Prisjakt
HemPrisjakts experterHårinpackningTopplista - Bästa silverinpackning

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa silverinpackning

11 januari 2024

Silver-bonanza! Som frisör så har jag jobbat med många olika silverprodukter, lyssnat på kunder och fiskat mycket information om vad man är ute efter som blonderad eller blondslingad. Önskemålen är att återfå fukt och lyster då blekning har en tendens att torka ut håret. En fin, silvrig ton utan att det slår åt det "gråa" hållet eller blir fläckigt och matt är också ofta ett önskemål. Med allt sammantaget så har jag därför listat mina förstahandsval när det kommer till silverinpackningar. "Treatment" eller "mask" som det också heter tycker jag oftast känns som en härlig hybrid mellan balsam och inpackning. Perfekt för ett lite torrare, blonda svall! Glad läsning!

1. Kevin Murphy Blonde Angel Treatment 250ml

Passar alla hår. En riktig salongsprodukt!

Ligger i en dyrare prisklass (men väldigt värd det)

Salongskänsla hemma!

Det här är en toppenmask som både är färgkorrigerande och fungerar som en kur för blonda och gråa hår. Den vårdar, återfuktar, ger glans och nytt liv. Med sina kalla pigment så eliminerar masken effektivt oönskade gula toner. Givetvis också sulfat och parabenfri som en salongsprodukt bör vara.

Doften är magisk och det känns verkligen som att du får en lyxig salongsbehandling hemma! Du applicerar masken i nytvättat, fuktigt hår och låter verka i minst 1 minut. Om man vill ha mer effekt så kan man givetvis låta den sitta lite längre! Känslan på håret blir lyxigt mjukt, utrett och med en supersnygg, kallare nyans i håret!

Masken passar alla hårtyper då den inte gör håret tungt. Alltså kan även du med tunnare, finare hårstrån ha glädje av den här produkten!


2. Eleven Australia Keep My Colour Blonde Treatment 200ml

Säkert kort, fin och silvrig nyans, passar alla hår

Biter inte på extremt gult hår

Ännu en storsäljare, som jag sålt slut på massor av gånger!

När mina kunder väl provat den här produkten så har de fastnat. Det här är ett 100% säkert kort! Den slår inte över i blå ton ens på det torraste håret.

Den fungerar även på naturligt vita hår som har gulnat lite i tex solen, eller bara naturligt. Har du väldigt gula toner i håret så kan du dock behöva ha en starkare produkt.

Färgen på produkten är klarblå, så den är inte överdrivet mörkt blå som många andra produkter. Därav behöver du inte ha handskar, den blå tonen sätter sig inte i huden eller nagelbanden.

Jag gillar tubformatet och att det är lätt att dosera mängden. Konsistensen är härligt krämig och doftar fräsch frukt. Känslan i håret efter är att det är lättkammat, återfuktat och väldoftande! Passar alla hårtyper.

En favorit hos mig och mina blonda kunder!


3. Kerastase Blond Absolu Ultra Violet Masque 200ml

Garanterat resultat. Håret blir som nytt

Kan slå över i blått på torrt hår. Dyr och liten förpackning

Härlig storsäljare som ger bra resultat!

Kérastase är ett välkänt märke för oss frisörer och det är ett riktigt fint premiummärke som är väl beprövat och populärt bland både oss och kunder.

Den här masken är riktigt mjukgörande och gör att håret blir silkeslent och lätt att reda ut. Samtidigt är den intensivt lilapigmenterad och ditt hår får en kall, blond färg full av lyster. Perfekt produkt för dig som vill vardagslyxa och förlänga salongskänslan hemma!

Det enda som du ska vara försiktig med är om du har extremt blont eller helblekt hår som är mycket poröst. För lång verkningstid kan då slå över och bli blåtonat. Rekommenderat är 5-10 minuter, så låt hellre produkten sitta kortare tid och prova dig fram.

Masken passar alla hårtyper!


4. Maria Nila Palett Sheer Silver Masque 250ml

Safe card och bra pris

Kunde gett mer glans och lyster

Svensk kvalitet.

Maria Nila har varit med länge nu och de flesta har testat någon av deras produkter. Silverserien tycker jag sticker ut i positiv bemärkelse.

Den här silvermasken ger lite extra näring till torrt hår och ger en fin, silvrig nyans. Känslan är även här är ett lättkammat, uppfräschat och mjukt hår efter användning. Doften är god och lätt.

Om jag ska ha något negativt att säga så är det att förpackningen med skruvlock är något av ett projekt. Det är halkigt och kan vara svårt att gröpa ur rätt mängd med fingrarna. Glansen kunde också varit något bättre.

Konsistensen är krämig och dryg och du behöver därför inte ta alls mycket produkt.

Många kunder tycker om den här produktserien för att den är prisvärd, enkel och gör sitt jobb, både när det kommer till att vårda och tona ner gula toner. Den säljs ofta också i paket tillsammans med schampo och balsam, vilket är populärt att köpa!


5. Fanola No Yellow Mask 350ml

Bra pris för en bra salongsprodukt, stor produktvolym

Inte så fuktgivande, doften

Effektiv mot gula toner!

Fanola blev riktigt stort för några år sedan och jag har använt silverschampo och mask mycket på salongen. Serien är professionell men inte dyr.

Produktserien är till för blekt, blont, slingat eller grått hår. Formulan innehåller violetta pigment som neutraliserar oönskade gula toner. Resultatet blir neutraliserat utan att slå åt det matta gråa hållet! Jag hade önskat lite mer mjukgörande effekt dock, många silverprodukter är snarare lite uttorkande. Även doften lämnar mer att önska - litet minus!

Förpackningen ger en salongskänsla med sin stora volym och smarta pumpfunktion. Själva masken i sig ska appliceras efter schampo och sitta i 3-5 minuter. Använd engångshandskar då den färgar av sig på händerna annars! Vill du ha ett extra effektivt resultat så tvätta med Fanola No Yellow Shampoo i samma serie först.


6. Matrix Total Results Color Obsessed So Silver Mask 200ml

För dig med platina eller grå ton

Stark, inget för naturlig blond ton

För dig med platina eller grå ton på håret!

Matrix Total Results So Silver Mask hjälper dig att bevara färgen på platinablont och grånyanserat hår. Men sin höga koncentration av silverpigmenter ger den en kall, fin, lite isig ton.

Konsistensen är tjock men ändå mjuk, krämig och är lätt att fördela i nyschamponerat hår. Verkningstiden är 3-5 minuter, alltså är den snabbverkande vilket sparar massor av tid!

Då den är väldigt stark i pigmenten så är det bättre att börja med en kortare verkningstid, alternativt kan man blanda ut med lite balsam för att göra effekten mildare. Det är också bäst att använda plasthandskar då det annars lätt sätter sig lite färg i händerna.

Håret känns mjukt och lättkammat efteråt, och inte alls torrt som många silverprodukter kan lämna håret.


7. Evo Hair Fabuloso Platinum Blonde Colour Intensifying Conditioner 220ml

Perfekt om du har extra ljust, slingat eller blonderat hår!

Förpackningen är inte så snygg

Hög koncentration av pigment!

Evo Fabuloso Platinum Blonde är produkten för dig med blonderat eller slingat hår där man önskar dämpa de gula skiftningarna som kommer efter ett tag. Fabuloso är en konditionerande färgtreatment med hög koncentration av pigment.

Evo som märke är cruelty free certifierade och vegan certifierade. Produkterna är också fria från gluten, sulfater och parabener. Det känns som rätt i tiden och modernt!

Färginpackningen applicerar du i nytvättat handdukstorkat hår. Jag rekommenderar att använda handskar, så att färgpigmenten inte sätter sig i händerna. Anpassa mängden efter hårlängd och fördela jämnt i hela håret. På endast 3 minuter verkar den i ditt hår och ger en fin, sval nyans! Väl torrt blir håret frissfritt, känns återfuktat och har en härlig glans.


8. Löwengrip Care & Color Blonde Perfection Silver Hair Mask 100ml

Priset och resultatet

Ger ingen salongskänsla

Intensivt silvrigt med Löwengrips hårmask!

Många av mina kunder har berättat för mig att just Löwengrip Care & Colors silverserie är deras favorit. Även om det inte är ett "frisörmärke", så provade jag och förstod vad de menade. Håret blir silvrigt, mjukt och härligt uppfräschat i de blonda tonerna. Verkningstid är 3-10 minuter.

Produkten är mjukgörande och innehåller bland annat arganolja. Samtidigt tynger den inte ned håret utan är lätt volymgivande istället! Jag saknar dock det där lilla "extra" som många andra inpackningar har.

Som med allt annat inom hårvård så föredrar jag egentligen salongssäljande produkter, men det här är ett bra alternativ för att finnas "ute i vanliga butiker" och ger ett okej resultat.


Som utbildad frisör och professionellt diplomerad makeupartist så har jag koll på det mesta inom kategorin skönhet! Jag har jobbat med mitt eget företag sedan 2013 och på min meritlista står otaliga frilansuppdrag och salongskunder. Hösten 2018 var jag med i tv, där jag tävlade om att bli "Hela Sveriges favoritfrisör". Som person är jag noggrann och väldigt mån om kvalité, inte minst när det kommer till skönhetsprodukter. Jag hoppas på att kunna hjälpa just DIG att hitta just din favoritprodukt! / Marielle O'Connor

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer