Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa locktången för stora lockar
  • 19 jan 2023
Therese Parner
Therese ParnerExpert inom plattänger & locktänger

Jag tror att många av oss någon gång har drömt om stora svallande lockar i håret. Förut kanske man fick dessa lockar hos frisören med lite tur. Men med de värmeverktyg som finns på marknaden idag är det faktiskt ganska lätt att fixa detta själv hemma. Det enda som krävs är lite träning. Jag har skrivit en guide för hur jag lockar håret med plattång som du gärna får spana in.

Jag rekommenderar att använda ett bra värmeskydd och att inte hålla varma verktyg för länge på samma ställe - annars kan du bränna håret. Att göra lockar är kul, och det är så jag tycker att allt inom skönhet ska kännas, som något roligt och positivt! Hoppas att du ska hitta en egen favorit bland mina favoriter.

Jag tror att många av oss någon gång har drömt om stora svallande lockar i håret. Förut kanske man fick dessa lockar hos frisören med lite tur. Men med de värmeverktyg som finns på marknaden idag är det faktiskt ganska lätt att fixa detta själv hemma. Det enda som krävs är lite träning. Jag har skrivit en guide för hur jag lockar håret med plattång som du gärna får spana in.

Jag rekommenderar att använda ett bra värmeskydd och att inte hålla varma verktyg för länge på samma ställe - annars kan du bränna håret. Att göra lockar är kul, och det är så jag tycker att allt inom skönhet ska kännas, som något roligt och positivt! Hoppas att du ska hitta en egen favorit bland mina favoriter.

1. GHD Gold Styler

Snabb, hållbara och fina lockar!

Dyr

Mitt absoluta favorit-värmeverktyg!

Jag föredrar att locka håret med en plattång av flera olika anledningar. Jag får otroligt snygga lockar, de håller i flera dagar, håret blir glansigt och tack vare att jag plattar det samtidigt så blir det inte heller frissigt.

Med den här plattången får jag allt det jag vill ha i en lock: spänst, glans, hållbarhet och bra storlek. Jag kan få stora lockar både med lite tunnare och tjockare hårslingor.

Plattorna på denna plattång är släta och lite rundade, vilket jag anser är optimalt när man ska locka håret. Då blir det inga "hack" i lockarna och den glider lätt genom håret.

Ghd Gold Styler har två värmesensorer istället för en som många andra plattänger har. Detta gör att den håller samma temperatur hela tiden. Den kommer upp i 185 grader på 25 sek, sladden är 2,7 meter lång och roterar.

För dig som vill att det ska gå snabbt och vill få ut så mycket som möjligt av ditt värmeverktyg.

Vår expert Johanna Kvarnström har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

2. Cloud Nine Waving Wand

Glansiga stora lockar

Lätt att bli trött i armen

Locktången från Cloud Nine har tre olika lägen på värmen - från 130°C till 180°C. Detta tycker jag är bra eftersom många använder alldeles för hög värme i onödan.

Den har flera fiffiga funktioner, bland annat en stödarm för att inte ge brännmärken på ytan där du lägger ner den. Den stängs också av automatiskt efter 30 min om du inte använder den. Du får även med en värmeskyddande handske vilket är bra då det är ganska lätt att bränna sig på cylindern om man är ovan.

Cylindern är 38 mm vilket ger stora härliga lockar. Snurra håret runt cylindern och lämna sista biten rak, så blir lockarna sådär busiga. Vill du ha riktiga glamourlockar så lockar du bara hela hårslingan.

I själva cylindern ska det också finnas en hemlig, unik formula som ska göra så att håret blir skinande varje gång. Lite hokuspokus kanske, men ja, håret blir glansigt! Så vad det än är verkar det i alla fall fungera.


3. GHD Curve Creative Curl Wand

Resultatet - så snyggt!

Kan bli lite trött i armen

Tycker du om att ha lite busigare lockar, där du kan variera formen? Då är det här verktyget för dig! Jag själv älskar busiga lockar, framför allt på sommaren.

Med den här locktången får jag snabbt riktigt snygga, stora lockar. Ghd Curve är utvecklad för att lockarna ska bli extra glansiga och hålla längre. Ghd har också en unik tri-zone-teknologi i sina värmeelement. Sensorerna är utvecklade för att hela tiden hålla 185 grader, som anses vara den optimala temperaturen när man ska styla sitt hår.

Anledningen att jag inte har denna som vinnare är att det krävs lite större insats jämfört med när jag lockar med plattången. Här måste jag själv snurra håret runt verktyget och det är lite lättare att råka bränna sig.

Med det sagt vill jag verkligen poängtera att det inte är något tungt jobb, och det går fort även här.

Ett toppenbra verktyg för dig som gillar busiga lockar!


4. Dyson Airwrap Complete

Multifunktionell, fina lockar

Riktigt dyr

Efter att min frisör använt denna på mig så står den längst upp på min önskelista!

Den är ärligt talat svindyr, och jag vet inte om jag kan rättfärdiga ett inköp av den. Men jag vill verkligen ha den för den var SÅ bra.

Här får du mer än bara ett verktyg att locka håret med. Det här är nämligen ett multifunktionellt verktyg som du kan byta ut överdelen på efter behov. Det går att blåsa håret, locka det och rundborsta bara för att nämna några grejer.

Till att börja med så tar du en slinga hår som du vill locka. Sen behöver du mer eller mindre bara hålla i verktyget, för det blåser håret rätt av sig självt! Det lindar liksom håret runt kolven med hjälp av luften som blåser. Det är så coolt och lockarna blev stora och fina. Dessutom blev håret väldigt glansigt och fint.

För dig som har pengar över och vill ha en riktig premiumprodukt!

Youtubern KathleenLights testar Dyson Airwrap (spola till 11:25 för att se lockfunktionen).

5. OBH Nordica 5837/5814 Artist Wave Maker

Går snabbt, lockarna håller länge

Tung, lätt att bränna sig

För dig som föredrar vågor!

Under sommaren kan jag verkligen tycka att det är fint med stora, lite slarviga vågor i håret! Det får man väldigt lätt med den här lock/våg-tången från Obh Nordica.

Den blir varm fort och du kan välja på hela 5 olika värmelägen. Plattorna har keramiska beläggningar vilket är mer skonsamt för håret. Då lock/våg-tången är så bred går det fort att locka igenom hela håret. Sladden är 2,8 meter lång och roterar.

Jag tycker att vågorna blir perfekta i storleken och de håller riktigt bra. När jag lockat igenom hela håret brukar jag vända huvudet upp och ner, spraya lite saltvatten-spray och sen rufsa till håret.

För dig som vill ha den perfekta beach-looken!


6. Dyson Corrale

Sladdlös, gör ett SÅ bra jobb

Otroligt dyr!

Dyson gör det igen! Dock så kan jag på en gång säga att jag inte kan rättfärdiga priset på NÅGOT sätt. Dyson är sjukt dyra. Men SÅ bra!

Här får du den senaste tekniken i en sladdlös (!) plattång som du även kan använda till att göra stora fina lockar.

Det finns tre värmeinställningar - 165 °C, 185 °C och 210 °C. Det inbyggda sensorsystemet reglerar temperaturen 100 gånger per sekund(!), på så sätt överskrids aldrig den inställda temperaturen.

Plattorna är keramiska och glider verkligen över håret. Dessutom ligger håret liksom kvar inne i verktyget och glider inte ut på sidorna. Dyson själva säger att den här plattången minskar värmeslitaget upp till 50% jämfört med andra produkter.

Batteriet räcker upp till 30 min innan det behöver laddas. Du behöver ladda den 70 min för att få ut maxtiden för sladdlöst. För 90% räcker det med 40 minuters laddning.

För dig som vill slippa sladd - och har råd att betala för det!


7. BaByliss C1600E

Minimal insats!

Man kan bli lite trött i armen

För dig som bara vill låta verktyget göra allt jobb så kommer här ett hett tips!

Här får du en automatisk locktång som sköter allt. Du behöver bara hålla verktyget som om du skulle platta håret, så drar den in håret och gör en fin lock! Det finns tre olika inställningar på tiden, allt beroende på hur pass snurrade du vill att lockarna ska bli. När locken är klar efter 8, 10 eller 12 sekunder piper den till.

Jag ska erkänna att jag var livrädd första gången jag testade detta, jag trodde att håret skulle fastna och gå av. Men än så länge har jag bara fått fina lockar och inget trassel.

Du kan själv bestämma åt vilket håll du vill att locken ska lockas, och den är väldigt enkel att använda. Du kan dock bli trött i armen och det tar lite tid. Men lockarna blir väldigt snygga och håller bra.

För dig som inte är så van att locka!


Therese Parner
Therese ParnerExpert inom plattänger & locktänger

Hallå! Jag heter Therése och älskar allt som har med smink, hår och skönhet i stort att göra! I grunden är jag utbildad hud- & spaterapeut och jag har även gått utbildning till makeup artist. Nu är det många år sen jag jobbade med detta, men intresset består! Jag tycker det är superkul att testa nya skönhetsprodukter och jag brukar få höra att jag har liiiite för mycket av den varan från min kära sambo...

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer