden blir så len och mjuk. Den jämnar också ut huden!

Den gröna matchan är trendig att dricka, men det är även en ingrediens i denna mask. Den är full med antioxidanter samt 2 % BHA som exfolierar och slätar ut ojämnheter. Den innehåller också fermenterad honung som verkar lugnande och passar en känslig hy.

Du behöver dock ganska mycket produkt vilket gör den väldigt dyr, men trots detta älskar jag den! Jag kommer INTE vilja vara utan den trots att de är en dyrgrip. Man kan ju inte heller annat än att älska den illgröna färgen.

LÖP OCH KÖP FÖR BÖVELEN!


2. Oskia Renaissance Mask 50ml

Doften, resultatet, lyxen

Kräver lite jobb, man blir kladdig, priset

Oskia Renaissance Mask är LYX, här har vi spakänsla på riktigt!

Den är en dyrgrip, men satan i gatan vad härlig den är. Hade den inte varit så dyr och haft så lite produkt i sig så hade den lätt kommit i toppen.

Detta är både en exfolierande, plumpande och uppljusande enzymmask som till början är rosa i burken. När du masserar in den blir den vit, och det betyder att du har applicerat masken på rätt sätt. Det är nämligen då den först aktiveras! Den ska sedan sitta på 10-20 minuter. Innan du tvättar av den så ska du skvätta lite vatten på den och massera igen. Masken blir då mjölkig och aktiverar den andra fasen.

Detta betyder att du måste vara där med händerna och smörja vilket kan bli lite kladdigt. För kladdig på huden och händer, de blir du! Men man får ett otroligt lyster och doften är otrolig. Den tar mig tillbaka till min farmors badrum och jag älskar det! Blandningen av ros, passionsfrukt och kamomill, wow. wow. wow!


3. Filorga Meso Mask 50ml

Ger ett lystergivande resultat, doften är magi

Ej dryg, vilket gör den dyr

Filorga Meso Mask är en krämmask som ger ett väldigt fint lyster.

Egenskaper som kollagen och elastin gör huden återfuktad och jämnar även ut huden. Jag upplever också att den dämpar mina rodnader väldigt bra, antagligen för att den innehåller polysackarid som motverkar just detta. Detta gör att jag gärna plockar fram den här masken när jag ska göra något speciellt. Doften är också väldigt god och fräsch även här! Och håll med att förpackningen är riktigt snygg. Lyxig!

För att använda applicerar du ett tjockt lager som du låter verka i 15-30 minuter och sedan sköljer du av med ljummet vatten. Enkelt! Men eftersom den kräver ganska mycket produkt blir den lite dyrare. Annars hade den hamnat högre upp på listan.

Lystergivande mask som är perfekt inför speciella tillfällen och passar den känsliga hyn. Glow!


4. Paula's Choice Skin Recovery Hydrating Treatment Mask Normal/Dry/Very Dry 118ml

Dryg = prisvärd, perfekt för riktigt vintertorr hud

Doften (men den är parfymfri så det är ju bra)

Paula's Choice "Skin Recovery Hydrating Treatment" är en räddare för mina torra fläckar!

Detta är en återkommande fuktmask för min känsliga hy. Och varför är den återkommande? Jo, för det första så är den otroligt dryg och därmed sjukt prisvärd. Den innehåller också rika växtoljor, antioxidanter och essentiella fettsyror.

Och även fast den är fet så känns den inte kladdig och man blir inte heller glansig av den. Den sjunker in i huden relativt snabbt vilket är viktigt för en nattmask. För det är där den är allra bäst enligt mitt tycke! Jag använder den här masken framförallt på vinterhalvåret.

Den hade kommit högre upp på listan om doften varit bättre. Den påminner lite om "sjukhusdoft" men doften försvinner som tur är ganska fort. Produkter som är parfymfria har ibland en konstig, lite ”unken” doft, tyvärr. Trots detta köper jag den alltid igen när den är slut.

Den passar min känsliga hy riktigt riktigt bra och jag är inte ensam om att älska den, det är en populär mask. Du kan även använda den på andra delar på kroppen där du har torra fläckar.

Det här är en mask för dig med riktigt torr och känslig hy.


5. Peter Thomas Roth Cucumber Gel Mask 50ml

Härlig gelformula med kylande effekt

Hade önskat lite mer doft av gurka

Den här masken från Peter Thomas Roth är perfekt för sommarsäsongen då den har kylande effekt tack vare växtextraktet som den innehåller.

Jag gillar verkligen denna gelbaserade mask. Formulan är lätt att applicera och den passar perfekt efter en dag i solen eller efter en peeling. Den ger en fräsch, kylande och uppfriskande känsla!

Aloe vera, kamomill och gurkextrakt lugnar och återfuktar huden medan apelsin, citron och blåbärsextrakt verkar porsammandragande och ger antioxidanter. Dessutom är den oljefri, vilket passar mig med min känsliga hy. Doften är inget särskilt enligt min åsikt.

Sjukt mycket produkt som räcker länge länge länge! För ännu mer kylande effekt - ha den i kylen!

Återfuktande, lugnande och kylande mask som passar den med känslig hy.


Jag är en riktig skönhetsnörd utan dess like! Älskar att grotta ner mig i olika produkter inom skönhetsvärlden! När jag får tipsa och hjälpa personer med produkter trivs jag som fisken i vattnet. Har alltid haft ett intresse för skönhet och 2011 utbildade jag mig äntligen till makeup-artist. Idag driver jag mina två kanaler (Instagram och blogg) där fokus mest ligger på produktrecensioner men även mina andra intressen som är foto och skrift. Har en stor skopa humor vilket jag gillar att fånga i mina inlägg. Mina åsikter och omdömen är alltid 100% ärliga!

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons