Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa rouge

  • 16 jun 2022
Therese Parner
Therese ParnerExpert inom rouge

Ett snyggt rouge fulländar verkligen makeupen. Om jag hoppar över det en dag känns det verkligen som att något saknas. På vintern gör en kallare rosa nyans att jag får lite liv till mitt annars ganska livlösa ansikte den årstiden, och på sommaren går jag gärna åt det varmare, mer glödande, koralliga hållet. Att hitta en perfekt nyans kan vara lite svårt (speciellt online) men jag skulle säga att det finns en perfekt nyans för alla.

Tänk på att smink ska vara roligt, att testa olika nyanser kan vara riktigt kul! En lite rosig rosa nyans, eller en som drar mot aprikost är oftast väldigt klädsamt på de allra flesta. Idag finns det massor med bra klipp på Youtube att kolla in för de som är osäkra på hur man ska lägga rouget. Men återigen, våga testa dig fram - smink ska vara kul! Här nedan kommer några tips på rouge som inte alls är särskilt dyra, men som är riktigt bra. Tänk på att rougen jag rekommenderar oftast finns i flera nyanser, klicka till butik för att se vilka nyanser just den butiken erbjuder.

1. Makeup Revolution Reloaded Blush 7,5g

Resultatet, fina nyanser!

Du behöver vara försiktig på handen

En av mina absoluta favoriter!

Bara själva förpackningen och rougets utformning är magiskt fint. Rouget är som sammet och lägger sig riktigt fint på huden.

Det har bra pigmentering och jag upplever att det blandar ut sig väldigt fint och utan några kanter.

Nyanserna som är åt det mer starka hållet får man vara lite lätt på handen på för de har mycket bra pigment i sig. Men är man medveten om det, och jobbar med lite i taget och bygger upp färgen steg för steg, då har man ett av marknadens absolut bästa rouge i sin hand!

Jag tycker att färgen håller bra under dagen men det har självklart att göra med vad du har under rouget och hur bra det sitter. Dåligt underlag gör ju att även rouget sitter sämre.

För dig som vill ha ett snyggt rouge både på kinden och i dosan.


2. Makeup Revolution Ultra Blush Palette

Nyanserna, spegeln, valmöjligheten

Tar mer plats (men ändå smidig)

Här har vi en hel palett med rouge som finns i flera olika nyanser. Jag har en snarlik den på bilden och den är en stor favorit.

Jag tycker om att ha flera nyanser att välja på, så att jag kan matcha den övriga makeupen på bästa sätt. Det är även smidigt om man ska iväg och inte vill behöva packa ner massa olika produkter. Dosan är dessutom väldigt sleek och tar inte mycket plats. Det finns även en stor och bra spegel i locket vilket jag uppskattar!

Nyanserna är väldigt fina och i min palett har jag alltifrån väldigt ljus rosa till mer rostiga toner. Detta gör att jag har en bra nyans för varje årstid, och jag kan även blanda flera nyanser för att skapa en egen unik nyans för dagen.

De är lättutblandade och sitter bra hela dagen/kvällen.

En riktigt bra palett till superbra pris - för dig som vill ha en nyans för varje tillfälle!


3. Milani Baked Blush

Finfin lyster, bra pigmententering

Lite få nyanser att tillgå

Min favorit på sommaren!

Anledningen till det är att dessa innehåller en del lyster, vilket är superfint ovanpå solbrännan. De är inte glittriga, utan ger en lyster som är magisk.

Milani Baked Blush finns i flera fina nyanser, från mer neutral till stark rosa och korall. Förpackningen är supersnygg och hela rouget känns väldigt lyxigt.

Även här är pigmenteringen riktigt bra, så var lätt på handen om du inte vill ha för mycket färg. Dock så blandar det ut fint och jag upplever inte att kanterna blir skarpa.

Enda anledningen till att det inte kommer högre upp på listan är att jag upplever det likvärdigt med Makup Revolution och det märket har både fler nyanser och är billigare än Milani.

För dig som vill ha ett riktigt bra rouge som ger jättefin lyster.


4. IsaDora Perfect Blush 4,5g

Naturligt resultat, bra pris

Inte så spännande förpackning

Det svenska märket Isadora har jag gillat sedan tidiga tonår och det gör mig sällan besviken, inte heller denna gång.

Det kanske inte är märket som sticker ut med de snyggaste förpackningarna eller de mest färgglada paletterna. Men de levererar riktigt bra produkter, år efter år!

Deras rouge ligger otroligt fint på huden, som silke. Här kan du variera resultatet från subtilt till mer intensivt, beroende på hur mycket du väljer att bygga upp den. De blendar ut sig på huden utan minsta problem och skapar inga skarpa kanter. Här snackar vi naturligt resultat 😊

De finns i flera olika nyanser, allt från väldigt neutrala till lite mer färg i nyansen.

Priset är jättebra! Förpackningen är kanske lite plastig, men innehållet desto mer påkostat.

För dig som vill ha ett superbra rouge som ger ett naturligt resultat utan några skarpa kanter.


5. Maria Åkerberg Rouge

Fina färger, ekologiskt

För dig som föredrar mineralsmink som dessutom är ekologiskt.

Jag älskar verkligen dessa rouge från Maria Åkerberg, flera av mina favoritrouge kommer från detta märke. De finns i många fina färger, en del är mer matta och en del har mer skimmer i sig.

Det jag framförallt gillar är att de blir väldigt naturliga på huden. Om man vill ha mycket färg kan man absolut få det, men då får man bygga upp rougen lite mer. Detta beror såklart på ens egen hudton och färgen man väljer på rougen. Men överlag finns Maria Åkerbergs rouge i väldigt bra färger som passar många olika hudnyanser.

Detta är som sagt mineralsmink och de är dessutom är de helt ekologiska - många av Maria Åkerbergs produkter är även veganska. Så detta är absolut ett märke värt att kolla in!

För dig som föredrar ekologiskt mineralsmink som ger en fin och naturlig ton.


6. Essence The Blush 5g

Superbra pris, bra pigment

Lite tråkig förpackning

Om du aldrig köpt ett rouge innan och inte är säker på om det är din grej, då kan jag verkligen rekommendera dessa rouge från budgetmärket Essence. 32kr på Lyko, det är ju som hittat!

Nyanserna är neutrala och lite åt det dovare hållet. Perfekt om du inte vill ha för mycket färg på kinderna. De är däremot inte dåligt pigmenterade, så även om färgerna är neutrala så får du mycket pigment.

Jag tycker att de lägger sig fint ovanpå kinden och det är inga problem att blanda ut dem. De lämnar heller inga skarpa kanter så länge du jobbar med lite i taget. Som alltid med rouge är det bästa att jobba med tunna lager och bygga upp färgen.

Förpackningen är lite plastig och inte så lyxig, men hallå, för det priset liksom! Färgutbudet är inte heller det bredaste, men färgerna är fina.

För dig som vill ha ett jättebilligt rouge som ändå är bra! Bästa budgetrouge!


Therese Parner
Therese ParnerExpert inom rouge

Hallå! Jag heter Therése och älskar allt som har med smink, hår och skönhet i stort att göra! I grunden är jag utbildad hud- & spaterapeut och jag har även gått utbildning till makeup artist. Nu är det många år sen jag jobbade med detta, men intresset består! Jag tycker det är superkul att testa nya skönhetsprodukter och jag brukar få höra att jag har liiiite för mycket av den varan från min kära sambo...

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer